Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε καλά ακούγονται αυτά για τον MX300 αλλά σκέφτομαι γιατί να πας σε κάτι λιγότερο αξιόπιστο μόνο για να δεις διαφορά σε benchmarks? 

Πάντως οι τιμές μου φαίνονται τσιμπιμένες σε σχέση με πέρσυ και οι crucial γυροφέρνουν στο 100αρικο... Κάτι γύρω στο 80αρι; Κάνας SanDisk ή Kingston? Υπάρχει κάτι αξιόλογο δοκιμασμενο; 

Edit: o SanDisk SSD Plus 240GB αξίζει;

Τον mx300 δεν τον προτεινα μονο για τις ικανοτητες του αλλα και για την αξιοπιστια του..

Στο 80αρη εδω..

https://www.skroutz.gr/s/9983945/Adata-Ultimate-SU800-3D-SU800-256GB.html

Σε mlc εδω

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=6690035%2C4716200%2C8821631%2C3604462

Ο sandisk ο οποιος ειναι και πιο ακριβος, ειναι πολυ αξιοπιστος με νορμαλ ταχυτητες,

ο goodram ειναι πολυ καλος και σε αποδοση και η εταιρια δινει 5χρονια εγγυηση,

ο adata οχι ιδιαιτερα γρηγορος

ο intenso πολυ καλες ταχυτητες και κατι μικροαναφορες σε βαθος χρονου οτι πεφτει η αποδοση.

Αυτα ακριβως ειδα και γω σε χρηστες οτι τους χαιρετησε πανω στον χρονο ο amd και με αποθαρρυνε λιγακι για την αγορα παρολο που εχει καλα χαρακτηριστικα...δεν ξερω γ αυτο ειπα να ρωτησω και δω...

Για τον ocz 150 γενικα ακουω και γω καλα λογια απλα λεω μηπως στα ιδια λεφτα δε παω σε  κατι καλυτερο,ξερω γω

Μονο απο  eshop κοιτας?

Επεξ/σία από Kostas.karras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οχι παντου κοιταω απλα εκει επειδη ειχε την προσφορα του συγκεκριμενου....αν εχεις καμια καλα προταση σ αυτα τα λεφτα ευχαριστως

60 ευρω?

Παντως και απο οικονομικους καλος ειναι και αυτος https://www.skroutz.gr/s/6374160/Silicon-Power-Slim-S55-SATA-III-120GB.html

Τον adata τον ειχα δει και γω..

Τους θεωρεις αυτους καλυτερους απ τον ocz?

Tον sandisk τον θεωρω πιο αξιοπιστο ,οχι πιο γρηγορο και εχει mlc μνημες ο συγκεκριμενος... οχι οποισδηποτε plus..

Tον adata παλι ναι,καλη τιμη, νεα τεχνολογια slc/tlc  νεοι controllers , καλες ταχυτητες,καλα reviews.

• Like 1

Tον sandisk τον θεωρω πιο αξιοπιστο ,οχι πιο γρηγορο και εχει mlc μνημες ο συγκεκριμενος... οχι οποισδηποτε plus..

Tον adata παλι ναι,καλη τιμη, νεα τεχνολογια slc/tlc  νεοι controllers , καλες ταχυτητες,καλα reviews.

Κατατοπιστικοτατος,θα τους δω και θα αποφασισω

• Like 1

Βρε καλά ακούγονται αυτά για τον MX300 αλλά σκέφτομαι γιατί να πας σε κάτι λιγότερο αξιόπιστο μόνο για να δεις διαφορά σε benchmarks? 

Πάντως οι τιμές μου φαίνονται τσιμπιμένες σε σχέση με πέρσυ και οι crucial γυροφέρνουν στο 100αρικο... Κάτι γύρω στο 80αρι; Κάνας SanDisk ή Kingston? Υπάρχει κάτι αξιόλογο δοκιμασμενο; 

Edit: o SanDisk SSD Plus 240GB αξίζει;

Kαι ο Samsung Evo TLC είναι αλλά μια χαρά αξιόπιστος είναι.

• Like 1

Kαι ο Samsung Evo TLC είναι αλλά μια χαρά αξιόπιστος είναι.

Καλά αυτός TLC είναι αλλά ούτε περιορισμό στην ταχύτητα έχει μετά τα 8-16GB cache, ούτε τίποτα.

Eκεί στην Sammy είναι "They see me rolling, they hatin' "...  :ph34r:

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο intenso πολυ καλες ταχυτητες και κατι μικροαναφορες σε βαθος χρονου οτι πεφτει η αποδοση.

αυτο πως γινεται? δεν δουλευει σωστα το trim και το garbage collection?

Καλά αυτός TLC είναι αλλά ούτε περιορισμό στην ταχύτητα έχει μετά τα 8-16GB cache, ούτε τίποτα.

500GB και πανω γιατι πιανει τον παραλληλισμο των NAND

TurboWrite.png

το οποιο ισχυει και για τον MX300.

ειναι θεμα μεγεθους των NAND για να βγαινει ο παραλληλισμος δεν ειναι κατι γαματο που κανει η samsung

http://www.tomshardware.com/reviews/crucial-mx300-2tb-ssd-review,4764-2.html

απλα για να ξερουμε τι λεμε ;)

οσο αυξανονται τα επιπεδα στο 3D τοσο θα μειωνονται τα τσιπακια, τοσο θα πεφτουν οι επιδοσεις, τοσο θα αυξανεται η χωρητικοτητα.

στα 64 επιπεδα θα ξεκινουν τα μεγεθη απο τα 500GB. τα 250/275 τελος

ξεχασα να προσθεσω οτι παραλληλά αυξανουν και τον διαυλο επικοινωνιας μεταξυ των nand για να αυξησουν τις μειωμενες αποδοσεις

Επεξ/σία από FarCry

αυτο πως γινεται? δεν δουλευει σωστα το trim και το garbage collection?

Μπορεί απο garbage collection, μπορει να υπεστει Finalization μπορει απλά να εχει μπουκωσει την χωρητικότητα, μπορει να εχει χαμηλη υγεία ο δίσκος, δεν γνωριζω αναφορες χρηστων λεω.

Παντως τους 128 top intenso που εχω δουλεψει, μέχρι στιγμής είναι οοοκ!

Corsair F120GB2

Τον έχω 6 χρόνια και κάτι, 24/7/365, κι έχει 19.75ΤΒ εγγραφές...

Nα φοβάμαι; Τονίζω πως στο hdd sentinel φαινεται απροβλημάτιστος, 100% κτλ, καθολου σφάλματα.

Ούτως ή άλλως εχω δρομολογήσει την αγορά ενός sasmsung pro 950, 250κάτι GB.

Να...επισπεύσω την αγορά;

Μπορεί απο garbage collection, μπορει να υπεστει Finalization μπορει απλά να εχει μπουκωσει την χωρητικότητα, μπορει να εχει χαμηλη υγεία ο δίσκος, δεν γνωριζω αναφορες χρηστων λεω.

Παντως τους 128 top intenso που εχω δουλεψει, μέχρι στιγμής είναι οοοκ!

κοιτα αν δεν εχεις δει εικονες, μπορει να λενε και μλκιες :P

Corsair F120GB2

Τον έχω 6 χρόνια και κάτι, 24/7/365, κι έχει 19.75ΤΒ εγγραφές...

Nα φοβάμαι; Τονίζω πως στο hdd sentinel φαινεται απροβλημάτιστος, 100% κτλ, καθολου σφάλματα.

Ούτως ή άλλως εχω δρομολογήσει την αγορά ενός sasmsung pro 950, 250κάτι GB.

Να...επισπεύσω την αγορά;

οι SSD μπορει να ψοφισουν την αλλη μερα ετσι χωρις κανενα καμια προφανη ενδειξη. δεν ξερεις ποτε θα γινει αυτο. η φθορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων . ο χρονος power on hours, ειναι πολλα. να κρατας παντα αντιγραφο ασφαλειας just in case.

αυτο και μη σε νοιαζει. αμα σκασει αγοραζεις καινουργιο.

οι SSD μπορει να ψοφισουν την αλλη μερα ετσι χωρις κανενα καμια προφανη ενδειξη. δεν ξερεις ποτε θα γινει αυτο. η φθορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων . ο χρονος power on hours, ειναι πολλα. να κρατας παντα αντιγραφο ασφαλειας just in case.

αυτο και μη σε νοιαζει. αμα σκασει αγοραζεις καινουργιο.

Έλεγα να αγοράσω τον ssd π'αναφέρω και να κανω ghost τον τωρινο ssd.

Oπότε εγκαθιστώ τον καινουργιο, κι αφήνω τον corsair "backup" ας πούμε, με το λειτουργικο κι οτι εχω. Απλα΄, νομιζω, εσύ μου ανέφερες πως ο ssd δε κάνει γι'αυτη τη δουλεια (εκτος κουτιου) ή κάνω λάθος;

Στα 2 λαπτοπ εχω κανει το ιδιο πράγμα. Εχω τους "μαμα" hdd στο συρτάρι, μήπως και χτυπήσει ο ssd των.

Εννοείται οτι στο πισι δουλειας εχω μπακαπ, αλλα μόνο τ'αρχεια της δουλειάς μου. Οπότε θα ψιλοκλάψω αν χτυπησει ο δισκος και χρειαστεί να εγκαταστήσω τα πάντα ολα απ'την αρχη :(

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...