Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,
θελω να αγορασω εναν SSD για ενα παλιο μηχανημα που εχω. Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω εναν WD500 τον οποιο θα διατηρησω σαν αποθηκη. Στον καινουριο δισκο θα μπει το λειτουργικο και διαφορα προγραμματα που χρησιμοποιω (κυριως σχεδιαστικα και επεξεργασιας εικονας) ισως και κανενα παιχνιδακι. Η motherboard αν παιζει ρολο ειναι ASUS P5Q-E. 
Xωρητικοτητα σκεφτομαι γυρω στα 240gb και τιμη γυρω στα 100 ευρω η περισσοτερα αν χρειαζεται. Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα,

θελω να αγορασω εναν SSD για ενα παλιο μηχανημα που εχω. Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω εναν WD500 τον οποιο θα διατηρησω σαν αποθηκη. Στον καινουριο δισκο θα μπει το λειτουργικο και διαφορα προγραμματα που χρησιμοποιω (κυριως σχεδιαστικα και επεξεργασιας εικονας) ισως και κανενα παιχνιδακι. Η motherboard αν παιζει ρολο ειναι ASUS P5Q-E. 

Xωρητικοτητα σκεφτομαι γυρω στα 240gb και τιμη γυρω στα 100 ευρω η περισσοτερα αν χρειαζεται. Ευχαριστω.

www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html
  • Like 1

Καλησπέρα, ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο (1TB σε αυτή τη φάση νομίζω ειναι περισσότερος από αρκετός χώρος) για backup αρχείων.

Γενικά αρχεία προς αποθήκευση:

• εικόνες
  • βίντεο (μικρός αριθμός)
  • αρχεία (pdf, doc κτλ)
  • μουσική
  • ίσως και ταινίες μιας που θα περισσεύει χώρος

Νομίζω τιμή και μια νορμάλ/καλή ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής είναι τα κύρια κριτήρια. Ως budget νομίζω ως 60 € είναι καλά λόγω του ότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις.

Είδα ότι προτείνονται πολύ maxtor (όπως αυτός) - δεν έχω καμία εμπειρία με την εταιρεία. Αξίζει κάποιος τέτοιος δίσκος ή να κοιτάξω τίποτα άλλο;

Καλησπέρα, ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο (1TB σε αυτή τη φάση νομίζω ειναι περισσότερος από αρκετός χώρος) για backup αρχείων.

Γενικά αρχεία προς αποθήκευση:

• εικόνες
  • βίντεο (μικρός αριθμός)
  • αρχεία (pdf, doc κτλ)
  • μουσική
  • ίσως και ταινίες μιας που θα περισσεύει χώρος

Νομίζω τιμή και μια νορμάλ/καλή ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής είναι τα κύρια κριτήρια. Ως budget νομίζω ως 60 € είναι καλά λόγω του ότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις.

Είδα ότι προτείνονται πολύ maxtor (όπως αυτός) - δεν έχω καμία εμπειρία με την εταιρεία. Αξίζει κάποιος τέτοιος δίσκος ή να κοιτάξω τίποτα άλλο;

Αυτον θα σου προτεινα, καλος δισκος, τον εχω κι εγω αυτον και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Seagate δισκο εχει μεσα αλλα δεν λεει κατι αυτο.

Αυτον θα σου προτεινα, καλος δισκος, τον εχω κι εγω αυτον και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Seagate δισκο εχει μεσα αλλα δεν λεει κατι αυτο.

Οκ, πράγματι seagate. Με case τι παίζει, είναι όντως απαραίτητη (γιατί είδα ότι ήδη έχει πλαστικό άρα κραδασμοί μειωμένοι φαντάζομαι);

Είδα είχες προτείνει σε προηγούμενο να πάρει από δω. Μπορείς να πάρεις ό,τι brand να 'ναι (εννοείται 2.5'') ;

Οκ, πράγματι seagate. Με case τι παίζει, είναι όντως απαραίτητη (γιατί είδα ότι ήδη έχει πλαστικό άρα κραδασμοί μειωμένοι φαντάζομαι);

Είδα είχες προτείνει σε προηγούμενο να πάρει από δω. Μπορείς να πάρεις ό,τι brand να 'ναι (εννοείται 2.5'') ;

Ναι,οποιοδηποτε brand σε 2,5 δεν εχεις προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι,οποιοδηποτε brand σε 2,5 δεν εχεις προβλημα.

Ευχαριστώ  :-)

EDIT: μόλις πήρα έναν!

Επεξ/σία από billdepo
  • Like 1

Καλησπερα μωλις πηρα τον samsung evo 960 m.2  τι πρεπει να φτιαξω στο bios να μου το διαβασει ??Einαι τπτ στανταρ ρυθμισεις που πρεπει να αλλαξω??

Όχι δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο.

Δν μου bootarei με το μ.2 ουτε μ εχει στο βιος καποια επιλογη για μ.2 π εχω ψαξει στο google..υποστυριζει η μητρικη μου τετοιο κολπο ε? :P

Δν μου bootarei με το μ.2 ουτε μ εχει στο βιος καποια επιλογη για μ.2 π εχω ψαξει στο google..υποστυριζει η μητρικη μου τετοιο κολπο ε? :P

Στα Bios τον βλέπει τον δίσκο και απλά δεν τον διαβάζει;

Στα Bios τον βλέπει τον δίσκο και απλά δεν τον διαβάζει;

Σε καποιες επιλογες τον εχει σε καποιες οχι :P

Εκανα αυτα τα 2 παρακατω κ δουλεψε..υπαρχει κανα προγραμμα να δω ομως αν τρεχει στις ταχυτητες π πρεπει?

post-360690-0-73905600-1495198838_thumb.jpg

Σε καποιες επιλογες τον εχει σε καποιες οχι :P

Εκανα αυτα τα 2 παρακατω κ δουλεψε..υπαρχει κανα προγραμμα να δω ομως αν τρεχει στις ταχυτητες π πρεπει?

attachicon.gif18601453_10155324487198205_2005555505_n.jpg

Eιναι τοσο γρηγορος που δεν προλαβαινει να τον δουν τα bios  :P  :P

Δες με crystaldiskmark και δες και με τo samsung magician για ενημερωσεις και ελεγχο.

Eιναι τοσο γρηγορος που δεν προλαβαινει να τον δουν τα bios  :P  :P

Δες με crystaldiskmark και δες και με τo samsung magician για ενημερωσεις και ελεγχο.

Oxi ρε ξεκολλα η μητρικη υποστιριζει 32 GB/s data transfer :P

Kατι δν παει καλα η μου φαινεται? 

post-360690-0-67423600-1495204963_thumb.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...