KaRastaR Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 ΕΙΧΑ ΦΤΑΙΞΕΙ ΕΝΑ PC ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ CD-DVD ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΕΡΙΤΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΤΙ CD ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟ ΤΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟ?Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ DVD ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΑΥΤΟ?ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Λογικά θα μπορείς και λογικά αν ειναι παλιο οπως λες θα ειναι IDE (αυτό το τεράστιο μακρύ βύσμα με το πλατύ λεπτό καλώδιο) το οποίο πλέον δεν το χρησιμοποιούμε σε νέα συστήματα γιατί έχει αντικατασταθεί από το Sata. Αλλά ακόμα και οι νέες μητρικές πρεπει να εχουν μία τέτοια υποδοχή. Η τροφοδοσία έρχεται κατευθείαν από το τροφοδοτικό οπότε θα βρεις κάποιο κενό βύσμα από το τροφοδοτικό για να του δώσεις ρεύμα. Πάντως αν δε θες να μπλέκεις με αυτό το άβολο καλώδιο και θες να το αφήσεις και μόνιμα πάνω, σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις ένα νέο dvd που να ειναι και sata και κοστίζει κάτω από 20€. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για να δουμε σίγουρα τι και πως θα το συνδέσεις. Μοντέλο μητρικής και ποιο ειναι αυτό το dvd rom. ΥΓ: Μη γράφεις με κεφαλαία, στον κόσμο του ιντερνετ είναι σα να φωνάζεις 1
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αλλά ακόμα και οι νέες μητρικές πρεπει να εχουν μία τέτοια υποδοχή. Δυστυχώς(ή και ευτυχώς) δεν πρέπει καθόλου και σχεδόν καμία δεν έχει. (βέβαια δεν ξέρουμε και πότε το έφτιαξε το Η/Υ)
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Το σταματήσανε κι αυτό επιτέλους; Από την μία καλύτερα βεβαια... Απλα οκ μερικες φορες χρειαζεσαι κατι και δεν υπαρχει σε νεο PC και θα πρεπει αναγκαστικα να παιξεις με ανταπτορες κλπ. Φαντασου να εχεις παλιους δισκους με προσωπικα αρχεια μεσα και να μη μπορεις να τα διαβασεις επειδη το "νεο" σου pc δεν εχει IDE. Παντως και να έχει, δεν θα ήταν ότι πιο βολικό να βάλει το dvd rom μόνιμα πάνω. Αν θέλει προσωρινα για να κανει καποια δουλεια οκ, αλλιως ειναι πολυ αβολο το καλωδιο αυτο. Γουστα ειναι αυτα βεβαια
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Φαντασου να εχεις παλιους δισκους με προσωπικα αρχεια μεσα και να μη μπορεις να τα διαβασεις επειδη το "νεο" σου pc δεν εχει IDE. Εγώ έχω καβατζα από παλιούς Η/Υ ... έχω και ένα laptop παλιό,είμαι καλυμμένος. 1
KaRastaR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 optiarc DVD RW AD-7200 A ATA Device αυτο ειναι το παλιο μου και η μητρικη μου ειναι η Gigabyte Socket 1150 GA-Z87-DS3H GLan Audio Raid
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Η μητρική δεν υποστηρίζει IDE/ATAPI οπότε αν θες να χρησιμοποιήσεις την παλιά συσκευή dvd πρέπει να αγοράσεις μετατροπέα ide->sata και με πιθανότητα να μη δουλέψει. Η προταση μου ειναι να αγοράσεις νεα συσκευή dvd.
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 ωραια για στειλε τι προτεινεις Εγώ προτείνω να ψάξεις λίγο μόνος σου, δεν είναι δυσκολο αυτό που χρειάζεσαι.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 http://www.public.gr/product/computers-and-software/anabathmisi/optika-mesa/samsung-sh-224dbbebe-sata-black-bulk/prod5130877pp/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα