Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγο καιρό είχα πάρει προτάσεις για SSD , οι οποίες πλέον δεν ισχύουν διότι οι δίσκοι αυτοί δεν είναι διαθέσιμοι (ναι, αργώ να αγοράσω :mrgreen:).

Τι προτείνετε λοιπόν για "σαπάκι" laptop (E-300 APU, 4GB RAM, 5400K HDD);

Προφανώς δε μας απασχολούν τα +5000 IOPS που μπορεί να έχει παραπάνω ένας "καλός" από έναν "οικονομικό" δίσκο. Δεν είναι μηχάνημα επιδόσεων για να ψάχνουμε και την τελευταία σταγόνα ταχύτητας, θέλουμε απλά να πάψει να είναι εκνευριστικό στη χρήση!

Crucial MX300, BX200; Trion 150; Intel 540S; WD Blue; Κάτι άλλο; 

Στα 180-250 GiB καλά είμαστε. Και πιο κάτω θα έπεφτα αλλά μην είμαστε οριακά.

Τα 100 ευρώ είναι ΑΝΩΤΑΤΟ όριο, ενώ αποκλείεται οποιοσδήποτε δίσκος της Samsung. 

Θα προτιμούσα και κάποιον MLC, αλλά σε αυτό το budget άντε να βρεις (και με τέτοιο μέγεθος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πριν λίγο καιρό είχα πάρει προτάσεις για SSD , οι οποίες πλέον δεν ισχύουν διότι οι δίσκοι αυτοί δεν είναι διαθέσιμοι (ναι, αργώ να αγοράσω :mrgreen:).

Προφανώς δε μας απασχολούν τα +5000 IOPS που μπορεί να έχει παραπάνω ένας "καλός" από έναν "οικονομικό" δίσκο. Δεν είναι μηχάνημα επιδόσεων για να ψάχνουμε και την τελευταία σταγόνα ταχύτητας, θέλουμε απλά να πάψει να είναι εκνευριστικό στη χρήση!

Τα 100 ευρώ είναι ΑΝΩΤΑΤΟ όριο, ενώ αποκλείεται οποιοσδήποτε δίσκος της Samsung. 

Θα προτιμούσα και κάποιον MLC, αλλά σε αυτό το budget άντε να βρεις (και με τέτοιο μέγεθος).

Εγώ αυτον σκέφτομαι!!

Επαναλαμβάνομαι, αλλά εδώ είναι μια επιλογή, MLC και μή Samsung στα 85.

Τον είχα δει και αυτόν, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός καθώς δεν πολυ-ακούγονται οι HyperX (ούτε έχω ξαναψωνίσει οτιδήποτε αυτής της εταιρείας στο παρελθόν). 

Θα τον ερευνήσω λιγάκι και θα επανέλθω.  ;)

Θα τον ερευνήσω λιγάκι και θα επανέλθω.  ;)

Να τον ερευνήσεις, στο http://ssd.userbenchmark.com/ πάντως είναι 1ος μετα τους Samsung, οπότε δεν ισχύει το ότι δεν πολυ ακούγονται. Δεν λέω ότι δεν έχει τα αρνητικά του αλλά για την τιμή αυτή ίσως είναι η πιο καλή επιλογή.

Εδώ και το benchmark στο PC μου:

PZ1TPU3.png

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=3604462%2C6690035%2C7260183%2C8142815%2C6582188

oλοι mlc και οι δυο πρωτελευταιοι με 5 χρονια εγγυηση

γιατι να το κανεις αυτο? με 10 ευρω παραπανω απο ελλαδα καλυτερο θα βρεις..

Να τον ερευνήσεις, στο http://ssd.userbenchmark.com/ πάντως είναι 1ος μετα τους Samsung, οπότε δεν ισχύει το ότι δεν πολυ ακούγονται. Δεν λέω ότι δεν έχει τα αρνητικά του αλλά για την τιμή αυτή ίσως είναι η πιο καλή επιλογή.

Εδώ και το benchmark στο PC μου:

PZ1TPU3.png

Παντως για το συγκεκριμενο site εχω πολλες αμφιβολιες.... σημερα με ενα φιλο ξεσκονιζαμε τα pc μας και το τεσταραμε εδω και ηταν πολυ αναμεικτα τα συναισθηματα.. καταρχην και στους δυο μας οι μνημες μας φαινοντουσαν πολυ χαλια..ο φιλος ηταν σε φαση να παρει καινουργιες..

Για κατι πιο εγκυρο θα προτεινα αυτο..

http://www.passmark.com/download/pt_download.htm

Το κατεβαζεις απο πανω, το test 9

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=3604462%2C6690035%2C7260183%2C8142815%2C6582188

oλοι mlc και οι δυο πρωτελευταιοι με 5 χρονια εγγυηση

Aν και γνωμη μου ειναι μην δωσεις τοσα για ενα παλιο λαπτοπ. παρε τον ocz trion 150 που τα παει πολυ καλα με παλια συστηματα,τυπου sata 2.. 

• Like 1

Aν και γνωμη μου ειναι μην δωσεις τοσα για ενα παλιο λαπτοπ. παρε τον ocz trion 150 που τα παει πολυ καλα με παλια συστηματα,τυπου sata 2.. 

Δεν έχουν διαφορά. Ο Trion 150 είναι στα 75€ (msystems) ενώ ο HyperX στα 87€ (you.gr). Για μόλις +15% το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμήσω τον MLC.

Τουλάχιστον 40 ευρώ από Ελλάδα.

Δεν έχουν διαφορά. Ο Trion 150 είναι στα 75€ (msystems) ενώ ο HyperX στα 87€ (you.gr). Για μόλις +15% το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμήσω τον MLC.

Kαι με ακομα +15% εγω θα προτιμουσα αυτον που ειναι σε ταχυτητες 850 evo kai exei 5 xρονια εγγυηση https://www.skroutz.gr/s/8142815/Kingston-SSDNow-KC400-256GB.html

Κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αν δε ξέφευγε εκτός budget. Μην ξεχνάς ότι έθεσα ως όριο τα 100 ευρώ...

Εν τω μεταξύ έχω καεί αρκετές φορές με το "έλα μωρέ λίγο ακόμα". Εκεί που ξεκινούσα να ψάχνω κάτι στα 50 ευρώ π.χ., ανέβαινε, ανέβαινε, ανέβαινε έφτανα να κοιτάω προϊόντα με 4x τα λεφτά που σκόπευα να δώσω.  :eek:

Κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αν δε ξέφευγε εκτός budget. Μην ξεχνάς ότι έθεσα ως όριο τα 100 ευρώ...

Εν τω μεταξύ έχω καεί αρκετές φορές με το "έλα μωρέ λίγο ακόμα". Εκεί που ξεκινούσα να ψάχνω κάτι στα 50 ευρώ π.χ., ανέβαινε, ανέβαινε, ανέβαινε έφτανα να κοιτάω προϊόντα με 4x τα λεφτά που σκόπευα να δώσω.  :eek:

Νταξει δεν ξεφυγαμε απο τα 100 ευρω σε mlc..5 χρονια εγγυηση μετρανε ομως..

Τωρα ομως που το παρατηρω δεν βλεπω συμβατοτητα με sata2  που αυτο σημαινει πως τα αποτελεσματα ταχυτητας μπορει να ειναι πολυ κακα,χειροτερα απο τον ocz.. τσεκαρε τι σατα εχει το λαπτοπ σου πρωτα.. 

post-330131-0-08917300-1478464293_thumb.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...