BlueBlood7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 18 λεπτά πριν, unforgiven είπε Επειδή δεν βρήκα τον συγκεκριμένο αντάπτορα στην Ελλάδα, έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλον από Skroutz; Με αυτόν τον αντάπτορα, θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι τις πλήρεις ταχύτητεςτου δίσκου ή υπάρχει και εκεί κάποιο όριο; Από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα για τους Μ.2 ssd και επομένως δεν πρόκειται να σου χρειαστεί. Συνεπώς χαμένα θα πάνε τα παραπάνω χρήματα και για τον Μ.2 και για τον αντάπτορα. Πάρε τον crucial που σου προτάθηκε. 1
Kostas.karras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, SeXyMaGaS είπε Ευχαριστω για της απαντήσεις..εαν και δεν νόμιζω να παω σε nvme γιατι εχω τον φοβο με τι θερμοκρασίες και απο χρηματικά ειμαι μεχρι 100 .ευχαριστω πολυ ! Eγω παντως ,και για την δουλεια που θες στον 960 θα πηγαινα.. Αξιζει και δεν θα σε απογοητευσει. Mε καποια ψυξη πανω του μην σε ανησυχει καθολου! Αν παλι επιμενεις για sata πηγαινε τουλαχιστον σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/11010042/Adata-Ultimate-SU900-256GB.html
BuckRodgers Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Έχω ένα hp n40l microserver το οποίο χρησιμοποιώ σαν htpc. Θα ήθελα ένα δίσκο αξιόπιστο για να αποθηκεύσω ταινίες. Ψάχνω για χωρητικότητα από 4tb minimum μέχρι 8tb. Ότι είναι πιο vfm αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ.
unforgiven Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα για τους Μ.2 ssd και επομένως δεν πρόκειται να σου χρειαστεί. Συνεπώς χαμένα θα πάνε τα παραπάνω χρήματα και για τον Μ.2 και για τον αντάπτορα. Πάρε τον crucial που σου προτάθηκε. Το ότι δεν γνωρίζω κάποια πράγματα, δεν σημαίνει πως δεν το χρειάζομαι. Εκτός αν θεωρείς πως αν δεν ξέρεις πώς λειτουργεί η ασπιρίνη, τότε δεν χρειάζεται και να την πάρεις. Θέλω να αγοράσω όσο το δυνατόν ταχύτερο αποθηκευτικό μέσο και γι αυτό και ζήτησα βοήθεια. Αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να βοηθήσεις, μπορεί απλά να προσπεράσεις.
Kostas.karras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, unforgiven είπε Το ότι δεν γνωρίζω κάποια πράγματα, δεν σημαίνει πως δεν το χρειάζομαι. Εκτός αν θεωρείς πως αν δεν ξέρεις πώς λειτουργεί η ασπιρίνη, τότε δεν χρειάζεται και να την πάρεις. Θέλω να αγοράσω όσο το δυνατόν ταχύτερο αποθηκευτικό μέσο και γι αυτό και ζήτησα βοήθεια. Αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να βοηθήσεις, μπορεί απλά να προσπεράσεις. E τι απαντηση περιμενες? Αφου ρωτησες τι ssd και σου ειπα .... Τωρα γιατι ψαχνεσαι για ανταπτορες κτλπ... You know. 1 ώρα πριν, BuckRodgers είπε Έχω ένα hp n40l microserver το οποίο χρησιμοποιώ σαν htpc. Θα ήθελα ένα δίσκο αξιόπιστο για να αποθηκεύσω ταινίες. Ψάχνω για χωρητικότητα από 4tb minimum μέχρι 8tb. Ότι είναι πιο vfm αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=11906383%2C11275505%2C10707017%2C9006910%2C8684781%2C9007383 Oi dekstar ειναι με 3 χρονια εγγυηση και οι υπολοιποι με 5. Πριν απο ολα αυτα διαβασε λιγο και αυτο το αρθρο https://community.spiceworks.com/topic/555098-hp-microserver-hard-drive-size
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 57 λεπτά πριν, unforgiven είπε Το ότι δεν γνωρίζω κάποια πράγματα, δεν σημαίνει πως δεν το χρειάζομαι. Εκτός αν θεωρείς πως αν δεν ξέρεις πώς λειτουργεί η ασπιρίνη, τότε δεν χρειάζεται και να την πάρεις. Θέλω να αγοράσω όσο το δυνατόν ταχύτερο αποθηκευτικό μέσο και γι αυτό και ζήτησα βοήθεια. Αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να βοηθήσεις, μπορεί απλά να προσπεράσεις. Για πες μας για ποια χρήση προορίζεται για να δούμε αν όντως χρειάζεσαι Μ.2
unforgiven Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 40 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε E τι απαντηση περιμενες? Αφου ρωτησες τι ssd και σου ειπα .... Τωρα γιατι ψαχνεσαι για ανταπτορες κτλπ... You know. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=11906383%2C11275505%2C10707017%2C9006910%2C8684781%2C9007383 Oi dekstar ειναι με 3 χρονια εγγυηση και οι υπολοιποι με 5. Πριν απο ολα αυτα διαβασε λιγο και αυτο το αρθρο https://community.spiceworks.com/topic/555098-hp-microserver-hard-drive-size Γιατί πιο κάτω πήρα απάντηση πως ένας 960 δεν θα πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες στην Μ.2 της Gigabyte X99-UD4 που έχω. 5 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Για πες μας για ποια χρήση προορίζεται για να δούμε αν όντως χρειάζεσαι Μ.2 Ασχολούμαι με την επεξεργασία video και τη δημιουργία γραφικών. Παρ όλο που τα videos είναι πολύ μεγάλα (από RED ή από 360 rigs, οπότε ταυτόχρονα φορτώνω 6x4Κ videos) δεν χρειάζομαι πάνω από 512Gb, γιατί μόλις τελειωσει κάποια δουλειά μεταφέρεται σε ένα NAS. Το υπόλοιπο σύστημα είναι, πέρα από την Χ99-UD4, i7 5820K, 32Gb Ram, και μία 980ti.
BuckRodgers Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 51 minutes ago, Kostas.karras said: E τι απαντηση περιμενες? Αφου ρωτησες τι ssd και σου ειπα .... Τωρα γιατι ψαχνεσαι για ανταπτορες κτλπ... You know. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=11906383%2C11275505%2C10707017%2C9006910%2C8684781%2C9007383 Oi dekstar ειναι με 3 χρονια εγγυηση και οι υπολοιποι με 5. Πριν απο ολα αυτα διαβασε λιγο και αυτο το αρθρο https://community.spiceworks.com/topic/555098-hp-microserver-hard-drive-size Ευχαριστώ για την απάντηση. Για boot drive χρησιμοποιώ ένα ssd, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα στα windows 10 που τρέχει ο server. 1
Kostas.karras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, unforgiven είπε Γιατί πιο κάτω πήρα απάντηση πως ένας 960 δεν θα πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες στην Μ.2 της Gigabyte X99-UD4 που έχω. Ασχολούμαι με την επεξεργασία video και τη δημιουργία γραφικών. Παρ όλο που τα videos είναι πολύ μεγάλα (από RED ή από 360 rigs, οπότε ταυτόχρονα φορτώνω 6x4Κ videos) δεν χρειάζομαι πάνω από 512Gb, γιατί μόλις τελειωσει κάποια δουλειά μεταφέρεται σε ένα NAS. Το υπόλοιπο σύστημα είναι, πέρα από την Χ99-UD4, i7 5820K, 32Gb Ram, και μία 980ti. Η gigabyte σε δοκιμή της μητρικής σου και version bios f12 με εναν m2 samy951 μια χαρά της έπιασε τις ταχύτητες. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Kostas.karras 1
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, unforgiven είπε Γιατί πιο κάτω πήρα απάντηση πως ένας 960 δεν θα πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες στην Μ.2 της Gigabyte X99-UD4 που έχω. Ασχολούμαι με την επεξεργασία video και τη δημιουργία γραφικών. Παρ όλο που τα videos είναι πολύ μεγάλα (από RED ή από 360 rigs, οπότε ταυτόχρονα φορτώνω 6x4Κ videos) δεν χρειάζομαι πάνω από 512Gb, γιατί μόλις τελειωσει κάποια δουλειά μεταφέρεται σε ένα NAS. Το υπόλοιπο σύστημα είναι, πέρα από την Χ99-UD4, i7 5820K, 32Gb Ram, και μία 980ti. Στην επεξεργασία βίντεο θα σε βοηθήσει μερικά sec αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Σίγουρα στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων εκεί θα σε βοηθήσει. Αν οι μεταφορές όμως δεν γίνονται σε καθημερινή βάση ουσιαστικά ούτε εκεί θα έχεις βοήθεια. Η συνεχής μεταφορά θα φθείρει γρηγορότερα τον ssd. Σε αυτήν την περίπτωση όποιον ssd και να πάρεις είτε απλό είτε Μ.2 θα πρέπει να έχει mlc μνήμες και αρκετά TBW για να αντέξει στον χρόνο. Θα ήταν προτιμότερο να έπαιρνες ένα μεγάλης χωρητικότητας ssd ώστε να μην φορτώνεις/μεταφέρεις συχνά. Με τον αντάπτορα ο Μ.2 θα πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες και θα τοποθετηθεί σε υποδοχή pciex4 όπως η κάρτα γραφικών. 3
Philippe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Στην επεξεργασία βίντεο θα σε βοηθήσει μερικά sec αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Σίγουρα στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων εκεί θα σε βοηθήσει. Αν οι μεταφορές όμως δεν γίνονται σε καθημερινή βάση ουσιαστικά ούτε εκεί θα έχεις βοήθεια. Η συνεχής μεταφορά θα φθείρει γρηγορότερα τον ssd. Σε αυτήν την περίπτωση όποιον ssd και να πάρεις είτε απλό είτε Μ.2 θα πρέπει να έχει mlc μνήμες και αρκετά TBW για να αντέξει στον χρόνο. Θα ήταν προτιμότερο να έπαιρνες ένα μεγάλης χωρητικότητας ssd ώστε να μην φορτώνεις/μεταφέρεις συχνά. Κάθε μία πρόταση από τις παραπάνω είναι απόλυτα σωστή! Αλλά όσο πας κόντρα στο μάρκετινγκ θα γίνεσαι κακός Ορίστε ο 960 Evo γράφει στη NAND με 300MB/s: Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Philippe 3
unforgiven Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Για να πάμε και κόντρα στο marketing, τι θα προετείνατε στιν περιοχή των 200-300 ευρώ; Υπάρχει κάποια κάρτα ώστε να μπαίνει ένας απλός Sata Ssd σε PCI; Θα ήθελα κάτι τέτοιο ώστε να αποφύγω τα καλώδια και τη μανούρα.
Philippe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μία vfm πρόταση 2.5" στα 512GB σε mlc είναι o SU900 που πρότεινε ο Κώστας παραπάνω με180€. Αν όμως δεν θες καλώδια τότε ναι, αξίζει ο M.2 αντί να παίρνεις αντάπτορες. Σε mlc που να είναι και εντός των δυνατοτήτων της δικιάς σου μητρικής και να μην πηγαίνει "χαμένο" bandwith υπάρχει ο SX8000 γύρω στα 175€ - εγώ αυτόν θα έπαιρνα λόγω vfm, εκτός αν έβρισκα τον αντίστοιχο MyDigital. Δες εδώ review για τον SX8000 που αναφέρει και μερικά προβληματάκια (νομίζω ότι κάτι μικροlag διορθώθηκαν με firmware update, αν είναι το ψάχνεις παραπάνω). Οι καλύτεροι πάντως είναι οι mlc της Samsung με 240€ και 280€ αντίστοιχα. Αν βοηθάει, εδώ τα λιγοστά σχόλια από χρήστες στο Amazon και το Newegg για τον SX8000 (512 μόνο) στην έκδοση χωρίς το heatsink (οικονομικότερη). Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Philippe 1
EddieObscurant Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/28/2018 στις 9:25 ΜΜ, unforgiven είπε Επειδή δεν βρήκα τον συγκεκριμένο αντάπτορα στην Ελλάδα, έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλον από Skroutz; Με αυτόν τον αντάπτορα, θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι τις πλήρεις ταχύτητεςτου δίσκου ή υπάρχει και εκεί κάποιο όριο; sorry που αργησα να απαντήσω αλλά έτρεχα χτες. Γράψε στο skroutz pcie to m.2 adapter και θα σου βγαλει αρκετες επιλογες. Θεωρητικά με οποια γραφει pcie 3.0 x4 δεν θα χεις θέμα Ωστοσο τον lycom που τον εχω δοκιμασει μπορείς να τον πάρεις είτε απο το flexxmemory με 5,5 λιρες μεταφορικά είτε απο jacob με 10 ευρω μεταφορικα με paypal. Kαι τα δυο ειναι πολυ αξιοπιστα μαγαζια, εχω ψωνίσει και απο τα δυο και μπορεις να δεις και τις κριτικές τους στο geizhals. Με τον adapter, οχι δεν θα χεις κάποιο άλλο όριο. Oσο για τις ταχύτητες που ρωτάς συνήθως οι x99 δεν ειχανε θεμα με τις m.2 και πιάνανε κανονικα 32GB/s σε αντίθεση με τις z97 που περιορίζονταν στα 10GB/s ωστοσο εφόσων η σελιδα της μητρικης σου γράφει για 10GB/s , δεν μπορώ να σου βεβαιώσω το αντιθετο. Στις 3/1/2018 στις 10:01 ΠΜ, unforgiven είπε Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Για να πάμε και κόντρα στο marketing, τι θα προετείνατε στιν περιοχή των 200-300 ευρώ; Υπάρχει κάποια κάρτα ώστε να μπαίνει ένας απλός Sata Ssd σε PCI; Θα ήθελα κάτι τέτοιο ώστε να αποφύγω τα καλώδια και τη μανούρα. όπως σου δειξε και ο philippe στις μικρες χωρητικότητες οι περισσότεροι ssd, μολις τελειώσει το slc buffer πέφτει αρκετα η ταχύτητα. Ο 500αρης 960evo πέφτει γύρω στα 700mb/s αν θυμάμαι καλα μολις τελειώσει το slc buffer που ναι λιγο μεγαλύτερο απο του 250αρη. Οπότε αν γραφεις συνεχομενα πάνω 15-50gb (αναλογα το μέγεθος του buffer στον κάθε δίσκο) η ταχύτητα μετα θα μειώνεται μέχρι να αδειάσει. Ωστοσο οι samsung εχουν τα καλυτερα 4k read που ειναι απο τα σημαντικότερα σε έναν ssd Απο sata θα σου λεγα τον crucial mx500 που σου πα πιο πάνω και απο nvme (εφ'όσων πιανεις πλήρεις ταχύτητες με adapter ή χωρίς ) τον intel 760p . Λογικά θα ρθει και ελλαδα τις επομενες βδομαδες γιατι αντικαθιστα τον 600p στην ίδια πανω κατω τιμή με επιδοσεις παρομοιες του 960 evo με χαμηλοτερη τιμή. Αν θες ο,τι πιο γρήγορο με κατω απο 300 ευρώ παίρνεις τον 960 pro που δεν πέφτει και η ταχύτητα του, αλλα δεν νομιζω οτι αξίζει να δωσεις τόσα λεφτα καθως με τόσα χρήματα βρίσκεις διπλάσια χωρητικότητα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από EddieObscurant 3
giannis1711 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω εσωτερικό σκληρό δίσκο (3-4 TB) και μια θήκη , ώστε να γίνει εξωτερικός και η κύρια χρήση του θα είναι για backup και αποθήκευση multimedia (μουσική, youtube videos, κτλ). Τα χαρακτηριστικά στα οποία δίνω περισσότερο βάση είναι : να είναι όσο το δυνατόν πιο VFM και να έχει εγγύηση/αξιοπιστία (ειδικά αν έχει 5 χρόνια). Έχω σκοπό στο μέλλον (το πότε είναι ένα ερώτημα ) να στήσω το δικό μου NAS server. Αξίζει να αγοράσω από τώρα κάποιον server grade δίσκο και να τον χρησιμοποιώ μέχρι να μπει στον server ή να πάρω κάτι πιο "απλό" και όταν έρθει η ώρα να αγοράσω νέο δίσκο για το NAS (και θα έχει 0 ώρες λειτουργίας)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ τους Seagate δεν τους εμπιστεύομαι. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από giannis1711
Προτεινόμενες αναρτήσεις