Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, buuren είπε

Καλησπερα παιδια, φιλος χρειαζεται εναν εσωτερικο σκληρο δισκο για αποθηκευση αρχειων video 4k, κανει επεξεργασια με το premiere και τα αποθηκευει μετα στον σκληρο.

Με την εμπειρια μου απο το φορουμ του προτεινω εναν hitachi στα 4 ΤΒ. Το σκρουτζ βλεπω εχει δυο τετοιους αλλα δεν ξερω ποιον να διαλεξω!

https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=11275505%2C11906383

budget  ~120 ευρω

Τhanks!

Ο ίδιος δίσκος είναι. 

Η μαλάκια είναι των πωλητών που το προσφέρουν σαν δύο διαφορετικούς.

Αυτό γιατί κάποιοι τον προσδίδουν με το kit model και κάποιοι με το driver  model, που αν δεις είναι κωδικοί από τον ίδιο δισκο. 

Πάντως είναι μια καλή πρόταση ο συγκεκριμένος. 

• Like 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Ο ίδιος δίσκος είναι. 

Η μαλάκια είναι των πωλητών που το προσφέρουν σαν δύο διαφορετικούς.

Αυτό γιατί κάποιοι τον προσδίδουν με το kit model και κάποιοι με το driver  model, που αν δεις είναι κωδικοί από τον ίδιο δισκο. 

Πάντως είναι μια καλή πρόταση ο συγκεκριμένος. 

Ωραια, οποτε παιρνουμε οποιον βρουμε σε καλυτερη τιμη σε σχεση με το ποιο καταστημα βολευει.

Ευχαριστω πολυ Κωστα, να 'σαι καλα φιλε. :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω πάρει αυτή εδώ τη θήκη:
https://www.zapals.com/orico-2139u3-usb-3-0-to-sata-3-0-2-5-hard-drive-external-enclosure.html
από το τόπικ που είχε ανοίξει εδώ:

Μόλις σήμερα πήρα και της έβαλα ένα 2.5 seagate barracuda 2TB. Κουμπώνω στο laptop και δεν το βλέπει σα δίσκο. Στο "safe remove" το βλέπω και αναφέρεται σαν NS1068. Έτσι σκέτο. Απ' ότι είδα NS1068X είναι ο controller της Orico case. Στο σάιτ της Orico όμως που ψάχνω δε βρίσκω κάποιους σχετικούς drivers. Καμμια ιδέα τί μπορώ να εγκαταστήσω για να τον δει;

Αν διαβάζει κανείς απ 'όσους την είχαν πάρει:
Σας έπαιξε αμέσως;

Δημοσ.

Ψάχνω δίσκο (8TB) που θα γίνει εξωτερικός (Θα μπει σε θήκη) για αρχεία μουσικής.
Επειδή ο δίσκος μεταφέρεται συχνά λόγω του ότι παίζω μουσική σε διάφορα μαγαζιά θέλω να ρωτήσω αν είναι καλύτερο να πάω σε Ironwolf ή να προτιμήσω τον Barracuda γιατί οι ironwolf προορίζονται για NAS;

Δημοσ.
Στις 23/3/2018 στις 10:35 ΜΜ, DownUNDERground είπε

Καλησπέρα,

Έχω πάρει αυτή εδώ τη θήκη:
https://www.zapals.com/orico-2139u3-usb-3-0-to-sata-3-0-2-5-hard-drive-external-enclosure.html
από το τόπικ που είχε ανοίξει εδώ:

Μόλις σήμερα πήρα και της έβαλα ένα 2.5 seagate barracuda 2TB. Κουμπώνω στο laptop και δεν το βλέπει σα δίσκο. Στο "safe remove" το βλέπω και αναφέρεται σαν NS1068. Έτσι σκέτο. Απ' ότι είδα NS1068X είναι ο controller της Orico case. Στο σάιτ της Orico όμως που ψάχνω δε βρίσκω κάποιους σχετικούς drivers. Καμμια ιδέα τί μπορώ να εγκαταστήσω για να τον δει;

Αν διαβάζει κανείς απ 'όσους την είχαν πάρει:
Σας έπαιξε αμέσως;

Στειλε στο θεμα με τις προσφορες..Απο εκει λογικα , μπορει να τον πηρε καποιος.

Εβγαλες ακρη?

7 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Ψάχνω δίσκο (8TB) που θα γίνει εξωτερικός (Θα μπει σε θήκη) για αρχεία μουσικής.
Επειδή ο δίσκος μεταφέρεται συχνά λόγω του ότι παίζω μουσική σε διάφορα μαγαζιά θέλω να ρωτήσω αν είναι καλύτερο να πάω σε Ironwolf ή να προτιμήσω τον Barracuda γιατί οι ironwolf προορίζονται για NAS;

Το nas μην σε προβληματιζει..Απο barracuda καλυτερα ο pro με τα 5 χρονια εγγυηση.Ο αλλος εχει μονο δυο.

Δικιες μου προτασεις καποιος απο αυτους. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=10169787%2C10945937%2C13869253%2C11704179

Δημοσ.

@Kostas.karras χθες παρέλαβα τον δίσκο και την εξωτερική θήκη. Όλα είναι λειτουργικά και ο δίσκος αρκετά ήσυχος. Μου έστειλαν το δέμα σε καλύτερη συσκευάσια σε σχέση με την πρώτη φορά. Σε ευχαρίστω για την βοήθεια :)

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Στειλε στο θεμα με τις προσφορες..Απο εκει λογικα , μπορει να τον πηρε καποιος.

Εβγαλες ακρη?

Το nas μην σε προβληματιζει..Απο barracuda καλυτερα ο pro με τα 5 χρονια εγγυηση.Ο αλλος εχει μονο δυο.

Δικιες μου προτασεις καποιος απο αυτους. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=10169787%2C10945937%2C13869253%2C11704179

Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις προτάσεις, τελικά κατέληξα στον Pro λόγω εγγύησης και Rescue plan.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ψάχνω εξωτερικό σκληρό με υποδοχή sd card έτσι ώστε να αδειάζω τις κάρτες μνήμης από την action camera και την φωτογραφική μηχανή,για τα ταξίδια μου,χωρίς την χρήση υπολογιστή φυσικά.

Δεν είναι και πολύ διαδεδομένο από ότι έχω καταλάβει από την αναζήτηση μου,και οι επιλογές είναι μάλλον περιορισμένες.

Έχω βρει αυτόν https://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-western-digital-wdbk8z0010bbk-my-passport-wireless-1tb-p-PER.303116 και πριν προχωρήσω στην αγορά του,θα ήθελα να μάθω αν τον έχει κάποιος για  να μου πει εντυπώσεις ή αν υπάρχει κάποια άλλη δοκιμασμένη λύση.

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Μόλις κλάταρε ο εξωτερικός που είχα για backup (Seagate Backup Plus 2.5'' - 1.5 TB) . 

Ψάχνω αντικαταστάτη και δυστυχώς πλέον όλα είναι με 2 χρονάκια εγγύηση , εννοώ τους 2,5'' . 

Υπάρχει κάτι καλό με περισσότερα χρόνια εγγύηση ?? Μιλάμε για 2 TB .

Η μήπως να πάω σε μια λύση εσωτερικού σκληρού 2,5'' και μιας εξωτερικής θήκης ?? Σε αυτή την περίπτωση ποιοι είναι οι δίσκοι με 5 χρόνια εγγύηση ??

Είδα τον Seagate 2TB Firecuda ST2000LX001 στα 90,00 - 95,00   με 5  χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Επεξ/σία από jobous
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους! Αγόρασα αυτό το παρακάτω στικάκι αλλά βλέπω ότι στις μεταφορές που κάνω είναι σαν να είναι usb 2 ή δύο φορές η ταχύτητα του usb 2. Του έκανα format από exfat σε ntfs αλλά δοκίμασα να μεταφέρω και με τους δύο τύπους χωρίς να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην αρχή η μεταφορά ξεκινάει με την ταχύτητα που θα ΄πρεπε γύρω στα 50-60 ΜΒ/s αλλά μετά πέφτει στα 8-16 MB/s. Δοκίμασα σε διαφορετικές θύρες και σε φορητό και σταθερό υπολογιστή με τα παραπάνω αποτελέσματα. Επίσης,δοκίμασα διαφορετικού μεγέθους αρχεία από ταινία 25 GB μέχρι και mp3 τραγούδια.Το πήρα από το e-shop και σκέφτομαι να το επιστρέψω,αλλά δεν ξέρω με τι να το αντικαταστήσω. Να τους πω να μου δώσουν ένα άλλο ίδιο μήπως φταίει το συγκεκριμένο; Υπάρχει κάτι που κάνω εγώ λάθος και βγαίνουν τόσο χαμηλά νούμερα; ΔΙαφορετικά θα ήθελω προτάσεις για διαφορετική επιλογή για 64 GB κοντά στα 25-45 ευρώ το πολύ(θα προτιμούσα να είναι στο χαμηλό όριο)
https://www.e-shop.gr/sandisk-sdcz48-064g-ultra-64gb-usb30-flash-drive-p-PER.662157

Επεξ/σία από stelphil
Δημοσ.
1 hour ago, stelphil said:

Καλημέρα σε όλους! Αγόρασα αυτό το παρακάτω στικάκι αλλά βλέπω ότι στις μεταφορές που κάνω είναι σαν να είναι usb 2 ή δύο φορές η ταχύτητα του usb 2. Του έκανα format από exfat σε ntfs αλλά δοκίμασα να μεταφέρω και με τους δύο τύπους χωρίς να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην αρχή η μεταφορά ξεκινάει με την ταχύτητα που θα ΄πρεπε γύρω στα 50-60 ΜΒ/s αλλά μετά πέφτει στα 8-16 MB/s. Δοκίμασα σε διαφορετικές θύρες και σε φορητό και σταθερό υπολογιστή με τα παραπάνω αποτελέσματα. Επίσης,δοκίμασα διαφορετικού μεγέθους αρχεία από ταινία 25 GB μέχρι και mp3 τραγούδια.Το πήρα από το e-shop και σκέφτομαι να το επιστρέψω,αλλά δεν ξέρω με τι να το αντικαταστήσω. Να τους πω να μου δώσουν ένα άλλο ίδιο μήπως φταίει το συγκεκριμένο; Υπάρχει κάτι που κάνω εγώ λάθος και βγαίνουν τόσο χαμηλά νούμερα; ΔΙαφορετικά θα ήθελω προτάσεις για διαφορετική επιλογή για 64 GB κοντά στα 25-45 ευρώ το πολύ(θα προτιμούσα να είναι στο χαμηλό όριο)
https://www.e-shop.gr/sandisk-sdcz48-064g-ultra-64gb-usb30-flash-drive-p-PER.662157

Αυτο το αποτομο κατεβασμα στο write speed το κανουν γενικα τα φλασακια. 

Δες και στο amazon τι λενε για τις επιδοσεις του, ωστε να χεις μια ιδεα. 

Δε ξερω κατα ποσο θα στο αλλαξουν αφου δεν αναφερει κατι η sandisk για το write speed. Λεει απλα "μέχρι τοσα mbps read speed". 

υγ: φανταζομαι το τεσταρεις σε usb 3.0 θυρα του υπολογιστη σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το τέσταρα σε usb 3.0 θύρα. Το άφησα στο e-shop,θα το δουν κι αυτοί και θα μου πουν αύριο τι παίζει.

Update: μόλις με ενημέρωσαν ότι πιστώθηκε το ποσό της τιμής του σε μένα! Οπότε,θα ήθελα τη βοήθεια σας ποιο να επιλέξω;

Επεξ/σία από stelphil
ανανέωση πληροφιών σχόλιου
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2018 στις 10:35 ΜΜ, cantonas είπε

Καλησπέρα.

Ψάχνω εξωτερικό σκληρό με υποδοχή sd card έτσι ώστε να αδειάζω τις κάρτες μνήμης από την action camera και την φωτογραφική μηχανή,για τα ταξίδια μου,χωρίς την χρήση υπολογιστή φυσικά.

Δεν είναι και πολύ διαδεδομένο από ότι έχω καταλάβει από την αναζήτηση μου,και οι επιλογές είναι μάλλον περιορισμένες.

Έχω βρει αυτόν https://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-western-digital-wdbk8z0010bbk-my-passport-wireless-1tb-p-PER.303116 και πριν προχωρήσω στην αγορά του,θα ήθελα να μάθω αν τον έχει κάποιος για  να μου πει εντυπώσεις ή αν υπάρχει κάποια άλλη δοκιμασμένη λύση.

Ευχαριστώ.

μια χαρα επιλογη!

Στις 31/3/2018 στις 9:38 ΜΜ, jobous είπε

Καλησπέρα. Μόλις κλάταρε ο εξωτερικός που είχα για backup (Seagate Backup Plus 2.5'' - 1.5 TB) . 

Ψάχνω αντικαταστάτη και δυστυχώς πλέον όλα είναι με 2 χρονάκια εγγύηση , εννοώ τους 2,5'' . 

Υπάρχει κάτι καλό με περισσότερα χρόνια εγγύηση ?? Μιλάμε για 2 TB .

Η μήπως να πάω σε μια λύση εσωτερικού σκληρού 2,5'' και μιας εξωτερικής θήκης ?? Σε αυτή την περίπτωση ποιοι είναι οι δίσκοι με 5 χρόνια εγγύηση ??

Είδα τον Seagate 2TB Firecuda ST2000LX001 στα 90,00 - 95,00   με 5  χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Σε 2,5 σε αυτα τα gb μονο τον firecuda θα βρεις με 5 χρονια 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, stelphil είπε

ναι το τέσταρα σε usb 3.0 θύρα. Το άφησα στο e-shop,θα το δουν κι αυτοί και θα μου πουν αύριο τι παίζει.

Update: μόλις με ενημέρωσαν ότι πιστώθηκε το ποσό της τιμής του σε μένα! Οπότε,θα ήθελα τη βοήθεια σας ποιο να επιλέξω;

https://www.e-shop.gr/hyperx-hxs3-64gb-64gb-hyperx-savage-usb-31-flash-drive-p-PER.557796

Οτι καλυτερο μεχρι αυτα τα χρηματα. ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...