Xristaras12 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Αυτον με τα 3gb μπορείς να τον κάνεις και εξωτερικό? Ή είναι εσωτερικός μονο? Οι δίσκοι που αγοράζω είναι ΠΑΝΤΑ εσωτερικοί μιας και έχω docking station Και τους κάνω εξωτερικούς(σε σταθερό σημείο βέβαια)Αν χρειαστεί να βγει κάποιος απ τους δίσκους εκτός σπιτιού έχω θήκη που κάνει τους κάνει εξωτερικούς(με usb σύνδεση και τροφοδοσία) οπότε ναι μπορείς να αγοράσεις όποιον δίσκο θες και να τον κάνεις εξωτερικό αντι να παίρνεις το "μαυρο"κουτί που δεν ξέρεις τι δίσκο περιέχει μέσα μέχρι να τον βάλεις σε κάποιο πρόγραμμα η να δεις review. Επίσης σε σχέση με εναν έτοιμο εξωτερικό,έχεις παραπάνω εγγύηση σε μερικά μοντέλα(μπορείς να πάρεις με παραπάνω κόστος πχ WD black να τον κάνεις εξωτερικό.ΟΚ έχεις δώσει παραπάνω χρήματα για το όλο κιτ αλλα τουλάχιστον για 5 χρόνια δεν θα σε απασχολήσει. Εχεις σίγουρη την εγγύηση Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο. Απο πλευράς καθαρά και μόνο αξιοπιστίας τί διαφορά έχουν οι WD RED, BLACK και BLUE ? Έναν RED μπορώ να τον χρησιμοποιώ σαν κάτι ανώτερο του blue για την χρήση που θα προοριζόταν ένας blue? Δηλαδή όχι για NAS. Ουσιαστικά η WD σου λέει οτι οι black ειναι οι Νο1 που βγάζει μιας και έχουν και τις μεγαλύτερες ταχύτητες και τον μεγαλύτερο χρόνο εγγύησης(7200rpm,μικρό seek time/5ετης εγγύηση) Οι blue είναι μια μέση κατάσταση αν δεν έχεις χρήματα να πας σε black.ΟΜΩΣ οι νέοι blue είναι green με άλλη ονομασία(συνήθως ξεχωρίζουν απ το Z στο τελος ΠΧ ο ezex ειναι καλός blue ο ezrz είναι green rebrand blue) Οι Red είναι για NAS Storage και γενικότερα για αποθήκη. Οι purple είναι για καταγραφικά. οι Green είναι για μικρή κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία αλλα δυστυχώς έχουν πολλά μειονεκτήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnis1996 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ουσιαστικά η WD σου λέει οτι οι black ειναι οι Νο1 που βγάζει μιας και έχουν και τις μεγαλύτερες ταχύτητες και τον μεγαλύτερο χρόνο εγγύησης(7200rpm,μικρό seek time/5ετης εγγύηση) Οι blue είναι μια μέση κατάσταση αν δεν έχεις χρήματα να πας σε black.ΟΜΩΣ οι νέοι blue είναι green με άλλη ονομασία(συνήθως ξεχωρίζουν απ το Z στο τελος ΠΧ ο ezex ειναι καλός blue ο ezrz είναι green rebrand blue) Οι Red είναι για NAS Storage και γενικότερα για αποθήκη. Οι purple είναι για καταγραφικά. οι Green είναι για μικρή κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία αλλα δυστυχώς έχουν πολλά μειονεκτήματα. Ευχαριστώ. Έχω 3 blue μέχρι στιγμής και είναι όλοι πραγματικοί blue. Όμως τώρα ψάχνω έναν 2,5 άρη για να κάνω εξωτερικό με θήκη. Άρα για τη χρήση που θέλω προσανατολίζομαι σε Blue και Βlack μόνο. Επειδή την πάτησα με άλλον εξωτερικό WD που χάλασε εκτός εγγύησης με έλαχιστη χρήση, θα πάρω Black. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ. Έχω 3 blue μέχρι στιγμής και είναι όλοι πραγματικοί blue. Όμως τώρα ψάχνω έναν 2,5 άρη για να κάνω εξωτερικό με θήκη. Άρα για τη χρήση που θέλω προσανατολίζομαι σε Blue και Βlack μόνο. Επειδή την πάτησα με άλλον εξωτερικό WD που χάλασε εκτός εγγύησης με έλαχιστη χρήση, θα πάρω Black. Καλά μη νομίζεις οτι οι black δεν χαλάνε,αν διάβασες προηγούμενα πόστ μου,και μένα χτύπησε ελαφρώς ο δίσκος αλλα ήμουν εντός εγγύησης. Και ο δίσκος αντικαταστάθηκε και η εγγύηση ανανεώθηκε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnis1996 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Καλά μη νομίζεις οτι οι black δεν χαλάνε,αν διάβασες προηγούμενα πόστ μου,και μένα χτύπησε ελαφρώς ο δίσκος αλλα ήμουν εντός εγγύησης. Και ο δίσκος αντικαταστάθηκε και η εγγύηση ανανεώθηκε. Δεν με νοιάζει τοσο να χτυπήσει γιατι έχω άλλα 3 ανεξάρτητα Backups πλέον αλλά εμένα μου χτύπησε ο εξωτερικός με μόνο 2 μέρες χρήσης(οχι συνεχόμενα) και ήμουν εκτός εγγύησης. Επομένως δεν με νοιάζει τοσο αν θα χτυπήσει όσο να είμαι καλυμμένος με εγγύηση όπως ήσουν και εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason97 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Οι purple και οι red δεν θα αντεχουν και περισσοτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα. Λόγω του ότι θέλω να αποφύγω το format στους υπάρχοντες SSD αλλά θέλω και φρέσκια εγκατάσταση για την καθημερινότητά μου, αφού η υπάρχουσα έχει θέματα που δεν μπορώ να λύσω (yourtvlink.) κ.λ.π. ψάχνω για μια συμφέρουσα επιλογή σε SSD . Κάτι το οποίο να μείνει και στα επόμενα συστήματά μου . Μητρική η GIGABUYE 990FXA UD7 , οπότε pci-e θύρες περισσεύουν . Για πείτε καμιά γνώμη. Εχω καιρό να ψαχτώ σε αυτό το θέμα. Να πάρω έναν OCZ-RD400-512GB https://www.skroutz.gr/s/9183041/OCZ-RD400-512GB-AIC.html ή εναν Samsung-960-Evo-NVMe-M-2 https://www.skroutz.gr/s/10160642/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-500GB.html ή εναν Samsung-950-Pro-NVMe-256GB που είναι πιο οικονομικός https://www.skroutz.gr/s/7886076/Samsung-950-Pro-NVMe-256GB.html?from=catspan με τον ανάλογο αντάπτορα? https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=catspan&keyphrase=pci-e+ssd ή να στραφώ σε κάτι κατώτερο σε sata III ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Οι purple και οι red δεν θα αντεχουν και περισσοτερο? Πιστευω η σειρα purple ειναι η πιο αξιοπιστη.. Καλημέρα. Λόγω του ότι θέλω να αποφύγω το format στους υπάρχοντες SSD αλλά θέλω και φρέσκια εγκατάσταση για την καθημερινότητά μου, αφού η υπάρχουσα έχει θέματα που δεν μπορώ να λύσω (yourtvlink.) κ.λ.π. ψάχνω για μια συμφέρουσα επιλογή σε SSD . Κάτι το οποίο να μείνει και στα επόμενα συστήματά μου . Μητρική η GIGABUYE 990FXA UD7 , οπότε pci-e θύρες περισσεύουν . Για πείτε καμιά γνώμη. Εχω καιρό να ψαχτώ σε αυτό το θέμα. Να πάρω έναν OCZ-RD400-512GB https://www.skroutz.gr/s/9183041/OCZ-RD400-512GB-AIC.html ή εναν Samsung-960-Evo-NVMe-M-2 https://www.skroutz.gr/s/10160642/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-500GB.html ή εναν Samsung-950-Pro-NVMe-256GB που είναι πιο οικονομικός https://www.skroutz.gr/s/7886076/Samsung-950-Pro-NVMe-256GB.html?from=catspan με τον ανάλογο αντάπτορα? https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=catspan&keyphrase=pci-e+ssd ή να στραφώ σε κάτι κατώτερο σε sata III ? Ti σε απασχολει περισσοτερο? χωρητικοτητα?ταχυτητες?αξιοπιστια? BUDGET? χρηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Πιστευω η σειρα purple ειναι η πιο αξιοπιστη.. Το ξέρω οτι πρήζω,αλλα ακόμα δεν έχω κατασταλάξει κάπου για δίσκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Το ξέρω οτι πρήζω,αλλα ακόμα δεν έχω κατασταλάξει κάπου για δίσκο Aν θες το κεφαλι σου υσηχο πας στον hitachi αλλιως για πιο οικονομικο στον purple.. μην το πολυσκεφτεσαι.. οτι λεει η τσεπη σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Aν θες το κεφαλι σου υσηχο πας στον hitachi αλλιως για πιο οικονομικο στον purple.. μην το πολυσκεφτεσαι.. οτι λεει η τσεπη σου.. αρα τον red να τον αποκλείσω; εβλεπα επίσης και τους seagate NAS αλλα δεν ξέρω δεν με τραβάνε ύστερα απο τις αποτυχίες που είχα. Αν δεν θεωρούσα φολα τον green που έχω τώρα σίγουρα θα είχα πάρει κάποιον WD χωρίς να ρωτήσω,απλά βλέπω 5400 στροφές,intellipoint και συναφή και φαντάζομαι θα απογοητευτώ ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason97 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Αμα τους βαλεις για καθημερινη χρηση θα γινει τιποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 H seagate καπου που τα παει υπεροχα ειναι στην κατηγορια τον 4tb. Σε τιμες κατω των 100 ειναι ολα αμφιρροπα τα πραγματα για ολους.. αλλα αναμεσα σε red και purple αν με ενδιεφερε περισσοτερο η αξιοπιστια απο την ταχυτητα θα πηγαινα στον purple μιας και εχω δει και στον red καμποσα αρνητικα και ας εχει και αρκετες θετικες αξιολογησεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason97 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Μεταξυ purple και red διαλεγεις rurple γιατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Aναμεσα σε red και purple αν με ενδιεφερε περισσοτερο η αξιοπιστια απο την ταχυτητα θα πηγαινα στον purple μιας και εχω δει και στον red καμποσα αρνητικα και ας εχει και αρκετες θετικες αξιολογησεις.. Αρα διαλεγεις αξιοπιστια και μετα ταχυτητα ή ταχυτητα και μετα αξιοπιστια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 αξιοπιστία ναι αλλα αμα ειναι να περιμένω κανενα 15λεπτό για να μεταφέρω 60+γίγα παιχνίδι την κάτσαμε Τι αρνητικά έχεις δει στους red? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις