Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blackm76 είπε

1)Καταρχήν τι είναι τα iops; 

2)αυτοι που μου πρότεινες φίλε μου είναι θεωρητικά ποιο αργεί από τον pro στα specs τουλάχιστον. Αξίζει τα 40 με 50 ευρώ παραπάνω που κοστίζει; 

3)γιατί λες ότι με ενδιαφέρει μόνο η ανάγνωση; 

4)εσυ λες ούτε corsair και ούτε Samsung 960 PRO 512 gb; κανέναν από τους 2;

Ναι, απο τον corsair ειπα πιο αργος!!

Πες μου λιγο τι ειδους χρηση θα κανεις??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Ναι, απο τον corsair ειπα πιο αργος!!

Πες μου λιγο τι ειδους χρηση θα κανεις??

Επεξεργασία ήχου,  εικόνας,  βίντεο, autocad, WordPress, Ίντερνετ,ταινίες.. Δεν παίζω παιχνίδια. 

Αν μπορείς φίλε μου απάντησε στα 4 ερωτήματα σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο. Θα τα ξαναεφραφα αλλά μην γίνομαι κουραστικός. Ευχαριστώ.Επισεις θα προσθέσω ακόμα ένα πέμπτο ερώτημα... Από τον corsair ποιος είναι ποιο αργος ο Samsung evo;  Και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου μέχρι τώρα. 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.
2 ώρες πριν, captain gold είπε

υπαρχει περιπτωση  ο  ανταπτορας  (pcie /m2)  να μειώσει τη ταχύτητα του δίαυλου pcie ανάλογα με το πόσες pcie συσκευές χρησιμοποιούνται (πχ 2 κάρτες γραφικών) ταυτόχρονα. ??

επισης   οι  m2 θερμαίνονται πολύ.??

και ενα  τελευταιο   δεν  γνωριζω  αν η μητρική μου  είναι συμβατή γιατί αν δεν υποστηρίζει boot από m2 δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως primary hd. ?

θελώ να πω αν δεν εινε  συμβατη  με τον adaptora θα  μπορει να χρησιμοποιηθεί ως primary hd. ?

Εχεις 2 gpu σε crossfire/sli??

Τοτε θα μπει λογικα σε x8 pcie ο ανταπτορας με τον m2, θα χασεις καποιες ταχυτητες αλλα και παλι θα ειναι πιο ταχυτατος απο καθε αλλο sata.

Nαι,θερμαινονται πιο πολυ, ο ανταπτορας που σου προτεινα εχεις και μια ψυχτρα πακετο.

Εγω στο htpc  της υπογραφης μου εχω εναν M2 που ειχες θερμοκρασιες 52-59 βαθμους.

Του κολλησα heatsinks πανω του και πανω στα heatsinks βιδωσα ενα coolerακη.

Τωρα εχω 29-32 βαθμους.Η εγχειρηση "πετυχε" :P

Φυσικα θα τον δει η μητρικη σου και μπορεις να τον κανεις primary first boot  κανονικα για το λειτουργικο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν εχω 2   gpu σε crossfire/sli  κωστα.

με αυτην  την  ψυκτρα που εχει ο adaptoras  στους ποσους  βαθμους  θα εινε ο  SSD SAMSUNG MZ-V6P512BW 960 PRO M.2 512GB?

επισης θελω να σε ρωτησω κατι ακομα οταν  καπια στιγμη  θα παρω  νεα μητρικη θα πρεπει να αγορασω νεα  ψυκτρα  για τον SAMSUNG MZ-V6P512BW 960 PRO M.2 512GB??

γιατι αν δεν θα  εχω ψυκτρα θα  θερμαινετε παρα  πολυ??

Επεξ/σία από captain gold
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/16/2018 στις 7:00 ΜΜ, Kostas.karras είπε

https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=10553479%2C11871386

Σε εναν απο αυτους αναλογα την χωρητικοτητα.

Δεν χρειαζεται να περασεις λειτουργικο.

Αν δεν σε ενδιαφερει να τον μεταφερεις σε καλυπτει ανετα.

Αλλιως παρε και θηκη για εξωτερικη χρηση.  https://www.skroutz.gr/comparelists/667?compare=2091293%2C2089543%2C2089616%2C10351712%2C3997213  με  usb 2.0 η usb 3.0 ,αναλογα τι σε καλυπτει..

Τελικά θα αγοράσω μαζί με τoν εξωτερικό σκληρό και μια εξωτερική θήκη. Ξέχασα να σου πώ ότι θέλω τα αγοράσω από το κατάστημα e-shop. Θα προτιμούσα εξωτερικό σκληρό στις 2.5 ίντσες για να πάρω μια πιο φθηνή εξωτερική θήκη. Οπότε μπορείς να μου προτείνεις πάλι έναν εξωτερικό σκληρό 2.5 ίντσών με μέγεθος 1ΤΒ (με τα ιδια χρήματα) με μια εξωτερική θήκη;;

Επεξ/σία από kost90
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Επεξεργασία ήχου,  εικόνας,  βίντεο, autocad, WordPress, Ίντερνετ,ταινίες.. Δεν παίζω παιχνίδια. 

Αν μπορείς φίλε μου απάντησε στα 4 ερωτήματα σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο. Θα τα ξαναεφραφα αλλά μην γίνομαι κουραστικός. Ευχαριστώ. Και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου μέχρι τώρα. 

Παω πασο λοιπον σε μια επαγγελματικη χρηση.

Πας στον samsung pro για να εχεις και το μεγαλυτερο endurance απο τα import/export  και μεγαλυτερο tbw στις εγγραφες σου,τις mlc μνημες για την καλυτερη ακεραιοτητα του ssd.

Και την εγγυηση τον 5 χρονων και την καλη αξιοπιστια του.

Tα iops ειναι και αυτα ενος ειδου μετρησης του δισκου που σχετιζεται με το φορτο εργασιας.

Οσο υψηλοτερα,τοσο πιο δυσκολα θα κολωνει ο δισκος και θα εχεις αυξομειωσεις και drops στην ταχυτητα σου,και την κρατα οσο το δυνατον πιο σταθερη.

Δημοσ.

με αυτην  την  ψυκτρα που εχει ο adaptoras  στους ποσους  βαθμους  θα εινε ο  SSD SAMSUNG MZ-V6P512BW 960 PRO M.2 512GB?

επισης θελω να σε ρωτησω κατι ακομα οταν  καπια στιγμη  θα παρω  νεα μητρικη θα πρεπει να αγορασω νεα  ψυκτρα  για τον SAMSUNG MZ-V6P512BW 960 PRO M.2 512GB??

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, captain gold είπε

οχι δεν εχω 2   gpu σε crossfire/sli  κωστα.

Οκ, και παλι αν δεν εχει δευτερο pcie x16 η μητρικη και εισαι  σε x8 μην σε απασχολει..Ενα 70/80% τις ταχυτητες θα τις εχεις.

Δεν μπορω να ξερω ακριβως θερμοκρασιες,παιζει ρολο και το κουτι,και το managment,και η ροη του αερα...Θα το δεις και θα μετρησεις οταν τον κουμπωσεις και μετα βλεπουμε και βρισκουμε λυση, αν εχεις υψηλες.

Αν πας σε νεα μητρικη, και παλι τα ξαναλεμε τοτε, λυσεις υπαρχουν..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kost90 είπε

Τελικά θα αγοράσω μαζί με τoν εξωτερικό σκληρό και μια εξωτερική θήκη. Ξέχασα να σου πώ ότι θέλω τα αγοράσω από το κατάστημα e-shop. Θα προτιμούσα εξωτερικό σκληρό στις 2.5 ίντσες για να πάρω μια πιο φθηνή εξωτερική θήκη. Οπότε μπορείς να μου προτείνεις πάλι έναν εξωτερικό σκληρό 2.5 ίντσών με μέγεθος 1ΤΒ (με τα ιδια χρήματα) με μια εξωτερική θήκη;;

1. http://www.e-shop.gr/hdd-hgst-travelstar-7k1000-hts721010a9e630-1tb-9mm-mobile-drive-p-PER.305840   2ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ
  2. http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10jplx-black-25-1tb-sata3-p-PER.304826  5ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Σε εναν απο τους δυο, ορισε το ποσο αναλαγα με την τσεπη  σου, δεν βρισκω κατι πιο αξιολογο σε eshop.

Oποια θηκη και να παρεις θα κανεις δουλεια.

Προσφατα που πηρα την ugo, μια χαρα ειναι..

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κωστα  θελω να  σε ρωτησω\ και ενα τελέυταιο   

τι διαφορες εχουν οι   M2 vs ssd

απλα  θελω να  μου πεις ενημερωτικα  γιατι απο οτι καταλαβα  αν και δεν  γνωριζω πολλα πραγματα  θεωρειτε οτι  το μ2  εινε  μια νεα προηγμενη τεχνολογια?/ 

σε  ταχυτητες  απο τους ssd?

απλα δεν εχω καταλαβει  τι διαφορες  μεταξυ αυτων των  2

αφου  οι ssd εινε  παρα  πολυ  γρηγοροι   γιατι βγαλανε πχ  τους Μ2?

Επεξ/σία από captain gold
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...