Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ μητρικών και ssd. Κάποιο άλλο θέμα μπορεί να έχεις αλλά ασυμβατότητα δεν υπάρχει. δες ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική. θα σου πρότεινα για αρκετούς μήνες να μην χρησιμοποιείς ssd αλλά hdd για να δεις τι συμπεριφορά θα έχει.

Να παίρνεις image όλου του σκληρού 1 φορά την εβδομάδα. Π.χ. στο τέλος της εβδομάδας.

• Like 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλή σκέψη με τον hdd και να παρατηρήσεις συμπεριφορά.

Δηλαδη δούλευες σε άλλη μητρική και δεν είχες θέμα;

Όταν λες στον χαλάει τι εννοείς;

Σου έχει καταστραμενους τομείς;

Χαμηλή ζωή;

Τι ακριβώς;

Ο 850 pro είναι ένας αξιόπιστος δίσκος και μου κάνει εντύπωση.

Υποψιάζομαι κάτι με το lifespan.

Δημοσ.

Οι άλλοι SSD δίσκοι είναι όχι απλά σε άλλες μητρικές, αλλά και σε άλλα chipsets (παλαιότερα). Όταν λέω χαλάει, παρατηρώ το εξής:

Ο σέρβερ τρέχει 24/365. Όταν ο SSD "χαλάει", μετά από reboot, ο δίσκος φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Μετά από 1-2 μέρες, αρχίζει με αδυναμία να γράψει σε αυτόν οτιδήποτε (βλέπω τις σχετικές εγγραφές στο system log), μετά από μικρό διάστημα μπαίνει σε κατάσταση "read only", μετά από μικρό διάστημα δεν μπορεί να διαβάσει κιολας, και στο τέλος εξαφανίζεται σαν δίσκος.

Φυσικα δεν μπορείς να κάνεις επανεκίννηση (δεν υπάρχει το / άρα και οι εντολές). Με reset από το κουμπί, ο δίσκος επανέρχεται, και ο κύκλος ξαναρχίζει. Βασικά, στις αρχές έκανα 2-3 τέτοιους κύκλους, μετά έμαθα, και από την 1η φορά που συμβαίνει, αντιγραφή δεδομένων σε νέο δίσκο και αλλαγή.

Με το πλαίσιο έχω θέμα βέβαια, γιατί είναι δύσκολο να το αναπαράξουν. Δεν έχουν την πολυτέλεια να τον τσεκάρουν για 2-3 μέρες...

Εμένα πάντως να δεις τι εντύπωση μου κάνει. Έχω 6 μηχανήματα με SSD. Στα 5 δεν έχει χαλάσει ακόμα κανένας.

Σε αυτό το 1, είμαι στον 5ο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Δημοσ.

Τελικά, αγόρασα το 850EVO. Δεν είχα πολλές επιλογές...

Μετα απο reboot λες οτι επανερχεται και ολα καλα?

Σαν ζωη τομεις κτλπ ολα καλα?

Αν ναι, τοτε ή με κακογραμμενο λειτουργικο εχεις θεμα ή με την μητρικη (bios/drivers)

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,δοκιμασες να βαλεις τους δισκους που λες οτι σου χαλανε στα αλλα μηχανηματα?

Δημοσ.

Επανέχεται σαν δίσκος, και μπουτάρει το λειτουργικό. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες. Στο SMART δεν δείχνει κάτι.

Η μητρική έχει το τελευταίο διαθέσιμο bios, και μέχρι να χαλάσει ο δίσκος (από 2 μήνες μέχρι και 1 χρόνο) όλα λειτουργούν.

Στα άλλα μηχανήματα όχι δεν τους δοκίμασα τους δίσκους. Τα μηχανήματα είναι και αυτά 24/365, και δεν με παίρνει για πειράματα.

Δημοσ.

Δεν λέει και πολλά. Βέβαια τον χαλασμένο δίσκο δεν το έχω, αλλά για τον αντικαταστάτη του, λέει αυτά:

DD Device  2: /dev/sdc
HDD Model ID : Samsung SSD 850 PRO 256GB
HDD Serial No: S39KNX1J501098L
HDD Revision : EXM04B6Q
HDD Size     : 244198 MB
Interface    : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature  : 35 °C
Highest Temp.: 49 °C
Health       : 100 %
Performance  : 100 %
Power on time: 33 days, 20 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 157.73 GB
  The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
    No actions needed.
Δημοσ.

Δεν λέει και πολλά. Βέβαια τον χαλασμένο δίσκο δεν το έχω, αλλά για τον αντικαταστάτη του, λέει αυτά:

DD Device  2: /dev/sdc
HDD Model ID : Samsung SSD 850 PRO 256GB
HDD Serial No: S39KNX1J501098L
HDD Revision : EXM04B6Q
HDD Size     : 244198 MB
Interface    : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature  : 35 °C
Highest Temp.: 49 °C
Health       : 100 %
Performance  : 100 %
Power on time: 33 days, 20 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 157.73 GB
  The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
    No actions needed.

δεν φταινε  οι δισκοι.. 

αλλου ειναι το θεμα να ξερεις..

Δημοσ.

Βασικά, αν ψάξεις λίγο βρίσκεις αναφορές σχετικά με την προβληματική υλοποίηση του queued trim στους 840/850 Pro. Αν κατάλαβα καλά, σε όλους τους samsung 8*. Θα μπορούσε να είναι ο λόγος που χάλαγαν οι δίσκοι (τουλάχιστον μέχρι να γίνουν black listed από τον πυρήνα του λίνουξ).

Και τελικά στα άλλα 2 συστήματα χωρίς προβλήματα, έχω και στα 2 τους OCZ-AGILITY3 (με SandForce).

Δημοσ.

Δεν χαλάνε οι δίσκοι, με trimm είχαν θέματα οι 840, τώρα και με τους 850 από ότι ξέρω δεν είχανε τέτοια θέματα.

Πηγές παρόλα αυτά σε samsung πάλι;

Δοκίμασε καμία άλλη μάρκα.

Κανένα

mx 300,

kc400,

sp v70,

pny cs221,

SanDisk extreme pro,

goodram iridium.

Δημοσ.

Να δοκίμαζα, αλλάδεν τους έχει το πλαίσιο :unsure:

(Πήγα σε samsung, γιατί όλοι αυτοί που έχει το πλαίσιο, είναι "DRAMless", που διάβασα κάτι πράγματα στο tomshardware και επιρεάστηκα.)

(SanDisk extreme pro έχω δοκιμάσει σε 1 λάπτοπ. Ζεσταίνονταιπολύ, αλλάπροβλήματαδεν είχα. Πλέον το πλαίσιο δεν τους φέρνει.)

Επίσης, απενεργοποίησα το queued trim καλού κακού (έχουν και οι 850 θέμα).

Επίσης, όταν λές δεν χαλάνε οι δίσκοι, τι εννοείες; Ότι αν τους είχα κάνει format, θα επανέρχονταν;

(Δεν το δοκίμαζα, δεν το είχα ψάξει όπως το έψαξα τώρα)

Δημοσ.

Μόλις είδα την ποικιλία του πλαισίου.. Φτώχεια καταραμένη.. :)

Παλιά είχε και τον mx 300 σίγουρα.

Αν ξαναπάρεις από πλαίσιο πάρε τον sandisk..

Για πες μας να ξέρουμε κι εμείς τι διάβασες..

Φέρνει κάτι άλλο το πλαίσιο από τα υπόλοιπα skroutzoμαγαζα;

Λέω, ότι από την στιγμή που είναι 100% health και χωρίς bad sectors οι δίσκοι είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Δεν έχει πλέον τον Sandisk Pro το πλαίσιο. Έχει τους χαμηλότερους της σειράς, (Plus, κ.λπ.), που δεν έχουν DRAM.

Λέω, ότι από την στιγμή που είναι 100% health και χωρίς bad sectors οι δίσκοι είναι μια χαρά.

Ναι, αλλά αν δεν μπορεί να γράψει το λειτουργικό, τι μια χαρά... Τα bad sectors δεν είναι και τόσο πρόβλημα. Επίσης το smart δεν είναι και πάντα αξιόπιστο. Θυμάμαι έναν intel του 2010, με 3 relocations με το καλημέρα. Και όλα φυσιολογικά στο smart, εκτός από μερικά σποραδικά BSOD...

Δημοσ.

www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/SanDisk-SSD-960GB-Sata-III-Extreme-Pro-SDSSDXPS-960G-G25.htm

Άμα τον κάνεις φορματ δηλαδή δεν τον βλέπει καθόλου;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...