Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι να πω νταξει ουτως η αλλιως σε sata 2 θα μπει οποτε δεν με νοιάζει και παρα πολύ η απόδοση στις διάφορες όσο η εγγυηση και ο χρονος ζωής τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν βλέπω ούτε ένα reply.. Πόσο έγκυρο είναι αυτό; εγώ βλέπω δυσαρεστημενους χρήστες για αξιοπιστία. https://m.newegg.com/Product/Feedback?itemnumber=N82E16820220937

Βλέπω ότι το θέμα θα καταλήξει AMD Vs Intel για ακόμα μια φορα

Ναι αλλα αυτα τα reviews αναφερονται στον 240αρι. Μηπως ο 120αρις ειναι διαφορετικος? Οπως και να χει μαλλον σε αυτον ή στον adata καταληγω. Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας!

Επισης ο adata εξαντληθηκε απο το κιτρινομαγαζο.

• Like 1

Το νέο vfm της αγοράς.

46LmRgv.png

Εκτός ότι είναι 80 GB (που είναι και ο βασικότερος λόγος), έχει παλιό controller ο οποίος μάλιστα είναι και compression controller. Ο patriot έχει μάλλον λίγο καλύτερο controller απο τον adata, αλλά και διαφορετικές μνήμες, οπότε είναι δύσκολο να τα συγκρίνεις χωρις να τους έχεις δοκιμάσει και τους δυο νομίζω.

Εγώ θα έπαιρνα τον Patriot γιατί ήδη έχω έναν OCZ, και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Νομίζω σε αυτά τα χρήματα δεν έχεις και πολλές επιλογές, πάνω κάτω στα ίδια (μέτρια) επίπεδα είναι όλοι. Ίσως ο πιο vfm να είναι ο OCZ Trion. Αναλυτικά:

• Όνομα - Controller - Nand
  • OCZ Trion - Phison PS3110-S10 - Toshiba 15nm TLC
  • Adata SP550 - SM2256 - SK Hynix 16nm TLC
  • Patriot Blast - Phison PS3110-S10 - Micron 16nm TLC

OCZ/Toshiba δαγκωτο και απο εμενα σε αυτες τις κατηγοριες τιμης, η εγγυηση που δινει σκιζει.

• Like 3

καλησπερα, καποια προταση για οικονομικο( ειναι 3ο μηχανημα οποτε δε θελω να παω σε κατι ακριβο)  ssd  στα 128gb; θα μπει σε ενα hp pavilion g7 αλλα δε γνωριζω τι σατα εχει.

Αρα ocz trion 150 120gb καλη περιπτωση?

Οι σταθερες προτιμησεις μου στα λεφτα, λογω τις εγγυησης, εαν σου τυχει προβληματικο προιον στελνεις ενα εμαιλ με screenshot τα smart data απο το ssd tool της ocz στο support email τους, σου βγαζουν rma σε λιγη ωρα, σε 4-5 μερες εχεις νεο ssd στην πορτα του σπιτιου σου μεσω ups, πακεταρεις τον παλιο και τον στελνεις με ενα τηλεφωνο στην ups, ολα δωρεαν. Ξεμπερδευεις γρηγορα, ομορφα και ωραια, ουτε μα ουτε μου ουτε σουξου μουξου μανταλακια με τον καθε ασχετο εδω στην ελλαδα...

• Like 2

Οι σταθερες προτιμησεις μου στα λεφτα, λογω τις εγγυησης, εαν σου τυχει προβληματικο προιον στελνεις ενα εμαιλ με screenshot τα smart data απο το ssd tool της ocz στο support email τους, σου βγαζουν rma σε λιγη ωρα, σε 4-5 μερες εχεις νεο ssd στην πορτα του σπιτιου σου μεσω ups, πακεταρεις τον παλιο και τον στελνεις με ενα τηλεφωνο στην ups, ολα δωρεαν. Ξεμπερδευεις γρηγορα, ομορφα και ωραια, ουτε μα ουτε μου ουτε σουξου μουξου μανταλακια με τον καθε ασχετο εδω στην ελλαδα...

Ωραιαα. Μαρεσεεε. Οποτε εκλεισα στον ocz. Ευχαριστω πολυ!
  • Like 1

Παιδιά έχω στον υπολογιστή μου ενα SSD για τα Windows και 1ΤΒ δίσκο για τα αρχεία μου.

Ο σκληρός δίσκος 1ΤΒ έχει γεμίσει. 

Αποφάσισα να αγοράσω επιπλέον ένα 2ΤΒ. Ποιον μου προτείνετε?  

καλησπερα, καποια προταση για οικονομικο( ειναι 3ο μηχανημα οποτε δε θελω να παω σε κατι ακριβο)  ssd  στα 128gb; θα μπει σε ενα hp pavilion g7 αλλα δε γνωριζω τι σατα εχει.

budget?

Παιδιά έχω στον υπολογιστή μου ενα SSD για τα Windows και 1ΤΒ δίσκο για τα αρχεία μου.

Ο σκληρός δίσκος 1ΤΒ έχει γεμίσει. 

Αποφάσισα να αγοράσω επιπλέον ένα 2ΤΒ. Ποιον μου προτείνετε?  

budget?

• Like 1

οτι πιο φθηνο που να μην ειναι για πεταμα. ισα να παρει λιγο τα πανω του το μηχανημα.

Ότι λέγαμε παραπάνω ισχύει και για την περίπτωση που θέλεις. Δεν υπάρχει κάτι πιο φθηνό.

Μιας φίλης ο εξωτερικός δίσκος (Toshiba usb3) που είχε για backup φωτογραφιών, μουσικής κλπ παραδίδει πνεύμα και μετράμε απώλειες (αντιγράφω τα δεδομένα αυτή τη στιγμή).

Το hd sentinel δίνει 9% health και δίνει το παρακάτω μήνυμα:

There are 2984 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas.
There are 40 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Απορώ αν βγάζει ποτέ ότι μπορείς να τον αλλάξεις εντός εγγύησης!

Της πρότεινα να πάρει 2 εξωτερικούς, εκ των οποίων ο ένας να είναι μόνιμα σπίτι σε ασφαλές σημείο και γενικά συμφώνησε. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόπιστο; Θα ήταν καλύτερα να πηγαίναμε σε δύο εσωτερικούς (3.5 αντί για 2.5 που είναι συνήθως οι εξωτερικοί) με θήκη?

• Like 1

Μιας φίλης ο εξωτερικός δίσκος (Toshiba usb3) που είχε για backup φωτογραφιών, μουσικής κλπ παραδίδει πνεύμα και μετράμε απώλειες (αντιγράφω τα δεδομένα αυτή τη στιγμή).

Το hd sentinel δίνει 9% health και δίνει το παρακάτω μήνυμα:

There are 2984 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas.

There are 40 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Απορώ αν βγάζει ποτέ ότι μπορείς να τον αλλάξεις εντός εγγύησης!

Της πρότεινα να πάρει 2 εξωτερικούς, εκ των οποίων ο ένας να είναι μόνιμα σπίτι σε ασφαλές σημείο και γενικά συμφώνησε. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόπιστο; Θα ήταν καλύτερα να πηγαίναμε σε δύο εσωτερικούς (3.5 αντί για 2.5 που είναι συνήθως οι εξωτερικοί) με θήκη?

Καλυτερα εναν εσωτερικο και εναν εξωτερικο..

Το νέο vfm της αγοράς.

46LmRgv.png

OCZ/Toshiba δαγκωτο και απο εμενα σε αυτες τις κατηγοριες τιμης, η εγγυηση που δινει σκιζει.

Γι αυτόν τον MX300 έχουμε κάποια καλή πληροφόρηση από κάποιο μέλος εδώ για τις επιδόσεις του;

Παρόμοιος με τον evo 850 δείχνει αλλά με άλλον controller

Για πιο αργό τον έχουν έξω αλλά δεν ξέρω αν αυτό φαίνεται σε νορμαλ χρήση. Αλλιώς φαίνεται να συμφέρει λόγω χωρητικότητας, τιμής  και εξοπλισμού και να χάνει στην εγγύηση...

Αγόρασα τον Crucial ΜΧ300 525GB και μόλις σήμερα τον εγκατέστησα και τον δοκίμασα. Σε μετάβαση από τον παλιότερο transcend ssd340 256GB περίμενα ανεβασμένα νούμερα αλλά στο as ssd μου βγάζει λίγο χαμηλότερο σκορ, 488 από 507 π.χ. Είναι λογικό; Η μητρική μου είναι η MSI ka790GX που σίγουρα δεν υποστηρίζει SATA3. Μπορώ να βάλω άλλους drivers να ανέβω σε νούμερα ή απλώς με περιορίζει το SATA2 και δε μπορώ να κάνω τίποτα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...