Προς το περιεχόμενο

Στήριξη στο Snapdragon 810 SoC δηλώνουν κορυφαίοι κατασκευαστές φορητών συσκευών


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η Qualcomm, ο γνωστός κατασκευαστής τσιπ για φορητές συσκευές έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για το νέο κορυφαίο SoC της εταιρείας, το Snapdragon 810 και την υιοθέτηση του από τις εταιρείες.Σύμφωνα με τη Qualcomm, το νέο SoC θα βρει το δρόμο του προς τις «κορυφαίες σειρές» αρκετών εταιρειών στο «άμεσο μέλλον». Ήδη γνωρίζουμε ότι το G Flex2 της LG ενσωματώνει το συγκεκριμένο SoC, και πιθανότατα η εταιρεία θα το επιλέξει για το κορυφαίο της μοντέλο αυτή τη χρονιά, το G4.

 

Άλλη μια συσκευή η οποία έχει ανακοινωθεί είναι το Mi Note Pro, με τα στελέχη της Xiaomi να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία αφού «μπορούν να παρέχουν στους κατόχους των σχετικών συσκευών από κάθε άλλη φορά κορυφαίες επιδόσεις, χαρακτηριστικά και δυνατότητες».

 

Το δελτίο τύπου είναι στην ουσία είναι μια προωθητική ενέργεια της Qualcomm προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν μετά τις αναφορές για υπερθέρμανση, ανησυχίες τις οποίες εντείνει η απόφαση της Samsung να στηριχτεί στο δικό της Exynos chipset για το επερχόμενο Galaxy S6.

 

Δε λείπουν πάντως και οι ειδήσεις αφού ανάμεσα στις δηλώσεις εταιρειών που δηλώνουν την στήριξη του στο Snapdragon 810 περιλαμβάνεται η Oppo και η Microsoft, δύο εταιρείες που κάνουν σαφές ότι θα κυκλοφορήσουν συμβατές συσκευές μέσα στο έτος. Σε παλαιότερη ανακοίνωση της η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι το επόμενο της κορυφαίο smartphone θα ανακοινωθεί γύρω στο καλοκαίρι.

 

Ανάμεσα στις δηλώσεις, ξεχωρίζουν και αυτές της Sony Mobile, η οποία προετοιμάζει το επόμενο της κορυφαίο smartphone, το Xperia Z4. Ο υπεύθυνος στρατηγικής της εταιρείας, Gen Tsuchikawa δε παραλείπει να αναφέρει τα πλεονεκτήματα του Snapdragon 810 στην αυτονομία, και στην απροβλημάτιστη αναπαραγωγή υψηλής ευκρίνειας ταινιών και ήχου όπως έχουν συνηθίσει ήδη οι κάτοχοι Xperia συσκευών.

 

Link.png Site: Qualcomm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει ο 810 snap.άραγε τι στήριξη είναι αυτή...και γιατί δεν υπήρχε αυτή η στήριξή στα προηγούμενα κάποια πατάτα έχουν κάνει με βάση τις λογικής αν σκεφτούμε ότι είχαν ακουστεί διαφορά για το συγκεκριμένο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι προβληματικός κάπου ο επεξεργαστής αυτός. Ζεσταίνεται πολύ. Όσοι το στηρίζουν και τον τοποθετήσουν στις επόμενες ναυαρχίδες, θα πουλάνε προβληματικές συσκευές πανάκριβα. Φυσικά θα έχουν έτοιμα τα σενάρια και τις δικαιολογίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπήρξε ένα σφυροκόπημα από ορισμένους στον τύπο (φήμες κ.λ.π) για ένα chip που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Ενδεχομένως οι φήμες να στέκουν, αλλά ενδεχομένως να έγινε προσπάθεια -μέρος στρατηγικής marketing- να μειωθεί "η αξία" του chip της Qualcomm για χάρη της επιλογής ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή να χρησιμοποιήσει το δικό του chip.

Η επιλογή του συγκεκριμένου κατασκευαστή δεν είναι κατακριτέα, με την έννοια ότι είναι μέρος της στρατηγικής του να επιστρέψει στην κερδοφορία και να ανεξαρτητοποιηθεί. Η Qualcomm απλώς ήθελε να καταστήσει σαφές, ότι το chip της δεν έχει προβλήματα και για αυτό επιστράτευσε τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω ότι προβλήματα είχε να λύθηκαν γιατί θέλω το επόμενο κινητό μου (1030) να είναι αψεγάδιαστο.

Τα προβληματα τα προκαλουσε ο αδυναμος soc για τις αναγκες του συγκεκριμενου κινητου.

Τωρα με το τερατακι της QUALCOMM,το μονο προβλημα που με ανησυχει οτι μπορει να εχει,ειναι η υπερθερμανση!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η συγκεκριμένη κίνηση και το άρθρο είναι καθαρά θέμα στρατηγικής και marketing. όταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής (samsung) ,ικανός ανα πάσα στιγμή να βγάλει ένα πανισχυρο επεξεργαστή , επιλέγει να χρησιμοποιεί της qualcomm τοτε η δεύτερη αποκτάει αυτομάτως και ένα prestige ως εταιρεία αλλά και καταξιώνεται στη συνείδηση των δυνητικών πελάτων ως λύση υψηλής τεχνολογίας και δυνατοτήτων . φανταστείτε τι θα γινόταν εάν η intel ανακοίνωνε δικούς της ολοκληρωμένους υπολογιστές και μέσα έβαζε επεξεργαστές amd. τί κύρος και τί διαφήμιση περσσότερο να θέλει κανείς. η στροφή της samsung στις δικές της υλοποιήσεις ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για το κύρος της qualcomm που έχασε τον μεγαλύτερο σύμμαχο της. προσπαθώντας να ανακτήσει μέρος του "σεβασμού" προσπαθεί με αυτήν την ανακοίνωση να απαξιώσει το συμβάν λέγοντας λίγο πολύ " εεε σιγά και τί έγινε , έφυγε ένας πελάτης , εδώ όμως υπάρχουν πολλοί που θα τον υιοθετήσουν τον επεξεργαστή μου επομένως δεν τρέχει κάστανο."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σαν να λεμε 29 κατασκευαστες προτεινουν, αυτοι ξερουν...

 

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι...Μόνο οι, Apple και Samsung (A-τάδε kai Exynos), φτιάχνουν δικά τους socs. Οι υπόλοιποι, από τη στιγμή που ΔΕΝ έχουν κάτι δικό τους...παίρνουν από την qualcomm.

 

Mark my words.

 

Για όσους δεν ξέρουν τι εστί Exynos (τσεκάρετε note 4 και επερχόμενο s6), you are in for a VERY BIG surprise.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει είναι λογικό να ζεσταίνεται ρε παιδιά στα 2.5Ghz με 8 πυρήνες και της Παναγιάς τα μάτια και δε ξερω τι άλλο δουλεύει οκ! Εδω ζεσταίνεται το Galaxy S4 μοθ με τον SnapD600... Το θεμα ειναι προβλήματα και αστοχίες υλικού να μην υπάρχουν και αν θέλετε τη γνώμη μου μην αγοράσετε απο της πρώτες παρτίδες μέχρι να τον στρώσουν ή κοιτάξτε προς exynos μεριά που ειναι εγγύηση....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η πάγια φιλοσοφία marketing μιας συγκεκριμένης εταιρίας να πλημυρίζει το internet με αρνητικές φήμες για τους ανταγωνιστές με τα πληρωμένα παπαγαλάκια της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...