mixmixtouta Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά σε τι στάδιο βρίσκεσαι? Μένει αναμμένο, σβήνει έκανες κανένα βήμα? 1
vkalfa Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα σας...αφαιρεσα το ινβερτερ...ενα απο τα δυο βυσματακια ομως το εσπασα...ειναι προβλημα?τι να κανω τωρα?
vkalfa Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα...τι να κανω με το ινβερτερ?να παραγγειλω αλλο?αν μπορειτε πειτε μου...ευχαριστω
arc Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα σας...αφαιρεσα το ινβερτερ...ενα απο τα δυο βυσματακια ομως το εσπασα...ειναι προβλημα?τι να κανω τωρα? Εντυπωσιάστηκα καλησπερα...τι να κανω με το ινβερτερ?να παραγγειλω αλλο?αν μπορειτε πειτε μου...ευχαριστω Ναι πρέπει να παραγγείλεις αλλο. Στα υποψη οτι αν το πρόβλημα δεν ήταν σε αυτό το κομμάτι, ξόδεψες χρήματα .ενα απο τα δυο βυσματακια ομως το εσπασα...ειναι προβλημα?τι να κανω τωρα? αλλά γρήγορα ισορρόπησε
vkalfa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 η απαντηση σου με μπερδεψε φιλε...ειρωνικο σχολιο??απο την αρχη της δημοσιευσης μου εξηγησα οτι δεν ειμαι ειδημων...ζητησα βοηθεια οχι ειρωνεια...
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Άν έσπασες το βύσμα πρέπει να αγοράσεις αλλο και καλύτερα αυτην την φορά να στο κάνει καποιος που γνωρίζει
vkalfa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα...συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός...δεν υπάρχει όμως τεχνικός εδώ πού μένω και αναγκαστικά το ψάχνω εγώ...δεν αγόρασα τίποτα ακόμη...απλά άνοιξα το καπάκι τής οθόνης και ξεκούμπωσα το ίνβερτερ...υπάρχει περίπτωση να μην φύσει το ίνβερτερ?πρέπει να παραγγείλω ακριβώς το ίδιο παιδιά?έχει έναν αριθμό επάνω...και όσο για το βύσμα πρέπει να παραγγείλω ολόκληρο το καλώδιο πού έχει από πίσω...σωστά?
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 inverter πρέπει να αγοράσεις για το συγκεκριμένο laptop με βάση το μοντέλο του laptop δεν νομίζω οτι χρειάζεται ακριβώς το serial number. Για τα βυσματάκια που λές οτι έσπασες θα βοήθαγε μια φωτογραφία να δούμε ακριβώς σε τι αναφέρεσαι
vkalfa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Θα σου στείλω αργότερα γιατί έχω δουλειά τώρα...από ότι είδα λέγεται καλωδιοταινια οθόνης.. Το ένα από τα δύο βύσματα πού φεύγουν από το ίνβερτερ έσπασα καθώς το τράβηξα να το βγάλω από το ίνβερτερ...
arc Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 η απαντηση σου με μπερδεψε φιλε...ειρωνικο σχολιο??απο την αρχη της δημοσιευσης μου εξηγησα οτι δεν ειμαι ειδημων...ζητησα βοηθεια οχι ειρωνεια... Από την αρχή του θέματος εχει λάβει πολύ περισσότερη βοήθεια και κατεύθυνση να κοιτάξεις σε σχέση με το να ρωτούσες ενα τεχνικο. Τρεις σελίδες και συνεχίζει το γράψιμο. Ένα πρόβλημα ειναι οτι δεν έχεις αρκετές γνώσεις, αλλά ακόμα μεγαλύτερο ειναι οτι δεν εχεις μεθοδολογία, ώστε να αποκλείεις βλάβες και να προχωράς στο επομενο βήμα. Επίσης δεν εχεις «εργαλεία» (άλλο υπολογιστή, πολύμετρο, προγραμματα, κλπ) οπότε κάνεις αποσπασματικές κινήσεις ελπίζοντας να πετύχεις και να λύσεις τυχαία το πρόβλημα. Στην ηλεκτρονική/υπολογιστές/μηχανολογία δεν πας πουθενά με αυτό το τρόπο. Καταλαβαίνω (τώρα, γιατί τώρα το ανέφερες) οτι δεν υπάρχει τεχνικός στην περιοχή σου και επισης μπορεί να μην εχεις την οικονομική δυνατότητα (το καταννοώ, δεν το κατακρίνω), αλλά μην περιμένεις κανεναν να κάτσει να σου γράψει βηματάκι-βηματάκι τι πρέπει να κάνεις. Όταν παίρνεις κατευθύνσεις, πλακώνεσαι στο ψάξιμο/διάβασμα, ρωτάς αν κολλήσεις κάπου σοβαρα και προχωράς. Το inverter κατάφερες να το βγάλεις (λεω εντυπωσιάστηκα γιατί αν το να βγάλεις το δίσκο εχει 1 βαθμό δυσκολίας, το να βγάλεις το inverter εχει 5 βαθμους), αλλά αφου δεν εχεις πολύμετρο (να μετρήσεις) ή αλλο inverter, ποιος ο λόγος να το βγάλεις (και να κάνεις ζημια) ; Εσένα το βασικό σου πρόβλημα ειναι οτι σβήνει ο υπολογιστής. Αν υπάρχουν και αλλα προβλήματα τα λύνεις, ΑΦΟΥ λύσεις το βασικό σου πρόβλημα. Έβγαλες το δίσκο; κάνει boot το μηχάνημα χωρίς να σβήσει σε 1 λεπτό; (Καμία απαντηση) Έλεγξες την υγεία του δίσκου; (Καμία απαντηση) Έκανες καθαρισμο μήπως σβήνει απο υπερθέρμανση; (Καμία απαντηση) Έκανες boot με linux live dvd ; (η απάντηση τι ειναι boot τη θεωρώ καμια απαντηση) Έκανες έλεγχο της ram; (Καμία απαντηση) κλπ Μπορεί να ειναι inverter, μπορεί και οθόνη, μπορεί και βύσμα τροφοδοσίας, αλλά πρώτα απέκλεισε τα απλά και μετά πλακώσου στα σύνθετα.
vkalfa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Από την αρχή του θέματος εχει λάβει πολύ περισσότερη βοήθεια και κατεύθυνση να κοιτάξεις σε σχέση με το να ρωτούσες ενα τεχνικο. Τρεις σελίδες και συνεχίζει το γράψιμο. Ένα πρόβλημα ειναι οτι δεν έχεις αρκετές γνώσεις, αλλά ακόμα μεγαλύτερο ειναι οτι δεν εχεις μεθοδολογία, ώστε να αποκλείεις βλάβες και να προχωράς στο επομενο βήμα. Επίσης δεν εχεις «εργαλεία» (άλλο υπολογιστή, πολύμετρο, προγραμματα, κλπ) οπότε κάνεις αποσπασματικές κινήσεις ελπίζοντας να πετύχεις και να λύσεις τυχαία το πρόβλημα. Στην ηλεκτρονική/υπολογιστές/μηχανολογία δεν πας πουθενά με αυτό το τρόπο. Καταλαβαίνω (τώρα, γιατί τώρα το ανέφερες) οτι δεν υπάρχει τεχνικός στην περιοχή σου και επισης μπορεί να μην εχεις την οικονομική δυνατότητα (το καταννοώ, δεν το κατακρίνω), αλλά μην περιμένεις κανεναν να κάτσει να σου γράψει βηματάκι-βηματάκι τι πρέπει να κάνεις. Όταν παίρνεις κατευθύνσεις, πλακώνεσαι στο ψάξιμο/διάβασμα, ρωτάς αν κολλήσεις κάπου σοβαρα και προχωράς. Το inverter κατάφερες να το βγάλεις (λεω εντυπωσιάστηκα γιατί αν το να βγάλεις το δίσκο εχει 1 βαθμό δυσκολίας, το να βγάλεις το inverter εχει 5 βαθμους), αλλά αφου δεν εχεις πολύμετρο (να μετρήσεις) ή αλλο inverter, ποιος ο λόγος να το βγάλεις (και να κάνεις ζημια) ; Εσένα το βασικό σου πρόβλημα ειναι οτι σβήνει ο υπολογιστής. Αν υπάρχουν και αλλα προβλήματα τα λύνεις, ΑΦΟΥ λύσεις το βασικό σου πρόβλημα. Έβγαλες το δίσκο; κάνει boot το μηχάνημα χωρίς να σβήσει σε 1 λεπτό; (Καμία απαντηση) Έλεγξες την υγεία του δίσκου; (Καμία απαντηση) Έκανες καθαρισμο μήπως σβήνει απο υπερθέρμανση; (Καμία απαντηση) Έκανες boot με linux live dvd ; (η απάντηση τι ειναι boot τη θεωρώ καμια απαντηση) Έκανες έλεγχο της ram; (Καμία απαντηση) κλπ Μπορεί να ειναι inverter,μπορεί και οθόνη, μπορεί και βύσμα τροφοδοσίας, αλλά πρώτα απέκλεισε τα απλά και μετά πλακώσου στα σύνθετα. Καλημερα φιλε και συγνωμη για το υφος μου...εδω δεν υπαρχει τεχνικος και δν εμπιστευομαι να τον στειλω καπου...ευχαριστω ολους ειλικρινα για την βοηθεια που μου προσφερεται...χτες δανειστηκα ενα λαπτοπ απο ενα φιλο...μου ειπε ενας φιλος απο δω να βαλω μια αλλη οθονη εξωτερικη για να δω αν δουλευει...του ειπα οτι δουλευει και μου ειπε πολυ πιθανν οτι φταιει το ινβερτερ γιαυτο το εβγαλα..ναι συμφωνω οτι κςνω αλλοπροσαλες κινησεις...τωρα αυτη την στιγμη τι με συμβουλευεις να κανω?εχω βγαλει απλα το ινβερτερ...εκτιμω πολυ την οποια βοηθεια και ευχαριστω για την κατανοηση. Παράθεση Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2015 από vkalfa
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το παιδί που σου μίλησε για το Inverter, στο είπε για το θέμα που έβλεπες αχνά τη φόρτωση των windows και δεν ειχε σχέση με το κλείσιμο του υπολογιστή. Όπως είναι τώρα τα πράγματα: Χωρίς να εχεις συνδεμένο το Inverter, σύνδεσε μια εξωτερική οθόνη και άναψε τον υπολογιστή. Αν ανάψει μπορούμε να συζητήσουμε παραπάνω. Αν δεν ανάψει, πρέπει να βρεις άλλο inverter (*), να το συνδέσεις και μετά συζητάμε για τα επομενα βήματα. (*) Inverter ή βύσμα ή καλωδιοταινία (δεν εχω καταλάβει τι εχεις σπάει) μπορείς να βρεις από την acer hellas ή απο αγγελίες (εδω μεσα, emarket.gr , ebay, κλπ).
vkalfa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα...επειδη ειμαι στην δουλεια τωρα θα το κανω το απογευμα...οσο για το βυσμα που εσπασε....το ινβερτερ εχει δυο καλωδια...ενα δεξια και ενα αριστερα...κουμπωνουν πανω στο ινβερτερ με βυσματα...τραβηξα να τα ξεκουμπωσω απο το ινβερτερ και εσπασε το ενα απο τα δυο...αυτη η ταινια που λεω η μια ακρη παει στο πισω μερος της οθονης η αλλα παει μεσα στο λαπτοπ...
CMD Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Στο inverter πάνε δύο βύσματα ένα από την μητρική για ρεύμα και ένα που πάει προς την λάμπα της οθόνης. Αν έσπασες της οθόνης το βύσμα (είναι πάντα με δύο pins και δεξιά) τότε θα χρειαστείς καινούργια οθόνη (εκτός πατέντας). Αν έσπασες το αριστερό τότε θες καλωδιοταινία οθόνη-μητρική γιατί συνήθως πάνε μαζί. Αν έσπασες κάποιο βύσμα πάνω στο inverter τότε θες inverter. Πρέπει να παραγγείλεις ακριβώς το ίδιο γιατί τα inverters πρώτα από όλα έχουν διαφορετικά pins από την πλευρά που πάει στην μητρική (από 3 μέχρι 7 έχω δει) και κατά δεύτερον είναι διαφορετικά στο μέγεθος και αν πάρεις λάθος δεν θα χωράει καν στο laptop σου (επίσης μερικά Sony έχουν και για διπλή λάμπα) Ο καλύτερος τρόπος να δεις αν λειτουργεί το inverter είναι να συνδέσεις μια λάμπα οθόνης και να δεις αν την ανάβει , επειδή φαντάζομαι δεν έχεις , κοίτα το πίσω μέρος της οθόνης σου αν όταν ανοίξεις το laptop φωτίσει τότε το inverter είναι εντάξει (η λάμπα συνήθως μπαίνει ή τέρμα κάτω στην οθόνη ή τέρμα πάνω). Μπορεί να βλέπεις αχνά γιατί κάηκε το panel και όχι το inverter. Τέλος να σου πω , αν και είναι ήδη αργά, ότι τα inverters είναι πολύ ευαίσθητα στον στατικό ηλεκτρισμό και καλό θα ήταν να μην τα πιάνεις με γυμνά χέρια.
vkalfa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα φιλε...εχει σπασει το αριστερο ...αλλα δεν μπορω να κανω την δοκιμη που λες γιατι δεν μπορω να κουμπωσω το βυσμα πανω στο ινβερτερ γιατι εχει σπασει οπως το τραβηξα να το αποσυνδεσω...δεν εσπασε κατι πανω στο ινβερτερ...της ταινιας το βυσμα εχει σπασει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα