Προς το περιεχόμενο

Η Super Flower ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο τροφοδοτικό 2000W στην αγορά

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

ίσα ίσα που τέτοια PSUs είναι green παιδιά. Το ότι αποδίδουν 2 kW δε σημαίνει ότι όταν τα βάλεις στην πρίζα τραβάνε 2 kW, αλλά τραβάνε όσο ζητάει το σύστημα και το κάνουν με Platinum efficiency. Το συγκεκριμένο ακόμη και σε χαμηλά φορτία έχει πολύ καλή αποδοτικότητα, ξεπερνώντας πολλά Gold PSUs με κατά πολύ μικρότερη χωρητικότητα.

Επίσης ο υπερχρονισμός όπως και να γίνεται (είτε σπίτι είτε διαγωνισμός) απαιτεί πολύ παραπάνω ρεύμα από το κανονικό. Είναι ανάλογα και το κομμάτι γιατί ένα CPU μπορεί να σηκώνει 70C σε μια συχνότητα και volt και ένα άλλο το ίδιο με τις ίδιες ρυθμίσεις να χτυπάει 95+. Αυτό σημαίνει ότι το δεύτερο καταναλώνει για πολλούς και διάφορους λόγους που ξεφεύγουν από αυτή τη κουβέντα.

Επίσης όταν έχετε ένα σύστημα με 2 VGAs το οποίο καίει 800 W δεν θα πάρετε ακριβώς 800 W PSU, γιατί σε full load όλα τα PSUs έχουν κατά πολύ μικρότερο efficiency από ότι έχουν στο 40-50% της μέγιστης ισχύς τους. Τώρα αν έχετε ένα σύστημα με 2 VGAs αλλά ποτέ δεν το αξιοποιείτε και το έχετε μόνιμα σε light loads ή idle τότε ναι καλύτερα να πάρετε ένα PSU ίσα ίσα που να σας καλύπτει (εγώ πάντως ούτε τότε θα το έκανα αυτό γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και ενα future proof PSU).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...