Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρειάζομαι μια σύνθεση για σέρβερ που θα σηκώνει μια SQL βαση για λογιστικό πρόγραμμα. Μονο πύργο, δίσκο έχω εναν ssd. Μπάτζετ δε γνωρίζω, γιατί δε μου έχουν θέσει. Μάλλον θα σηκωσω win 7 ή 12 σέρβερ εκδοση. Μάλλον όμως 7

Δημοσ.

Πρέπει να δώσεις λίγες περισότερες λεπτομέρειες. Τι ακριβώς θες να στήσεις?

Σερβερ για γραφεια με απευθειας σύνδεση με τερματικά (και πόσα)? βοηθητικό σερβερ για καμια ιστοσελίδα? 

Δημοσ.

Η εταιρία που παράγει το λογιστικό Software και από την οποία θα έχει σίγουρα υποστήριξη το λογιστικό γραφείο, δεν μπορεί να δώσει τι ακριβή χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα μηχανάκι για να τρέξει το πρόγραμμά της στις συνθήκες του συγκεκριμένου γραφείου;

Εκεί πρέπει να στραφεί πρώτα το γραφείο και μετά στο στήσιμο του υπολογιστή καθώς οι υπολογιστές που έχουμε στο σπίτι δε σημαίνει ότι έχουν φτιαχτεί για να εκτελούν χρέη σέρβερ. Και φυσικά το μεγαλύτερο λάθος είναι ο SSD. Οι σέρβερ έχουν ειδικούς SSD δίσκους enterprise grade για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές.

Εν ολίγοις, αυγά δεν βάφονται με....

Δημοσ.

Ναι, κάθισα και το έψαξα λίγο και κατάλαβα πως για επαγγελματική λύση δε χωράνε ταρζανιές. Ως εκ τούτου θα μιλήσω με την εταιρία και θα κοιτάξω να φτιάξω κάτι επαγγελματικό εάν και εφόσον πάρω το οκ. Απλώς η φύση της εργασίας μου με καθιστά κάτι σαν σύμβουλο σε τέτοια θέματα, στα οποία δεν έχω εμπειρία (και πάλι είναι άσχετα με το επαγγελμά μου)

Δημοσ.

Προσπάθησε να ρίξεις την ευθύνη της επιλογής στην εταιρία του προγράμματος καθώς αν υπάρξει οποιοδήποτε βηχαλάκι στο σέρβερ, καλώς η κακώς ΕΣΥ θα θεωρηθεις ο άμεσα υπεύθυνος για τα παρατράγουδα. Η υποχρέωση της εταιρίας που παράγει το λογισμικό ειναι ΚΑΙ να σας συμβουλεύει για το συγκεκριμένο θέμα.

Όταν με το καλο σου δώσουν χαρακτηριστικά τότε κανείς έρευνα αγοράς με τα συγκεκριμένα πια specs και βρίσκεις το πλέον συμφέρον για την εταιρία.

Να φροντίσεις μόνο η απάντηση τους να ειναι γραπτή προς εσάς για να είσαι και ΕΣΥ κατοχυρωμένος για οποιαδήποτε κίνηση κάνεις, για να μη κληθείς αργότερα να βγάζεις το φίδι απ την τρύπα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Finally i dodged the bullet, μιας και διόρθωσα την κατάσταση από μόνος μου.

Είχε θέμα ο σέρβερ και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τα τερματικά με την εφαρμογή. Η εταιρία του λογισμικού, καθώς και η εταιρία που τους παρείχε τεχνική υποστήριξη στους η/υ δεν μπορούσαν να λύσουν το θέμα (δεν ξεκινούσαν κάποια services των windows ούτε χειροκίνητα επειδή υπήρχε conflict). Τελικά μετά από ψάξιμο και διάβασμα, εντόπισα το πρόβλημα και με λίγη τύχη και πειραματισμό, το διόρθωσα.

Το θέμα όμως είναι πως είχαν αγοράσει ένα σέρβερ και ένα λογισμικό ένα σκασμό λεφτά και όταν τον είδα με έπιασαν τα κλάματα.

Σέρβερ εταιρίας με κατεβασμένο firewall και χωρίς καμία άλλη δικλίδα ασφαλείας (ούτε hardware firewall, απενεργοποιημένο και αυτό στο modem/router). Όταν ζήτησα το λόγο για αυτά τα καραγκιοζιλίκια, επικαλέστηκαν αδυναμία ρύθμισης εξαιρέσεων στο firewall.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...