Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παιδί που σου μίλησε για το Inverter, στο είπε για το θέμα που έβλεπες αχνά τη φόρτωση των windows και δεν ειχε σχέση με το κλείσιμο του υπολογιστή. 

Όπως είναι τώρα τα πράγματα:

Χωρίς να εχεις συνδεμένο το Inverter, σύνδεσε μια εξωτερική οθόνη και άναψε τον υπολογιστή. Αν ανάψει μπορούμε να συζητήσουμε παραπάνω. Αν δεν ανάψει, πρέπει να βρεις άλλο inverter (*), να το συνδέσεις και μετά συζητάμε για τα επομενα βήματα.

(*) Inverter ή βύσμα ή καλωδιοταινία (δεν εχω καταλάβει τι εχεις σπάει) μπορείς να βρεις από την acer hellas ή απο αγγελίες (εδω μεσα, emarket.gr  , ebay, κλπ). 

καλησπερα φιλε...τον εβαλα σε εξωτερικη οθονη και ανοιξε κανονικα...τι να κανω τωρα?

Δημοσ.

Να παραγγείλεις αυτό που έσπασε για να το αντικαταστήσεις, εκτός αν αποφασίσεις να χρησιμοποιείς το laptop με εξωτερική οθόνη (μόνιμα)

Από εκεί και πέρα, μεχρι να ερθει ανταλλακτικό κάνε τα παρακατω με την παρακατω σειρα και πες μας τα αποτελέσματα από οτι δοκιμάζεις

1. Βάλε κάτω απο το μηχάνημα 2-4 στυλό (ή οτι αλλο θες) ωστε να σηκωθεί 1 εκατοστό και να αερίζεται καλύτερα. 
  2. Βγάλε το δίσκο τελειως και βαλε μπρος το μηχάνημα. Μένει ανοιχτό ή σβήνει μετά απο κάποια (πόση ώρα)
  3. Φτιάξε ένα linux live dvd (απο αλλο μηχανημα κατεβάζεις το iso * και το καις σε ενα dvd) και κάνε boot με αυτό. Μπαίνεις linux; Σβήνει; Δουλεψε το linux για τουλάχιστον 10 λεπτα (μπες ιντερνετ, κάνε οτι θες και μετα τερματισμό)
  4. Με το ίδιο dvd στην αρχική οθόνη επελεξε memtest και ασε το να κάνει ελέγχο για τουλάχιστον 3 ώρες. Βρήκε προβλημά στη μνήμη;
  5. Επανέλαβε τα ίδια αφαιρώντας τα 2-4 στυλό που σου ειπα πριν, βαζοντας το μηχανημα οπου το εχεις συνήθως. 

Μετά βλέπουμε για τα υπολοιπα. 

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα.μου ειπε ενας φιλος παραπανω οτι πρεπει να παρω και οθονη και μητρικη και ινβερτερ...και δευτερον..το linux το εχω περασει σε στικακι..γινεται με στικακι?εβγαλα τον δισκο και τον ανοιξα...μολις ανοιγει γραφει PXE-E61 Media test failure,PXE-MOF ExitingPXE ROM,Opereting system not found...

Δημοσ.

καλησπερα.μου ειπε ενας φιλος παραπανω οτι πρεπει να παρω και οθονη και μητρικη και ινβερτερ...

Δεν είδα αναλυτικά το διάλογο. Αναλογα με το τι εχει καταστραφεί, θέλει αλλαγή το αναλογο εξάρτημα. 

.και δευτερον..το linux το εχω περασει σε στικακι..γινεται με στικακι?

Κάνει αρκεί ο υπολογιστής σου να υποστηρίζει boot από usb (λογικά το υποστηρίζει) και αν εχεις φτιάξει σωστα το στικάκι. Δοκίμασε το βλέπουμε.

εβγαλα τον δισκο και τον ανοιξα...μολις ανοιγει γραφει PXE-E61 Media test failure,PXE-MOF ExitingPXE ROM,Opereting system not found...

Ναι αλλά δεν απαντάς αν σβήνει μετά απο μερικά λεπτα (με ή χωρίς το «σηκωμα» με τα στυλό). Άναψε το και αφησε το ανοιχτό για τουλάχιστον 10 λεπτα και πες μας αν σβήσει. 

Μετά συνέχισε στα επομενα βήματα. 

Δημοσ.

τον εχω ανοιχτο εδω και μια ωρα περιπου και μου δειχνει αυτα που σου εγραψα...οσο για το boot..πηγα στην οθονη εκκινησης πηγαινω στο boot και εχει τις ακολουθες επιλογες 1.CD-ROM/DVD DRIVE 2.HARD DRIVE 3.FLOPPY DEVICES 4.NETWORK BOOT...

Δημοσ.

Καλό (το μια ώρα).

Κλείσε τον υπολογιστή, βάλε το στικάκι, ξεκίνα τον υπολογιστή, μπες στο bios και δες πρώτον αν εχει επιλογη enabled για boot από usb και δευτερον αν το εμφανίζει στις συσκευές που μπορείς να κάνεις boot. 

Αν δεν καταφέρεις να το ενεργοποιήσεις/κάνεις boot, τοτε κάψε το iso σε dvd. 

Δημοσ.

εχει τις ακολουθες επιλογες 1.info 2.main 3.security 4.boot 5.exit..στο  boot εμφανιζει τις ακολουθες επιλογες 1.CD-ROM/DVD DRIVE 2.HARD DRIVE 3.FLOPPY DEVICES 4.NETWORK BOOT...δεν εχει με usb e?

Δημοσ.

υπαρχει καποιο καλο προγραμμα για να το κανω?

Για να καις iso σε dvd;

Είσαι σίγουρος οτι στον υπολογιστή του φίλου σου δεν υπάρχει ήδη αναλογο πρόγραμμα;

Τέσπα

Για δωρεάν δοκίμασε το http://infrarecorder.org/

Αν εχει ήδη το nero, δεν χρειαζεται να βάλεις αλλο.

Την εγγραφη θα την κάνει σε χαμηλή ταχύτητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας...εγραψα το linux σε dvd..οταν το τοποθετησω  για να το τρεξει χρειαζεται να κανω καμια ρυθμιση?

τελικα χρησιμοποιησα το στικακι...το εβαλα και μου δειχνει την κεντρικη σελιδα του linux...οταν παταω install μου εμφανιζει μια οθονη με εντολες και δεν κανει τιποτε αλλο...σαν να πρεπει να γραψω κατι...τι να κανω?

Επεξ/σία από vkalfa
Δημοσ.

μηπως παιζει ρολο που εβγαλα τον σκληρο??

εβαλα τον σκληρο δισκο ξανα...δεν μπορω να εγκαταστησω το ubuntu...τον ξεκινησα με safe mode και ανοιξε κανονικα..εδω και αρκετη ωρα ειναι ανοιχτος...τι συμβαινει?σας εχω κουρασει το ξερω και σας ζητω συγνωμη γιαυτο...

Δημοσ.

Δεν διάβασα κάποιον να σου προτείνει να εγκαταστήσεις linux

Επισης δεν είδα κάποιον να σου προτείνει να βάλεις πίσω το δίσκο, πόσο μάλλον να του κάνεις Install

Το Linux θα το δοκιμάσεις (TRY) live, δηλαδή θα σηκωθεί από το στικακι/dvd χωρίς να χρειάζεται καμια εγκατάσταση. 

Δημοσ.

φιλε μου τα εκανα αυτα ετσι οπως τα δειχνει ...εβαλα το dvd  αλλα δεν το διαβαζει...χωρις δισκο...χωρις δισκο επισης εβαλα το στικακι με το linux ανοιξε η κεντρικη εικονα αλλα δεν εκανε τιποτε αλλο...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα σας...συγνωμη που δεν σας απαντησα τοσο καιρο...απλα ηρθα εδω για να σας ευχαριστησω ολους για τον χρονο που αφιερωσατε και την βοηθεια που μου προσφερατε στο συγκεκριμενο θεμα...θελω να με συγχωρεσετε για το υφος μου μερικες φορες και αν προσεβαλα καποιον..αλλα βρισκομουν σε απογνωση και ελπιζω να με καταλαβετε..οσον αφορα το προβλημα μου δεν γινοταν τιποτα το διαπιστωσα με ολες αυτες τις ενεργειες που μου ειπατε..ηταν παλιος και δεν γινοταν τιποτα..τελικα πηρα ενα notebook και ολα μια χαρα..και παλι θελω πολυ να σας ευχαριστησω ολους ανεξεραιτως και ειδικα τον arc..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...