Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω το laptop Lenovo g580 και θέλω να βάλω ssd. Αυτός θα κάνει δουλειά; http://www.amazon.co.uk/dp/B00P736UEU/ref=asc_df_B00P736UEU30519162?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=pr-electronics-21&linkCode=df0&creative=22206&creativeASIN=B00P736UEU&ascsubtag=mobileuknew,2137,,36,;a1471209b0861cdd20a8fac7f6a16a49 ποια η διαφορα όταν είναι ...bw;

Αν δεν κάνει αυτός ποιος θα κάνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ, ρώτησα καλό κακού :P . Απλώς είδα ότι έχει κι έναν ακόμη ο οποίος είναι ...bw και δεν ήξερα αν πρέπει να πάρω αυτόν για laptop. Φαντάζομαι δεν είναι το σωστό τόπικ αλλά πρέπει να πάρω και μια θήκη για τον hdd που θα βγει από το laptop, αν υπάρχει κάποια πρόταση :-D (κατά προτίμηση shockproof διότι η κοπέλα μου θα το μετακινεί πολύ...)

Επίσης στο σύστημα της υπογραφής θέλω να βάλω ακόμη 1 ΤΒ, να επιλέξω πάλι WD Black series; Αυτός θα μπει μες στο κουτί κι ο 500αρης θα βγει για να είναι μόνο για photos back up. Το σκέφτομαι καλά ή να στραφώ σε άλλη σειρά;

Επεξ/σία από lalaz

Θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια σας σχετικά με SSD.

Πηρά αυτό το laptop http://www.mgmanager.gr/notebooks/51172-hp-probook-450-g2-i5-5200u1568gb1tbamd-r5-m255-2gbfreedos.html και θα ήθελα να του βάλω έναν SSD 256 ή 512

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους?

Αυτος http://www.amazon.co.uk/dp/B00P736UEU/ref=asc_df_B00P736UEU30519162?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=pr-electronics-21&linkCode=df0&creative=22206&creativeASIN=B00P736UEU&ascsubtag=mobileuknew,2137,,36,;a1471209b0861cdd20a8fac7f6a16a49ας πουμε είναι οκ ?

Ευχαριστώ, ρώτησα καλό κακού :P . Απλώς είδα ότι έχει κι έναν ακόμη ο οποίος είναι ...bw και δεν ήξερα αν πρέπει να πάρω αυτόν για laptop. Φαντάζομαι δεν είναι το σωστό τόπικ αλλά πρέπει να πάρω και μια θήκη για τον hdd που θα βγει από το laptop, αν υπάρχει κάποια πρόταση :-D (κατά προτίμηση shockproof διότι η κοπέλα μου θα το μετακινεί πολύ...)

Επίσης στο σύστημα της υπογραφής θέλω να βάλω ακόμη 1 ΤΒ, να επιλέξω πάλι WD Black series; Αυτός θα μπει μες στο κουτί κι ο 500αρης θα βγει για να είναι μόνο για photos back up. Το σκέφτομαι καλά ή να στραφώ σε άλλη σειρά;

Shockproof είχα ψάξει πριν λίγο καιρό και κάτι είχα βρει αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ. Διαφορετικά διάλεξε κάτι από orico.

Αν θέλεις να βάλεις λειτουργικό επέλεξε WD Black. Αν τον θέλεις για αποθήκευση επέλεξε κάτι σε NAS στις 5400 στροφές όπως οι RED. Είναι αθόρυβοι και χαμηλής κατανάλωσης.

Θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια σας σχετικά με SSD.

Πηρά αυτό το laptop http://www.mgmanager.gr/notebooks/51172-hp-probook-450-g2-i5-5200u1568gb1tbamd-r5-m255-2gbfreedos.html και θα ήθελα να του βάλω έναν SSD 256 ή 512

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους?

Αυτος http://www.amazon.co.uk/dp/B00P736UEU/ref=asc_df_B00P736UEU30519162?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=pr-electronics-21&linkCode=df0&creative=22206&creativeASIN=B00P736UEU&ascsubtag=mobileuknew,2137,,36,;a1471209b0861cdd20a8fac7f6a16a49ας πουμε είναι οκ ?

Οκ είναι, αλλά γιατί κοιτάς στο amazon? Με τα μεταφορικά το ίδιο σου κοστίζει με εδώ.

Για αποθήκευση τον θέλω, αλλά τώρα μ έβαλες σε σκέψεις γιατί τον black τον έχω εξωτερικό και είναι 2.5" με usb3, οπότε αυτη η θήκη θα πάει για αυτόν του laptop, ο black (750gb) θα γίνει εσωτερικος και θα μείνω με τον green εξωτερικό στην παλιά usb2 θήκη. (αν βγάζετε νόημα απ ολα αυτά έχει καλώς :P ). Ευχαριστώ και παλι:)

Καλημέρα,

ενδιαφέρομαι για αγορά σκληρου δίσκου.

θέλω να τον δουλέψω σε δίκτυο για να έχουν πρόσβαση οι άλλοι υπολογιστές για αποθήκευση εκεί.

τι προτείνετε μηχανικό ή ssd? το μηχάνημα είναι σε λειτουργία 24/7.

και χωρητικότητα θέλω γυρω στο 1ΤΒ

Καλησπέρα παιδιά! 

Μετά από βοήθεια συμφορουμιτών σε άλλο thread που άνοιξα, κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω δίσκο. Λοιπόν, γνώσεις πολλές δεν έχω, ακούω συνέχεια για έναν Samsung 850 evo αλλά αναρωτιέμαι αν παίζει παντού! Γενικά δηλαδή, αν μπορώ να αγοράσω έναν οποιοδήποτε ssd για μια οποιαδήποτε motherboard. Anyway, το laptop είναι Vaio VGN μπλα μπλα 7ετίας+.

Αναλυτικά στη φωτό. Θα ήθελα να αναστήσω το λαπτοπ με 120-250gb ssd, 50-70 ευρώ (δεν ξέρω καν αν γίνονται αυτά που λέω btw...).

Όσοι πιστοί προσέλθετε για προτάσεις-συμβουλές-υποδείξεις!  Α, χρήση κλασσική. browsing, office, ταινίες. Προφανώς το άπειρο downloading θα κοπεί στον ssd. 

(Να πω τέλος ότι το sentinel μου βγάζει 32 κατεστραμμένους τομείς και 38% υγεία, οπότε μάλλον τρέχουμε.) :X

post-224812-0-19877000-1449853969_thumb.jpg

Ό,τι καλύτερο σε αυτήν την τιμή.

https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html?from=adam_recent

Liako ελπίζω να αναφερόσουν σε μένα. Anyway, thanks. Αυτον υποπτευόμουν και γω, ίσως σε 120 gb να ρίξουμε το κόστος. Η ερώτηση είναι, θα είναι συμβατός με την motherboard μου;;;  Και επίσης, θα μπορέσω να τον βάλω μόνος μου; (να πω ότι ο σκληρός μου είναι σε ξεχωριστό θηκάκι στη βάση του laptop).

Πιστεύω θα τα καταφέρω.

Και κάτι άλλο, με ενδιαφέρει να κοιτάω SATA II, SATA III (δεν ξέρω καν τι είναι) ή είναι πολύ προχώ για να ασχοληθώ;

(Edit: sata χοντρικά πρέπει να είναι ο τρόπος επικοινωνίας του σκληρού, και αφού από σκέτο sata πάω σε iii μάλλον καλό είναι B) ) 

Αν νομίζεις ότι σου φτάνουν τα 120 τότε ναι, αλλά σε κάθε περίπτωση η διαφορά τιμής είναι πολύ μικρή για να πας σε μισά gb.

Αν η motherboard υποστηρίζει σατα 3 ακόμα καλύτερα αλλά και με 2 θα δεις μεγάλη διαφορά.

Αν νομίζεις ότι σου φτάνουν τα 120 τότε ναι, αλλά σε κάθε περίπτωση η διαφορά τιμής είναι πολύ μικρή για να πας σε μισά gb.

Αν η motherboard υποστηρίζει σατα 3 ακόμα καλύτερα αλλά και με 2 θα δεις μεγάλη διαφορά.

Και πως καταλαβαίνω αν το υποστηρίζει η motherboard?? Και επίσης, ο ίδιος δίσκος μπορεί να δουλεύει με sata ii και iii, ή είναι διαφορετική έκδοση του ιδιου δίσκου;

Να μας πεις ποια motherboard έχεις. Δουλεύει και με 2 και με 3, η μόνη διαφορά είναι ότι με 3 πιάνει πιο γρήγορες ταχύτητες.

Η μητρική αποφασίζει για το sata και όχι ο δίσκος. Ο δίσκος/ssd αν είναι sata III και η ητρική σου υποστηρίζει sata II τότε θα παίξει σε sata II γιατί αυτό υποστηρίζει η μητρική σου. Λογικά σε sata II θα παίξει αφού το λάπτοπ σου είναι παλιό. Ελπίζω να μην είναι πολύ παλιό και έχεις sata 1.0 :P .

Δώσε ένα λινκ για το λάπτοπ σου.

• Like 1

Η μητρική αποφασίζει για το sata και όχι ο δίσκος. Ο δίσκος/ssd αν είναι sata III και η ητρική σου υποστηρίζει sata II τότε θα παίξει σε sata II γιατί αυτό υποστηρίζει η μητρική σου. Λογικά σε sata II θα παίξει αφού το λάπτοπ σου είναι παλιό. Ελπίζω να μην είναι πολύ παλιό και έχεις sata 1.0 :P .

Δώσε ένα λινκ για το λάπτοπ σου.

5 ποστ πιο πάνω έχω φωτογραφία. Sata II λέει ότι είναι ο υπάρχων HDD απλα η motherboard είναι σαν ανώνυμη. Sony motherboard ή καπως έτσι. Δε μπορώ να βρω παραπάνω στοιχεία ούτε απο Cpu-z.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...