paulchro Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα, εχω μια 6950 που φτανει 95 βαθμους σε furmark σε 5 λεπτα. Αν αλλαξω παστα θα δω καμια διαφορα; Την εχω 4 χρονια σχεδον..
SPANK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ασε το furmark αυτού η δουλειά ειναι να πηγαίνει την κάρτα στο maxium , δες τι θερμοκρασίες εχεις σε idle οταν δηλαδή δεν κάνεις τιποτα και σε max οταν δηλαδή παίζεις παιχνίδια 1
paulchro Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 42-45 σε idle ειναι..σε παιχνιδια πχ ac unity παει μεχρι 87-88.
xalkiadakis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 εχει αρκετους ανεμηστιρες το κουτι σου ωστε να υπαρχει ροη αερα ?ισως μπορει να φταιει και αυτο
paulchro Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δηλ ειμαι ψηλα λες σε θερμοκρασιες; 1
Whitefanged Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μιας και η κάρτα είναι τριετίας καλό θα ήταν να τη συντηρήσεις λίγο. Ξεβίδωσε ότι βίδα βρεις, στρίψε λίγο αριστερά δεξιά το σύστημα ψύξης πριν το τραβήξεις, για να ξεκολλήσει από την πάστα που θα έχει γίνει στόκος. Αφού ξεκολλήσει έχε το νου σου γιατί το καλωδιάκι τροφοδοσίας του ανεμιστήρα μπορεί να είναι κοντό και να ξεχαρβαλωθεί. Απομάκρυνε λίγο την ψύκτρα και βγάλτο μαλακά γιατί μπορεί να έχει πολυκαιριστεί η φίσα του από το χρόνο και τις θερμοκρασίες. Στη συνέχεια απομακρύνεις την παλιά πάστα χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη. Αν η ψύκτρα και ο ανεμιστήρας έχει πιάσει μάκα η ψυχή τους απομάκρυνε τα χοντράδια (όχι με χαρτί γιατί θα αφήσει κομματάκια στα πτερύγια της ψύκτρας) και στη συνέχεια βούτα τα άφοβα σε ισοπροπυλική αλκοόλη. Αφού καθαρίσουν ικανοποιητικά τα αφήνεις να στεγνώσουν, βάζεις φρέσκια πάστα στη gpu και ξαναβιδώνεις ότι βίδα έβγαλες. *σημείωση Μπορεί όταν βγάλεις την ψύκτρα να σκιστούν τα thermal pads από τις μνήμες και τα vrm, για αυτό αγόρασε ένα κομμάτι για να τα αντικαταστήσεις και αυτά. Συνολικά θα χρειαστείς: 2 φίλτρα καφέ, ισοπροπυλική αλκοόλη (φτηνή σε φαρμακείο), πάστα, thermal pads Μόνο για το θόρυβο που θα γλιτώσεις ανεξάρτητα από τις θερμοκρασίες, αξίζει να το κάνεις. 3
sDGam Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Οταν μου εκανε κολπα ο 7 χρονων επεξεργαστης μου, ανοιξα για να δω την παστα και ειναι γινει στοκος. Την εβγαλα και εβαλα οδοντοκρεμα AIM και απο τοτε δουλευει μια χαρα (χωρις πλακα!) Η αλλαγη παστας δεν ειναι κακη ιδεα καθως μετα απο 4 χρονια ειναι αρκετα πιθανο να εχει στεγνωσει. Μερικες καρτες ομως ειναι φτιαγμενες για να λειτουργουν σε υψηλες θερμοκρασιες (οι RX 2XX της AMD με stock coolers εφταναν 95C για πλακα). Εαν δεν σου κανει thermal throttling τοτε δεν εχεις προβλημα. Εαν ομως τα ανεμιστηρακια κανουν πολυ θορυβο τοτε ισως αξιζει να δοκιμασεις αλλη παστα
Tenshi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Οι R290 δέν είναι φτιαγμένες για να δουλεύουν στους 95 °C και στην συγκεκριμένη θερμοκρασία το throttling είναι δεδομένο. Έχουν TDP 275~290W και το εργοστασιακό σύστημα ψύξης είναι απλά λίγο. Η εταιρία θέλει να βγάλει maximum profit και να κρατήσει την τιμή σε συγκεκριμένα επίπεδα για να είναι ανταγωνιστική.Για να το κάνει αυτό,θα πρέπει να κόψει απο κάπου (σσ σύστημα ψύξης).Μου θυμίζει τo προσπέκτους του προηγούμενου Honda Civic,που δικαιολογούσαν την ελλειπή ηχομόνωση λέγοντας οτι o κινητήρας κάνει τον "χαρακτηριστικό ήχο των μηχανών Honda". Ας μήν τρώμε αμάσητη ότι μπαρούφα μας πετάνε σάν feature. Παρεμπιπτόντως,throttling είχα και με μια Gigabyte R9 290OC,επειδή το tim είχε γίνει κυριολεκτικά χώμα.Την έβαλα στο νερό και δέν βλέπω πάνω απο 50 °C.
IntelInside Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Οταν μου εκανε κολπα ο 7 χρονων επεξεργαστης μου, ανοιξα για να δω την παστα και ειναι γινει στοκος. Την εβγαλα και εβαλα οδοντοκρεμα AIM και απο τοτε δουλευει μια χαρα (χωρις πλακα!) Δουλεύει και με colgate η μονό με AIM ? 3
sotiriacp Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 γεια!! δε με λες και πολύ σχετική με τους υπολογιστές, αλλά πάνω κάτω έχω μια δυο ιδέες για το τι παίζει.. το laptop μου κάνει πολύ θόρυβο και ζεσταίνεται τραγικά.. λέω να το ανόιξω, να το καθαρίσω, να αλλάξω και την πάστα και ό,τι άλλο χρειάζεται. βέβαια θα είναι η πρωτη φορά που το επιχειρώ. να το κάνω; υπάρχει περίπτωση να κάνω βλακεία με την πάστα; έχω νιώσει πώς πρέπει να την απλώσω και τα σχετικά, παίζουν πολλές πιθανότητες να καταστρέψω τίποτα; δεν ψήνομαι να πληρώνω τα έντερα μου για να μου κάνει άλλος τη δουλειά..
paulchro Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 γεια!! δε με λες και πολύ σχετική με τους υπολογιστές, αλλά πάνω κάτω έχω μια δυο ιδέες για το τι παίζει.. το laptop μου κάνει πολύ θόρυβο και ζεσταίνεται τραγικά.. λέω να το ανόιξω, να το καθαρίσω, να αλλάξω και την πάστα και ό,τι άλλο χρειάζεται. βέβαια θα είναι η πρωτη φορά που το επιχειρώ. να το κάνω; υπάρχει περίπτωση να κάνω βλακεία με την πάστα; έχω νιώσει πώς πρέπει να την απλώσω και τα σχετικά, παίζουν πολλές πιθανότητες να καταστρέψω τίποτα; δεν ψήνομαι να πληρώνω τα έντερα μου για να μου κάνει άλλος τη δουλειά.. Αν κανεις ομως κατι αλλο λαθος ισως πληρωσεις πιο πολλα. Το λαπτοπ δεν ειναι σταθερος που αλλαζει ευκολα. Θελει να ξερεις καλα. Βαλε hwmonitor και δες τι temps εχει ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων..
sotiriacp Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Αν κανεις ομως κατι αλλο λαθος ισως πληρωσεις πιο πολλα. Το λαπτοπ δεν ειναι σταθερος που αλλαζει ευκολα. Θελει να ξερεις καλα. Βαλε hwmonitor και δες τι temps εχει ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων.. 70 με 75 και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών. έχει φτάσει και 80φεύγα..
paulchro Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν κανεις ομως κατι αλλο λαθος ισως πληρωσεις πιο πολλα. Το λαπτοπ δεν ειναι σταθερος που αλλαζει ευκολα. Θελει να ξερεις καλα. Βαλε hwmonitor και δες τι temps εχει ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων.. 70 με 75 και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών. έχει φτάσει και 80φεύγα.. Χωρις να τρεχεις καποιο προγραμμα;;..
sotiriacp Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Χωρις να τρεχεις καποιο προγραμμα;;.. χωρίς να τρέχω κάποιο πρόγραμμα περίπου 65.με ανοιχτό το firefox ας πούμε φτάνει 80, 85.. δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά εχω linux, ubuntu. που υποτίθεται πως είναι και πιο "ελαφριά"...
paulchro Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Χωρις να τρεχεις καποιο προγραμμα;;.. χωρίς να τρέχω κάποιο πρόγραμμα περίπου 65.με ανοιχτό το firefox ας πούμε φτάνει 80, 85.. δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά εχω linux, ubuntu. που υποτίθεται πως είναι και πιο "ελαφριά"... Πολυ ψηλα..Εχει σκονη πολυ σιγουρα μεσα, δεν ειναι μονο θεμα παστας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα