azuli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ξερει κανεις αν μπορουμε να δουμε καπου ποιοι ssd εχουν dram μνημη μεσα? Ψαχνω στο skroutz αλλα δεν γραφει κανενας στην περιγραφη Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από azuli
Kostas.karras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, azuli είπε ξερει κανεις αν μπορουμε να δουμε καπου ποιοι ssd εχουν dram μνημη μεσα? Ψαχνω στο skroutz αλλα δεν γραφει κανενας στην περιγραφη Δες στους κατασκευαστες. Ειναι πολλοι που εχουν ελλειπες στοιχεια ομως. Καλο ψαξιμο λοιπον, σε reviews και σχετικα θεματα. 1
azuli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 21 minutes ago, Kostas.karras said: Δες στους κατασκευαστες. Ειναι πολλοι που εχουν ελλειπες στοιχεια ομως. Καλο ψαξιμο λοιπον, σε reviews και σχετικα θεματα. αυτο βλεπω,ακομα και στις σελιδες των κατασκευαστων δεν βγαζεις πολυ ακρη. Αν εχεις υποψη εσυ η κανας αλλος καναν 120αρη με dram ευχαριστω προκαταβολικα!
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, azuli είπε Αν εχεις υποψη εσυ η κανας αλλος καναν 120αρη με dram ευχαριστω προκαταβολικα! ADATA SU800 https://www.skroutz.gr/s/10144395/Adata-Ultimate-SU800-128GB.html Το λένε και τα παιδιά στα σχόλια, το γράφει και στο site τους. Καμιά γνώμη για αυτόν τον σχετικά καινούργιο M.2 SATA G.Skill Ripjaws S3? Να είναι φασόν από άλλη εταιρεία; Δεν βρίσκω τίποτα online και η τιμή είναι ok. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από Philippe 1
Kostas.karras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, azuli είπε αυτο βλεπω,ακομα και στις σελιδες των κατασκευαστων δεν βγαζεις πολυ ακρη. Αν εχεις υποψη εσυ η κανας αλλος καναν 120αρη με dram ευχαριστω προκαταβολικα! Τι ακριβως ψαχνεις? Ssd για αγορα ή ψαχνεις να μαθεις κατι γενικα τους ssd? 1 ώρα πριν, Philippe είπε ADATA SU800 https://www.skroutz.gr/s/10144395/Adata-Ultimate-SU800-128GB.html Το λένε και τα παιδιά στα σχόλια, το γράφει και στο site τους. Καμιά γνώμη για αυτόν τον σχετικά καινούργιο M.2 SATA G.Skill Ripjaws S3? Να είναι φασόν από άλλη εταιρεία; Δεν βρίσκω τίποτα online και η τιμή είναι ok. "Φασον" δεν νομιζω.. Η gskill ηταν απο τις πρωτες μαλιστα στους pcie. Ο συγκεκριμενος ειναι απλα ενας καλος m2 με ενσωματωμένη τεχνολογία οριζόντιας αντιστάθμισης φθοράς και διόρθωση σφαλμάτων NANDXtend . Mερικα χαρακτηριστικα εδω https://gzhls.at/blob/ldb/6/c/b/5/5f4e1d9eeae49a2777af9223c9c246736678.pdf Λιγο χαμηλο mtbf και tbw σε σχεση με αλλους τις κατηγοριας. 1
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Είναι φρέσκο πράμα ημερών και δεν κυκλοφορεί ούτε ένα review.. Δεν περιμένω πολλά για τον 120άρη λόγω χωρητικότητας, αλλά στα 40€ θα συγχωρεθεί.. Ο πρώτος που θα το πάρει να μας ανεβάσει ένα benchmark. 1
azuli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 7 hours ago, Kostas.karras said: Τι ακριβως ψαχνεις? Ssd για αγορα ή ψαχνεις να μαθεις κατι γενικα τους ssd? "Φασον" δεν νομιζω.. Η gskill ηταν απο τις πρωτες μαλιστα στους pcie. Ο συγκεκριμενος ειναι απλα ενας καλος m2 με ενσωματωμένη τεχνολογία οριζόντιας αντιστάθμισης φθοράς και διόρθωση σφαλμάτων NANDXtend . Mερικα χαρακτηριστικα εδω https://gzhls.at/blob/ldb/6/c/b/5/5f4e1d9eeae49a2777af9223c9c246736678.pdf Λιγο χαμηλο mtbf και tbw σε σχεση με αλλους τις κατηγοριας. να αγορασω θελω,εναν 120αρη με dram.Δεν εχω ασχοληθει πολυ με τους ssd,τα βασικα ξερω οπως καταλαβες. 8 hours ago, Philippe said: ADATA SU800 https://www.skroutz.gr/s/10144395/Adata-Ultimate-SU800-128GB.html Το λένε και τα παιδιά στα σχόλια, το γράφει και στο site τους. Καμιά γνώμη για αυτόν τον σχετικά καινούργιο M.2 SATA G.Skill Ripjaws S3? Να είναι φασόν από άλλη εταιρεία; Δεν βρίσκω τίποτα online και η τιμή είναι ok. thanks! Ειναι αρκετα τα 300mb/s εγγραφη?Βλεπω αλλους με 500ρια σε παρομοιες τιμες αλλα οπως ειπα και παραπανω δεν ειμαι και προφεσορας στους ssd..!
Kostas.karras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, azuli είπε να αγορασω θελω,εναν 120αρη με dram.Δεν εχω ασχοληθει πολυ με τους ssd,τα βασικα ξερω οπως καταλαβες. thanks! Ειναι αρκετα τα 300mb/s εγγραφη?Βλεπω αλλους με 500ρια σε παρομοιες τιμες αλλα οπως ειπα και παραπανω δεν ειμαι και προφεσορας στους ssd..! Aν ψαχνεις φθηνο 120αρη, ναι, να πας στον adata που ειπε και ο phillipe. 2
Philippe Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Αυτά τα 500άρια είναι ονομαστικά, οπότε δεν τα πολύ-κοιτάμε. Κάτω από 200MB/s έχουν συνήθως οι μικροί.. Άλλωστε σε μικρό δίσκο δεν έχουν τόση σημασία τα sequential, με την έννοια ότι δεν θα του βάζεις και αρχεία 50GB αφού δεν χωράνε αν έχεις εκεί και το λειτουργικό. Δεν είπες και τι χρήση θα του κάνεις. Αν μεταφέρεις από/σε σκληρό, λογικά θα τελικιάζεις με (σχεδόν) ό,τι συνδυασμό και να έχεις. Στο να ανοίγουν προγράμματα και παιχνίδια, όλοι οι ssd πάνω-κάτω το ίδιο γρήγοροι είναι. Μετά παίζουν κι άλλα όπως εγγύηση, αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής. Για τον SU800 δες εδώ reviews από Tom'sHardware και AnandTech. Για φτηνός 120άρης είναι μάλλον ΟΚ, με performance αντίστοιχο με τους DRAM-less (μέτριο δηλ.). Απ' ό,τι διαβάζω, δίνει max 370 read και 310 write, τα οποία writes τα κρατάει για ~35GB γιατί έχει λέει τεράστιο buffer (64GB!) - αν ισχύει όντως αυτό. 1
azuli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 4 hours ago, Philippe said: Αυτά τα 500άρια είναι ονομαστικά, οπότε δεν τα πολύ-κοιτάμε. Κάτω από 200MB/s έχουν συνήθως οι μικροί.. Άλλωστε σε μικρό δίσκο δεν έχουν τόση σημασία τα sequential, με την έννοια ότι δεν θα του βάζεις και αρχεία 50GB αφού δεν χωράνε αν έχεις εκεί και το λειτουργικό. Δεν είπες και τι χρήση θα του κάνεις. Αν μεταφέρεις από/σε σκληρό, λογικά θα τελικιάζεις με (σχεδόν) ό,τι συνδυασμό και να έχεις. Στο να ανοίγουν προγράμματα και παιχνίδια, όλοι οι ssd πάνω-κάτω το ίδιο γρήγοροι είναι. Μετά παίζουν κι άλλα όπως εγγύηση, αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής. Για τον SU800 δες εδώ reviews από Tom'sHardware και AnandTech. Για φτηνός 120άρης είναι μάλλον ΟΚ, με performance αντίστοιχο με τους DRAM-less (μέτριο δηλ.). Απ' ό,τι διαβάζω, δίνει max 370 read και 310 write, τα οποία writes τα κρατάει για ~35GB γιατί έχει λέει τεράστιο buffer (64GB!) - αν ισχύει όντως αυτό. Δηλαδη εχει ιδιο performance σχεδον ενω εχει και dram?Τοτε γιατι ολος ο ντορος για την dram?
Philippe Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Γενικά είναι καλύτερα να υπάρχει και RAM, όσοι δεν την βάζουν το κάνουν για οικονομία. Παίζουν όμως ρόλο κι άλλα πράγματα σε μια υλοποίηση, όπως ο controller και η NAND και πώς αυτά συνδυάζονται. Μέχρι 40-45€ ο συγκεκριμένος θεωρείται καλή αγορά, αν συνυπολογίσεις τα 3 χρόνια εγγύηση ή 100TBW. Δηλαδή, δεν σου πουλάει τόσο ταχύτητα, όσο durability (αν και έχει υψηλά failure rates η εταιρεία). Συγκριτικά, ο Corsair έχει 30TBW και είναι και πιο ακριβός και χωρίς DRAM, αλλά πιο σβέλτος σε συγκεκριμένη χρήση. Για να πας σε καλύτερο 120GB υπάρχει π.χ. και ο SU900 με 3D MLC και 5 χρόνια, αλλά μετά ανεβαίνεις πολύ και είναι προτιμότερο να δώσεις κάτι ακόμα για 240GB. Οι μεγαλύτερες χωρητικότητες έχουν και διπλάσια ταχύτητα εγγραφής για τον απλούστατο λόγο ότι ο controller τους γράφει παράλληλα σε περισσότερα τσιπάκια μνήμης. 1
iliaspap2 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα μια βοήθεια. Έχω ένα pc με εσωτερικό σκληρό SSD 120GB και θέλω να πάρω έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο για να βάλω αρχεία (μουσική/ταινείες) αλλά και παιχνίδια για να παίζω από εκεί. Οπότε πάω σε HDD κατά προτίμηση 1~2 TB. Το budget είναι με ταβάνι τα 65 Euro. Έχω δει τους WD αλλά έχω μπερδευτεί με τα blue / black (τις διαφορές τους και τι με συμφέρει εμένα). Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, Ηλίας
Kostas.karras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, iliaspap2 είπε Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα μια βοήθεια. Έχω ένα pc με εσωτερικό σκληρό SSD 120GB και θέλω να πάρω έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο για να βάλω αρχεία (μουσική/ταινείες) αλλά και παιχνίδια για να παίζω από εκεί. Οπότε πάω σε HDD κατά προτίμηση 1~2 TB. Το budget είναι με ταβάνι τα 65 Euro. Έχω δει τους WD αλλά έχω μπερδευτεί με τα blue / black (τις διαφορές τους και τι με συμφέρει εμένα). Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, Ηλίας Για οικονομικο αυτον https://www.skroutz.gr/s/11871386/Toshiba-P300-1TB-Bulk.html εναλλακτικη (αλλα οχι προτιμοτερος) αυτον https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-ΙΙΙ.html Για ελαχιστα καλυτερες ταχυτητες αυτον https://www.skroutz.gr/s/10136396/Seagate-Barracuda-1TB-ST1000DM010.html Για υβριδικο με 5χρονια εγγυηση, αυτον https://www.skroutz.gr/s/9513108/Seagate-Firecuda-1TB.html εναλλακτικη με 5χρονια (αλλα οχι προτιμοτερος και οχι υβριδικος) αυτον https://www.skroutz.gr/s/4075218/Western-Digital-Black-1TB-WD1003FZEX.html Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από Kostas.karras 2
buuren Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπερα, θελω να καταθεσω στο thread μια προσφατη εμπειρια μου με εναν υβριδικο δισκο. Εβαλα για δοκιμη εναν seagate firecuda 1tb 2.5 σε ενα λαπτοπακι που εχω με celeron...και το αποτελεσμα ηταν να αφησω εναν samung 830 που του ειχα πριν στην ακρη γιατι δεν υπηρχε ουσιαστικος λογος να τον ξαναβαλω.!!! Μετα απο ενα clean install...το αποτελεσμα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ο υπολ μπουταρει σε 10 δευτ και ειναι ετοιμος για χρηση ενω ηθελε 5-6 λεπτα να φορτωσει τα παντα ολα ωστε να ζητησεις να ανοιξει εναν browser...φρικη απλα. Τελειως διαφορετικο pc και μιλαμε για celeron... Παιδια το δισκακι σκοτωνει, το προτεινω με 1000. Ευχαριστω πολυ τον Κωστα Καρρα που μου τον ειχε προτεινει ως εναλλακτικη του ssd, να σαι καλα Κωστα. 2
Kostas.karras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, buuren είπε Καλησπερα, θελω να καταθεσω στο thread μια προσφατη εμπειρια μου με εναν υβριδικο δισκο. Εβαλα για δοκιμη εναν seagate firecuda 1tb 2.5 σε ενα λαπτοπακι που εχω με celeron...και το αποτελεσμα ηταν να αφησω εναν samung 830 που του ειχα πριν στην ακρη γιατι δεν υπηρχε ουσιαστικος λογος να τον ξαναβαλω.!!! Μετα απο ενα clean install...το αποτελεσμα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ο υπολ μπουταρει σε 10 δευτ και ειναι ετοιμος για χρηση ενω ηθελε 5-6 λεπτα να φορτωσει τα παντα ολα ωστε να ζητησεις να ανοιξει εναν browser...φρικη απλα. Τελειως διαφορετικο pc και μιλαμε για celeron... Παιδια το δισκακι σκοτωνει, το προτεινω με 1000. Ευχαριστω πολυ τον Κωστα Καρρα που μου τον ειχε προτεινει ως εναλλακτικη του ssd, να σαι καλα Κωστα. Ναι, οντως, ειναι το "διαμαντι των πτωχων" ο firecuda. Oταν θες ταχυτητα σε συνδυασμο με χωρητικοτητα σε καλη τιμη πας σε κατι τετοιο. Για το λαπτοπακι που λες, για απλη χρηση internet δεν θες χωρητικοτητα, και ενας μικρος ssd ειναι νομιζω προτιμοτερη λυση. Ποιο λαπτοπ ειναι, και ποιον celeron φοραει? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις