georgandre Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Διάβασα στο internet την παρακάτω τοποθέτηση-συμβουλή και ήθελα την άποψή σας για την ακρίβεια-αξιοπιστία της.Την παραθέτω αυτούσια. "Θα το τονίσω... ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, για κανέναν λόγο, μην αφαιρέσεις την μπαταρία από το laptop! Γιατί; 1ον) Λειτουργεί σαν UPS για τον ίδιο τον υπολογιστή. Τον προφυλάσσει από αυξομειώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία του. Ακόμα και αν έχεις UPS, δεν κάνει την ίδια δουλειά με την μπαταρία. 2ον) Ερώτηση:Έχεις ποτέ βρει φορητό υπολογιστή, που η μπαταρία του να δίνεται ανεξάρτητα;Ποτέ. Αυτό συμβαίνει διότι οι επαφές της μπαταρίας πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένες για να κυκλοφορεί ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο έτσι ώστε να μην χαλάσει η χημική σύστασή της (ή αλλιώς τα "υγρά" της). Το ίδιο συμβαίνει και με τις νέες μπαταρίες. Αν παραγγείλεις καινούργια μπαταρία, θα σου έρθει σε ειδική συσκευασία στην οποία θα υπάρχουν μεταλλικά ελάσματα που θα γειώνουν τις επαφές της. Αν δεν σου έρθει έτσι, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι, να την επιστρέψεις. Συμβουλή 1η Η πρώτη φόρτιση να γίνεται με κλειστό το laptop εως ότου φορτιστεί πλήρως η μπαταρία.Φορτίσεις 8ωρες,12ωρες κτλ ανήκουν στο παρελθόν. Συμβουλή 2η Για την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάνε μια πλήρη εκφόρτιση τουλάχιστον ανά 2 εβδομάδες."
SPANK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ωραία τα παραπάνω καλα έκανες και τα ανέφερες αλλα ολα δείχνουν οτι δεν υπάρχει κατι standar όσο αφορά τις μπαταρίες και την διάρκεια ζωής και αξιοπιστία τους και μπορώ να το πώ και απο προσωπική εμπειρία με laptops και netbook
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Συμφωνώ στο να μην βγαίνει η μπαταρία από το λάπτοπ,δεν υπάρχει λόγος, ίσα ίσα που είναι και χειρότερα. Ήδη σε αρκετά μοντέλα η μπαταρία είναι ενσωματωμένη και δεν μπορεί να αφαιρεθεί 1
David20 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Διάβασα στο internet την παρακάτω τοποθέτηση-συμβουλή και ήθελα την άποψή σας για την ακρίβεια-αξιοπιστία της.Την παραθέτω αυτούσια. "Θα το τονίσω... ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, για κανέναν λόγο, μην αφαιρέσεις την μπαταρία από το laptop! Γιατί; 1ον) Λειτουργεί σαν UPS για τον ίδιο τον υπολογιστή. Τον προφυλάσσει από αυξομειώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία του. Ακόμα και αν έχεις UPS, δεν κάνει την ίδια δουλειά με την μπαταρία. 2ον) Ερώτηση:Έχεις ποτέ βρει φορητό υπολογιστή, που η μπαταρία του να δίνεται ανεξάρτητα;Ποτέ. Αυτό συμβαίνει διότι οι επαφές της μπαταρίας πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένες για να κυκλοφορεί ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο έτσι ώστε να μην χαλάσει η χημική σύστασή της (ή αλλιώς τα "υγρά" της). Το ίδιο συμβαίνει και με τις νέες μπαταρίες. Αν παραγγείλεις καινούργια μπαταρία, θα σου έρθει σε ειδική συσκευασία στην οποία θα υπάρχουν μεταλλικά ελάσματα που θα γειώνουν τις επαφές της. Αν δεν σου έρθει έτσι, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι, να την επιστρέψεις. Συμβουλή 1η Η πρώτη φόρτιση να γίνεται με κλειστό το laptop εως ότου φορτιστεί πλήρως η μπαταρία.Φορτίσεις 8ωρες,12ωρες κτλ ανήκουν στο παρελθόν. Συμβουλή 2η Για την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάνε μια πλήρη εκφόρτιση τουλάχιστον ανά 2 εβδομάδες." Σωστα...Ειδικα αυτο με τις πολυωρες φορτισεις ειναι πλεον λαθος..Οι νεου τυπου μπαταριες ιοντων λιθιου αγαπανε πολυ το ρευμα,και ο τροπος λειτουργιας-συντηρησης δεν εχει καμια σχεση με τις παλιες Νικελιου -Καδμιου... Για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και για να ειναι η μπαταρια "φορμαρισμενη",τουλαχιστον μια φορα τον μηνα την αφηνουμε να 'ξελιγωθει'οχι στο τερμα (ειναι λαθος) ,αλλα περιπου στο 14 %...Τοτε κλεινουμε το laptop ,το αφηνουμε σβηστο για 4-5 ωρες και το φορτιζουμε σβηστο επισης..Απο κει και μετα κανονικη λειτουργια οπως θελουμε..Ποτέ ομως δεν βγαζουμε την μπαταρια οπως σωστα το ειπες,και παντα βγαλσιμo απο την ΠΡΙΖΑ (οχι απ το βυσμα υποδοχης του ) οταν σβηνουμε το laptop.Αν το βγαλουμε απ το βυσμα ,τοτε αυτο διατρεχεται απο ρευμα (λογικο,αφου ειναι στην πριζα αβερτα),με αποτελεσμα καποια στιγμη ο φορτιστης να χαιρετησει τα εγκοσμια (το χω δει ,το παθε γνωστος μου). Πραγματι βεβαια, οπως ειπε ο Spank παραπανω ,για ορισμενα θεματα υπαρχει ασαφεια ,μην σε παραξενευει ,ουτε οι κατασκευαστες ειναι απολυτα βεβαιοι !!!! Καποια ομως ειναι ολοσωστα, οπως οτι ποτε δεν αφαιρουμε την μπαταρια οπως σε ειπε και ο Ζιο ..
toshd3000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 αφου και στο λινκ που εβαλες λεει οτι αμα υπερθερμενεται καλυτερα να βγαζεις την μπαταρια..μεγαλες θερμοκρασιες με την μπαταρια πανω χαλας και την μπαταρια και ζοριζεις γενικα ολο το λαπτοπ και μη χρειαστεις και τπτ παστες και τουρτες μετα )..δλδ τα πολυπριζα ασφαλειας δεν κανουν δουλεια?
GiorgosPalo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, Θα αγοράσω ένα Dell Inspiron 15'' 7000 series και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την μπαταρία και τη σωστή χρήση της. Το λαπτοπ θα χρησιμοποιείται ως σταθερός υπολογιστής τον περισσότερο χρόνο, εκτός κάποιων ταξιδιών λίγες φορές το χρόνο, όπου και θα το παίρνω μαζί μου. 1) Μπορώ να το έχω μόνιμα στο ρεύμα με την μπαταρία μέσα ακόμα κι όταν είναι κλειστό ή επηρεάζει την μπαταρία (τη διάρκεια ζωή της κ.λπ.); 2) Μήπως κάποιες φορές το μήνα/δίμηνο θέλει κάποια πλήρη αποφόρτιση και πάλι φόρτιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
David20 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Εδω εισαι : http://www.insomnia.gr/topic/562838-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80/ Μηνυμα #4. Αρα απαντωντας σε λεω : Για την ερωτηση 1) Οταν κλεινεις το laptop θα το βγαζεις απ το ρευμα παντα. Για την ερωτηση 2) Μια με δυο φορες τον μηνα αφηνεις την μπαταρια εως το 10-14 % ,το σβηνεις εσυ και μετα απο 4-5 ωρες το φορτιζεις ενω ειναι κλειστο.(Ετσι διατηρεις την μπαταρια σε φορμα) 1
GiorgosPalo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ πολύ David20! Άρα, όπως καταλαβαίνω, 1) Mπορώ να το έχω μόνιμα συνδεδεμένο στο ρεύμα, όταν το έχω ανοιχτό και δουλεύω. 2) Μια με δυο φορές το μήνα το αποφορτίζω έως 10-14% και εν συνεχεία κάνω αυτό που προτείνεις David20 3) Όταν το κλείνω, το βγάζω από το ρεύμα. Εδώ έχω δύο υποερωτήματα. i) Γιατί πρέπει να το βγάζω από το ρεύμα όταν το έχω κλειστό; ii) Γιατί στο άλλο θέμα λες να το βγάζω από την πρίζα και όχι απλά να το βγάζω από το laptop; Έχει διαφορά; Ευχαριστώ!
GiorgosPalo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Επίσης, πολλές φορές ένα desktop το αφήνουμε π.χ. όλη μέρα-νύχτα ανοιχτό. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε ένα laptop με την μπαταρία μέσα και συνδεδεμένο στην πρίζα ή θα επηρεάσει την μπαταρία;
David20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ πολύ David20! Άρα, όπως καταλαβαίνω, 1) Mπορώ να το έχω μόνιμα συνδεδεμένο στο ρεύμα, όταν το έχω ανοιχτό και δουλεύω. 2) Μια με δυο φορές το μήνα το αποφορτίζω έως 10-14% και εν συνεχεία κάνω αυτό που προτείνεις David20 3) Όταν το κλείνω, το βγάζω από το ρεύμα. Εδώ έχω δύο υποερωτήματα. i) Γιατί πρέπει να το βγάζω από το ρεύμα όταν το έχω κλειστό; ii) Γιατί στο άλλο θέμα λες να το βγάζω από την πρίζα και όχι απλά να το βγάζω από το laptop; Έχει διαφορά; Ευχαριστώ! 1) Ναι,σωστα ι) Γιατι, αν κλεισεις το laptop και "μεινει"ο φορτιστης στο ρευμα,(πριζα ,πολυμπριζο κλπ)θα διατρεχεται συνεχως απ το ρευμα και αν γινεται συνεχεια θα χαιρετησει τα εγκοσμια..!!!(ο φορτιστης)..Συν την ασκοπη σπαταλη (οποια κι αν ειναι αυτη) ιι) Βεβαια εχει διαφορα..Αν το βγαλεις απλα απ το βυσματακι τοτε το laptop δεν θα χει ρευμα ,οκ ,δεκτο,ο φορτιστης ομως θα ειναι ασκοπα στο ρευμα {βλεπε (ι) } !!! Επίσης, πολλές φορές ένα desktop το αφήνουμε π.χ. όλη μέρα-νύχτα ανοιχτό. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε ένα laptop με την μπαταρία μέσα και συνδεδεμένο στην πρίζα ή θα επηρεάσει την μπαταρία; Δεν θα την επηρεασει αν, και μονο αν,εφαρμοσεις την διαδικασια που ανεφερα (Μια με δυο φορες τον μηνα αφηνεις την μπαταρια εως το 10-14 % ,το σβηνεις εσυ και μετα απο 4-5 ωρες το φορτιζεις ενω ειναι κλειστο.(Ετσι διατηρεις την μπαταρια σε φορμα). Υπ οψιν οτι αναλογα την εταιρια οι μπαταριες αρχιζουν και φθινουν μετα απο 300-450 πανω κατω φορτισεις (λογικο).. 1
Xristaras12 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 ενημερωτικά. το λάπτοπ της υπογραφής 3ών ετών δεν έχω κάνει ούτε στο ελάχιστο τις παραπάνω οδηγίες. αποτέλεσμα; 29% φθορά. καθόλου άσχημα θα έλεγα προσωπικά. δεν με απασχολεί η φορητότητα εξάλλου,όπου και να το χρησιμοποιήσω θα είναι σε παροχή ρεύματος(σπίτι/σχολή)για την στιγμή που θα το χρειαστώ με μπαταρία 1ώρα και κάτι με υψηλές επιδόσεις την βγάζει άνετα. θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας αλλά οκ το μηχάνημα είναι για να μας υπηρετεί. Επίσης,δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει 4-5 ώρες κλείστο+την ώρα που θα χρειαστεί για τις φορτίσεις. Αν αφαιρέσω την μπαταρία για το διάστημα αυτό και μετά την φορτίσω τι αλλάζει; 1
GiorgosPalo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 David20, ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!! Μια τελευταία ερώτηση και συγγνώμη, αν γίνομαι κουραστικός. Στο Διαδίκτυο βρήκα και την άποψη του να βγάζουμε την μπαταρία από το laptop, φορτισμένη κατά 40% και να την αποθηκεύσουμε μέχρι την επόμενη φορά που θα τη χρειαστούμε. Αυτή η άποψη ισχύει και τελικά το καλύτερο είναι να είναι μέσα στο laptop (με τις οδηγίες του David20) ή εκτός και αποθηκευμένη. Και πάλι ευχαριστώ! 1
Xristaras12 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 η μπαταρία αργά η γρήγορα θα χαλάσει,τώρα αν σου αρέσει να μπαίνεις σε διαδικασία συντήρησης δεν το θεωρείς κουραστικό για ένα εξάρτημα που θεωρείται αναλώσιμο; σε 1-2 χρόνια την δουλεύεις δεν την δουλεύεις μην περιμένεις ότι θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις η μπαταρία. Απο κει και πέρα,σωστή/λάθος άποψη δεν υπάρχει με αυτή την λογική το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και στο κινητό. 2
David20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 ενημερωτικά. το λάπτοπ της υπογραφής 3ών ετών δεν έχω κάνει ούτε στο ελάχιστο τις παραπάνω οδηγίες. αποτέλεσμα; 29% φθορά. καθόλου άσχημα θα έλεγα προσωπικά. δεν με απασχολεί η φορητότητα εξάλλου,όπου και να το χρησιμοποιήσω θα είναι σε παροχή ρεύματος(σπίτι/σχολή)για την στιγμή που θα το χρειαστώ με μπαταρία 1ώρα και κάτι με υψηλές επιδόσεις την βγάζει άνετα. θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας αλλά οκ το μηχάνημα είναι για να μας υπηρετεί. Επίσης,δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει 4-5 ώρες κλείστο+την ώρα που θα χρειαστεί για τις φορτίσεις. Αν αφαιρέσω την μπαταρία για το διάστημα αυτό και μετά την φορτίσω τι αλλάζει; Οπως το θετεις μαλλον τιποτε δεν αλλαζει...Σωστο το βλεπω το σκεπτικο.. David20, ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!! Μια τελευταία ερώτηση και συγγνώμη, αν γίνομαι κουραστικός. Στο Διαδίκτυο βρήκα και την άποψη του να βγάζουμε την μπαταρία από το laptop, φορτισμένη κατά 40% και να την αποθηκεύσουμε μέχρι την επόμενη φορά που θα τη χρειαστούμε. Αυτή η άποψη ισχύει και τελικά το καλύτερο είναι να είναι μέσα στο laptop (με τις οδηγίες του David20) ή εκτός και αποθηκευμένη. Και πάλι ευχαριστώ! Εφ οσον μιλαμε για αποθηκευση ειναι σωστο.Αν ομως χρησιμοποιεις το laptop ανευ μπαταριας ,ειναι τραγικο λαθος,και θα συμφωνησουν ολοι σε αυτο. ΥΓ..Δεν γινεσαι καθολου κουραστικος.Ολα τζετ. η μπαταρία αργά η γρήγορα θα χαλάσει,τώρα αν σου αρέσει να μπαίνεις σε διαδικασία συντήρησης δεν το θεωρείς κουραστικό για ένα εξάρτημα που θεωρείται αναλώσιμο; σε 1-2 χρόνια την δουλεύεις δεν την δουλεύεις μην περιμένεις ότι θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις η μπαταρία. Απο κει και πέρα,σωστή/λάθος άποψη δεν υπάρχει με αυτή την λογική το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και στο κινητό. Προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου.Ειμαι πολυ ψειρας σε κατι τετοια !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα