Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπον, μετα απο 4 Χρονια λεω να κανω ενα καλο storage upgrade. Οχι οτι ειναι αργο αυτο που εχω 2x120GB ssd σε raid 0 για boot και 2Χ1ΤΒ HDD για αποθηκευτικο.

ο Samsung 950 Pro NVMe 512GB  εχει ερθει και ελλαδα! Μολις εχει support η motherboard μου για αυτον θα τον παρω αλλα δεν θελω να εχω αλλο HDD στο συστημα για αρκετους λογους και ενας βασικος ειναι οτι θελω να φυγει το τμημα του κουτιου το οποιο εχει τουσ HDD για να βαλω και εκει ενα διπλο ψυγειο.

Ειμαι αναμεσα σ
ε Samsung 850 Evo 1TB και Samsung 850 Evo 500GBx2 σε raid 0. 

Ειναι τα ιδια λεφτα ακριβως εσεις τι θα κανατε ?

Εννοηθείτε οτι ο Samsung 950 Pro NVMe θα ειναι για boot και το θεμα ειναι αν θα εχω για αποθηκευτικο χωρο 1Tb η 500GB x2 σε raid 0.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Corsair LE στα Crazy Sundays απο αξιοπιστία? (τι τσιπάκια έχει μέσα MLC(?) ). Αξίζει?

TLC έχει. Στον τίτλο έχει λάθος το eshop, αλλά παρακάτω στα specs το γράφει σωστά.

http://www.corsair.com/en/force-series-le-240gb-sata-3-6gbs-ssd

Δεν γνωρίζω για τον δίσκο, αλλά θα γίνω γραφικός καμμία εταιρία αυτή τη στιγμή σεν μπορεί να χτυπήσει την Samsung. Αναμένεται επίσης να βγούνε στην αγορά νέοι samsung των 120-250 που θα έχουν 3 χρόνια εγγύηση με τιμές περίπου 40 ευρώ για τον μικρό. Για τον μεγαλύτερο δεν θυμάμαι. Αν βγουν αξιόπιστοι όλες οι άλλες εταιρίες θα κλείσουν.

Λοιπον, μετα απο 4 Χρονια λεω να κανω ενα καλο storage upgrade. Οχι οτι ειναι αργο αυτο που εχω 2x120GB ssd σε raid 0 για boot και 2Χ1ΤΒ HDD για αποθηκευτικο.

ο Samsung 950 Pro NVMe 512GB  εχει ερθει και ελλαδα! Μολις εχει support η motherboard μου για αυτον θα τον παρω αλλα δεν θελω να εχω αλλο HDD στο συστημα για αρκετους λογους και ενας βασικος ειναι οτι θελω να φυγει το τμημα του κουτιου το οποιο εχει τουσ HDD για να βαλω και εκει ενα διπλο ψυγειο.

Ειμαι αναμεσα σε Samsung 850 Evo 1TB και Samsung 850 Evo 500GBx2 σε raid 0. 

Ειναι τα ιδια λεφτα ακριβως εσεις τι θα κανατε ?

Εννοηθείτε οτι ο Samsung 950 Pro NVMe θα ειναι για boot και το θεμα ειναι αν θα εχω για αποθηκευτικο χωρο 1Tb η 500GB x2 σε raid 0.

Για αποθηκευτικό χώρο δεν έχει νόημα το raid 0, αλλά το raid 1. Δεν θα έκανα τίποτε από αυτά εφόσον πρόκειται για αποθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση πας σε NAS system εξωτερικό.

Για αποθηκευτικό χώρο δεν έχει νόημα το raid 0, αλλά το raid 1. Δεν θα έκανα τίποτε από αυτά εφόσον πρόκειται για αποθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση πας σε NAS system εξωτερικό.

οταν λεω αποθηκευτικό εννοώ προγραμματα τα οποια υπαρχουν στον υπολογιστη αλλα δεν εχουν την ιδια βαριτητα δλδ στον δισκο για boot εχω drivers,Antimalware,antivirus και προγραμματα τα οποια χρησιμοποιώ και και ωφελουνται απο SSD, προσωρινά αρχεια κτλ.  τα back up βρίσκονται σε εξωτερικους δισκους.

Το ερωτημα ειναι αξιζει η ταχυτητα του raid 0 ή μονο και μονο που το αρχικο HDD raid 0 θα γινει ενας 1TB SSD Θα εχει ετσι και αλλιος τεραστια διαφορα οποτε αξιζει ο χωρος over performance ?

οταν λεω αποθηκευτικό εννοώ προγραμματα τα οποια υπαρχουν στον υπολογιστη αλλα δεν εχουν την ιδια βαριτητα δλδ στον δισκο για boot εχω drivers,Antimalware,antivirus και προγραμματα τα οποια χρησιμοποιώ και και ωφελουνται απο SSD, προσωρινά αρχεια κτλ.  τα back up βρίσκονται σε εξωτερικους δισκους.

Το ερωτημα ειναι αξιζει η ταχυτητα του raid 0 ή μονο και μονο που το αρχικο HDD raid 0 θα γινει ενας 1TB SSD Θα εχει ετσι και αλλιος τεραστια διαφορα οποτε αξιζει ο χωρος over performance ?

Το raid 0 σε hdd πέθανε από τη στιγμή που βγήκαν οι ssd. Επομένως παίρνεις έναν ssd. 

Αυτά τα δευτερεύων προγράμματα γιατί δεν τα έχεις στον τωρινό ssd? Θα γεμίσει?

Το raid 0 σε hdd πέθανε από τη στιγμή που βγήκαν οι ssd. Επομένως παίρνεις έναν ssd. 

Αυτά τα δευτερεύων προγράμματα γιατί δεν τα έχεις στον τωρινό ssd? Θα γεμίσει?

O Τωρινός ειναι 120GB Raid 0 και εχει 20Gb κενα τα οποια γεμιζουν απο προσωρινά αρχεια κτλ. Οταν ερθει με το καλο ο 950 pro 512 m.2 τοτε λογικα θα χωρέσουν ολα σχεδον οποτε μαλλον 1Tb 1 SSD βλεπω στον οριζοντα.

παιδια, επειδη σκεφτομαι κι εγω κατα καιρους να κανω μια "αναδιαρθρωση" στον αποθηκευτικο μου χωρο...., και να μειωσω τους δισκους αλλα να αυξησω λιγο την χωρητικοτητα, λεω να παω σε 3TB HDD για αποθηκη (ΟΧΙ για λειτουργικο).

το συστημα που αφορα η σκεψη μου ειναι το HTPC της υπογραφης μου το οποιο εχει πανω του, εκτος του SSD που εχει το λειτουργικο,   3x1ΤΒ SATA HDD  + 1x1TB USB HDD + 1x500GB USB HDD.

σκεφτομαι λοιπον σε πρωτη φαση, να πουλησω  τους 2χ1ΤΒ + 1χ500GB  και να τους αντικαταστησω με 1 χ3ΤΒ..!    

αλλα θελω εναν -οσο γινεται αξιοπιστο- HDD.  ποιον/ποιους θα προτεινατε...?    

Κοίτα τους WD Red και τους Red Pro αλλά οι δεύτεροι ξεφεύγουν λίγο σε τιμή.

https://www.skroutz.gr/s/2195771/Western-Digital-Red-3TB-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

https://www.skroutz.gr/s/5858554/Western-Digital-Caviar-Red-Pro-3TB.html

H αξιοπιστια ειναι καθαρά θέμα τύχης, ένας δίσκος = κανενας. Παρε επιπλεον δίσκο για backup ή raid1 klp. Για τους δίσκους κοιταω χωρητικότητα>τιμη>εγγύηση>ταχύτητα .

• Like 2

Μια ερώτηση πήρα τν σαμσουγκ τν evo τν 250 tn ssd κ θα κάνω κλονο έτσι ώστε ν περαστούν τ windows ekei Το ερώτημα μου είναι θ πηγαίνει καλά ο δίσκος με τ windows 7 64 bit p exw twra

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...