Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ο συγκεκριμένος που παραθέτεις,είναι ο τελευταίος γνήσιος WD Blue που βγήκε.Απο εκεί και έπειτα οι blue ειναι green rebrand. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ο συγκεκριμένος που παραθέτεις,είναι ο τελευταίος γνήσιος WD Blue που βγήκε.Απο εκεί και έπειτα οι blue ειναι green rebrand. Πουλιούνται ακόμα οι κανονικοί WD Blue. Ξεχωρίζουν από τις στροφές. Π.χ. οι μπλε που είναι πρώην πράσινοι είναι στις 5400 και επιπλέον στην ονομασία τους έχουν ένα Ζ στο τέλος του Modfel number. Π.χ. http://www.skroutz.gr/s/7602143/Western-Digital-Blue-1TB.html Έχω στον υπολογιστή τον WDC WD5000AAKS-00UU3A0 και από τον Ιούνιο μου βγάζει πρόβλημα στο HD Sentinel. Σκέφτομαι να τον αλλάξω με αυτόν https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html?keyphrase=WD10EZEX . Σε αυτή την τιμή - κατηγορία υπάρχει κάποιος καλύτερος? 1.JPG2.JPG Γιατί αυτός που αναφέρεσαι είναι καλύτερος? Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος. Είναι σαν το τζόκερ. Όλοι πάνω κάτω ίδιοι είναι με εξαίρεση τους WD RED (κυρίως τους pro) και τους δίσκους Hitachi που έχουν χαμηλότερα ποσοστά επιστροφής σύμφωνα πάντα με έρευνες. Τίποτα λοιπόν δεν είναι σιγουρο γι αυτό πάντα φυλάμε τα αρχεία μας σε τουλάχιστον 2 δίσκους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnis1996 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, Ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο στο 1Tb 2,5'' χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Ειναι καλύτερο να πάρω ξεχωριστά δίσκο και θήκη ή να πάρω κάποιον έτοιμο? Ο δίσκος δεν θα είναι συνέχεια σε λειτουργία και θα χρησιμεύει κυρίως για extra backup ή και για μεταφορά αρχείων (σπάνια). Είχα έναν WD που χάλασε με δύο μέρες λειτουργίας (όχι συνεχόμενα) τόσο δείχνει το Sentinel. Θέλω λοιπόν να είναι αξιόπιστος όσο γίνεται. Να μείνω σε WD ή υπάρχει και άλλη αξιόλογη εναλλακτική? Έχει κανείς να προτείνει κάποιον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Πουλιούνται ακόμα οι κανονικοί WD Blue. Ξεχωρίζουν από τις στροφές. Π.χ. οι μπλε που είναι πρώην πράσινοι είναι στις 5400 και επιπλέον στην ονομασία τους έχουν ένα Ζ στο τέλος του Modfel number. Π.χ. http://www.skroutz.gr/s/7602143/Western-Digital-Blue-1TB.html Γιατί αυτός που αναφέρεσαι είναι καλύτερος? Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος. Είναι σαν το τζόκερ. Όλοι πάνω κάτω ίδιοι είναι με εξαίρεση τους WD RED (κυρίως τους pro) και τους δίσκους Hitachi που έχουν χαμηλότερα ποσοστά επιστροφής σύμφωνα πάντα με έρευνες. Τίποτα λοιπόν δεν είναι σιγουρο γι αυτό πάντα φυλάμε τα αρχεία μας σε τουλάχιστον 2 δίσκους. σωστά δεν αντιλέγω,αν θες επίσης ρίξε μια ματιά και στο δικό μου ποστ αν έχεις άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Το ότι μειώνονται οι επιδόσεις μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα παίζει ο δίσκος μπορεί και όχι. Δεν έχει και λίγα gb ελεύθερα. Όσο πιο πολύ φορτωμένος με δεδομένα τόσο πέφτους οι επιδόσεις. Μπορείς να κάνεις έναν έλεχγο με το διαγνωστικό της εταιρίας αλλά και με το HDD regenerator. Αν και στα δύο την βγάλει καθαρή τότε είναι οκ ο δίσκος. Αν πας σε νέο δίσκο πάνε σε Red τους απλούς γιατί οι Pro κοστίζουν όπως και οι Hitachi που είναι η καλύτερη επιλογή αλλά και αυτοί είναι φαρμακείο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Το ότι μειώνονται οι επιδόσεις μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα παίζει ο δίσκος μπορεί και όχι. Δεν έχει και λίγα gb ελεύθερα. Όσο πιο πολύ φορτωμένος με δεδομένα τόσο πέφτους οι επιδόσεις. Μπορείς να κάνεις έναν έλεχγο με το διαγνωστικό της εταιρίας αλλά και με το HDD regenerator. Αν και στα δύο την βγάλει καθαρή τότε είναι οκ ο δίσκος. Αν πας σε νέο δίσκο πάνε σε Red τους απλούς γιατί οι Pro κοστίζουν όπως και οι Hitachi που είναι η καλύτερη επιλογή αλλά και αυτοί είναι φαρμακείο. όλα τα διαγνωστικά τον βγάζουν ΟΚ(HDS,wd data lifeguard diagnostics),είδα και το smart απ το HDS και δεν υπάρχει πρόβλημα σε καμία παράμετρο(spin retry,μοτέρ,recalibration κλπ κλπ)απλά πέφτουν οι επιδόσεις συνεχώς. Πριν πολύ καιρό(μπορεί και χρόνο)έγινε διακοπή ρεύματος ενώ μετέφερα αρχεία και ζήτησε να γινει checkdisk.Περίπου απο τότε άρχισαν και οι καθυστερήσεις. Το μόνο που έγραψε τότε ηταν πρόβλημα επικοινωνίας του δίσκου με τον host(το HDS) στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος. επίσης βλέπω οτι ο 2ΤΒ red ειναι κοντά σε τιμή με τον 3ΤΒ και σκέφτομαι αν αξίζει μελλοντικά η όχι. Τον δίσκο θα τον χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ για αντίγραφα και αρχεία που χρειάζομαι(θα αντικαταστήσει τον 1.5ΤΒ WD15EARX που έχω τώρα για αυτη την δουλειά δλδ) επίσης προβληματίζομαι αν θα αναγνωριστεί ο 3ΤΒ απ το docking station που έχω(http://www.skroutz.gr/s/7240624/RaidSonic-Icy-Box-IB-116StU3-B.html)μιας και τον Μάιο έβαλα τον 850evo πάνω για να κάνω κλώνο το λειτουργικό του λάπτοπ και δεν τον αναγνώριζε ενώ ενα πανάρχαιο AC Ryan που έχω τον είδε κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 αν και άργησα να το δω έχω τον 850 evo 250gb απο αρχές Μαΐου στο λάπτοπ. Σταδιακά παρατηρώ τον χρόνο εκκίνησης να πέφτει και πλέον εδώ και 2-3 μήνες είναι στασιμες οι επιδόσες. Στο λέω γιατί στην αρχή έτριβα τα μάτια μου απο τον χρόνο εκκίνησης του λαπτοπ χωρίς καθαρή εγκατάσταση win7 2+ετών (5 έχω συνολο το λαπτοπ) τα νούμερα απο bench έχουν ανέβει σε σχέση με την αρχή,αλλά πλεον οι εμφανείς επιδόσεις(χρόνος εκκίνησης κλπ)έχουν ελαφρώς μειωθεί. Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ως προς τα εγκατεστημενα προγράμματα και συνδεδεμένα περιφεριακά,οι τελίτσες πριν γίνουν η σημαια των 7 δεν ακουμπούσαν και είχε εκκινήσει το λαπτοπ. πλέον και ακουμπάνε και κάνουν τον πρώτο "παλμό" απο εκει και έπειτα βέβαια τα πάντα ανοίγουν σφαιράτα. Και τώρα στο θέμα μου. Εχω απ το 2011 εναν WD15EARX με περίπου 350gb ελεύθερα. Ειναι πλήρες backup του κανονικού backup(δλδ έχω και αρχεία που δεν με απασχολεί να τα χάσω,απλα τα έχω ΜΗΠΩΣ και χρειαστώ κάτι) τον τελευταιο καιρό παρατηρώ σημαντική πτώση στις επιδόσεις του,να μην μπορεί να γράψει με πάνω απο 40-45ΜΒ/s ενω πριν βαραγε 100αρες συνδεδεμένος σε sata3 θύρα στον σταθερό κλπ. επειδη τον φοβάμαι,έχει περάσει και πολλά τόσα χρόνια αλλα έχει συνολικά 40μέρες λειτουργία(τον βάζω πάνω μόνο για δημιουργια αντιγράφων και τίποτα άλλο)σκέφτομαι αντικατάσταση. Σε πράσινο δεν ξαναπάω,το μετάνιωσα αλλα τότε δεν ήξερα. Να πάω σε 2TB RED λόγω 3ετης εγγυήσεως η να παω σε blue; οι επιδόσεις ΔΕΝ με καίνε και τόσο αλλα δεν μπορώ να περιμένω 10λεπτα+ να κάνει αντίγραφο ενα παιχνίδι 25 γιγα(the crew)ώστε να μην το κατεβάζω απ το Uplay μετά. ΠΡΟΣΘΗΚΗ:μόλις θυμήθηκα οτι οι νεοι blue ειναι rebrand των green οπότε μάλλον δεν κλείνω για μπλέ. Χρισταρα γνωμη μου για wd τα καλυτερα που εχω δει ειναι σε purple,και με red πολυ μετρια τα πραγματα.. για αξιοπιστια και γενικοτερα αναλογως τιμης σε εναν απο αυτους θα κοιτουσα.. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=441634%2C4588669%2C4470389 Καλησπέρα, Ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο στο 1Tb 2,5'' χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Ειναι καλύτερο να πάρω ξεχωριστά δίσκο και θήκη ή να πάρω κάποιον έτοιμο? Ο δίσκος δεν θα είναι συνέχεια σε λειτουργία και θα χρησιμεύει κυρίως για extra backup ή και για μεταφορά αρχείων (σπάνια). Είχα έναν WD που χάλασε με δύο μέρες λειτουργίας (όχι συνεχόμενα) τόσο δείχνει το Sentinel. Θέλω λοιπόν να είναι αξιόπιστος όσο γίνεται. Να μείνω σε WD ή υπάρχει και άλλη αξιόλογη εναλλακτική? Έχει κανείς να προτείνει κάποιον? Aρα θα πας σε ξεχωριστά δίσκο και θήκη.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Χρισταρα γνωμη μου για wd τα καλυτερα που εχω δει ειναι σε purple,και με red πολυ μετρια τα πραγματα.. για αξιοπιστια και γενικοτερα αναλογως τιμης σε εναν απο αυτους θα κοιτουσα.. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=441634%2C4588669%2C4470389%2C6422651 τους έχω δει τους μώβ αλλα διαβάζω απο άλλα φορουμ εξωτερικού οτι δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις για μεγάλες μεταφορές αρχείων κλπ κλπ. Εμένα το 90% των χρήσεων του δίσκου θα είναι: full backup του OS του λαπτοπ(μιλάμε για κοντά 75 γιγα στον ssd) αντίγραφα των βιβλιοθηκών μου(Steam,origin,Uplay)αλλα και των αλλων παιχνιδιων(πχ gtav απο rockstar)τα οποία δυστυχώς οσο πάνε και μεγαλώνουν σε μέγεθος. το BF4 έχει φτάσει 55-60 γιγα και το GTAV με τις τελευταιες ενημερώσεις κοντεύει τα 70 αν θυμάμαι καλα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει αρχικά ειναι η αξιοπιστία του δίσκου,αν και αρχές του '16 μου χτύπησε ο black που έχω στον σταθερό(οπότε πάλι δεν υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης,black σου λεει μετά,επιδόσεις/αξιοπιστια κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 τους έχω δει τους μώβ αλλα διαβάζω απο άλλα φορουμ εξωτερικού οτι δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις για μεγάλες μεταφορές αρχείων κλπ κλπ. Εμένα το 90% των χρήσεων του δίσκου θα είναι: full backup του OS του λαπτοπ(μιλάμε για κοντά 75 γιγα στον ssd) αντίγραφα των βιβλιοθηκών μου(Steam,origin,Uplay)αλλα και των αλλων παιχνιδιων(πχ gtav απο rockstar)τα οποία δυστυχώς οσο πάνε και μεγαλώνουν σε μέγεθος. το BF4 έχει φτάσει 55-60 γιγα και το GTAV με τις τελευταιες ενημερώσεις κοντεύει τα 70 αν θυμάμαι καλα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει αρχικά ειναι η αξιοπιστία του δίσκου,αν και αρχές του '16 μου χτύπησε ο black που έχω στον σταθερό(οπότε πάλι δεν υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης,black σου λεει μετά,επιδόσεις/αξιοπιστια κλπ) Ναι δεν φημιζονται για τις καλυτερες επιδοσεις αλλα ουτε για τις χειροτερες.. Στο λεω απο την αποψη κυριως της αξιοπιστιας θα θυσιαζα λιγο τις επιδοσεις.. Εξαλου δεν θα κανεις (φανταζομαι) καθημερινα μεταφορα μεγαλων αρχειων.. Αν δεν σε καλυπτει η WD , κοιτα και τον sv35 αλλιως θα ελεγα μονοδρομος ο hitachi αν και ακριβουλης.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ναι δεν φημιζονται για τις καλυτερες επιδοσεις αλλα ουτε για τις χειροτερες.. Στο λεω απο την αποψη κυριως της αξιοπιστιας θα θυσιαζα λιγο τις επιδοσεις.. Εξαλου δεν θα κανεις (φανταζομαι) καθημερινα μεταφορα μεγαλων αρχειων.. Αν δεν σε καλυπτει η WD , κοιτα και τον sv35 αλλιως θα ελεγα μονοδρομος ο hitachi αν και ακριβουλης.. ναι σωστά το σκέφτεσαι.Οι μεταφορές θα είναι ανα διαστήματα(πχ ανα 15 μέρες χοντρικά κάνω FULL backup τον ssd του λαπτοπ)και ενημερώνω το backup μου οταν βγουν αναβαθμίσεις των παιχνιδιών η όταν χρειαστεί να περάσω κάποια αρχεια σε καποιον υπολογιστή. Τον υπόλοιπο καιρό ο δίσκος βρίσκεται σε icybox θήκη στο συρτάρι και οταν τον χρειάζομαι σε pc τον κουμπώνω στο docking station λόγω usb3.0 Στον σταθερό τον βάζω απ ευθείας σε sata port που την έχω κάνει Hot swap απ το bios οπότε τον βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο. το επόμενο θέμα ειναι να παω σε 2ΤΒ η σε 3ΤΒ για μελλοντική χρήση; και το τριτο θέμα τι θα γινει με το raidsonic που εχω αν θα αναγνωρίσει 3ΤΒ δισκο,ειναι απο όταν βγήκε το usb3.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tiniakos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ssd δίσκος για laptop μέχρι τα 80 ευρώ. Τι προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Λογικάτον 3ΤΒ σκληρό θα τον διαβάζει το docking αλλά 100% σίγουρος δεν είμαι. Μπορείς να στείλεις ένα μεηλ στο support τους. Όλο και αυξάνονται οι ανάγκες του χρήστη για ΤΒ. Έχω 2 των 2TB και συνεχώς γεμίζουν. Με το σκεπτικό αυτό πάρε 3ΤΒ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnis1996 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Χρισταρα γνωμη μου για wd τα καλυτερα που εχω δει ειναι σε purple,και με red πολυ μετρια τα πραγματα.. για αξιοπιστια και γενικοτερα αναλογως τιμης σε εναν απο αυτους θα κοιτουσα.. https://www.skroutz.gr/comparelists/1715?compare=441634%2C4588669%2C4470389 Aρα θα πας σε ξεχωριστά δίσκο και θήκη.. Και καλά βρίσκω σκληρο, απο θήκες δεν έχω ιδέα, ποιές είναι δοκιμασμένες? Μη μου χαλάσει στον 1 χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ssd δίσκος για laptop μέχρι τα 80 ευρώ. Τι προτείνετε; https://www.skroutz.gr/s/8418950/OCZ-Trion-150-240GB.html για καλο φθηνο https://www.skroutz.gr/s/9537199/Crucial-MX300-275GB.html για χωριτηκοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ssd δίσκος για laptop μέχρι τα 80 ευρώ. Τι προτείνετε; http://www.skroutz.gr/s/9537199/Crucial-MX300-275GB.html Δεν υπάρχουν ssd για λάπτοπ και ssd για σταθερούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις