Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα 24αρια γιατι να τα συνδεσει μεταξυ τους; Δεν θα έπρεπε.

Για την περιπτωση που χάσεις ενα sfp 'η μια πόρτα του οπτικού 'η μια όδευση της οπτικης
Δημοσ.

sfp = single point of failure?

Ετσι ομως δημιουγείς μεγαλη και περιττή κίνηση μεσα στο δίκτυο, ειναι πιθανο ενα frame να περνά απο 6 switch αντι για 1 ώστε να φτάσει στον προορισμό του. Η μονη σωστή λύση για να μην εχει single point of failure ειναι να βαλει και 2ο switch για redundancy. 

Δημοσ.

6 access switch δυνδεδεμένα μεταξύ είναι πονοκέφαλος για troubleshooting,και έχεις και αθξημένη κίνηση στο δίκτυο. Είναι προτιμότερο να γίνεται redundancy σε επίπεδο distribution, εκτός αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Δημοσ.

6 access switch δυνδεδεμένα μεταξύ είναι πονοκέφαλος για troubleshooting,και έχεις και αθξημένη κίνηση στο δίκτυο. Είναι προτιμότερο να γίνεται redundancy σε επίπεδο distribution, εκτός αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Δηλ. τι πρεπει να κανει ο φιλος μας εδω? ποια ειναι η λυση?

Δικια μου αποψη ειναι παντα αστερας με παραλληλες οδευσεις

Δημοσ.

post-74751-0-07989400-1423296509_thumb.pngκαλημερα

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Επειδη υπαρχει μπερδεμα, ποσταρω το σχεδιαγραμμα οπως ειναι για να το συζητησουμε. 

Με μπλε καλωδια ειναι τα utp και με μαυρο οι οπτικες ινες. Οι servers εχουν 2 καρτες δικτυο σε ομαδοποιηση (teaming) και ειναι συνδεδεμενοι με τα sw 3 και 4. Στο κεντρικο sw ειναι ολα τα αλλα συνδεδεμενα. Επισης το κεντρικο συνδεεται σε ενα router και συνδεομαστε σε αλλο δικτυο, το οποιο παρεχει μονο μια web σελιδα... 

Ειναι καλη η συνδεσμολογια?? πρεπει να ενωσω και μεταξυ τους τα switch??? Προσφατα μου ζητηθηκε να εγκαταστησω το Lync για να εχουν επιλεγμενοι χρηστες και επικοινωνια με καμερα και ηχο... θα εχω θεμα με την ποιοτητα ??? Τα switch ολα ειναι 1000αρια και αρκετοι η/υ ειναι 1000αριδες, απλα υπαρχουν καποιοι παλιοι υπολογιστες που ειναι 100αριδες...

Δημοσ.

Για ποιο λογο εφόσον εχεις κανει teaming nic τις εχεις βάλει σε 2 switch? Για να εχεις ενα τύπου QoS? 'Η redundancy? Δεν είναι κακό απλα ρωταω...!

Και τα switch 1,2,5,6 σε τι εξυπηρετούν?

Δημοσ.

ναι για να εχω αυτο που ειπες.. Σε ολα τα switch υπαρχουν χρηστες.. redundancy , ας πουμε, αν χαλασει το sw3 να επηρεαστουν μονο αυτοι οι χρηστες κλπ...

Δημοσ.

Λοιπον κοιτα αυτο που λες δεν ειναι εφικτο...η αρχιτεκτονικη ενος δικτυου πρεπει να βασιζεται στην ασφαλεια και στην διαθεσιμοτητα των υπηρεσιων! Βαση αυτων θα πρεπει ενα switch layer 3(=που για μενα σε μικρο δικτυο θα πρεπει να ειναι ολα τετοια) να το διαθεσεις για τους server και τους administrator σε διαφορετικο vlan απο τους πελατες. οι πελατες των διαφορετικων κτιριων και αυτοι σε αλλο vlan. Ετσι εχεις ενα τυπου ασφαλεια που σε συνδιασμο με mac-address sticky(=καθε πορτα μονο μια mac-address) αλλα και ipsec θα ασφαλισεις το δικτυο σε πρωτο επιπεδο. Τωρα για το redundancy εχουμε 3 βασικες περιπτωσεις

1η Απωλεια διασυνδεσης switch (καλωδιο)

2η Απωλεια server

3η Απωλεια switch ή πορτας

Θελεις να σου πω ή να σκεφτεις πως θα παρεις και τις 3 περιπτωσεις?

Insomia2

Δημοσ.

Layer 3 για να εχεις το intervlan routing και για να μην πληρωσεις έξτρα χρήματα σε router....το σχημα εξασφαλίζει το 1 και 3. Τώρα για το 2 θα πρεπει να σχεδιάσεις τους server σε blade με ενα storage pool κοινο ώστε να τους κλαστερωσεις.

Δημοσ.

Ερωτησεις:

τους servers θα τους εχω σε 1 switch και τις 2 καρτες τους?

Εκτος απο τα 6, το κεντρικο και τα 2 των κτιριων, θα εχω και ενα για τους servers???

τα vlan πως θα ειναι???

Δημοσ.

Όλο το σκεπτικό σου είναι λάθος. Καταρχήν θα ξοδεψεις χρήματα;

Αν όχι, προφανώς σε λίγο καιρό θα έχεις χειρότερα προβλήματα από τα 2003. Τα VLAN ,τα stack και το redundancy απαιτούν χρήματα.

Καλύτερα συζήτησέ το με έναν επαγγελματία

Δημοσ.

Όλο το σκεπτικό σου είναι λάθος. Καταρχήν θα ξοδεψεις χρήματα;

Αν όχι, προφανώς σε λίγο καιρό θα έχεις χειρότερα προβλήματα από τα 2003. Τα VLAN ,τα stack και το redundancy απαιτούν χρήματα.

Καλύτερα συζήτησέ το με έναν επαγγελματία

Εγώ δεν ξεκίνησα με όλα αυτά που αναφέρεις. Απλά συζητήθηκαν. Χρήματα δεν υπάρχουν. Οποτε πες ποιο σκεπτικό είναι λάθος. Ή πρότεινε το σωστό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...