Whitefanged Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Το prime θα το δοκιμάσεις σε 20άλεπτα small fft's για αρχή. Αν πέρνας τα εικοσάλεπτα εκεί ξέρεις ότι είσαι σωστός(ή πολύ κοντά στο σωστό) για το cpu voltage. Το cpu voltage είναι η τιμή που βάζεις εσύ, μείον το drop λόγω φόρτου (διαφέρει ανά περίπτωση), συν αυτό που δίνει το cpu llc (αναλόγως το επίπεδο). Ο τρόπος για να βρείς πως λειτουργεί/αποδίδει στο σύστημα σου είναι κάθε φορά που αλλάζεις επίπεδο στο llc να ανοίγεις hwmonitor και να βλέπεις πόσο πάει το ρεύμα under load. Το επόμενο βήμα είναι custom test και στο memory to use, βάζεις 75%-80% της ram του συστήματος. Εσύ βλέπω έχεις 12gb άρα βάλε 10000MB. Αυτό το test είναι πολύ ποιο απαιτητικό, stressάροντας παράλληλα ram+memory controller+cpu. Εδώ μπορεί να σου βγάλει errors ή warnings παρόλο που μπορεί να περνάς με επιτυχία τα small fft's. Αν βγάλει errors/wariings τότε θα χρειαστεί να ρυθμίσεις παραμέτρους όπως το cpu/nb voltage, cpu/nb llc, dram voltage, dram timings, spread spectrum κ.α. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrLifeguard Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Ανεβασα το ρευμα στα 1.3V με 4.1Ghz και περασε 12ωρο test (το ξεχασα βασικα τοσες ωρες :-p ).Βεβαια δοκιμασα λιγο μετα με το ιδιο ρευμα στα 4.2 αλλα μετα απο 10 λεπτα μου εβγαλε error το prime.Να δωσω παραπανω ρευμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hackerW32 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 ναι, πηγενε 1.35 αρχικα και μετα 1.4 (ή και με περισσοτερες σκαλες εαν δεν βιαζεσε, 1.31-1.32-1.33 κλπ) προσπαθησε να μην ξεπερασεις πολυ τα 1.4v ομως. οταν βρεις το σημειο που θες να τρεχει και ειναι μια χαρα, μετα κατεβαζεις λιγο λιγο τα volt, οταν πεταξει προβλημα ανεβαζεις δυο σκαλιτσες τα volt και εισαι μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Παιδες,για fx6300 και gigabyte 970a-ud3 παιζει κανενα ασφαλες oc? Μεχρι ποσο μπορω να παω? Εχω και μια zalman cnps10x performa. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρά oc μπορείς να κάνεις με αυτό το m/b. Τροφοδοτικό δεν γράφεις, αν δεν είναι της προκοπής μπορεί να σε κόψει. Το μέχρι που θα φτάσεις εξαρτάται από τα κομμάτια σου, τελείως αόριστα θα σου πω κάπου ανάμεσα στα 4.0 με 4.5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Το τροφοδοτικο ειναι ενα 700w gold της bequiet! Κολλαω στα ρευματα,ας πουμε μετα απο ποσα hz πρεπει να δωσω περισσοτερο ρευμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Βγάλε turbo και c-states. Δες πόσο ρεύμα δίνει η m/b στο auto σε cpu και cpu/nb. Βάλε το ρεύμα στο manual και δώστου τις τιμές που είδες στο auto. Μετά ξεκίνα να ανεβάζεις τον πολ/στη του cpu με μοναδιαία βήματα. Όταν θα σταματήσει να bootάρει ανέβασε την τάση όσο χρειαστεί μέχρι να bootάρει. Επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στη συχνότητα που επιθυμείς. Μετά πρέπει να stressάρεις όπως γράφω παραπάνω και αναλόγως να προσαρμόσεις τη τάση του cpu ή και άλλες ρυθμίσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστω,θα το δοκιμασω και επανερχομαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrLifeguard Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Επαναφερω το θεμα...Ειπα να ξαναπαιξω λιγο με το o/c.Googlara λιγο και ειδα οτι καποιοι λενε πως προτιμοτερο για τους fx ειναι να ανεβασεις το bus speed και να το ισοσταθμισεις με το multipiler,οποτε και αυτο δοκιμασα.Βεβαια εχω καποιες αποριες.Ανεβαζοντας το,οι μνημες μου που τρεχουν στα 1600Mhz,ειδα οτι πλεον πηραν ενα μικρο boost στα 1720 Mhz.Δεν ξερω βεβαια τι επιπτωσεις εχει στις θερμοκρασιες,γιατι δεν καταλαβαινω κιολας ακριβως τι πληροφοριες μου δινουν τα monitoring προγραμματα που εχω. Το παρακατω αποτελεσμα ειναι μετα απο 1 ωρα OCCT.Πιστευω οι θερμοκρασιες ειναι καλες,αν και εχω απορια τι ειναι το κυκλωμενο με κοκκινο?Επισης,τα δυο προγραμματα που εχω για παρακολουθηση διαφερουν ελαφρως. Τι ειναι το cpu (53 βαθμους) στο hwinfo για παραδειγμα,εαν η θερμοκρασια της cpu ειναι 41.9? Να προχωρησω και αλλο,με περνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα