Kostas.karras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά καλησπέρα.Σκεύτομαι να κάνω φορμάτ στο πσ και λέω αφού θα ταλαιπωρηθώ ας βάλω και έναν σσδ που το έχω αργήσει.Το σύστημα μου είναι στη υπογραφή μου.windows,programs άντε και κανά civ να περάσω στον σσδ.μαχ 70 ευρώ.120 gb και πάνω.Τι μου προτείνετε?Γιατί σκυλί ο seagate m 250gb από το 2004 αλλά βαριέμαι να περιμένω 3-4 λεπτά να ανοίξει το πσ. https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=6681970
zoiskarl Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Για ίντελ μεριά το βλέπω σύμφωνα και με τις προτάσεις σας.Toν είχα μπανίσει και εγώ μαζί με τα 5 χρόνια εγγύηση.Thanks παίδες. 1
l3ck Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μετά από 10 χρόνια πιστεύω πρέπει σιγά σιγά να αλλάξω τον εξωτερικό μου δίσκο, όπου φυλάω όλα τα αρχεία μου. Τον είχα πάρει το 2007 και από τότε είναι κάθε μέρα συνδεδεμένος στον υπολογιστή, και τον χρησιμοποιώ συνέχεια. Το hard disk sentinel μου λέει οτι health και performance είναι στο 100%, για κακό και για κακό όμως λέω να πάρω άλλον. Τι μου προτείνετε? Ο τωρινός είναι ο my book 500gb της western digital.
FarCry Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μετά από 10 χρόνια πιστεύω πρέπει σιγά σιγά να αλλάξω τον εξωτερικό μου δίσκο, όπου φυλάω όλα τα αρχεία μου. Τον είχα πάρει το 2007 και από τότε είναι κάθε μέρα συνδεδεμένος στον υπολογιστή, και τον χρησιμοποιώ συνέχεια. Το hard disk sentinel μου λέει οτι health και performance είναι στο 100%, για κακό και για κακό όμως λέω να πάρω άλλον. Τι μου προτείνετε? Ο τωρινός είναι ο my book 500gb της western digital. εγω θα σου ελεγα να μη πας σε εξωτερικο μεγαλυτερο απο 2TB για δικο σου καλο
k_dinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 εγω θα σου ελεγα να μη πας σε εξωτερικο μεγαλυτερο απο 2TB για δικο σου καλο Γιατί το λες αυτό? Και εγώ ψαχνω για σκληρό δίσκο αυτή την περίοδο και βλέπω ότι συμφέρει περισσότερο να πάει κανέις σε 3ΤΒ στην αναλογία gb ανά €
FarCry Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Γιατί το λες αυτό? Και εγώ ψαχνω για σκληρό δίσκο αυτή την περίοδο και βλέπω ότι συμφέρει περισσότερο να πάει κανέις σε 3ΤΒ στην αναλογία gb ανά € για θεμα ασφαλειας των δεδομενων τα 3TB εαν παθουν κατι ο δισκος δεν διαβαζεται ως εσωτερικος. ειναι θεμα του sata USB 3 controller. ο μονος τροπος για να διαβασουν ειναι να βρεις πανομοιοτυπο controller. γιαυτο μεχρι δυο ωστε να μπορεις να τον δεις και εσωτερικα στο συστημα για ανακτηση 1
k_dinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Για εσωτερικό σκληρό δίσκο, αν δεν κάνω λάθος, τα BIOS είχαν περιορισμό στα 2TB. Οι νέες μητρικές με UEFI διαβάζουν κανονικά και μεγαλύτερης χωριτικώτητας.
Professor Xavier Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Έφτασε η ώρα να βάλω SSD στο παλιό μου HTPC. Πέτυχα αυτή την προσφορά... http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Intel-SSD-535-Series-120GB-SSDSC2BW120H601.htm Ελπίζω να υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα. πέρα από αυτόν, έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε σε αυτά τα χρήματα; ή ακριβότερο με περισσότερα GB; 1
FarCry Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Για εσωτερικό σκληρό δίσκο, αν δεν κάνω λάθος, τα BIOS είχαν περιορισμό στα 2TB. Οι νέες μητρικές με UEFI διαβάζουν κανονικά και μεγαλύτερης χωριτικώτητας. δεν ειναι θεμα αν τον διαβασεις. εαν ειναι ανω των 2TB ο δισκος διαβαζεται μονο απο το μεσο μεσω του οποιου εχεις κανει φορματ. δηλαδη αν ειναι εσωτερικος και του κανεις φορματ δε τον διαβαζεις με εξωτερικο κουτι. αν του κανεις φορματ με εξωτερικο κουτι δεν διαβαζεται εσωτερικος μεσα στο pc οποτε σε περιπτωση που σου χαλασει το εξωτερικο κουτι τα δεδομενα σου δεν διαβαζονται παρα μονο απο ιδιο εξωτερικο κουτι με τον ιδιο controller ειναι θεμα του sata USB 3 controller προβλημα γιαυτο σε ολα τα κουτακια που βαζεις εσωτερικο δισκο και τον κανεις εξωτερικο λενε μεγεθος μεχρι 2TB. γιατι αν βαλεις 3TB εσωτερικο δισκο που τον εχεις φορμαρεις εσωτερικα στο εξωτερικο κουτι θα παρεις τα τετοια μου Limitations in the maximum logical block number supported by the USB mass storage protocol mean that many USB controllers have to "fake" 4TB volumes by pretending they're 4K block size devices. The ones that do this "break" the file system when you move the drive between the dock and an internal SATA port because the internal SATA ports don't do this. 2
Kostas.karras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Έφτασε η ώρα να βάλω SSD στο παλιό μου HTPC. Πέτυχα αυτή την προσφορά... http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Intel-SSD-535-Series-120GB-SSDSC2BW120H601.htm Ελπίζω να υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα. πέρα από αυτόν, έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε σε αυτά τα χρήματα; ή ακριβότερο με περισσότερα GB; Παρα πολυ καλη προσφορα.. πολυ καλος δισκος,.. 2
FarCry Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 btw τωρα που το ξανακοιταξα βρηκα ενα κουτι που λεει οτι παιζει μεχρι και δισκους των 6TB https://www.startech.com/HDD/Docking/eSATA-USB-Hard-Drive-Enclosure~SDOCKU33EBV να το εχετε υποψη. αλλα ειναι και πανακριβο With support for large capacity SATA I/II/III drives (tested up to 6TB), as well as 2.5in or 3.5in drives, this HDD/SSD docking station makes it easy to maximize the storage/backup capabilities of your computer using virtually any SATA drive. https://www.amazon.co.uk/StarTech-inch-Drive-Docking-Station/dp/B00OUSSVDG 1
k_dinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 δεν ειναι θεμα αν τον διαβασεις. εαν ειναι ανω των 2TB ο δισκος διαβαζεται μονο απο το μεσο μεσω του οποιου εχεις κανει φορματ. δηλαδη αν ειναι εσωτερικος και του κανεις φορματ δε τον διαβαζεις με εξωτερικο κουτι. αν του κανεις φορματ με εξωτερικο κουτι δεν διαβαζεται εσωτερικος μεσα στο pc οποτε σε περιπτωση που σου χαλασει το εξωτερικο κουτι τα δεδομενα σου δεν διαβαζονται παρα μονο απο ιδιο εξωτερικο κουτι με τον ιδιο controller ειναι θεμα του sata USB 3 controller προβλημα γιαυτο σε ολα τα κουτακια που βαζεις εσωτερικο δισκο και τον κανεις εξωτερικο λενε μεγεθος μεχρι 2TB. γιατι αν βαλεις 3TB εσωτερικο δισκο που τον εχεις φορμαρεις εσωτερικα στο εξωτερικο κουτι θα παρεις τα τετοια μου Ενδιαφέρον! Δεν το ήξερα.. Ερώτηση: Αν φον φορμαρεις εσωτερικά, μπορεί να τον δει ένα άλλο pc? (Δηλαδή να τον ξηλώσω και να τον βάλω σε άλλη μητρική σαν 2ο)
karaLRS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Ναι ρε φιλε, τον firecuda τον καινουργιο λες.. και ναι ειναι μικρες διαφορες, Τι 180 τι 140 read.. Νομιζεις θα την καταλαβεις την διαφορα? Δεν το θεωρω χαλια τον δισκο, μεχρι στιγμης εχει δειξει αξιοπρεπεια, αλλα ειναι νωρις παντως για να ξερουμε τι παιζει σε βαθος χρονου. Αν θες πραγματικα διαφορες πας σε εναν ssd . απο εκει και περα σε hdd κοιτα εναν αξιοπιστο με 7200rpm και 64mb cache. Oι υπολοιπες μετρησεις so what σε τετοιο ευρος φασματος.. Γνωμη μου ετσι... Αν νομιζεις οτι θα κανει τη διαφορα αυτο παρτον.. Τον θες για αποθηκευση γι αυτο ενας ακομη λογος να επιμενω κυριως στην αξιοπιστια.. Εν τελη δες και κανενα hybrid (που δεν θα ελεγα τοσο αποτελεσματικο) τελικά πήρα τον Seagate baraccuda 3tb dm008. Τον προτίμησα γιατί είναι πιο γρήγορος και πιο φτηνός από τις άλλες 3tb λύσεις που υπάρχουν. σαν αξιοπιστία το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου , παρόλα αυτά τα δεδομένα που αποθηκεύω και με νοίαζουν είναι σε τρεις δίσκους ( 2 εσωτερικούς και έναν δικτυακό) πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές...είναι πιο γρήγορος και από τον wd Black και κατά πολύ μάλιστα.... 2
FarCry Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ενδιαφέρον! Δεν το ήξερα.. Ερώτηση: Αν φον φορμαρεις εσωτερικά, μπορεί να τον δει ένα άλλο pc? (Δηλαδή να τον ξηλώσω και να τον βάλω σε άλλη μητρική σαν 2ο) ναι ρε. το θεμα ειναι μεταξυ εξωτερικου εσωτερικου γιατι τα εξωτερικα κουτια κανουν μια παπατζα για να αποκτησουν συμβατοτητα και εσωτερικα ο σατα controller δεν την κανει οποτε μετα μενεις με το πουλι στο χερι εκτος απο εξαιρεσεις οπως το κουτι που εγραψα προηγουμενως. τωρα δε ξερω αυτο πως το κανει 1
k_dinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 ναι ρε. το θεμα ειναι μεταξυ εξωτερικου εσωτερικου γιατι τα εξωτερικα κουτια κανουν μια παπατζα για να αποκτησουν συμβατοτητα και εσωτερικα ο σατα controller δεν την κανει οποτε μετα μενεις με το πουλι στο χερι εκτος απο εξαιρεσεις οπως το κουτι που εγραψα προηγουμενως. τωρα δε ξερω αυτο πως το κανει Ευχαριστώ και πάλι! Οπότε, συνοψίζοντας, αποφεύγουμε την αγορά εξωτερικού σκληρού πάνω από 2ΤΒ για να αποφύγουμε την πιθανότητα του πουλιού στο χέρι. Στην αγορά εσωτερικού δίσκου όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνα γιατί μπορούμε πάντα να τον βάλουμε σε άλλο pc και να διαβαστεί κανονικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις