Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας ενδιαφερομαι για αγορα εξωτερικου δισκου...Θα ηθελα περιπου στα 300gb+.Τι πρεπει να προσεχω για αγορα εξωτερικου δισκου,τι ειναι προτιμοτερο να διαλεγω? Πειτε μου λεπτομεριες ,ευχαριστω...κατι ακομα ,θελω να περασω κατι αρχεια απο τον υπολογιστη αλλα εχει 2.0 usb ,αλλα θελω με 3.0 usb εξωτερικο  για ποιο γρηγορα..θα μπορει να διαβασει ο υπολιστης το usb 3.0? 

Επεξ/σία από montevoutsas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BX200?

silicon motion 2256 controller με 16nm tlc nand με slc cache

Aν ήταν φθηνότερος θα χε ενδιαφέρον. Σε αυτήν την τιμή οχι

Αυτή τη στιγμή  ειναι ακριβότερος απο τον bx100 με μεγαλύτερη καταναλωση (αν και δεν παιζει ρόλο στο desktop) και πιο αργός όταν δεν χρησιμοποιείται η slc cache

Oι μνημες πρεπει να ναι απο τις πιο αργές και με τις λιγοτερες p/e εγγραφες που υπαρxουν σε ssd αν και ειναι υπεραρκετες. Ετσι και αλλιώς δίνει endurance 72tbw όσοι δλδ και οι περισσότεροι value ssd.

Καμια σχέση πάντως με τις vnand tlc του samsung 850 evo που ειναι πιο γρηγορες (read) και με περισσοτερες p/e cycles απο mlc αλλων κατασκευαστων στα 15/16 και 19nm, και χειροτερες απο τις 19nm tlc του 840 evo.

Ωστοσο λόγω των θεματων που ειχε η samsung θεωρώ ότι η crucial θα το χει προβλεψει στο firmware ώστε να μην αντιμετωπίσει αντιστοιχα προβλήματα με τις αργες αναγνώσεις μετά απο καιρο.

Ολα ειναι θέμα τιμής. Στα 80 ευρώ μια χαρα θα ναι για το 240gb μοντελο και σε νορμαλ καθημερινή χρήση δεν προκειται να καταλαβει κάποιος τη διαφορά απο άλλο ssd.

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 1

Τον ARC 100 στα 240GB πως τον αξιολογείτε σε σχέση με 850 evo και crucial mx200 ή bx100;

Εγώ έχω τον ARC-100 120gb και τον Samsung 840 evo 120gb. Αν και σε καθημερινά πράγματα δεν θα δεις διαφορά, αν θυμάμαι καλά έχει καλύτερες επιδόσεις σε writing από ότι ο 840 evo. Και είναι και MLC, και έχει και πιο ωραία κατασκευή κατα την γνώμη μου. Ο Crucial αν θυμάμαι καλά έχει προστασία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, κάτι που οι άλλοι δεν έχουν.

Κατα τα άλλα δεν έχω ασχοληθεί γενικότερα με τους SSD πολύ οπότε καλό θα ήταν να μην σε επηρεάσω :P Αυτήν την βδομάδα θα παραγγείλω έναν 240gb και εγώ οπότε θα τα ψάξω λίγο καλύτερα, αλλά τον ARC θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Βέβαια όπως είπε και ο Eddie, όλα είναι θέμα τιμής. Ο ARC-100 παίζει τώρα στα 100+, ενώ ο evo 850 στα 95. Όταν πήρα εγώ τον ARC-100 ήταν στα 60 (ο 120gb) και ο evo στα 75+

Εγώ έχω τον ARC-100 120gb και τον Samsung 840 evo 120gb. Αν και σε καθημερινά πράγματα δεν θα δεις διαφορά, αν θυμάμαι καλά έχει καλύτερες επιδόσεις σε writing από ότι ο 840 evo. Και είναι και MLC, και έχει και πιο ωραία κατασκευή κατα την γνώμη μου. Ο Crucial αν θυμάμαι καλά έχει προστασία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, κάτι που οι άλλοι δεν έχουν.

Κατα τα άλλα δεν έχω ασχοληθεί γενικότερα με τους SSD πολύ οπότε καλό θα ήταν να μην σε επηρεάσω :P Αυτήν την βδομάδα θα παραγγείλω έναν 240gb και εγώ οπότε θα τα ψάξω λίγο καλύτερα, αλλά τον ARC θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Τον arc-100 120GB τον έχω και εγώ σε δεύτερο μηχάνημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο που με προβληματίζει (για τοποθέτηση στο κύριο μηχάνημα στα 240GB) είναι το χαμηλό endurance που δίνει η εταιρεία που δείχνει ότι δεν προορίζεται για βαριά χρήση (Rated for 20GB/day of host writes for 3 years). Εκτός και αν είναι μαρκετίστικα κόλπα για να μην καλύπτουν με την εγγύηση το δίσκο αν ξεπερνά αρκετά αυτό το όριο.

Για τον crucial νομίζω η προστασία που λες για διακοπή ρεύματος υπάρχει μόνο στον ΜΧ

Όπως και να χει ο ένας έχει 3 χρόνια εγγύηση, ο άλλος 5, και είναι στην ίδια τιμή. Εγώ συνήθως αγοράζω με βάση την εγγύηση. Βέβαια εγώ δεν γράφω τόσα δεδομένα όσα θέλεις εσύ, οπότε μπορεί να πάω και στον ARC-100(ή σε κάποιον άλλον)

η μητρική σου δεν εχει m.2 θύρα οποτε θα πρέπει να παρεις adapter

η μητρική σου δεν υποστηρίζει nvme , οποτε δεν θα μπορεις να  bootαρεις απο εκει με νορμαλ τροπους

ο συγκεκριμένος δισκος ειναι oem οποτε ουτε εγγύηση εχει απο samsung , ουτε magician κλπ

αν αποφασίσεις να παρεις κατι , παρε τον samsung 950 pro για nvme, sm951 ahci που ίσως και αυτός να μην bootαρει ή kingston hyperx predator που ειναι λιγο πιο αργος απο τους αλλους δυο αλλα θα μπουταρει

Ψάχνοντας λίγο είδα ότι ο Samsung 951 AHCI είναι πιο αργός από τον SATA 850 Pro, οπότε μάπα το καρπούζι μάλλον, δεν αξίζει να πάω σε PCI Express σε αυτή την περίπτωση. Αυτός που φαίνεται να "σπέρνει" είναι ο 951 NVMe σε περίπτωση που το motherboard υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία.

Με το δικό μου motherboard μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε παραπάνω ταχύτητες ακόμη και στην περίπτωση PCI Express SSD, και ας υποστηρίζεται PCI Express 3.

Πραγματικά με τις τεχνολογίες NVM και Μ2 μας έχουν μπερδέψει, δεν έχω καταλάβει ξεκάθαρα ακόμη ποια motherboard τις υποστηρίζουν, πρέπει να το ψάξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...