Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλεγα να αγοράσω τον ssd π'αναφέρω και να κανω ghost τον τωρινο ssd.

Oπότε εγκαθιστώ τον καινουργιο, κι αφήνω τον corsair "backup" ας πούμε, με το λειτουργικο κι οτι εχω. Απλα΄, νομιζω, εσύ μου ανέφερες πως ο ssd δε κάνει γι'αυτη τη δουλεια (εκτος κουτιου) ή κάνω λάθος;

Στα 2 λαπτοπ εχω κανει το ιδιο πράγμα. Εχω τους "μαμα" hdd στο συρτάρι, μήπως και χτυπήσει ο ssd των.

Εννοείται οτι στο πισι δουλειας εχω μπακαπ, αλλα μόνο τ'αρχεια της δουλειάς μου. Οπότε θα ψιλοκλάψω αν χτυπησει ο δισκος και χρειαστεί να εγκαταστήσω τα πάντα ολα απ'την αρχη :(

βασικα ναι δεν ειναι για backup. κανεις ghost τον SSD σε HDD και οταν χτυπησει ο SSD αγοραζεις καινουργιο και κανεις ghost τον HDD στον SSD.

τωρα αν δεν εχεις HDD , μπορεις να κρατησεις τον SSD για backup αλλα δεν λεει. καλυτερα πουλησε τον και παρε εναν μεταχειρισμενο HDD ή βαλτον σε αλλο μηχανημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ανακαλυψα κινεζικο διαμαντακι τωρα που ειμαι σε αναζητηση SSD. 40 ευρω τα 128GB - 60 ευρω τα 256GB

αλλα δεν κανω αγορα ακομα απο ebay γιατι περιμενω απαντηση απο την εταιρεια στο κομματι των 3 χρονων εγγυησης, να μαθω τι παιζει.

θα επανελθω επι του θεματος οταν εχω νεωτερα. δε θα πω κατι αλλο, ειναι εκπληξη!

τελικα μλκιες βρηκα την απαντηση

αρα απο το ebay δεν εχει εγγυηση

(5) Products purchased through a non-payment-authorized distribution channel;

• Like 1

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ενός ssd για τον φορητό μου Link.png Site: ACER ο οποίος έχει αγοραστεί το 2009. Σκέφτομαι να αγοράσω τον Link.png Site: OCZ ώστε να τον βάλω ως πρώτο στον σταθερό μου υπολογιστή και αυτόν που έχω τώρα στον σταθερό (Link.png Site: Kingston να τον μεταφέρω στον φορητό. Τον φορητό τον έχω στο δωμάτιο και τον χρησιμοποιώ μόνο για κάνα internet και κάνα torrent. Απλώς τώρα αργεί πολύ να ανοίξει και γενικώς σέρνεται. Μάλιστα τον είχα κάνει πρόσφατα format κι εκτός από τα βασικά δεν έχω περάσει άλλα προγράμματα πάνω και πάλι μπορεί να κάνει πάνω από ένα με δτο λεπτά για να φορτώσει πλήρως την κεντρική οθόνη των Windows. Πιστεύετε ότι θα δω αισθητές διαφορές σε έναν φορητό τόσο παλιό ή τζάμπα τα έξοδα?

βασικα ναι δεν ειναι για backup. κανεις ghost τον SSD σε HDD και οταν χτυπησει ο SSD αγοραζεις καινουργιο και κανεις ghost τον HDD στον SSD.

τωρα αν δεν εχεις HDD , μπορεις να κρατησεις τον SSD για backup αλλα δεν λεει. καλυτερα πουλησε τον και παρε εναν μεταχειρισμενο HDD ή βαλτον σε αλλο μηχανημα

Xμμ, έχω ξεμείνει απο hdd's. Στις καλές εποχές του χάρισα, λόγω μικρού μεγέθους :(

Kαι ο Samsung Evo TLC είναι αλλά μια χαρά αξιόπιστος είναι.

Ναι είδα και τον 840  :ph34r: Σορρυ αλλα sammy δεν τραβάει σε μένα. Άλλες 1002 εταιρίες υπάρχουν, σταμάτησα να δίνω λεφτά στη samsung εδώ και καιρό σε οποιοδήποτε προϊόν πλέον. Απορώ γιατί το 90% των SSD βγαίνουν με TLC. Δε καταλαβαίνω αυτή την μανία να γράφουν ότι πιάνουν λίγα ΜΒ παραπάνω χωρίς καμία ουσία στην πράξη, τουλάχιστον στον μέσο χρήστη. Μάλλον τους έρχεται και πιο φθηνά το TLC και είναι και πιο γρηγορο φαινομενικά οπότε η εταιρία κερδίζει κατα κυριο λόγο.

H crucial γιατί με το που βγάζει νέο μοντέλο, όλα τα προηγούμενα τα βάζει στα σκουπίδια; (στην ιστοσελίδα τους) Δηλαδή τι, ο MX200 ή έστω ο BX200 (αν και κατώτερος κι από τον BX100) δεν αξίζουν; 

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ενός ssd για τον φορητό μου Link.png Site: ACER ο οποίος έχει αγοραστεί το 2009. Σκέφτομαι να αγοράσω τον Link.png Site: OCZ ώστε να τον βάλω ως πρώτο στον σταθερό μου υπολογιστή και αυτόν που έχω τώρα στον σταθερό (Link.png Site: Kingston να τον μεταφέρω στον φορητό. Τον φορητό τον έχω στο δωμάτιο και τον χρησιμοποιώ μόνο για κάνα internet και κάνα torrent. Απλώς τώρα αργεί πολύ να ανοίξει και γενικώς σέρνεται. Μάλιστα τον είχα κάνει πρόσφατα format κι εκτός από τα βασικά δεν έχω περάσει άλλα προγράμματα πάνω και πάλι μπορεί να κάνει πάνω από ένα με δτο λεπτά για να φορτώσει πλήρως την κεντρική οθόνη των Windows. Πιστεύετε ότι θα δω αισθητές διαφορές σε έναν φορητό τόσο παλιό ή τζάμπα τα έξοδα?

Εννοειται,θα δεις διαφορα,προχωρατο  και δες και αυτον αν θες περιπου στα ιδια λεφτα αλλα ενα κλικ πιο πανω

https://www.skroutz.gr/s/9983945/Adata-Ultimate-SU800-3D-SU800-256GB.html

και κανε και καμια αναβαθμιση επεξεργαστη να παρει εντελως τα πανω του http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=intel+x9100&_sop=15

Kαι windows κοιτα να εισαι σε 32bit αν εισαι με 4gb ραμ.

Θα προτιμουσα κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/comparelists/87?compare=8579039%2C6009313

Ναι είδα και τον 840  :ph34r: Σορρυ αλλα sammy δεν τραβάει σε μένα. Άλλες 1002 εταιρίες υπάρχουν, σταμάτησα να δίνω λεφτά στη samsung εδώ και καιρό σε οποιοδήποτε προϊόν πλέον. Απορώ γιατί το 90% των SSD βγαίνουν με TLC. Δε καταλαβαίνω αυτή την μανία να γράφουν ότι πιάνουν λίγα ΜΒ παραπάνω χωρίς καμία ουσία στην πράξη, τουλάχιστον στον μέσο χρήστη. Μάλλον τους έρχεται και πιο φθηνά το TLC και είναι και πιο γρηγορο φαινομενικά οπότε η εταιρία κερδίζει κατα κυριο λόγο.

H crucial γιατί με το που βγάζει νέο μοντέλο, όλα τα προηγούμενα τα βάζει στα σκουπίδια; (στην ιστοσελίδα τους) Δηλαδή τι, ο MX200 ή έστω ο BX200 (αν και κατώτερος κι από τον BX100) δεν αξίζουν; 

Σόρρυ αλλά μόνο ο 840 είχε θέμα. Ούτε ο 830, ούτε ο 850. Έχεί ειπωθεί τόσες φορές αυτό το παραμύθι και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. 

Τον μέσο χρήστη δεν τον ενδιαφέρει αν είναι TLC ή MLC. Τον πιο πιο απαιτητικό ναι μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Εκτος οτι ο 850 ειναι αισθητα απο τους πιο γρηγορους ssd ,και σε παλαια συστηματα εχουν και 5 χρονια εγγυηση και εχουν αποδειχτει αξιοπιστοι απο τους εκατομυρια χρηστες που δεν παραπονιουνται..

Αξιζουν και οι αλλοι crucial αλλα ο bx 100 ενω εχει καλες ταχυτητες (σε σχεση με ιδιας γενιας) εχουν ακουστει και γι αυτον καποια παραπονακια..

Δεν αξιζουν ομως σε σχεση με τους πιο ανανεωμενους και καινουργιους δισκους ειτε crucial ειτε καποιας αλλης εταιριας..

Εννοειται,θα δεις διαφορα,προχωρατο  και δες και αυτον αν θες περιπου στα ιδια λεφτα αλλα ενα κλικ πιο πανω

https://www.skroutz.gr/s/9983945/Adata-Ultimate-SU800-3D-SU800-256GB.html

και κανε και καμια αναβαθμιση επεξεργαστη να παρει εντελως τα πανω του http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=intel+x9100&_sop=15

Kαι windows κοιτα να εισαι σε 32bit αν εισαι με 4gb ραμ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και θα κοιτάξω κι αυτόν που μου έγραψες. Όσον αφορά τον επεξεργαστή ενδιαφέρον μου ακούγεται και σε χαμηλή τιμή κιόλας απλώς αναρωτιέμαι μήπως υπάρξει κάνα πρόβλημα συμβατότητας και κυρίως όσον αφορά τα ρεύματα που θα χρειάζεται αυτός.

Ευχαριστώ για την απάντηση και θα κοιτάξω κι αυτόν που μου έγραψες. Όσον αφορά τον επεξεργαστή ενδιαφέρον μου ακούγεται και σε χαμηλή τιμή κιόλας απλώς αναρωτιέμαι μήπως υπάρξει κάνα πρόβλημα συμβατότητας και κυρίως όσον αφορά τα ρεύματα που θα χρειάζεται αυτός.

Στειλε μου κωδικο του επεξεργαστη που ηδη εχεις να σου πω σιγουρα αν κανει..

Παντως απο οτι βλεπω,παιρνει σιγουρα τον t9900 που δειχνει λιγο καλυτερος κιολας με λιγοτερα watt

Aλλα εχει την τριπλασια τιμη απο τον χ9100

Αν γραφει αυτο δεν κανει..         AV80577SH0413M

Αν γραφει αυτο κανει ο x9100    AW80576GH0413M   ή  AW80577SH0413M

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...