Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να πάρω έναν ssd γιατί το λάπτοπ (macbook, μπας και παίζει κανα ρόλο) αρχίζει και σέρνετε λίγο, οπότε πιστεύω ssd + ram upgrade σε λίγο καιρό θα του δώσουν νεα πνοή :P

Να πω οτι κοιτάω μόνο πρός samsung απλά εχω μπερδευτεί λίγο με τα μοντέλα και δεν είμαι ακόμα σίγουρος για χωρητικότητα.

Είμαι ουσιαστικά ανάμεσα σε 3 δίσκους:

850 Evo - 250 GB - περίπου 130 euro

850 Pro - 128 GB  - περίπου 100 euro

850 Pro - 256 GB  - περίπου 160 euro

Θα έχω το λειτουργικό και προγράμματα τα οποία επειδή ασχολούμαι και με προγραμματισμό θα πιάνουν κάποιο χώρο (xCode, matlab κλπ κλπ). Πιστεύω οτι ο 128 μπορεί να μου φτάσει αλλα απο την άλλη σκέφτομαι οτι ίσως δεν υπάρχει λόγος για 30 ευρώ να μην πάρω τον 850 Evo.

Όμως μετά σκέφτομαι ότι με αλλα 30 παίρνω και τον Pro (αυτό συμβαίνει πάντα οταν πας να αγοράσεις κάτι, σε εμένα τουλάχιστον χαχα) οπότε και δεν ξέρω τι να κάνω.

Να πάω σε 128 με τον Pro και να έχω στο μυαλό μου οτι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστώ να κάνω update αν και πιστεύω θα μου φτάσει (θα έχω HDD για τα υπόλοιπα) ή να δώσω κάτι παραπάνω για 250/256..

Επίσης εχω δει τις διαφορές του Pro-Evo τόσο σε επιδόσεις όσο και τεχνολογία μνήμης και μου φαίνονται πάνω κάτω ίδια (αν κατάλαβα καλά και οι 2 έχουν την τεχνολογία 3D με την μόνη διαφορά ότι ο Pro έχει MLC ενώ ο Evo TLC) και ο Pro φαίνεται να αντέχει περισσότερο σε βάθος χρόνου 10 χρόνια εγγύηση έναντι 5 του Evo ο οποιος έχει και τα μισά ΤΒW.

Εσείς τι προτείνετε; Εξίζει να δώσω 30 πάνω για τον Pro ή να πάω σε Evo ή μήπως τα 126 είναι αρκετά; :P

Τέλος σε περίπτωση αγοράς απο εξωτερικό (amazon ή να μου το φέρουν απο Αμερική) με την εγγύηση γνωρίζετε τι παίζει, το καλύπτει κανονικά η samsung?

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλα είμαι αρκετά μπερδεμένος και δεν μπορώ να αποφασίσω.

Ευχαριστώ!!

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάρε τον 850 Evo 250GB. Σε 5 χρόνια που τελειώνει η εγγύηση του θα έχεις ήδη πάρει καινούργιο δίσκο. Οι επιδόσεις του είναι άριστες.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Γενικά η χρήση που θα του κάνω είναι απλή πιστεύω οπότε ίσως και να μην χρειάζομαι τόσο την "τεχνολογία του pro" αν και πάνω κάτω είναι ίδιοι.

Τα 75 TBW που είναι το όριο του φαντάζομαι δεν πιάνονται εύκολα, αλλά πόσα GB είναι περίπου αυτά που γράφονται στον δίσκο για μία απλή χρήση browsing/προγραμματισμό την ημέρα? Ίσως για μια απλή χρήση να είναι και MB. Τα downloads των μεγάλων αρχείων θα πηγαίνουν σε άλλο σκληρό.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όμως αν ποτέ φτάσω και περάσω αυτό το όριο, ο σκληρός βαράει διάλυση; Η απλά δεν είναι τόσο αποδοτικός όσο ήταν στην αρχή;

Βασικά αν καταλαβαίνω καλά η μόνη ουσιαστική διαφορά ανάμεσα τους είναι η εγγύηση.

Άντε και 6 GB περισσότερο χώρο και 10 MB/s γρηγορότερος ο PRO (αυτά είναι ασήμαντα για 30 ευρώ λιγότερα)

Δημοσ.

Εγραψα στην προηγουμενη σελιδα αλλα μαλλον δεν το ειδε κανεις.

Και εγω ψαχνω για SSD τωρα, ειτε 2χ128 ειτε 1χ256.

Να παρω τον bx100 256gb στα 95 ευρω η να δωσω 20 ευρω παραπανω και να παρω τον 850evo? Με ενδιαφερει η ταχυτητα, η τιμη οχι και τοσο μιας και η διαφορα τιμης ειναι μικρη. Το write speed δε με ενδιαφερει, θελω απλα να ανοιγει τα textures γρηγορα.

Δημοσ.

<p>

Green μονο για αποθηκευτικο χωρο: μικροτερη καταναλωση και μηδαμινος θορυβος χωρις καλες επιδοσεις<br />

Black για επιδοσεις: περισσοτερος θορυβος και καταναλωση ενεργειας<br />

Ο blue βρισκεται καπου στην μεση και ειναι μια καλη λυση για ολες τις χρησεις.<br />

green blue δεν ειναι κ τοσο αξιοπιστοι οσο οι black. Η διαφορα στην τιμη δεν ειναι μονο επιδοσεις, αλλα κ αξιοπιστια + 3 χρονια εγγυηση.</p>
Δημοσ.

<p> green blue δεν ειναι κ τοσο αξιοπιστοι οσο οι black. Η διαφορα στην τιμη δεν ειναι μονο επιδοσεις, αλλα κ αξιοπιστια + 3 χρονια εγγυηση.</p>

Προσωπικα (και αρκετοι ακομα φανταζομαι) χρησιμοποιω μηχανικους 7ετιας απροβληματιστα, εχοντας κανει απειρα σβησε-γραψε πανω τους και δουλευουν ακομα. Δεν θα εδινα 30€ παραπανω για +3 χρονια εγγυηση, γιατι πιστευω οτι παιζει ρολο και το κομματι στο οποιο θα πεσεις, αλλα αυτο ειναι καθαρα δικη μου αποψη. Παρ'ολα αυτα επρεπε να αναφερθει και κακως το παρελειψα.

Δημοσ.

Υπάρχει καμιά ένσταση στην παραγγελία που έκανα για τον TOSHIBA 3TB DT01CA300  στο e-shop ?

http://www.e-shop.gr/hdd-toshiba-dt01aca300-3tb-35-sata3-p-PER.333634

Χρειάζομαι δίσκο για αποθήκη στο pc  μιας και όλοι έχουν πλέον γεμίσει ....

Απόψεις ?

Αν δεν σε νοιάζει το 20άρικο εννοείται πας στον 850 evo.

Εγώ πάντως μετά τον 840 evo και τις βλακείες της samsung , ΔΕΝ θα αγόραζα samsung SSD με TLC μνήμες, για τουλάχιστον 3 γενιές ....

Δεν το θεωρώ καθόλου παράδοξο να κάνει επανεγγραφή των δεδομένων ανά διαστήματα ...... την λύση δηλαδή που έδωσε στον 840 η samsung για το γνωστό bug .... απλά σε αυτούς να το έδωσε από την αρχή κυκλοφορίας ....

Υπάρχουν και άλλες εταιρίες με καλά SSDs.  CRUCIAL, PLEXTOR κ.λ.π. Δεν είναι μόνο η samsung .....

• Like 3
Δημοσ.

Φυσικά και δεν είναι μόνο η Samsung και αν δεις σε παλιότερα posts δεν προτείνουμε μόνο αυτόν.

Ό,τι και να λένε μερικοί για το bug του 840 και λοιπά εγώ ξέρω ότι όλοι λένε τα καλύτερα για τον 850, δεν άκουσα πότε από κάποιον να γκρινιάζει. Άρα αυτό σημαίνει κάτι.

Και έχει και πέντε χρόνια εγγύηση. Γενικά είναι πολύ fail να κατακρίνετε τον 850 επειδή ο 840 είχε προβλήματα.

Το θέμα είναι ένα. Όποιος διαθέτει 120άρικο παίρνει 850 evo τέλος.

Δημοσ.

Kαλησπερα και απο εμένα , έχω δύο ερωτήματα , οπότε ποστάρω εδώ μιας που το ένα αφορά αγορά SSD .

Βασικό ερώτημα : Αξίζει να αγοράσω ssd ενώ έχω sata 2 μητρική ?

Αν ναι , τότε : Θέλω κάποια πρόταση , δεν θέλω υπερβολικά GB. Σκέφτομαι να έχω τον SSD βασικό και τον 1 ΤΒ μηχανικό που έχω τώρα , να τον κάνω εξωτερικό για φώτο , backups , κλπ κλπ , αποθήκη δηλαδή.
( Αν τον αφήσω συνδεμένο ως εσωτερικό , θα "κόβει" ταχύτητα πχ στο άνοιγμα του υπολογιστή ? )
Ευχαριστώ παιδιά !

Δημοσ.

n

Kαλησπερα και απο εμένα , έχω δύο ερωτήματα , οπότε ποστάρω εδώ μιας που το ένα αφορά αγορά SSD .

Αν ναι , τότε : Θέλω κάποια πρόταση , δεν θέλω υπερβολικά GB. Σκέφτομαι να έχω τον SSD βασικό και τον 1 ΤΒ μηχανικό που έχω τώρα , να τον κάνω εξωτερικό για φώτο , backups , κλπ κλπ , αποθήκη δηλαδή.
( Αν τον αφήσω συνδεμένο ως εσωτερικό , θα "κόβει" ταχύτητα πχ στο άνοιγμα του υπολογιστή ? )
Ευχαριστώ παιδιά !

Αξιζει. Και εγω σατα2 εχω. Μια ασφαλης επιλογη ειναι samsung 850evo 128gb. θα δεις διαφορα.

Ο μηχανικος δεν θα κοβει ταχυτητα

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά !

Να ξερεις οτι θα σου μειωσει την ταχυτητα στα μισα (του ssd) το γεγονος οτι εχεις σατα 2 μητρικη! Και παλι ενας μηχανικος σατα 3 ειναι αρκετα κατω απο εναν ssd σε σατα 2! Θα προτεινα και γω τον evo 850 καθως αυτον εχω και ειναι ταχυτατος. Αλλα θα μπορουσες να πας και σε κατι πιο φθηνο απο την στιγμη που εχεις σατα 2 γιατι δεν αξιζει να παρεις 10 οταν εκμεταλευεσαι τα 5 και να πληρωσεις για 10.. οποτε παρε καλυτερα ενα 7 για να χρησιμοποιεις τα 5! Ετσι απο μενα http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-sv300s37a-120g-v300-120gb-sata3-25-retail-p-PER.345373αυτο και εισαι αρχοντας! :) (οσο για την αξιοπιστια 1) ειναι kingston και 2) εχει 3 χρονια εγγυηση!)

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά !

Ναι πάρε και ας έχεις sata 2.Ίσως να ξεπεράσει σε ζωή και τη μητρική σου.Δεν είπες χρήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...