Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μάλιστα παιδιά δεν ξερω αν ειναι όντως η πλακέτα του δίσκου, για δειτε λιγο μια φωτογραφια πριν μισο χρονο περίπου να μου πειτε απο το smart του δισκου μηπως δεν φταίει αυτή;

post-211686-0-92579000-1506880209_thumb.jpg

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μάλιστα παιδιά δεν ξερω αν ειναι όντως η πλακέτα του δίσκου, για δειτε λιγο μια φωτογραφια πριν μισο χρονο περίπου να μου πειτε απο το smart του δισκου μηπως δεν φταίει αυτή;

Eχει ποσα εκατομμυρια write/reads.. Ποσο ακομη να κρατησει  :P

Κοιτα να βρεις κανενα καινουργιο ή και μτχ σε καλη κατασταση να κανεις δουλεια σου..

Δημοσ.

Eχει ποσα εκατομμυρια write/reads.. Ποσο ακομη να κρατησει  :P

Κοιτα να βρεις κανενα καινουργιο ή και μτχ σε καλη κατασταση να κανεις δουλεια σου..

Το θεμα μου ειναι οτι δεν υπαρχει δουλειά για καινούριο ουτε για μεταχειρισμενο, δεν ξερω στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε η πλακετα, δηλαδη γι αυτο κανει αποσυνδέσεις; επειδη εχει πολλα write errors;  ελπιζω να κρατησει λιγο ακομα δεν θα τον ξανα βαλω μπρος μεχρι να παρω  εναν αλλον και να περασω εκει τα δεδομενα

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου σε όλους

Θέλω να βάλω σε ένα laptop SSD κατά κύριο λόγο  για χρήση windows 7 και office για τα οποία θα κάνω καθαρή εγκατάσταση (γιατί τα win 7 κολλάνε υπερβολικά ) και για απλά προγράμματα επεξεργασίας φώτο και video

Υπάρχει χώρος για Β΄ δίσκο οπότε ο υπάρχων HD θα παραμείνει στην θέση του με τα αρχεία του  όπως είναι .

Η βοήθεια που θέλω είναι στα εξής θέματα :

Α)  ένας 128 gb θα με κάλυπτε ή πάω για μεγαλύτερο ??

Β) επειδή διαβάζω για τους Samsung 850 pro και evo αξίζει η χρηματική διαφορά που έχουν ??

Γ) Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε άλλη μάρκα το ίδιο αξιόπιστος ??

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Α)Αυτό το ξέρεις εσύ. Δες την χρήση που κάνεις και αποφάσισε.

Β)ΝΑΙ

Γ)5 χρόνια εγγύηση που δίνει ο evo σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει άλλος.

Αυτός έχει 4(3+1) χρόνια με εξαιρετικές ταχύτητες. 

• Like 1
Δημοσ.

Α)Αυτό το ξέρεις εσύ. Δες την χρήση που κάνεις και αποφάσισε.

Β)ΝΑΙ

Γ)5 χρόνια εγγύηση που δίνει ο evo σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει άλλος.

Αυτός έχει 4(3+1) χρόνια με εξαιρετικές ταχύτητες. 

Ευχαριστώ για την απάντηση

πιστεύω ότι με τα 240 gb θα είμαι εντάξει

Απλά με ενδιαφέρει η ταχύτητα ανάγνωσης , υπάρχουν διαφορές μεταξύ evo και pro ??(πραγματικές όχι αυτά που αναφέρει η μαμά)

Δημοσ.

Όχι στην πράξη δε θα δεις διαφορές. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι οι καλύτερες μνήμες που έχει ο pro. Φορά MLC μνήμες που έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Αλλά πολλοί ssd έχουν δείξει στο παρελθόν ότι αντέχουν περισσότερο από τα ΤBW που αναφέρουν οι εταιρείες. Εξάλλου τα 5 χρόνια χρόνια είναι πολλά. Μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα ζούμε. Ήδη οι τιμές των M.2 έχουν πέσει και το να δώσεις τα χρήματα για έναν 2.5άρη ssd όσο κάνει ενας Μ.2 φαίνεται κάπως.

• Like 1
Δημοσ.

Crucial MX300 275GB M.2 Samsung 850 Evo 250GB M.2

μεταξυ αυτων των δυο θα μπει σε lenovo v510 με σκοπο να κρατησω και τον hdd . ποιον προτεινετε υπαρχει καποιος αλλος να αξιζει?

Δημοσ.

Όχι στην πράξη δε θα δεις διαφορές. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι οι καλύτερες μνήμες που έχει ο pro. Φορά MLC μνήμες που έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Αλλά πολλοί ssd έχουν δείξει στο παρελθόν ότι αντέχουν περισσότερο από τα ΤBW που αναφέρουν οι εταιρείες. Εξάλλου τα 5 χρόνια χρόνια είναι πολλά. Μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα ζούμε. Ήδη οι τιμές των M.2 έχουν πέσει και το να δώσεις τα χρήματα για έναν 2.5άρη ssd όσο κάνει ενας Μ.2 φαίνεται κάπως.

ΟΚ άρα κοιτάω για pro

Για  M.2 που ανάφέρεις έχω δει τις τιμές που είναι πλέον αρκετά χαμηλά αλλά μάλλον δεν πρέπει να μπαίνει στο δικό μου

είναι μηχάνημα 5ετιας και όσο και εάν έχω ψάξει δεν βλέπω που μπαίνει

(Στο youtube βεβαια υπάρχουν video από Αμερική να δείχνουν ότι μπαίνει αλλά δεν έχει την ίδια αρχιτεκτονική εσωτερικά το δικό μου)

Δημοσ.

Το αντίθετο εννοώ ότι δεν αξίζει ο pro. Αν είναι να δώσεις 130 για τον 240αρη pro δώσε και άλλο 20 και πάρε τον 500αρη τον evo που έχει και 2πλασια χωρητικότητα και 2πλάσια TBW(150) έναντι του 250αρη EVO και τα ίδια TBW με του 256αρη pro.

• Like 1
Δημοσ.

Το αντίθετο εννοώ ότι δεν αξίζει ο pro. Αν είναι να δώσεις 130 για τον 240αρη pro δώσε και άλλο 20 και πάρε τον 500αρη τον evo που έχει και 2πλασια χωρητικότητα και 2πλάσια TBW(150) έναντι του 250αρη EVO και τα ίδια TBW με του 256αρη pro.

A!!!  είχα καταλάβει λάθος

Όσον αφορά την τιμή έχεις δίκιο για την διαφορά των 20 €

(αλήθεια τα  TBW τι είναι ???)

Δημοσ.

Terabyt

A!!!  είχα καταλάβει λάθος

Όσον αφορά την τιμή έχεις δίκιο για την διαφορά των 20 €

(αλήθεια τα  TBW τι είναι ???)

terabytes per writes.

Δηλαδη πόσα writes ζωής έχει ένας δίσκος.

• Like 2
Δημοσ.

Τα TBW είναι πόσες εγγραφές (Writes) κάνεις σε TeraBytes στον ssd. Π.χ. στον 2ο pc μου που το χρησιμοποιώ όχι για βαριές εργασίες και που έχω τον samsung 250 evo έχω κάνει σε 6 μήνες 1.7 TB εγγραφών. Έστω ότι κάνω άλλα τόσα σε έναν χρόνο ή άντε να το χοντρύνω λίγο και να κάνω 5ΤΒ. Αυτό σημαίνει ότι για να πιάσω το όριο που δίνει η samsung και είναι 75 αυτό θα γίνει σε 15 χρόνια. Έστω ότι κάνεις πολύ βαρύτερη χρήση και φτάνεις τα 10 ΤΒ τότε θα πιάσεις το όριο σε 7.5 χρόνια τα οποία και αυτά είναι πάρα πολλά. Άρα δεν πρέπει να ανησυχείς για τις εγγραφές. Κάνε αντίστοιχους υπολογισμούς για τον pro που σου δίνει 150 TBW.

• Like 2
Δημοσ.

...συν το οτι η samsung εχει αποδειξει οτι βγαζουν πολυυυ περισσοτερα TBW οι δισκοι της.

• Like 2
Δημοσ.

Crucial MX300 275GB M.2

Samsung 850 Evo 250GB M.2

μεταξυ αυτων των δυο θα μπει σε lenovo v510 με σκοπο να κρατησω και τον hdd . ποιον προτεινετε υπαρχει καποιος αλλος να αξιζει?

www.techstores.gr/ssd-m-2-240gb-intel-535-series.html
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...