vasilis_ts Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 18 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Το ενα πραγμα σιγουρα η χωρητικοτητα και σε σχεση με τον sx8000 εχει τα διπλασια iops! Γι αυτο, οι προτασεις μου ειναι καθαρα στον καλο 960evo η στον καλο για την χωρητικοτητα του sx8200np. Σ' ευχαριστω πολυ Κωστα 1
Kostas.karras Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, rofl είπε δεν εχω δει πιο σχετικο section, και φανταζομαι οτι οι πιο σχετικοι συχναζουν εδω. για dock 2 θεσεων max στο ~60αρι υπαρχει καλυτερη επιλογη απ αυτο το raidsonic? https://www.skroutz.gr/s/7135623/RaidSonic-Icy-Box-IB-121CL-6G.html?keyphrase=IB-121CL-6G επισης επειδη δεν εχω ξαναπαρει dock , υπαρχει προβλημα να μενει παρατεταμενα δισκος πανω? (πχ μια βδομαδα) To dock που εβαλες στο ματι ειναι καλος. Υπαρχουν και πιο φθηνες λυσεις και μαλιστα οταν δεν το εχεις ξαναδουλεψει. Πχ https://www.skroutz.gr/s/9462476/LC-Power-LC-DOCK-U3-III.html Θα κανεις ανετα και οικονομικοτερα την δουλεια σου. Δεν υπαρχει κανεναν θεμα να τον αφηνεις πανω. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Kostas.karras 1
complicated Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Καλησπέρα,είμαι σε αναζήτηση αγοράς εξωτερικού σκληρού δίσκου για backup αρχείων.Δεν με ενδιαφέρει εμφάνιση,ταχύτητα κλπ παρα μόνο αξιοπιστία.1Tb είναι υπεραρκετά για την χρήση που θα κάνω. Ευχαριστώ.
Kostas.karras Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, complicated είπε Καλησπέρα,είμαι σε αναζήτηση αγοράς εξωτερικού σκληρού δίσκου για backup αρχείων.Δεν με ενδιαφέρει εμφάνιση,ταχύτητα κλπ παρα μόνο αξιοπιστία.1Tb είναι υπεραρκετά για την χρήση που θα κάνω. Ευχαριστώ. budget?
complicated Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε budget? με μια γρήγορη ματιά στο σκρουτζ πιστεύω οτι 80€ είναι αρκετά.
Kostas.karras Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, complicated είπε με μια γρήγορη ματιά στο σκρουτζ πιστεύω οτι 80€ είναι αρκετά. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=12003799%2C10100621 https://www.skroutz.gr/s/3997213/LC-Power-LC-35U3.html H καλυτερη λυση αφου κοιτας αξιοπιστια! 1
BlueBlood7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Νέοι NVME Μ.2 από την Samsumg. Όπως αναφέρει το άρθρο οι νέος 250αρης είναι πιο αργός από τον προηγούμενο . Η samsung έχει καταντήσει σαν την Intel. Μικρή βελτίωση κάθε φορά και το πληρώνεις χρυσάφι. Το Κολωνάκι των Μ.2 https://www.anandtech.com/show/12674/samsung-announces-970-pro-and-970-evo-nvme-ssds 1
Dr.Tesla Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Στις 27/4/2018 στις 3:26 ΠΜ, BlueBlood7 είπε Νέοι NVME Μ.2 από την Samsumg. Όπως αναφέρει το άρθρο οι νέος 250αρης είναι πιο αργός από τον προηγούμενο . Η samsung έχει καταντήσει σαν την Intel. Μικρή βελτίωση κάθε φορά και το πληρώνεις χρυσάφι. Το Κολωνάκι των Μ.2 https://www.anandtech.com/show/12674/samsung-announces-970-pro-and-970-evo-nvme-ssds Το καλύτερο δεν είναι και πάντα το πιο γρήγορο. Ολόκληρη η νέα σειρά έχει καταλήξει σε ένα 5% πιο αργές απόλυτες ταχύτητες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είναι η αλλαγή του controller και η real life χρήση σε καλές μίξεις read/write. Στα μικτά σενάρια η δυναμική είναι πολύ μεγαλύτερη ,αλλά και η διατήρηση της ταχύτητας σε μεγάλα αρχεία που ξεπερνούν το μέγεθος της SLC φαίνεται. Δυστυχώς κανένα bench δεν έχει φτάσει να ελέγξει σε βάθος αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Οπότε , η "αναβάθμιση" είναι αστεία για το μέσο χρήση , που θα καταλήξει να πάει στο καλύτερο Perf/$ . Δεν σημαίνει όμως ότι η νέα σειρά είναι σκουπίδι. Αν βάζαμε δίπλα δίπλα έναν MX500 που είναι ίσως το sweetspot σε τιμή απόδοση , και 850-860 δίπλα δίπλα , η διαφορά θα φαινόταν μόνο σε σκληρή χρήση μικτού workload , όχι σε boot time και bench. Δεν είναι πλέον το bottleneck ο σκληρός για να λέμε ότι είναι αργοί. Έπιασαν το cap στην ταχύτητα και δείχνουν να κινούνται προς το sustain και endurance για να διώξουν τους hdd από το consumer επίπεδο.
jimakos234 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Καλησπερα, ψανχω για 2 σκληρους δισκους για να μπουν σε Raid 1 στο PC μου, χρηση κυριως για αποθηκευση δεδομενων, ταινιες, φωτογραφιες, μουσικη και εγγραφα. Παιχνιδια λειτουργικο ειναι σε SDD. Budget μεχρι 130 για τον ενα. Με ενδιαφερει η αξιοπιστια, καθως καποια εγγραφα, αν και τα εχω σε εξωτερικο backup οσα γινεται, δεν θα ηθελα να τα χασω.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε Το καλύτερο δεν είναι και πάντα το πιο γρήγορο. Ολόκληρη η νέα σειρά έχει καταλήξει σε ένα 5% πιο αργές απόλυτες ταχύτητες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είναι η αλλαγή του controller και η real life χρήση σε καλές μίξεις read/write. Στα μικτά σενάρια η δυναμική είναι πολύ μεγαλύτερη ,αλλά και η διατήρηση της ταχύτητας σε μεγάλα αρχεία που ξεπερνούν το μέγεθος της SLC φαίνεται. Δυστυχώς κανένα bench δεν έχει φτάσει να ελέγξει σε βάθος αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Οπότε , η "αναβάθμιση" είναι αστεία για το μέσο χρήση , που θα καταλήξει να πάει στο καλύτερο Perf/$ . Δεν σημαίνει όμως ότι η νέα σειρά είναι σκουπίδι. Αν βάζαμε δίπλα δίπλα έναν MX500 που είναι ίσως το sweetspot σε τιμή απόδοση , και 850-860 δίπλα δίπλα , η διαφορά θα φαινόταν μόνο σε σκληρή χρήση μικτού workload , όχι σε boot time και bench. Δεν είναι πλέον το bottleneck ο σκληρός για να λέμε ότι είναι αργοί. Έπιασαν το cap στην ταχύτητα και δείχνουν να κινούνται προς το sustain και endurance για να διώξουν τους hdd από το consumer επίπεδο. Σχολίασα μία μόνο πρόταση από το άρθρο και όχι ολόκληρο το άρθρο. Όπως και να το κάνουμε οι ταχύτητες είναι αυτές που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Σαφώς και ισχύουν όσα γράφεις αλλά και πάλι θεωρώ η εξέλιξη είναι πολύ μικρή και οι τιμές εξακολουθούν να είναι στον Θεό.
Kostas.karras Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, jimakos234 είπε Καλησπερα, ψανχω για 2 σκληρους δισκους για να μπουν σε Raid 1 στο PC μου, χρηση κυριως για αποθηκευση δεδομενων, ταινιες, φωτογραφιες, μουσικη και εγγραφα. Παιχνιδια λειτουργικο ειναι σε SDD. Budget μεχρι 130 για τον ενα. Με ενδιαφερει η αξιοπιστια, καθως καποια εγγραφα, αν και τα εχω σε εξωτερικο backup οσα γινεται, δεν θα ηθελα να τα χασω. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=10410329%2C11205779%2C10707017%2C9007383
jimakos234 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 @Kostas.karras ευχαριστω φιλε μου. Για 2 RED WD Που ειναι για Νας κοιτουσα? Καποια γνωμη? 1
dimoskoutr Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Συνήθως σκυλιά του πολέμου...Εγώ δεν θα πήγαινα όμως σε raid 1 στον κυρίως υπολογιστή μου. Ίσως θα ήταν πιο ασφαλές να πάρεις ακόμη έναν εξωτερικό για δεύτερο backup, ή ένα nas και να βάλεις εκεί τους red...ακόμη και DIY NAS είναι σούπερ...γενικά το καλύτερο είναι ένα σύστημα σε raid 1 ή 5 ανάλογα τους δίσκους και ένα εξωτερικό backup κάθε κάποιες μέρες ξέρω γω και μάλιστα ο δίσκος να μένει σε άλλο χώρο από το raid 1...σπίτι γονιών, αδερφού κλπ... 1
Kostas.karras Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, jimakos234 είπε @Kostas.karras ευχαριστω φιλε μου. Για 2 RED WD Που ειναι για Νας κοιτουσα? Καποια γνωμη? Ειναι πολυ καλος,δεν ειναι κακος, αλλα οχι καλυτερος απο τον gold .. εχει 5 χρονια εγγυηση και ο gold και ο pro o barracuda. 2 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε Ειναι πολυ καλος,δεν ειναι κακος, αλλα οχι καλυτερος απο τον gold .. εχει 5 χρονια εγγυηση και ο gold και ο pro o barracuda. Αν θες χωρητικοτητα σε χαμηλοτερη τιμη, τοτε ναι, προτιμησε τον red.. 1
thodoris_9 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Είχα αγοράσει τον παρακάτω δίσκο για backup όλων των αρχείων μου που είχα σκορπισμένα σε διάφορους δίσκους: https://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-intenso-6031512-4tb-memory-center-35-usb30-p-PER.340342?gclid=Cj0KCQjw_ZrXBRDXARIsAA8KauQVuhqq5C5cj9gOVWUClSl6JHig_GvthEbw23sq0LFRfSzBLl6BgfIaAlDiEALw_wcB. Ήταν στα 109€ τότε. Ψάχνω έναν δίσκο με την ίδια χωρητικότητα ή 3ΤΒ, όχι λιγότερο. Το μπάτζετ πάνω κάτω το ίδιο (θα μπει δόσεις). Αξιοπιστία είναι το ζητούμενο φυσικά, είμαι και εγώ ένας από όλους που την πάτησαν με απώλεια δεδομένων... Αν θα χρειάζεται τροφοδοσια, ταχύτητες, δίκτυα κτλ κτλ, δεν με απασχολούν καθόλου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις