Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως το θετεις μαλλον τιποτε δεν αλλαζει...Σωστο το βλεπω το σκεπτικο..

Εφ οσον μιλαμε για αποθηκευση ειναι σωστο.Αν ομως χρησιμοποιεις το laptop ανευ μπαταριας ,ειναι τραγικο λαθος,και θα συμφωνησουν ολοι σε αυτο.

ΥΓ..Δεν γινεσαι καθολου κουραστικος.Ολα τζετ.

Προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου.Ειμαι πολυ ψειρας σε κατι τετοια !!!!

μωρέ ναι απλά απο ένα σημείο και μετά κουράστηκα να σκέφτομαι: ας βάλω να φορτίσει πρέπει να γίνει ο κύκλος/σωστή αποφόρτιση-φόρτιση κλπ.

:P

φυσικά και θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας και να είχε μεγαλύτερη χωρητικότητα απλά την στιγμή που την θεώρησα αναλώσιμο και με 30-40€ βρίσκω αυθεντική απο αντιπροσωπεία μου πέρασε :P

• Like 2
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλό ειναι γενικά να φορτίζει η μπαταρία του laptop και ας το χρησιμοποιούμε τις περισσότερες ώρες σαν σταθερό

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας!!!

Μιας και έχω το laptop, πλέον, στα χέρια μου, όλο το βράδυ θα το αφήσω (συνδεδεμένο στην πρίζα) να κάνει uploading κάποια αρχεία μέσω ftp. Λογικά, κάποια στιγμή θα «πέσει» σε sleep. Αυτό θα συμβαίνει πολύ συχνά. Βάσει των όσων συζητήσαμε (κυρίως όσων κατάλαβα :-) ) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Από την άλλη ξε-αγχώνομαι αφού η μπαταρία είναι κατά κάποιον τρόπο αναλώσιμη και μπορείς μελλοντικά να αγοράσεις άλλη.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας!!!

Μιας και έχω το laptop, πλέον, στα χέρια μου, όλο το βράδυ θα το αφήσω (συνδεδεμένο στην πρίζα) να κάνει uploading κάποια αρχεία μέσω ftp. Λογικά, κάποια στιγμή θα «πέσει» σε sleep. Αυτό θα συμβαίνει πολύ συχνά. Βάσει των όσων συζητήσαμε (κυρίως όσων κατάλαβα :-) ) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Από την άλλη ξε-αγχώνομαι αφού η μπαταρία είναι κατά κάποιον τρόπο αναλώσιμη και μπορείς μελλοντικά να αγοράσεις άλλη.

Καλυτερα οχι,δουλεψε το με μπαταρια και οταν φτασει στο 14% περιπου κανε τις ενεργειες που ειπωθηκαν.Μην βιαζεσαι, και απο περιεργεια ριξε ενα Link το μοντελο να δουμε τι πηρες...

ΥΓ  Καλοριζικο !!!!

• Like 1
Δημοσ.

διαφωνω οριζοντια, καθετα κ πλαγιως για πολλους λογους που εχω ξαναναφερει σε παρομοιο ποστ, μην τα ξαναλεμε,

το λοιπον προσωπικη χρηση: μπαταρια στην τσαντα της στο ντουλαπι (φορτισμενη στο 50-60%), λαπτοπ μονο με ρευμα κ αποφορτιση (μεχρι το 30%), μετα φορτιση της μπαταριας κ ξαναποφορτιση στο 50-60% μια φορα το μηνα κ ξανα στην τσαντα κ διαφωνηστε ολο το φορουμ, εγω αυτο διαβασα ως σωστο κ αυτο κανω

Δημοσ.

διαφωνω οριζοντια, καθετα κ πλαγιως για πολλους λογους που εχω ξαναναφερει σε παρομοιο ποστ, μην τα ξαναλεμε,

το λοιπον προσωπικη χρηση: μπαταρια στην τσαντα της στο ντουλαπι (φορτισμενη στο 50-60%), λαπτοπ μονο με ρευμα κ αποφορτιση (μεχρι το 30%), μετα φορτιση της μπαταριας κ ξαναποφορτιση στο 50-60% μια φορα το μηνα κ ξανα στην τσαντα κ διαφωνηστε ολο το φορουμ, εγω αυτο διαβασα ως σωστο κ αυτο καν

Κανενα προβλημα.Κανε οπως πιστευεις-διαβασες.Δεν θα μαλωσουμε.Λαθος τραγικο ασφαλως και φυσικα κανεις δεν θα συμφωνησει μαζι σου.

Αν παρ ολα αυτα (που δεν στο ευχομαι), συμβει καποια ξαφνικη αυξηση στην ταση της ΔΕΗ πολυ πολυ συντομα θα διαβασουμε στο φορουμ το θεμα που θα ανοιξεις και θα γραφει "Μαλλον  καηκε το laptοp μου, βγαζει καπνους απο παντου.Τι να φταιει;"

Εντελως φιλικα ,το τονιζω.Και ξανατονιζω,δεν στο ευχομαι.

Δημοσ.

εχει συμβει διακοπη δεη αγαπητε κ κανενα προβλημα δεν ειχα, αν ηταν ετσι θα ειχαν καει πολλα μηχανηματα, μην γραφετε υπερβολες κ παραπλανειτε τον κοσμακη

Δημοσ.

Καλυτερα οχι,δουλεψε το με μπαταρια και οταν φτασει στο 14% περιπου κανε τις ενεργειες που ειπωθηκαν.Μην βιαζεσαι, και απο περιεργεια ριξε ενα Link το μοντελο να δουμε τι πηρες...

ΥΓ  Καλοριζικο !!!!

Ευχαριστώ πήρα αυτό: http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=17052

Δημοσ.

εχει συμβει διακοπη δεη αγαπητε κ κανενα προβλημα δεν ειχα, αν ηταν ετσι θα ειχαν καει πολλα μηχανηματα, μην γραφετε υπερβολες κ παραπλανειτε τον κοσμακη

1)Δεν μιλησα για διακοπη αλλα για ΑΥΞΗΣΗ ΤΑΣΗΣ..Ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.Διαβαζε σωστα τα γραφομενα και μην τα "μετατρεπεις" σε οτι σε βολευει.

2)Οταν λες οτι γραφουμε υπερβολες και παραπλανουμε τον κοσμακη,ανετα θα πω ακριβως το ιδιο για σενα...Παραπλανεις κοσμο και γραφεις ανακριβειες και υπερβολες..Ασε που νομιζω οτι τρολαρεις για να ανεβουν εντασεις.

Καλοριζικο και καλοδουλευτο αδερφε μου. !! Πολυ καλο  ειναι !!!

Δημοσ.

1)Δεν μιλησα για διακοπη αλλα για ΑΥΞΗΣΗ ΤΑΣΗΣ..Ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.Διαβαζε σωστα τα γραφομενα και μην τα "μετατρεπεις" σε οτι σε βολευει.

2)Οταν λες οτι γραφουμε υπερβολες και παραπλανουμε τον κοσμακη,ανετα θα πω ακριβως το ιδιο για σενα...Παραπλανεις κοσμο και γραφεις ανακριβειες και υπερβολες..Ασε που νομιζω οτι τρολαρεις για να ανεβουν εντασεις.

Καλοριζικο και καλοδουλευτο αδερφε μου. !! Πολυ καλο  ειναι !!!

1) οτι κ αν ειναι/λες, κανενα προβλημα προσωπικα, τον αυγουστο κλεινει 2 χρονια το λαφτοφι μου κ ειναι συνεχεια με ρευμα κ μονο, δεν εχω κανενα μα κανενα λογο να συνδεσω μπαταρια κ να την πηδαω με το να την φορτιζω συνεχεια ή να την βαζω/βγαζω συνεχεια χωρις λογο, εφοσον το χρησιμοποιω σαν desktop

2) καθολου, χεστηκα κιολας, δεν εχω να κερδισω κατι, πιστεψε το, στα παπακια μου πραγματικα, βαλε εσυ την μπαταρια κ πηδα την κ σε κανα 6μηνο ανοιξε ποστ ψαχνω για μπαταρια γιατι μου μαμηθηκε :lol:

Δημοσ.

1) οτι κ αν ειναι/λες, κανενα προβλημα προσωπικα, τον αυγουστο κλεινει 2 χρονια το λαφτοφι μου κ ειναι συνεχεια με ρευμα κ μονο, δεν εχω κανενα μα κανενα λογο να συνδεσω μπαταρια κ να την πηδαω με το να την φορτιζω συνεχεια ή να την βαζω/βγαζω συνεχεια χωρις λογο, εφοσον το χρησιμοποιω σαν desktop

2) καθολου, χεστηκα κιολας, δεν εχω να κερδισω κατι, πιστεψε το, στα παπακια μου πραγματικα, βαλε εσυ την μπαταρια κ πηδα την κ σε κανα 6μηνο ανοιξε ποστ ψαχνω για μπαταρια γιατι μου μαμηθηκε :lol:

1) Δικαιωμα σου να το χρησιμοποιεις οπως θες.

2) Δικαιωμα μου επισης να κανω οτι χρηση θελω την δικη μου μπαταρια και πληροφοριακα το laptop της υπογραφης μου ,εχει περασει ενα ετος και η μπαταρια ειναι σε αριστη κατασταση (τις ιδιες ωρες  αποδιδει και τωρα) και σε αλλο laptop που ειχα δυο χρονια,κανενα θεμα με μπαταρια επισης,οπως ηταν την πρωτη μερα ,ετσι ειναι και τωρα.

Αν αρχιζω να γραφω "χεστηκα" καθως και "παπακια" ,για οτιδηποτε θελω να τονισω,δεν θα χει νοημα η κουβεντα.Εντελως φιλικα αυτο φυσικα.

Επισης δεν εχεις δικαιωμα να γραφεις οτι παραπλανουμε κοσμο,(ειναι πολυ βαρυς ο χαρακτηρισμος σου φιλε μου),εκτος αν εισαι κατασκευαστης μπαταριων laptop και ξερεις το εργο καλυτερα απο ολους εδω μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Δέν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά μία παρατήρηση πάνω σε αυτό:

1ον) Λειτουργεί σαν UPS για τον ίδιο τον υπολογιστή. Τον προφυλάσσει από αυξομειώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία του. Ακόμα και αν έχεις UPS, δεν κάνει την ίδια δουλειά με την μπαταρία.

Αυτό είναι λάθος. Όταν το laptop είναι στο ρεύμα η μπαταρία μόνο φορτίζεται. Η μπαταρία έχει χαμηλότερη τάση απο το τροφοδοτικό οπότε δέν μπορούν να παρέχουν τροφοδοσία ταυτόχρονα.

Το λάπτοπ έχει ένα σύστημα powerpath με κάποιο ολοκληρωμένο όπως αυτό το οποίο ανιχνεύει πότε συνδέεται και αποσυνδεεται ο φορτιστης και κανει αυτόματα τη μεταγωγή απο μπαταρία σε φορτιστή ή το αντίστροφο.

Οπότε η μπαταρία δέν παρέχει καμία επιπλέον προστασία γιατι πρακτικά είναι εκτός λειτουργίας. Έτσι κι αλλιώς το τροφοδοτικό του λάπτοπ απο μόνο του παρέχει πολύ καλά σταθεροποιημένη τάση και μπορεί να διαχειριστεί τις συνηθισμένες αυξομειώσεις τάσης της ΔΕΗ.

• Like 3
Δημοσ.

Δέν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά μία παρατήρηση πάνω σε αυτό:

Αυτό είναι λάθος. Όταν το laptop είναι στο ρεύμα η μπαταρία μόνο φορτίζεται. Η μπαταρία έχει χαμηλότερη τάση απο το τροφοδοτικό οπότε δέν μπορούν να παρέχουν τροφοδοσία ταυτόχρονα.

Το λάπτοπ έχει ένα σύστημα powerpath με κάποιο ολοκληρωμένο όπως αυτό το οποίο ανιχνεύει πότε συνδέεται και αποσυνδεεται ο φορτιστης και κανει αυτόματα τη μεταγωγή απο μπαταρία σε φορτιστή ή το αντίστροφο.

Οπότε η μπαταρία δέν παρέχει καμία επιπλέον προστασία γιατι πρακτικά είναι εκτός λειτουργίας. Έτσι κι αλλιώς το τροφοδοτικό του λάπτοπ απο μόνο του παρέχει πολύ καλά σταθεροποιημένη τάση και μπορεί να διαχειριστεί τις συνηθισμένες αυξομειώσεις τάσης της ΔΕΗ.

ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ RESPECTTT !!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...