Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδιά, 

Θέλω να αγοράσω πάλι ενα δίσκο γιατί τα δεδομένα μου ασφυκτιούν.

Σκέφτομαι κάτι μεγάλο σε 4tb. 

Σκεφτόμουν για WD black!

πάντα black έπερνα με την έννοια ότι επειδή δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση θα έχουν (θεωρητικά) και καλύτερη αξιοπιστία. Χαζεύοντας όμως  είδα και τους WD gold που έβγαλε. 

Σε ποιον απο τους δύο θα πηγαίνατε?  

Επεξ/σία από gfdimopo
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω αυτον εδω Seagate Barracuda 7200.12 SATA 6Gb/s 1TB ST31000524AS απο το 2011 η το 2013 δεν θυμαμαι..Γενικα ως τωρα δεν εχω κανενα προβλημα. Πιστευετε πρεπει να αλλαξω; Και αν ναι θα δω καποια διαφορα; Το εχω για backup και games. Εχω SSD για OS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/13/2018 στις 9:26 ΜΜ, ThanosR92 είπε

Καλησπερα παιδια. Εχω αυτον εδω Seagate Barracuda 7200.12 SATA 6Gb/s 1TB ST31000524AS απο το 2011 η το 2013 δεν θυμαμαι..Γενικα ως τωρα δεν εχω κανενα προβλημα. Πιστευετε πρεπει να αλλαξω; Και αν ναι θα δω καποια διαφορα; Το εχω για backup και games. Εχω SSD για OS.

Δεν είναι backup αυτό όμως ε; Το κατανοείς ότι δεν νοείται backup  σε δίσκο που είναι στο ίδιο μηχανάκι με τόν βασικό... Αποθήκευτικός χώρος ναι είναι... Αν ξύνεται η τσέπη σου παίρνεις έναν wd red 2-3 tb και μια εξωτερική θήκη usb3 κάνεις εκεί το backup σου και τον συνδέεις με τον υπολογιστή μόνο όταν παίρνεις το backup σου... Μην σου πω ότι το σωστότερο είναι να τον έχεις και σε άλλο εντελώς χώρο (σπίτι γονιών, αδερφού αδερφής κλπ) όταν δεν τον χρησιμοποιείς (υπερβολή ξέρω)... Αλλιώς αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα χώρου στον ήδη υπάρχοντα δίσκο και έχεις κάπου αλλού κρατημένα τα δεδομένα που δεν θες να χάσεις δεν υπάρχει λόγος να πάρεις δίσκο.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα , αυτή τη στιγμή έχω στο pc έναν Intel 600p nvme για το λειτουργικό και έναν wd black (του 2012) για τα παιχνίδια ... Θέλω να τους αλλάξω και τους 2 διότι ο 600p είναι αργος σε σχέση με άλλους nvme και ο black είναι δράμα πλέον έχει πέσει πάρα πολύ σε απόδοση μετά από τόσα χρόνια . 

Οι επιλογές που σκέφτομαι είναι οι εξής : 

1) 960 Evo 250gb + 850 Evo 1Tb

2) 960 Evo 250 gb + wd gold 2TB ( η φθηνή επιλογή ) 

3) 960 Evo 1Tb και για λειτουργικό και για games 

Τι θα επιλεγατε εσείς ? 

Δημοσ.

Δεν θα άλλαζα τον nvme για πλάκα... Κάνεις κάτι που χρειάζεσαι την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να σου προσφέρει ένας σύγχρονος nvme; Αν όχι τότε έχεις μια χαρά ταχύτητες... Ούτε καν θα καταλάβεις διαφορά από έναν samsung nvme σε εργασίες του λειτουργικού...ο black τι έπεσε; Δηλαδή τι max ταχύτητες πιάνεις; Αν δεν τον έχεις κοπανήσει κάπου δεν έχει λόγο να έχει πέσει σε ταχύτητα... ξύνεται η τσέπη μάλλον ε; :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Δεν θα άλλαζα τον nvme για πλάκα... Κάνεις κάτι που χρειάζεσαι την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να σου προσφέρει ένας σύγχρονος nvme; Αν όχι τότε έχεις μια χαρά ταχύτητες... Ούτε καν θα καταλάβεις διαφορά από έναν samsung nvme σε εργασίες του λειτουργικού...ο black τι έπεσε; Δηλαδή τι max ταχύτητες πιάνεις; Αν δεν τον έχεις κοπανήσει κάπου δεν έχει λόγο να έχει πέσει σε ταχύτητα... ξύνεται η τσέπη μάλλον ε; :-)

Δεν έχεις άδικο ξυνεται λίγο και η τσέπη . Ο black κάνει πολύ θόρυβο πλέον και έχω δει και κάποια κολλήματα στα παιχνίδια που έχω μέσα . Σε reads και writes δεν ξεπερνάει τα 50mb/s ενώ στην αρχή βαραγε πάνω από 100 . Ο 600p μάλλον θα μπει σε άλλο build μια η άλλη , αντί να πάρω καινούριο στην γυναίκα θα της δώσω τον 600p (με pci κάρτα σε X58 Mobo ) και έλεγα να πάρω τον 960 για εμένα . Απλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν καταρχήν θέλω SSD για τα παιχνίδια ή είναι υπερβολή και αν αντί να πάρω 2 SSD να πάρω ένα μεγάλο nvme

Επεξ/σία από ChrisAttart
Δημοσ.

ο 600p δεν θα μπορει να bootαρει στο x58 εκτος αν ειναι σε αλλο δίσκο/στικακι το boot partition

Αφού εχεις την οικονομικη δυνατοτητα καλύτερα να πας σε ένα δίσκο 1tb που ειναι και πιο γρήγορος απο τους αντιστοιχους 250gb

Πήγαινε ειτε σε 960 evo, είτε wd black 3d (τον καινουριο με το μαύρο pcb οχι τον παλιο τον σαπιο  το μπλε , δεν πρεπει να χει κυκλοφορησει πάντως ακομα ελλαδα)  είτε σε hp ex920 ή ακομα και ο intel 760p αν τον βρεις φθηνοτερο

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

ο 600p δεν θα μπορει να bootαρει στο x58 εκτος αν ειναι σε αλλο δίσκο/στικακι το boot partition

Αφού εχεις την οικονομικη δυνατοτητα καλύτερα να πας σε ένα δίσκο 1tb που ειναι και πιο γρήγορος απο τους αντιστοιχους 250gb

Πήγαινε ειτε σε 960 evo, είτε wd black 3d (τον καινουριο με το μαύρο pcb οχι τον παλιο τον σαπιο  το μπλε , δεν πρεπει να χει κυκλοφορησει πάντως ακομα ελλαδα)  είτε σε hp ex920 ή ακομα και ο intel 760p αν τον βρεις φθηνοτερο

Είμαστε σίγουροι για αυτό ? Νομίζω ο τύπος από το techYEScity που πρόσφατα ανέβαζε βίντεο για Χ58 εν έτη 2018 έλεγε ότι με pci express κάρτα μπορείς να μπουταρεις από nvme SSD . Από εκεί πήρα την ιδέα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

Δεν έχεις άδικο ξυνεται λίγο και η τσέπη . Ο black κάνει πολύ θόρυβο πλέον και έχω δει και κάποια κολλήματα στα παιχνίδια που έχω μέσα . Σε reads και writes δεν ξεπερνάει τα 50mb/s ενώ στην αρχή βαραγε πάνω από 100 . Ο 600p μάλλον θα μπει σε άλλο build μια η άλλη , αντί να πάρω καινούριο στην γυναίκα θα της δώσω τον 600p (με pci κάρτα σε X58 Mobo ) και έλεγα να πάρω τον 960 για εμένα . Απλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν καταρχήν θέλω SSD για τα παιχνίδια ή είναι υπερβολή και αν αντί να πάρω 2 SSD να πάρω ένα μεγάλο nvme

Με παραξενεύει αυτό που λες με τον black... Δεν υπάρχει λόγος να έχει χάσει ταχύτητα εκτός αν έχει χτυπήσει... Έχω έναν της πλάκας seagate 320gb από το 2008 και το σκυλί εκτός από τον θορύβου κάνει σε σχέση με τους καινούργιους βαράει 70-80mb μέγιστο read ακόμη... Πάντως αν μπορείς να πας σε μεγάλο ssd σαφέστατα πας εκεί...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

Είμαστε σίγουροι για αυτό ? Νομίζω ο τύπος από το techYEScity που πρόσφατα ανέβαζε βίντεο για Χ58 εν έτη 2018 έλεγε ότι με pci express κάρτα μπορείς να μπουταρεις από nvme SSD . Από εκεί πήρα την ιδέα 

απο τη στιγμή που η μητρική εχει το κλασσικο bios , πρεπει ο ssd να εχει bios option rom για να bootαρει . O μονος nvme που αποδεδειγμένα εχει ειναι ο samsung 950 pro και συνηθως εχουν και οι plextor. Τώρα αν ειχε και ο ιντελ 600p φανταζομαι θα χε μαθευτεί.

εχεις λινκ για το βιντεο? μήπως ήταν κάποια z68? Στις προ z97 μητρικες μπορεις πειραζοντας το bios/uefi να εισαγαγεις τα nvme modules και να bootαρουν κανονικα.

Επεξ/σία από EddieObscurant
Δημοσ.
On 12/04/2018 at 9:12 ΜΜ, buuren said:

Usual εκανες λαθος παραθεση βρε... ειπα κι εγω δεν ξερει για τα iops... και γυρισα πισω να δω ποιος ρωτησε για iops... Χαχα

Σε εχω για διαβασμενο... :)

Βαριόμουν να σβήσω όλο το μήνυμα του Κώστα, δεν έκανα λάθος παρέθεση :P

Δες πίσω καλά. 

On 12/04/2018 at 9:48 ΜΜ, Kostas.karras said:

Nαι, μια χαρα θα σου ειναι ο p300

Τον παρήγγειλα μόλις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

απο τη στιγμή που η μητρική εχει το κλασσικο bios , πρεπει ο ssd να εχει bios option rom για να bootαρει . O μονος nvme που αποδεδειγμένα εχει ειναι ο samsung 950 pro και συνηθως εχουν και οι plextor. Τώρα αν ειχε και ο ιντελ 600p φανταζομαι θα χε μαθευτεί.

εχεις λινκ για το βιντεο? μήπως ήταν κάποια z68? Στις προ z97 μητρικες μπορεις πειραζοντας το bios/uefi να εισαγαγεις τα nvme modules και να bootαρουν κανονικα.

Δεν λεει κατι συγκεκριμενο documentation στο βιντεο απλα το ανεφερε σε φαση "θελεις nvme ? pci card " , θελεις usb3 ? , pci card " 

Για ~250gb ssd nvme ποιο απο αυτα λετε ? (για λειτουργικο και εφαρμογες)

1) https://www.skroutz.gr/s/10804567/Corsair-Force-Series-MP500-240GB.html

2) https://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-250GB.html

Και επειδη μαλλον ακυρο ο σκληρος , για 1tb sata ssd ποιο απο αυτα λετε ? (μονο για παιχνιδια ) 

1) https://www.skroutz.gr/s/13002028/Western-Digital-Blue-3D-Nand-1TB.html

2) https://www.skroutz.gr/s/13866953/Samsung-860-Evo-1TB.html

Εκτος αν παμε σε ενα μεγαλο ssd nvme 1TB που λεω για το παρακατω , απλα εχω συνηθίσει να εχω τα games σε διαφορετικο δισκο και δεν ξερω αν θα με βολεψει  

https://www.skroutz.gr/s/10160660/Samsung-960-EVO-NVMe-M-2-1TB.html

Επεξ/σία από ChrisAttart
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι προς αγορά νέου ssd για καθημερινή χρήση και λίγα games, στα 256gb και είμαι ανάμεσα σε 850 evo και 860 evo που είναι στα ίδια λεφτά πάνω - κάτω.

Τι προτείνεται?

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...