Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum!

Μετά απο αρκετό καιρό, αναβάθμισα τον επεξεργαστή μου στον FX 6300 και έβαλα άλλα 4GB Ram (ένα dimάκι Corsair Vengeance στα 1600MHz, προϋπήρχαν δύο των 2Gb με ακριβώς ίδια timings, voltage, συχνότητα).

Για κάποιον λόγο όμως δεν μπορώ να τις τρέξω στα 1600MHz, αυτομάτως τις ρίχνει στα 1333 και εμφανίζει μήνυμα οτι υπήρξαν θέματα με overclocking.

Δοκίμασα τις ρυθμίσεις που είχα με τον προηγούμενο επεξεργαστή και τις δύο μνήμες (2x 2GB), δοκίμασα και το αυτόματο profile της μητρικής, και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Άλλαξα και απο Unganged σε Ganged mode, πάλι τίποτα.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη! :)

Δημοσ.

Έχω περασμένο το τελευταίο bios. XMP...?

Τελικά έδωσα λίγο παραπάνω ρεύμα (απο 1.5 σε 1.54), έβαλα όλα τα settings στο manual χωρίς να αγγίξω τίποτα και δούλεψαν κανονικά.

Αλλά πρόσεξα πως ο επεξεργαστής έτρεχε στα 1.385. Πολύ δεν είναι..?

Ξέρω οτι δεν δουλεύει μόνιμα στην παραπάνω τάση, αλλά μου φάνηκε περίεργο.

Δημοσ.

Το ρεύμα κυμαίνεται απο 0.8 και κάτι μέχρι την τάση που προανέφερα.

Απλά μου φάνηκε πολυ γιατί ο PhenomII που είχα πριν δούλευε σε 1.325 και υπέθεσα αυτός θα θέλει λιγότερη τάση λόγω νεώτερης τεχνολογίας κλπ.

Σχετικά με το XMP που προαναφέρθηκε, δοκίμασα το EOCP που έχει η μητρική μου, και δεν είδα θετικά αποτελέσματα. Μόνο με manual έστρωσε η κατάσταση.

Δημοσ.

στην δική μου περίπτωση μιας και έχουμε την ίδια μητρική με auto όλα και turbo on για τα 4.1 στο turbo η μητρική έδινε 1.425 ΤΑΣΗ ρε παιδία(ΟΧΙ ΡΕΥΜΑ)

είσαι σίγουρος ότι παίζουν στα 1.5 βόλτ οι ραμ; μηπως είναι στο 1.65;

Δημοσ.

Διαφορά στις επιδόσεις είδες σε σχέση με τον Phenom; Πάντως έχεις πλέον αρκετά καλό συστηματάκι χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Δημοσ.

@Xristaras

Ναί, οι μνήμες δουλεύουν στα 1,5 (1,54 πλέον για να λειτουργούν στα 1600ΜΗz).

@aetos

Διαφορά πέρα απο τα παιχνίδια δεν είδα κάπου για την ώρα.

Πάντως η gpu φαίνεται οτι πήρε αέρα, κι ας είχα ανεβάσει τον Phenom στα 3,4 απο 2,8 που ηταν.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...