Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Ναι, οντως, ειναι το "διαμαντι των πτωχων" ο firecuda.

Oταν θες ταχυτητα σε συνδυασμο με χωρητικοτητα σε καλη τιμη πας σε κατι τετοιο.

Για το λαπτοπακι που λες, για απλη χρηση internet δεν θες χωρητικοτητα, και ενας μικρος ssd ειναι νομιζω προτιμοτερη λυση.

Ποιο λαπτοπ ειναι, και ποιον celeron φοραει?

Ειναι ενα lenovo g50 30 celeron n2840, απο αυτα τα σκουπιδια της ψηφιακης αλληλεγγυης...

Ειχε 2gb ram που το εχω κανει 4gb και εναν wd blue 5400 500gb.

Το εχω στο χωριο για απλη χρηση ιντερνετ ταινιες κ μουσικη.

Ειναι λιγο κατωτερος του ssd (για τη χρηση μου) αλλα εχω το χωρο για αποθηκη μουσικης κυριως.

Προσωπικα βλεπω ελαχιστες διαφορες με τον ssd γιατι οτι ζητησω το κανει πολυ γρηγορα και αυτος, ενω πριν με τον blue  ηθελα να το πεταξω απο το μπαλκονι να σωθω.! 

Περιμενα, περιμενα, περιμενα,... να ανοιξει κατι...

Ειναι ΑΛΛΟΣ υπολογιστης!!!

Ο δισκος ειναι εργαλειο! :D

Επεξ/σία από buuren
  • Like 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, buuren είπε

Ειναι ενα lenovo g50 30 celeron n2840, απο αυτα τα σκουπιδια της ψηφιακης αλληλεγγυης...

Ειχε 2gb ram που το εχω κανει 4gb και εναν wd blue 5400 500gb.

Το εχω στο χωριο για απλη χρηση ιντερνετ ταινιες κ μουσικη.

Ειναι λιγο κατωτερος του ssd (για τη χρηση μου) αλλα εχω το χωρο για αποθηκη μουσικης κυριως.

Προσωπικα βλεπω ελαχιστες διαφορες γιατι οτι ζητησω το κανει πολυ γρηγορα ενω πριν ηθελα να το πεταξω απο το μπαλκονι να σωθω.! 

Περιμενα, περιμενα, περιμενα,... να ανοιξει κατι...

Ειναι ΑΛΛΟΣ υπολογιστης!!!

Εργαλειο ο δισκος! :D

Μια χαρα τοτε η επιλογη και δυστηχως αυτα τα σκουπιδακια εχουν ενσωματωμενο επεξεργαστη και δεν μπορεις να τον αλλαξεις..

Anyway.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

εναλλακτικη (αλλα οχι προτιμοτερος) αυτον https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-ΙΙΙ.html

εναλλακτικη με 5χρονια (αλλα οχι προτιμοτερος και οχι υβριδικος) αυτον https://www.skroutz.gr/s/4075218/Western-Digital-Black-1TB-WD1003FZEX.html

Ευχαριστω πολυ για τις επιλογες που μου εστειλες 😊😊😊

• Like 1
Δημοσ.

φίλοι, ψάχνω έναν εσωτερικό σκληρό 3Τ (σχετικά φθηνό) για αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο που να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ στον χρόνο,

τι θα μου προτείνατε? ευχαριστώ

Δημοσ.

Έχω έναν μια GIGABYTE x99-UD4 και προσανατολίζομαι σστην αγορά ενός Μ.2/512GB. Επειδή έχω μπερδευτεί, μέχρι ποια ταχύτητα "σηκώνει" η θύρα της μητρκής; Στο site γράφει

1 x M.2 PCIe connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA & PCIe x2/x1 SSD support) και παράλληλα αναφέρει up to 10GB/s.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannakas είπε

φίλοι, ψάχνω έναν εσωτερικό σκληρό 3Τ (σχετικά φθηνό) για αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο που να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ στον χρόνο,

τι θα μου προτείνατε? ευχαριστώ

Mεχρι τα 100 ευρώ είσαι εδω https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=11871310%2C9962979%2C12003791%2C2195771

Δημοσ.
1 ώρα πριν, unforgiven είπε

Έχω έναν μια GIGABYTE x99-UD4 και προσανατολίζομαι σστην αγορά ενός Μ.2/512GB. Επειδή έχω μπερδευτεί, μέχρι ποια ταχύτητα "σηκώνει" η θύρα της μητρκής; Στο site γράφει

1 x M.2 PCIe connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA & PCIe x2/x1 SSD support) και παράλληλα αναφέρει up to 10GB/s.

Σας ευχαριστώ.

Έναν 960 evo και είσαι οκ. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, unforgiven είπε

Σας ευχαριστώ.

Tα 10 GB/s είναι περίπου 800mb/s. Tο οποια απ'οτι λεει το manual σου μοιράζονται με τη sata express και 2 απο τις sata θυρες. Δλδ δεν θα δουλευουν και τα 3 ταυτοχρονα.

Αν ειναι να πάρεις κάποιον nvme δισκο καλύτερα να πάρεις κάποιον pcie to m.2 adapter σαν τον lycom dt-120 με κανα 20 ευρω, εφ'οσων εχεις κενές pcie θύρες και να τον βάλεις εκεί.

Αλλιώς πάρε εναν sata δίσκο. Ο crucial mx500 είναι ό,τι πιο value for money αυτήν την περίοδο

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Tα 10 GB/s είναι περίπου 800mb/s. Tο οποια απ'οτι λεει το manual σου μοιράζονται με τη sata express και 2 απο τις sata θυρες. Δλδ δεν θα δουλευουν και τα 3 ταυτοχρονα.

Αν ειναι να πάρεις κάποιον nvme δισκο καλύτερα να πάρεις κάποιον pcie to m.2 adapter σαν τον lycom dt-120 με κανα 20 ευρω, εφ'οσων εχεις κενές pcie θύρες και να τον βάλεις εκεί.

Αλλιώς πάρε εναν sata δίσκο. Ο crucial mx500 είναι ό,τι πιο value for money αυτήν την περίοδο

Γιατί όχι nvme? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλήσπερα παιδία σκέφτομαι να πάρω εναν καινούργιο SSD και είδα αυτον Samsung SSD 860 EVO 250GB φυσικά θα εχω μεσα windows 10 και αλλα μικρά προγραμματάκια ποιο πολυ με ενδιάφερει εαν θα κάνει την δούλεια που θέλω ..εγω επειδή σαν χομπι κάνω windows με updates και αλλα διάφορα χρησιμοποίω αρκέτα το εικονικό σύστημα θέλω να ξερώ εαν θα εχώ κολλήματα γιατι τώρα εχω εναν παλοιό corsair 120 GB ssd le200 καπος ετσι λέγεται και οταν βαζω virtual machines με κάνει στην εγκάτασταση των windows να πηγαίνει 100% το ιδιο ισχυεί και για την αποσυμπίεση...και μια διευκρίνιση ειδα για τον 960 evo nvme αλλα απο οτι ειδα θέλει heatsink ισχυεί? γιατι σκεφτόμουνα να παω σε αυτόν.!

ο υπολογιστη μου εχεις τα εξεις.

Ryzen 5 1600 (oc 3.82ghz)

16GB ram ddr4 3000mhz

Μητρική:Gigabyte AM4 D3H

ευχάριστω και συγνώμη για ορθογραγικά λάθη

Επεξ/σία από SeXyMaGaS
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeXyMaGaS είπε

καλήσπερα παιδία σκέφτομαι να πάρω εναν καινούργιο SSD και είδα αυτον Samsung SSD 860 EVO 250GB φυσικά θα εχω μεσα windows 10 και αλλα μικρά προγραμματάκια ποιο πολυ με ενδιάφερει εαν θα κάνει την δούλεια που θέλω ..εγω επειδή σαν χομπι κάνω windows με updates και αλλα διάφορα χρησιμοποίω αρκέτα το εικονικό σύστημα θέλω να ξερώ εαν θα εχώ κολλήματα γιατι τώρα εχω εναν παλοιό corsair 120 GB ssd le200 καπος ετσι λέγεται και οταν βαζω virtual machines με κάνει στην εγκάτασταση των windows να πηγαίνει 100% το ιδιο ισχυεί και για την αποσυμπίεση...και μια διευκρίνιση ειδα για τον 960 evo nvme αλλα απο οτι ειδα θέλει heatsink ισχυεί? γιατι σκεφτόμουνα να παω σε αυτόν.!

ο υπολογιστη μου εχεις τα εξεις.

Ryzen 5 1600 (oc 3.82ghz)

16GB ram ddr4 3000mhz

Μητρική:Gigabyte AM4 D3H

ευχάριστω και συγνώμη για ορθογραγικά λάθη

Καλησπέρα.. 

Θες κάτι με υψηλότερα iops σε αυτή την περίπτωση. 

Ένας nvme και μάλιστα ο 960 evo είναι ιδανικός. 

Επειδή για τις θερμοκρασίες παίζονται διάφοροι παραγοντες, στην θέση σου θα έπαιρνα όπως και να έχει τον 960 evo, και αν τις έβλεπα ανεβασμενες, θα πρόσθετα και κάποια ψύξη. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Καλησπέρα.. 

Θες κάτι με υψηλότερα iops σε αυτή την περίπτωση. 

Ένας nvme και μάλιστα ο 960 evo είναι ιδανικός. 

Επειδή για τις θερμοκρασίες παίζονται διάφοροι παραγοντες, στην θέση σου θα έπαιρνα όπως και να έχει τον 960 evo, και αν τις έβλεπα ανεβασμενες, θα πρόσθετα και κάποια ψύξη. 

ευχαριστω μια ακομα ερώτηση ξέρεις που μπορώ να βρω ψύξη σε κάποιο ελληνικό κατάστημα οι ιστοσελίδα ?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, SeXyMaGaS είπε

ευχαριστω μια ακομα ερώτηση ξέρεις που μπορώ να βρω ψύξη σε κάποιο ελληνικό κατάστημα οι ιστοσελίδα ?

Από Ελλάδα δεν γνωρίζω. 

Εγώ στον δικό μου nvme πήρα κάτι τέτοιο https://www.eworld.com.gr/products/details/6402  και μετά πάνω στα heatsinks βιδωσα κάτι τέτοιο 

https://www.skroutz.gr/c/146/diafora-mikrohlektronika.html?keyphrase=fan+30mm

Me αυτό τον τρόπο κατέβασα τουλάχιστον 20 βαθμούς στο δικό μου. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Από Ελλάδα δεν γνωρίζω. 

Εγώ στον δικό μου nvme πήρα κάτι τέτοιο https://www.eworld.com.gr/products/details/6402  και μετά πάνω στα heatsinks βιδωσα κάτι τέτοιο 

https://www.skroutz.gr/c/146/diafora-mikrohlektronika.html?keyphrase=fan+30mm

Me αυτό τον τρόπο κατέβασα τουλάχιστον 20 βαθμούς στο δικό μου. 

Ευχαριστω για της απαντήσεις..εαν και δεν νόμιζω να παω σε nvme γιατι εχω τον φοβο με τι θερμοκρασίες και απο χρηματικά ειμαι μεχρι 100 .ευχαριστω πολυ !

Δημοσ.
Στις 2/27/2018 στις 4:56 ΜΜ, EddieObscurant είπε

Επειδή δεν βρήκα τον συγκεκριμένο αντάπτορα στην Ελλάδα, έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλον από Skroutz; Με αυτόν τον αντάπτορα, θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι τις πλήρεις ταχύτητεςτου δίσκου ή υπάρχει και εκεί κάποιο όριο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...