4GGELOS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα συμφορουμιτες. Απο χθες αντιμετωπιζω ενα προβλημα στο pc της υπογραφης μου. Με το που ανοιγω το pc μπαινει κανονικα στα windows, μολις μπει στην επιφανεια εργασιας παγωνουν τα παντα εκτος απο το ποντικι για 1 λεπτο και μετα λειτουργει κανονικα. Μετα απο το 1ο restart ο ssd μου εγινε φαντασμα. Εξαφανιστηκε και απο to bios ενω ηταν συνδεδεμενος κανονικα. Πειραξα λιγο τα sata καλωδια, εβαλα-εβγαλα και ο ssd επεστρεψε. Το κολλημα που ειπα πιο πριν δεν λυθηκε. Λεω ενταξει, κανενα καλωδιο θα φταιει. Βαζω λοιπον καινουργιο sata καλωδιο, ανοιγω το pc και τσουπ, παλι εξαφανιστηκε ο ssd. Με τα πολλα πειραγματα, βαλε-βγαλε καλωδια ξανα επανηλθε ο ssd στην ζωη. Απο το μεσημερι που αναστηθηκε για 2η φορα δεν εχει εξαφανιστει. Το κολλημα ομως για 1 λεπτο στην αρχη ακομα παραμενει. Μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει τα εξης: 1. Αλλαγη καλωδιον και θυρων sata 2. Σκαναρισμα pc με malwarebytes και antivirus(nod32) 3. Ελεγχος με hdsentinel και ο δισκος ειναι στο 98% υγεια 100% αποδοση. Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. Ευχαριστω εκ των προτερων,
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Όταν ο δίσκος εξαφανίζεται στο bios τον βρίσκει η και εκει δεν υπάρχει ?
4GGELOS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα. Ο δισκος εξαφανιζεται απο παντου. Τα καλωδια και οι θυρες λειτουργουν κανονικα. Τα δοκιμασα στον μηχανικο δισκο. Μηπως ο ssd ειναι στα τελευταια του?
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Θα σου έλεγα τοτε να τον δοκιμάσεις και σε ενα αλλο pc
4GGELOS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν μετά από μια εβδομάδα το πρόβλημα παραμένει. Αυτή τη φορά παρατήρησα και κάτι άλλο. Όταν είμαι μέσα στα Windows κάποια στιγμή αρχίζουν και κολλάνε ένα ένα τα πρόγραμμα μέχρι στο τέλος να μου βγάλει το παρακάτω μήνυμα. https://docs.google.com/file/d/0B-hY291Kc4QoaTkxNmlkS21scEk/edit?usp=docslist_api Μόλις το έκανα ρεσταρτ ο δίσκος εξαφανίστηκε πάλι. Αυτό που παρατήρησα μετά το ρεσταρτ είναι ότι άργησε λίγο να μπει στο bios. Έχω μπερδευτεί δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. SPANK τον σκληρό μπορώ να τον δοκιμάσω σε άλλο pc με κάποιο τρόπο χωρίς να χρειαστεί format? Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Απλά τοποθέτησε τον σαν 2ο δίσκο σε καποιο αλλο pc και δες σε πρώτη φάση αν τον βλέπει το pc και μετα αν μπορείς να τον ανοίξεις στα windows
4GGELOS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Έβαλα τον ssd στο laptop και τον αναγνώρισε κανονικά. Μπαίνει και στα Windows κανονικά. Τον βάζω μετά στο pc τον αναγνωρίζει κανονικά, μπαίνει στα Windows και μόλις κάνω scan με το Antivirus πάλι τα ίδια. Κόλλημα ένα ένα τα προγράμματα και μετά restart. Μόλις ανοίγει από το restart ο ssd πάλι άφαντος. Στο laptop όση ώρα τον δούλεψα λειτουργούσε κανονικά. Άρα ο ssd λειτουργεί κανονικά. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω τι φταίει.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μητρική σίγουρα. Δοκίμασε να συνδέσεις τον ssd σε άλλη θύρα sata και αν αυτό δεν δουλέψει πας την μητρική σου στο κατάστημα που την πήρες για αλλαγή. Δυστυχώς είναι χρονοβόρα λύση, αλλά είναι η αποτελεσματικότερη όλων.
4GGELOS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) MultiCoreCpu και εγω στην αρχη μητρικη σκευτομουν αλλα τον hdd τον αναγνωριζει κανονικα. Εχω δοκιμασει ολες τις sata θυρες με 4 διαφορετικα καλωδια sata. Απο μια αναζητηση που εκανα στο internet, ειδα οτι το προβλημα που εχω ειναι γνωστο και αναγνωρισμενο απο την ocz. Πρωτα θελω να βρω τι φταιει και μετα να κινηθω αναλογα. Update: Δεν μπορω να καταλαβω, ενω κολλαει το pc και μετα το restart ο ssd εξαφανιζεται, πως γινεται να βαζω-βγαζω/αλλαζω τα καλωδια και ο ssd να αναγνωριζεται παλι κανονικα; Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2015 από 4GGELOS
SPANK Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Λογικά τοτε δεν εχει πρόβλημα ο ssd με όσα ανάφερες παραπάνω αλλα κανε και κατι ακομα να εισαι 100 % σίγουρος , βρές εναν αλλο δίσκο πέρνα του τα windows και δες αν παρουσιάσει και σε αυτον το ίδιο πρόβλημα
8elwADSL Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως έχει βγει κανά νεότερο firmware για τον ssd; Αν ναι βάλτο.
4GGELOS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 8elwADSL ο ssd έχει το τελευταίο firmware. Μετά από πολύ ψάξιμο, το πρόβλημα κατά 90% είναι του ssd. Βρήκα αρκετά άτομα από αλλά φόρουμ που είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον ίδιο ssd. Θα δοκιμάσω καινούργιο ssd και θα ενημερώσω αν έφταιγε όντως ο σκληρός. Χθες το πρωί που άνοιξα τον υπολογιστή δούλευε κανονικά μέχρι το βράδυ. Το βράδυ λοιπόν που πάω να κάνω κάτι στο pc, αρχίζουν πάλι και κολλάνε τα προγράμματα ένα ένα. Κάνω restart και πάλι τα ίδια. Αυτή τη φορά τουλάχιστον άντεξε μια μέρα.
4GGELOS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα. Επιτελους βρηκα τι φταιει!! Το τροφοδοτικο. Δεν ξερω τι παιχτηκε αλλα με το που αλλαξα τροφοδοσια στον ssd το συστημα λειτουργει κανονικα. Ειχα τον ssd μαζι με τον hdd σε μια τροφοδοσια sata. Μεχρι στιγμης το pc λειτουργει κανονικα χωρις κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα