Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ξερει κανεις καλα αξιοπιστο και οικονομικο πολυπριζο ασφαλειας πανω κατω 10-15 ευρω και με 10 δεν με χαλα θεσεις απο 3 ως 5 ευχαριστω :)

Δημοσ.

Επειδή διαβάζω εδώ για προστασίες από «ανεβοκατεβάσματα» του ρεύματος (και άλλα ωραία), θα πρέπει να γίνει σαφές ότι τα συγκεκριμένα πολύπριζα της APC προφυλάσσουν μόνο από αιχμές τάσης και υπερτάσεις. ΟΧΙ από πτώση τάσης! Έχω ΗΔΗ κλάψει μουσικά μηχανήματα που ήταν σε τέτοια APC. ΜONO σταθεροποιητής τάσης με AVR σώζει από πτώση τάσης (κι αυτό όχι πάντα). Κατά τα άλλα συμφωνώ ως προς την ποιότητα του συγκεκριμένου πολύπριζου. μετα απο αυτο που διαβασα  απο σχολιο που εχουν κανει εγω θελω κατι που αμα πεσει το ρευμα να το κρατησει ανοικτο το pc μεχρι να το κλεισω εγω αυτο δεν κανει το πολυπριζο ασφαλειας ? η λαθος μου δωσαν να καταλαβω ευχαριστω πολυ :)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή διαβάζω εδώ για προστασίες από «ανεβοκατεβάσματα» του ρεύματος (και άλλα ωραία), θα πρέπει να γίνει σαφές ότι τα συγκεκριμένα πολύπριζα της APC προφυλάσσουν μόνο από αιχμές τάσης και υπερτάσεις. ΟΧΙ από πτώση τάσης! Έχω ΗΔΗ κλάψει μουσικά μηχανήματα που ήταν σε τέτοια APC. ΜONO σταθεροποιητής τάσης με AVR σώζει από πτώση τάσης (κι αυτό όχι πάντα). Κατά τα άλλα συμφωνώ ως προς την ποιότητα του συγκεκριμένου πολύπριζου. μετα απο αυτο που διαβασα  απο σχολιο που εχουν κανει εγω θελω κατι που αμα πεσει το ρευμα να το κρατησει ανοικτο το pc μεχρι να το κλεισω εγω αυτο δεν κανει το πολυπριζο ασφαλειας ? η λαθος μου δωσαν να καταλαβω ευχαριστω πολυ :)

Oχι αυτό το κανει το Ups.

Aν θελεις σταυθεροποιητη τασης τοτε http://www.e-shop.gr/apc-le1200i-statheropoiitis-tasis-1200va-p-PER.701152

Δημοσ.

UPS θελεις για να σου κρατάει ανοιχτό το pc . Δες σε τεχνολογία line iteractive και σε APC  μονο !
Δες την smart σειρα της APC μιας και αυτή η σειρά βγάζει καθαρό ημίτονο στην έξοδο του ups 
Είναι ακριβά  να ξέρεις και εξαρτάται η τιμή τους απο την ισχύ που τραβάει το pc σου. Τι τροφοδοτικό έχεις (μεγιστη ισχύς) στο pc ?

όσο για σταθεροποιητή τάσης που πες. Ναι αυτό το μαραφέτι διορθώνει την τάση του δικτύου . 

Απο κει και πέρα εναλλακτική λύση είναι ο επιτηρητής τάσης που μπαίνει στο κεντρικό πίνακα και πιάνει όλο το σπίτι. Αυτό το σύστημα δεν διορθώνει την τάση αλλα ρίχνει τον γενικό όταν η τάση ξεπεράσει τα όρια και ανεβάζει τον γενικό όταν η τάση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

• Like 1
Δημοσ.

Σταθεροποιητής τάσης τύπου ρελέ (οι τύπου ροοστάτη κάνουν φασαρία) με περίπου 35-40€. τα υπόλοιπα προστατευουν μόνο απο κεραυνούς. Δεν προστατευουν όμως ηλεκτρονικα κυκλώματα απο τις αυξομειώσεις. Ουσιαστικά είναι άχρηστα.

¨Εχετε στα υπόψη πως οι σταθεροποιητές τάσης καταναλώνουν 10-20watt / h

Σταθεροποιητή τάσης πρέπει να βάζουμε σε

• καινούργια ψυγεία
  • υπολογιστές / οθόνες κλπ
  • τηλεοράσεις / home cinema κλπ
Δημοσ.

Σταθεροποιητής τάσης τύπου ρελέ (οι τύπου ροοστάτη κάνουν φασαρία) με περίπου 35-40€. τα υπόλοιπα προστατευουν μόνο απο κεραυνούς. Δεν προστατευουν όμως ηλεκτρονικα κυκλώματα απο τις αυξομειώσεις. Ουσιαστικά είναι άχρηστα.

...

Είμαι πολύ περίεργος πως κατέληξες σε αυτά τα συμπεράσματα.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Και καλα εμενα μου ειπε ενας σε ηλεκτρονικο καταστημα οτι το πολυπριζο ασφαλειας κρατα τα αντικειμενα λιγη ωρα ανοικτα αμα πεσει το ρευμα γιατι μερικα αμα παθουν κατι πχ τηλεοραση δεν καλυπτρται απο εγγυηση τωρα το πε για να το πουλησει η οτι να ναι δεν ξερω τεσπα κατι ποιο οικονομικο υπαρχει απο τα 50....τροφοδιτικο 430 pc αλλα και για τηλεοραση?

Δημοσ.

Τα καθολικά συμπεράσματα ( ... τα υπόλοιπα είναι άχρηστα ) σε τεχνικό τομέα, δείχνουν μη τεχνικό μυαλό.

Σε ένα τομέα που δεν υπάρχουν καθολικά ναι/όχι αλλά καμπύλες και περιπτώσεις,

και σε ένα κόσμο που προστατεύει τις συσκευές του από υπερτάσεις με πολύπριζα προστασίας

κάποιος κατέληξε σε απόλυτα όχι. Μάλιστα.

sphinxgr

Ποιές συσκευές προστασίας δοκίμασες, με τί specs, σε τί συνθήκες, και για πόσο;  

Και καλα εμενα μου ειπε ενας σε ηλεκτρονικο καταστημα οτι το πολυπριζο ασφαλειας κρατα τα αντικειμενα λιγη ωρα ανοικτα αμα πεσει το ρευμα ...

Αν κάποιο πολύπριζο προστασίας έχει μπαταρία, κρατάει ανοιχτή τη συσκευή σε περίπτωση διακοπής όσο αντέξει η μπαταρία του. Αν δεν έχει μπαταρία, προστατεύει μόνο από υπερτάσεις, με την ταχύτητα και τα standar που έχει κατασκευαστεί.

Τους πωλητές θεωρήστε τους αυτό που είναι, πωλητές.

Μην περιμένετε τεχνικές πληροφορίες από πωλητές. Μόνο κατ' εξαίρεση. 

/sc

Δημοσ.

Τα καθολικά συμπεράσματα ( ... τα υπόλοιπα είναι άχρηστα ) σε τεχνικό τομέα, δείχνουν μη τεχνικό μυαλό.

Σε ένα τομέα που δεν υπάρχουν καθολικά ναι/όχι αλλά καμπύλες και περιπτώσεις,

και σε ένα κόσμο που προστατεύει τις συσκευές του από υπερτάσεις με πολύπριζα προστασίας

κάποιος κατέληξε σε απόλυτα όχι. Μάλιστα.

sphinxgr

Ποιές συσκευές προστασίας δοκίμασες, με τί specs, σε τί συνθήκες, και για πόσο;

Εύκολο το παιχνιδάκι που θες να παίξεις. Καθολικά συμπεράσματα δεν υπάρχουν. Όταν όμως μπορείς να καλύψεις το >90% των περιπτώσεων με την απάντηση σου, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολλαπλάσιο χρόνο για να περιγράψεις τις υποκατηγορίες που αφορούν το 10%.

Σου βάζω σταθερές :

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P1T-GR&tab=featuresvs

http://www.cosmodata.gr/product/223293/

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Τι σου προσφέρει περισσότερο το 1ο απο το 2ο?
  2. Τι σου προσφέρει περισσότερο το 2ο απο το 1ο?
  3. Σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών πόσο % θα έχουν ταλαιπωρηθεί τα ηλεκτρονικά κυκλώματα  μιας συσκευής συνδεδεμένης με το 1 και πόσο με το 2ο αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχει σταθερή παροχή ρεύματος - κάτι το οποίο κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά?
  4. Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή ρεύματος στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και πως επιλύονται, με κόστος το οποίο δεν είναι δυσβάσταχτο για τους περισσότερους?

Αν απαντήσεις στα παραπάνω και οι απαντήσεις σου για το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων ακυρώσουν αυτά που γράφω, θα είσαι μέγας και τρανός και θα το παραδεχθώ.

Υπενθυμίζω πως η συζήτηση ξεκινά για συσκευές 10-15€ "Πολύπριζα ασφαλείας" vs σταθεροποιητές τάσης 35€

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι κατά πόσο η φτηνοί "σταθεροποιητές τάσης" προσφέρουν κάτι επιπλέον σε ένα παλμοτροφοδοτικό, που έτσι κι αλλιώς κάνει σταθεροποίηση τάσης. Τα τροφοδοτικά των υπολογιστών (κι άλλων παρόμοιων συσκευών) δεν είναι ένας μετασχηματιστής απλά, που αν πάρει παραπάνω, θα βγάλει παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι κατά πόσο η φτηνοί "σταθεροποιητές τάσης" προσφέρουν κάτι επιπλέον σε ένα παλμοτροφοδοτικό, που έτσι κι αλλιώς κάνει σταθεροποίηση τάσης. Τα τροφοδοτικά των υπολογιστών (κι άλλων παρόμοιων συσκευών) δεν είναι ένας μετασχηματιστής απλά, που αν πάρει παραπάνω, θα βγάλει παραπάνω.

Ισχύει ότι κάποιες σύγχρονες συσκευές π.χ τροφοδοτικα υπολογιστών και κλιματιστικά έχουν δικά τους εσωτερικά κυκλώματα που παρέχουν μια Α προστασία απο το δίκτυο . Αλλά δεν παρέχουν μέγιστη προστασία . 

Εύκολο το παιχνιδάκι που θες να παίξεις. Καθολικά συμπεράσματα δεν υπάρχουν. Όταν όμως μπορείς να καλύψεις το >90% των περιπτώσεων με την απάντηση σου, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολλαπλάσιο χρόνο για να περιγράψεις τις υποκατηγορίες που αφορούν το 10%.

Σου βάζω σταθερές :

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P1T-GR&tab=featuresvs

http://www.cosmodata.gr/product/223293/

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Τι σου προσφέρει περισσότερο το 1ο απο το 2ο?
  2. Τι σου προσφέρει περισσότερο το 2ο απο το 1ο?
  3. Σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών πόσο % θα έχουν ταλαιπωρηθεί τα ηλεκτρονικά κυκλώματα  μιας συσκευής συνδεδεμένης με το 1 και πόσο με το 2ο αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχει σταθερή παροχή ρεύματος - κάτι το οποίο κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά?
  4. Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή ρεύματος στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και πως επιλύονται, με κόστος το οποίο δεν είναι δυσβάσταχτο για τους περισσότερους?

Αν απαντήσεις στα παραπάνω και οι απαντήσεις σου για το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων ακυρώσουν αυτά που γράφω, θα είσαι μέγας και τρανός και θα το παραδεχθώ.

Υπενθυμίζω πως η συζήτηση ξεκινά για συσκευές 10-15€ "Πολύπριζα ασφαλείας" vs σταθεροποιητές τάσης 35€

Και τα 2 παρέχουν προστασία απο την υπέρταση το δεύτερο όμως και απο την υπόταση.

Για το ερώτημα 4 δύσκολο να απαντηθεί . Η υπόταση φθήρει τα κυκλώματα και μειώνει την ζωή της συσκευής η υπέρταση όμως είναι πολύ εύκολο να βγάλει off τα κυκλώματα.

Σε μια πολη με θεωρητικα σταθερό δίκτυο π.χ Αθήνα το συνηθέστερο είναι η υπέρταση όταν κόβεται το ρεύμα και επανέρχεται .

Σε άλλες περιοχές συμβαίνουν και τα 2. Και υπέρτασεις και υποτάσεις . 

Γενικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει αστάθειες και για να είμαστε καλυμμένοι θα έλεγα ότι δεν θες προστασία απο υπέρταση αλλα και τα 2 . Δηλαδή έναν σταθεροποιητή τάσης ή έναν επιτηρητή τάσης . Ανάλογα τί συμφέρει όσον αφορά και το πόσο συχνά ξεφεύγει η τάση γιατί αν είναι ο επιτηρητής να σου ρίχνει κάθε λίγο και λιγάκι την παροχή ρεύματος τότε καταντάει εκνευριστικό  

Τα πιο ευπαθή μηχανήματα είναι τα ψυγεία  (ειδικά αν είναι inverter ) και τα κλιματιστικά inverter .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...