Chocobo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 καλησπέρα,παρατήρησα σήμερα πως ο επεξεργαστης δουλεύει στα 3,7 ghz αντί για 3,9 που ήταν συνήθος..Έτσι ξεκίνησα ψάξιμο..Power Options είναι στο performance οκ.Turbo mode στα bios είναι enabled.Stress Test έκανα να δω μήπως στα ζόρια πάει 3,9 και τίποτα. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά έχω έναν samsung evo που έχει το OS που και αυτόν τον έχω στο maximum performance..Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο pc και δεν μπορώ να σκεφτώ τι φταίει.
Fulgore Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Σιγα την τρομερη διαφορα 3.7 με 3.9....Δεν ξερω γιατι γενικα σου κανει τοση εντυπωση ακομα και να ειχες 3.9 διαφορες δεν θα ειχες στα παιχνιδια.... Γενικα το Turbo mode ειναι βλακειες της Intel τιποτα περισσοτερο,αυτον που τον ενδιαφερει το κατι παραπανω θα παει μια και καλη σε i5 4690k για Overclock.
Chocobo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) 3,9 είναι σε single thread. Αυτλο δεν εξηγεί γιατί πριν μου έδειχνε μόνιμα 3,9...Απλά δεν πάει πάνω απο 3.7 ότι και να έχω δοκιμάσει.Ευχαριστώ πάντος.Έκανα reset bios και τρέχει πάλι στα 3.9 μόνιμα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2015 από Albilosha
Chocobo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Σιγα την τρομερη διαφορα 3.7 με 3.9....Δεν ξερω γιατι γενικα σου κανει τοση εντυπωση ακομα και να ειχες 3.9 διαφορες δεν θα ειχες στα παιχνιδια.... Γενικα το Turbo mode ειναι βλακειες της Intel τιποτα περισσοτερο,αυτον που τον ενδιαφερει το κατι παραπανω θα παει μια και καλη σε i5 4690k για Overclock. Δεν ρώτησα ποια είναι η γνώμη του φόρουμ για τον αν η διαφορά 3,7 -3,9 είναι μεγάλη.Ρώτησα καθαρά επειδή δεν μου αρέσει να βλέπω πράγματα που δεν μπορώ να εξηγήσψ στο pC.Εγώ δεν θέλω OC αλλά θέλω να πέρνω αυτό που αναγράφει ο cpu.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάς έτσι σε κάθε comment,post,status που κάνω.Γνωριζόμαστε απο κάπου ή σου έχω κάνει κάτι.?
Sakiz105 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αυτλο δεν εξηγεί γιατί πριν μου έδειχνε μόνιμα 3,9...Απλά δεν πάει πάνω απο 3.7 ότι και να έχω δοκιμάσει.Ευχαριστώ πάντος.Έκανα reset bios και τρέχει πάλι στα 3.9 μόνιμα. Θα ειχες ενεργοποιησει στο bios να πεφτει σε idle η ταχυτητα.Προσωπικα το ειχα αναφερει σε παρομοιο θεμα δεν μαρεσει.Ειναι σαν να εχεις κενη και να μαρσαρεις συνεχεια
Chocobo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Θα ειχες ενεργοποιησει στο bios να πεφτει σε idle η ταχυτητα.Προσωπικα το ειχα αναφερει σε παρομοιο θεμα δεν μαρεσει.Ειναι σαν να εχεις κενη και να μαρσαρεις συνεχεια Δεν ξέρω ίσως.Δεν βρήκα κάτι στα bios που να μπορώ να αλλάξω πάντος..το reset το έκανα καθαρά απο περιέργεια.Αλλά πιστεύω πως έχει να κάνει με το ότι ειχα αλλάξει πολλέσ φορές τα power settings και πολλέσ φορές τα settings SSD που έχει ένα κάρο ο samsung(μαυρο χάλι αυτόσ ο ssd) και κάπως έτσι θα δημιουργήθηκε κάποιο μπέρδεμα και κόλισε ίσως.όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ και για χθεσ με την gpu και σήμερα.
Sakiz105 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αν βαλεις παλι εξισορροπηση ενεργειας απο τα windows θα σου δειχνει παλι 3,5 και σε idle θα πεφτει στα 700.Τωρα λογικα εχεις μεγιστες επιδοσεις στο προφιλ των windows (σε βοηθησα χθες με gpu? ποτε? )
NT1G Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πια μητρική έχεις; Το πιθανότερο είναι να είναι ενεργοποιημένη η επίλογή enhanced turbo ή οτι αντίστοιχο έχει η μητρική σου.
Chocobo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πια μητρική έχεις; Το πιθανότερο είναι να είναι ενεργοποιημένη η επίλογή enhanced turbo ή οτι αντίστοιχο έχει η μητρική σου. έκανα reset στα bios και όλα καλά ευχαριστώ Αν βαλεις παλι εξισορροπηση ενεργειας απο τα windows θα σου δειχνει παλι 3,5 και σε idle θα πεφτει στα 700.Τωρα λογικα εχεις μεγιστες επιδοσεις στο προφιλ των windows (σε βοηθησα χθες με gpu? ποτε? ) προτιμώ να είναι στο performance προς το παρόν αλλά θα το δοκιμάσω να δω balanced εαν πάει στα 3,9 όταν ζορίζουν τα πράγματα..Βοήθησες περισσότερο απόλους.Με την 960ή280Χ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα