Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@kostas.karras

αυτόν λες? https://www.skroutz.gr/s/9512881/Seagate-Barracuda-3TB.html?keyphrase=ST3000DM008

θέλω και εγώ κάτι σχετικά γρήγορο για παιχνίδια γτ αυτός που έχω μου έχει σπάσει τα νευρά. Για να φορτώσει wow θέλει 4 λεπτά ενώ το cities μπορεί να κάνει και 8 λεπτά..

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@kostas.karras

αυτόν λες? https://www.skroutz.gr/s/9512881/Seagate-Barracuda-3TB.html?keyphrase=ST3000DM008

θέλω και εγώ κάτι σχετικά γρήγορο για παιχνίδια γτ αυτός που έχω μου έχει σπάσει τα νευρά. Για να φορτώσει wow θέλει 4 λεπτά ενώ το cities μπορεί να κάνει και 8 λεπτά..

Στα 3tb και σε αυτό το εύρος τιμών ναι, αυτός είναι..
  • Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν ειναι κακος, αν θες για παιχνιδια ομως και σε νοιαζουν οι ταχυτητες, λιγο καλυτερα θα εισαι με το barracuda.

Yποψην , με τον νεο barracuda παντα μιλαμε.. ST3000DM008

Aπο θεμα αξιοπιστιας τι λεει ο barracuda σε σχεση με τον toshiba?

Δημοσ.

Aπο θεμα αξιοπιστιας τι λεει ο barracuda σε σχεση με τον toshiba?

Ακόμα είναι νέος για να έχουμε πλήρη εικόνα σε βάθος χρόνου, αλλά μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι είναι εντάξει.

Δημοσ.

Στα 3tb και σε αυτό το εύρος τιμών ναι, αυτός είναι..

Σε ποιο ακριβό τι μπορούμε να πάμε; Πάω και στα 2tb. Δεν καίγομαι για 3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περυσι τον Iουνιο αγοραζω απο κωτσοβολο αποκλειστικα για αποθηκη τον γνωστο intenso 4TB.

Ειχε τον seagate  ST4000DM000.O δισκος ειχε δεκα ωρες λειτουργιας.Στα καλα καθουμενα εμφανισε 8 bad sectors.Τον πηγα πισω και εγινε αντικατασταση.Ο καινουργιος intenso εχει τον seagate ST4000DM004.Δεν ξερω αν ειναι χειροτερος η καλυτερος απο τον  ST4000DM000.Ο χρονος θα δειξει.Επισης η θηκη εχει led gia usb 3/usb 2.Αρα μιλαμε για νεες παρτιδες intenso.Ο κωτσοβολος αυτη την στιγμη τον εχει στα 114 ευρω απο 124,90 που ειχε.Επαιξε και μια προσφορα στα 109 ευρω αλλα τελειωσε.Το αναφερω για να το εχετε υποψιν σας τι παιζει με τους νεους intenso.

Επεξ/σία από Mr_Terror
  • Like 2
Δημοσ.

Περυσι τον Iουνιο αγοραζω απο κωτσοβολο αποκλειστικα για αποθηκη τον γνωστο intenso 4TB.

Ειχε τον seagate  ST4000DM000.O δισκος ειχε δεκα ωρες λειτουργιας.Στα καλα καθουμενα εμφανισε 8 bad sectors.Τον πηγα πισω και εγινε αντικατασταση.Ο καινουργιος intenso εχει τον seagate ST4000DM004.Δεν ξερω αν ειναι χειροτερος η καλυτερος απο τον  ST4000DM000.Ο χρονος θα δειξει.Επισης η θηκη εχει led gia usb 3/usb 2.Αρα μιλαμε για νεες παρτιδες intenso.Ο κωτσοβολος αυτη την στιγμη τον εχει στα 114 ευρω απο 124,90 που ειχε.Επαιξε και μια προσφορα στα 109 ευρω αλλα τελειωσε.Το αναφερω για να το εχετε υποψιν σας τι παιζει με τους νεους intenso.

Σωστη η ενημερωση σου!

Και απο οτι φαινεται καλυτερος δισκος απο τον παλιο, αν και ο παλιος γενικα δεν ηταν κακος..Σου ετυχε..

Σε ποιο ακριβό τι μπορούμε να πάμε; Πάω και στα 2tb. Δεν καίγομαι για 3.

Για πες μου λιγο..

Το maximum budget σου??

Η minimum χωρητικοτητα που θα σε εξυπηρετουσε??

Η xρηση αποκλειστικα για gaming κατα κυρια βαση?Και αν ναι, μιλαμε για online παιχνιδια, ή γενικα?

Προοριζεται για το συστημα της υπογραφης σου?

Δημοσ.

Τελικα μαλλον θα παω σε 2TB, λογω του οτι ο 3ΤΒ θα πρεπει να ειναι σε GPT και δεν ξερω αν θα γινεται cloning απο τον 1TB που εχω τωρα. Σκεφτομαι η τον Toshiba P300 2TB (HDWD120UZSVA) η τον Toshiba 2TB (DT01ACA200).

Δημοσ.

Για πες μου λιγο..

Το maximum budget σου??

Η minimum χωρητικοτητα που θα σε εξυπηρετουσε??

Η xρηση αποκλειστικα για gaming κατα κυρια βαση?Και αν ναι, μιλαμε για online παιχνιδια, ή γενικα?

Προοριζεται για το συστημα της υπογραφης σου?

Ναι για μένα είναι + 1080ti που την περιμένω. Θέλω να βάλω 6-7 παιχνίδια κυρίως που τα χρησιμοποιώ συχνά. Είναι και online αλλά γτ ρωτάς; Για αποθήκευση έχω και ένα nas 3tb... οπότε και 1tb φτάνει.

Budget και 100 δίνω. Αν αξίζει κάτι παραπάνω λεφτά δεν έχω θέμα.

Τώρα έχω ένα HDD WESTERN DIGITAL WD20EZRZ 2TB BLUE S και είναι τα ζώα μου αργά.

Δημοσ.

Ναι για μένα είναι + 1080ti που την περιμένω. Θέλω να βάλω 6-7 παιχνίδια κυρίως που τα χρησιμοποιώ συχνά. Είναι και online αλλά γτ ρωτάς; Για αποθήκευση έχω και ένα nas 3tb... οπότε και 1tb φτάνει.

Budget και 100 δίνω. Αν αξίζει κάτι παραπάνω λεφτά δεν έχω θέμα.

Τώρα έχω ένα HDD WESTERN DIGITAL WD20EZRZ 2TB BLUE S και είναι τα ζώα μου αργά.

Γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες για κανενα ssd 500αρη γι αυτη την χρηση?Βρισκεις τιμουλες..

Γενικα δεν εχεις καθολου ssd στο συστημα σου?

Εν τελη δες αυτον απο hdd  https://www.skroutz.gr/s/9513051/Seagate-Firecuda-2TB.html

Δημοσ.

Έχω ένα samsung 840 pro 256gb...

ο firecuda μοιάζει αρκετά καλός! ευχαριστώ!

αγγελίες δεν παίρνω γτ θέλω τιμολόγια..

Δημοσ.

Έχω ένα samsung 840 pro 256gb...

ο firecuda μοιάζει αρκετά καλός! ευχαριστώ!

αγγελίες δεν παίρνω γτ θέλω τιμολόγια..

Οκ, τοτε ο firecuda einai ιδανικος και απο ταχυτες για το φορτωμα αλλα και τα 5 χρονια εγγυηση του..

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει για την αγορά SSD από πλαίσιο;

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με έναν Linux σερβερ που έχω: Μου χαλάει τον SSD που βάζω σαν / (με τα /tmp & /var σε μηχανικό σκληρό δίσκο). Από τότε που του έβαλα μια MSI Z97, έχει χαλάσει 2 Samsung 840 Pro, & 1 850 Pro. Μου δίνουν πιστωτικό (και όχι νέο δίσκο), οπότε περιορίζομαι από το κατάστημα αγοράς.

Κοίταξα την λίστα των διαθέσιμων δίσκων, και από ότι κατάλαβα είναι όλοι DRAMless, που κάποιοι λένε ότι επιρεάζει την αξιοπιστία. Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί (ο τελευταίος χάλασε σε 2 μήνες!!), τι θα παίρνατε σαν πιο αξιόπιστη λύση;

Τον 850 Evo; Επίσης βλέπω ότι σταμάτάνε τους samsung. Πάιζει κάτι με αυτούς;

Δημοσ.

Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει για την αγορά SSD από πλαίσιο;

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με έναν Linux σερβερ που έχω: Μου χαλάει τον SSD που βάζω σαν / (με τα /tmp & /var σε μηχανικό σκληρό δίσκο). Από τότε που του έβαλα μια MSI Z97, έχει χαλάσει 2 Samsung 840 Pro, & 1 850 Pro. Μου δίνουν πιστωτικό (και όχι νέο δίσκο), οπότε περιορίζομαι από το κατάστημα αγοράς.

Κοίταξα την λίστα των διαθέσιμων δίσκων, και από ότι κατάλαβα είναι όλοι DRAMless, που κάποιοι λένε ότι επιρεάζει την αξιοπιστία. Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί (ο τελευταίος χάλασε σε 2 μήνες!!), τι θα παίρνατε σαν πιο αξιόπιστη λύση;

Τον 850 Evo; Επίσης βλέπω ότι σταμάτάνε τους samsung. Πάιζει κάτι με αυτούς;

Προφανώς χρειάζεσαι pcie ssd αν έχεις τέτοιο θέμα.

Πόσα tbw κάνεις τον χρόνο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσα γράφω τον χρόνο. Είναι το root partition ενός Fedora 25 συστήματος. Εγώ δεν γράφω τίποτα πάνω του, ότι γράφει το λειτουργικό.

Το /var & /tmp είναι σε μηχανικό δίσκο.

Τους pci ssd δεν τους έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν συμβεί κάτι, πώς παίρνεις backup; (Μέχρι στιγμής, τους SATA τους έβαζα σε σταθμό αντιγραφής και ξεμπέρδευα. Σε καμία από τις 3 βλάβεςδενέχασα τα δεδομένα. Οπότε γλύτωσα επανεγκατάσταση...)

Οι pci που έχει το πλαίσιο είναι πανάκριβοι και τεράστιοι. Τώρα έχω επάνω έναν 850Pro 256GB, με το partition του αρχικού 64GBάρη, με τα δεδομένα να είναι 35GB. 196GB είναι ελέυθερος χώρος.

Ακόμα για 64GB αρκούν. Απλά να είναι κάπωςαξιόπιστα. (Δεν παίρνω backup το /).

Επίσης το γιατί χαλάνε οι SSD σε αυτή την μητρική είναι μυστήριο. Είναι μια Z97-G45 GAMING. Κάποια ασυμβατότητα θα έχει το Ζ97 (που από ότι κατάλαβα είναι σαν το Ζ87). To Z87 είχε θέματα με τους sandforge, αλλά είχαν τέτοιο ελεκτή οι Samsung Pro;

Σε άλλους 2 servers έχω SSDs που έχουν ξεπεράσει την 5ετία.

Βλέπω αυτούς τους M.2 (που πάλι pci είναι, αλλά μικρότεροι), αλλά η μητρική έχει μόνο mSATA (που καταλαβαίνω είναι ένα απλό SATA απλά πάνω στην μητρική, που ξεπεράστηκε και πλέον δεν βγαίνουν τέτοιοι δίσκοι).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...