Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι εφικτό να αναβαθμίσω την οθόνη του laptop μου. Έχω ένα Sony Vaio Fit 15e με οθόνη HD και θέλω να του βάλω Full HD. Το ίδιο αλλά ακριβότερο μοντέλο απ το δικό μου (το οποίο έχει απλά περισσότερη ram και μεγαλύτερο δίσκο) έχει και Full HD οθόνη. Απ οτι έχω δει όλα τα υπόλοιπα εσωτερικά είναι ίδια (PINs βύσματος οθόνης κτλπ...) οπότε θεωρητικά δεν θα μπορούσα να πάρω την Full HD οθόνη από το ακριβότερο μοντέλο και να την βάλω στο δικό μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Θεωρητικά οπως το λές αλλα πρακτικά μπορεί να μην παίζει απο καθόλου εως οχι σωστά , κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να πας σε αλλαγή πρώτον γιατι δεν θα δείς μεγάλη διαφορά αφου μιλάμε για monitor laptop μετα πρέπει να βρείς συμβατή οθόνη και αν παίζει και σωστά

Δημοσ.

Θεωρητικά οπως το λές αλλα πρακτικά μπορεί να μην παίζει απο καθόλου εως οχι σωστά , κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να πας σε αλλαγή πρώτον γιατι δεν θα δείς μεγάλη διαφορά αφου μιλάμε για monitor laptop μετα πρέπει να βρείς συμβατή οθόνη και αν παίζει και σωστά

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Έχει τύχει να βρω οθόνη Full HD από ακριβότερο μοντέλο (Vaio fit 15e) με λίγα χρήματα, απο γνωστό μου. Απλά δεν ήμουν σίγουρος κατα πόσο θα πετύχενε όλο αυτό! Έψαξα και είδα οτι σε κάποιους έχει πετύχει μια τέτοια αναβάθμιση (σε HP μοντέλα κυρίως) αλλα είναι και άλλοι τόσοι που έκαναν μια "τρύπα στο νερό". Ο λόγος που ίσως δεν λειτουργήσει κανονικά κατα την γνώμη σου είναι προβλήματα με το firmware?

Δημοσ.

Γενικά με αλλαγές οθονώς που δεν ειναι οι δικιές τους ειναι λιγο περίεργο και ρίσκο , μπορεί να μην κάνουν τα καλώδια μπορεί να μην κουμπώνει καν σωστά επάνω στο laptop η ανάλυση κτλπ.

Γενικά δεν πιστεύω οτι αξίζει η αλλαγή τώρα αν εσυ θέλεις να πειραματιστείς και αν δουλέψει οκ

Δημοσ.

Μάλιστα... Θα το σκεφτώ αν και με βλέπω με καμία εξωτερική οθόνη καλύτερα για να βγώ απ το δίλημμα! Thnx! :rolleyes:

Παρ' όλα αυτά αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποια τέτοιου είδους αναβάθμιση ας πει την γνώμη του...

Δημοσ.

Δε θα σου πιάσει φίλε μου, είναι θέμα καλωδιοταινίας. Ισως να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε κάποια μοντέλα που να είχαν συμβατή καλωδιοταινία αλλά ο γενικός κανόνας λέει πως μάλλον δε θα πιάσει.

Θα ανάψει κανονικά η οθόνη σου αλλά δε θα μπορεί να καταλάβει την ανάλυση.

Δημοσ.

Δε θα σου πιάσει φίλε μου, είναι θέμα καλωδιοταινίας. Ισως να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε κάποια μοντέλα που να είχαν συμβατή καλωδιοταινία αλλά ο γενικός κανόνας λέει πως μάλλον δε θα πιάσει.

Θα ανάψει κανονικά η οθόνη σου αλλά δε θα μπορεί να καταλάβει την ανάλυση.

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Με ποιόν τρόπο μπορώ να δώ κατά πόσο είναι συμβατή η καλωδιοταινία με την Full HD οθόνη?

Δημοσ.

Δεν νομίζω βασικά οτι μπορείς να δείς αν η καλωδιοταινία ειναι συμβατή ειναι συνολικά αν η οθόνη ειναι συμβατή με το laptop , γενικά να ξέρεις ειναι μεγάλο ρίσκο 50 50 αν παίξει

Δημοσ.

Μπορείς να δείς αν το λαπτοπ σου υπάρχει σε έκδοση με οθόνη full hd.

Αν υπάρχει τότε μπορείς να πάρεις καλωδιοταινία και οθόνη απο εκέινο το μοντέλο και να τα βάλεις σε σένα.

Πάντως πρέπει να το ανοίξεις να δεις την καλωδιοταινία και να την συγκρίνεις με αυτή του full hd μοντέλου.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να δείς αν το λαπτοπ σου υπάρχει σε έκδοση με οθόνη full hd.

Αν υπάρχει τότε μπορείς να πάρεις καλωδιοταινία και οθόνη απο εκέινο το μοντέλο και να τα βάλεις σε σένα.

Πάντως πρέπει να το ανοίξεις να δεις την καλωδιοταινία και να την συγκρίνεις με αυτή του full hd μοντέλου.

Καλησπέρα, το laptop μου υπάρχει σε έκδοση με Full HD, είναι το ακριβότερο μοντέλο απ το δικό μου...

Δημοσ.

Άρα έχεις μια ελπίδα. Σύγκρινε τις καλωδιοταινίες απο τα 2 λαπτοπ και αν είναι πανομοιότυπες μπορεί και να δουλέψει.

Μάλιστα.. καλώς θα το κοιτάξω, μου έχουν πει ακόμα οτι άλλο ενα ενδεχόμενο για μια τέτοια αναβάθμιση (όσον αφορά την περιπτωσή μου) είναι να εκτός απ την Full HD οθόνη να κάνω τράμπα και το inverter... Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ή είναι εφικτό αυτό (θέμα συμβατότητας ίσως)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...