Προς το περιεχόμενο

Η Intel στοχεύει στην αγορά "smart-home" με την εξαγορά της Lantiq


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel επεκτείνει την διείσδυση της στην αγορά "connected/ smart-home" καθώς και στην αγορά "Internet-of-things" που αποτελεί το μέλλον εξαγοράζοντας την εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών broadband και home-networking, Lantiq.Η εταιρεία Lantiq που έχει την έδρα της στο Βερολίνο θα βοηθήσει την Intel στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το "έξυπνο σπίτι" (smart-home), ειδικά στον τομέα των οικιακών gateways/ routers, οι οποίες χρησιμεύουν για την δικτύωση/ σύνδεση όλων των υπόλοιπων συσκευών στο σπίτι. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αν και οι όροι της δεν δημοσιοποιήθηκαν.

 

Η Lantiq δημιουργήθηκε το 2009, όταν η Infineon αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση ενσύρματων επικοινωνιών που διατηρούσε στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίο που έχει έδρα το San Francisco, Golden Gate Capital έναντι €250 εκατομμυρίων.

 

Η συμφωνία επιβεβαιώνει τον αγώνα που κάνουν πολλές εταιρείες του κλάδου να αποκτήσουν ένα κομμάτι της πίτας στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη αγορά smart-home και IoT. Πέρυσι, η Samsung εξαγόρασε την εταιρεία SmartThings (το ποσό της εξαγοράς δεν δημοσιοποιήθηκε) ενώ η Google εξαγόρασε την εταιρεία Nest για $3,2 δισεκατομμύρια.

 

Όλες οι παραπάνω εταιρείες, και πολλές άλλες στοιχηματίζουν ότι οι συσκευές που θα συνδέονται στο Internet σε κάθε σπίτι θα αυξηθούν κατακόρυφα σύντομα. Να σημειώσουμε ότι ήδη, το τμήμα IoT (Internet of Things) της Intel επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη σημειώνοντας 19% αύξηση στα έσοδα ($2,1 δισεκατομμύρια το 2014).

 

Link.png Site: C|Net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...