Choulio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπέρα παιδια θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο γυρω στο 1Τ αλλα με ενδιαφέρει να παιρνω back up απο το Mac μου μεσω Time Machine της Apple. Ξερει καποιος τι γινεται με συμβατοτες Mac/Windows και αν υπαρχει τροπος να ξεπερστουν; Διαβασα οτι μπορω να δημιουργησω 2 partitions ενα για Mac και ενα για Windows αλλα αν καταλαβα καλα θα ειναι προσβασιμος ο μισος δισκος απο καθε πλατφορμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmyfis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπέρα παιδια θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο γυρω στο 1Τ αλλα με ενδιαφέρει να παιρνω back up απο το Mac μου μεσω Time Machine της Apple. Ξερει καποιος τι γινεται με συμβατοτες Mac/Windows και αν υπαρχει τροπος να ξεπερστουν; Διαβασα οτι μπορω να δημιουργησω 2 partitions ενα για Mac και ενα για Windows αλλα αν καταλαβα καλα θα ειναι προσβασιμος ο μισος δισκος απο καθε πλατφορμα; Εγώ έχω αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/1919129/Transcend-StoreJet-25M3-1TB.html Κάνω time machine backup με κρυπτογράφηση αλλά τον έχω μόνο γι'αυτό. Δεν έχω δοκιμάσει partitions. Το Mac OS Extended partition απ'οτι ξέρω δεν αναγνωρίζεται από windows, το ntfs όμως μπορείς να το βλέπεις με read/write δικαιώματα από το OS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choulio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ έχω αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/1919129/Transcend-StoreJet-25M3-1TB.html Κάνω time machine backup με κρυπτογράφηση αλλά τον έχω μόνο γι'αυτό. Δεν έχω δοκιμάσει partitions. Το Mac OS Extended partition απ'οτι ξέρω δεν αναγνωρίζεται από windows, το ntfs όμως μπορείς να το βλέπεις με read/write δικαιώματα από το OS X. Ξερεις κανεις τι γινεται αν θέλω να τον χρησιμοποιήσω για backup αλλά και για αποθήκευση αρχείων καθώς και για την συμβατοτητα Mac Windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 budget... βλέπω στο skroutz ξεκινάνε από περίπου 70€ αλλά αν αξίζει τον κόπο, να πάω μέχρι τα 100 https://www.skroutz.gr/s/2386854/Western-Digital-Green-2TB-SATA-III.html Σε αυτον προτιμησε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Duck Dodgers Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδιά έχω πελαγώσει είμαι μετάξι του Ocz Trion 150 και του Crucial Bx200, αναφέρομαι στις εκδόσεις των 240gb, οι τιμές πάνω κάτω είναι ίδιες όπως και οι επιδόσεις χρόνια εγγύησης κτλ ψάχνω αφορμή να "σουτάρω" το ένα από τους δυο αλλά δεν βρίσκω! HELP! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Η OCZ έχει πολύ καλό support. Σου βάζω μια ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Duck Dodgers Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Η OCZ έχει πολύ καλό support. Σου βάζω μια ιδέα Σε after sale ή γενικά από προγράμματα (update?) κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 ποιά είναι η ποιο οικονομική λύση για home storage-backup? δεν με νοιάζει τόσο η υψηλή χωρητικότητα δίσκων αλλά η ασφάλεια. Τι προτείνετε ως λύση? φθηνό nas? mini server/pc? εξωτερικούς δίσκους? δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από 150- max 200 euro εκτός αν παίζει καμια καλή συνθεσούλα ή barebone σερβεράκι όπου θα αναίβω στα 300-350 αρκεί να μπορώ να περάσω linux και να μην περιοριστώ σε κάτι fixed όσον αφορά το λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Σε after sale ή γενικά από προγράμματα (update?) κτλ? Σε after sale. ποιά είναι η ποιο οικονομική λύση για home storage-backup? δεν με νοιάζει τόσο η υψηλή χωρητικότητα δίσκων αλλά η ασφάλεια. Τι προτείνετε ως λύση? φθηνό nas? mini server/pc? εξωτερικούς δίσκους? δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από 150- max 200 euro εκτός αν παίζει καμια καλή συνθεσούλα ή barebone σερβεράκι όπου θα αναίβω στα 300-350 αρκεί να μπορώ να περάσω linux και να μην περιοριστώ σε κάτι fixed όσον αφορά το λειτουργικό. Είναι μεγάλη κουβέντα. Αν άνοιγες ένα θεμα θα σε βοηθούσε περισσότερο. Υπάρχει ήδη ένα θεματάκι τελευταια περί NAS. Αναλύοντας αναλυτικά στο θέματο τι θες να κάνεις αφού πρώτα σκεφτείς κάθε τι που θέλεις. Π.χ. Να κρατάς μόνο backup τα αρχεία σου ή να να έχεις και server? Αν θες μόνο για backup παίρνεις ένα docking station και 2 σκληρούς και με μία εφαρμμογή για backup ενημερώνεις ταυτόχρονα και τους 2 ώστε αν παρουσιάσει πρόβλημα ο ένας να μην κλάψεις τα αρχεία σου. Είναι η πιο φθηνή επιλογή και έχει και δυνατότητα για cloning. Αν θες να έχεις ένα σερβεράκι και να παίζεις μαζί του είναι πιο ακριβή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση είτε πας σε έτοιμες λύσεις όπως ένα επώνυμο microserver ή NAS ή να φτιάξεις ένα δικό σου pc με mini atx case. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτείς να μην έχει κατανάλωση και να μην είναι θορυβώδες. Π.χ. αυτό το NAS είναι αθόρυβο και με μικρη κατανάλωση αλλά κοστίζει. http://www.skroutz.gr/s/9925582/QNap-TS-251A-2G.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Σε after sale. Είναι μεγάλη κουβέντα. Αν άνοιγες ένα θεμα θα σε βοηθούσε περισσότερο. Υπάρχει ήδη ένα θεματάκι τελευταια περί NAS. Αναλύοντας αναλυτικά στο θέματο τι θες να κάνεις αφού πρώτα σκεφτείς κάθε τι που θέλεις. Π.χ. Να κρατάς μόνο backup τα αρχεία σου ή να να έχεις και server? Αν θες μόνο για backup παίρνεις ένα docking station και 2 σκληρούς και με μία εφαρμμογή για backup ενημερώνεις ταυτόχρονα και τους 2 ώστε αν παρουσιάσει πρόβλημα ο ένας να μην κλάψεις τα αρχεία σου. Είναι η πιο φθηνή επιλογή και έχει και δυνατότητα για cloning. Αν θες να έχεις ένα σερβεράκι και να παίζεις μαζί του είναι πιο ακριβή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση είτε πας σε έτοιμες λύσεις όπως ένα επώνυμο microserver ή NAS ή να φτιάξεις ένα δικό σου pc με mini atx case. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτείς να μην έχει κατανάλωση και να μην είναι θορυβώδες. Π.χ. αυτό το NAS είναι αθόρυβο και με μικρη κατανάλωση αλλά κοστίζει. http://www.skroutz.gr/s/9925582/QNap-TS-251A-2G.html Το σκεφτόμουν αυτό μετά το review από το εργαστήρι αλλά στα λεφτά αυτά παίρνω microserver ή dell t20 όπου σίγουρα έχουν πολύ παραπάνω δυνατότητες . Γενικά θα με βόλευε ένα serverακι αλλά όσο ποιο low budget γίνεται, θα πηγαινα καρφι στον micro server αλλά το παλιό hw και η κατανάλωση με κάνουν να το σκέφτομαι . Τι αλλες επιλογές έχω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 ΟΙ άλλες επιλογές να φτιάξεις δικό σου pc με χαμηλό tdp cpu όπως ένας Pentium ή Celeron τύπου Τ (π.χ. Pentium G4400T) ή έναν amd am1 με φθηνή μητρική κλπ και βάζεις το λειτουργικό που θες. Θες win server, θες Freenas ότι σου κάθετε καλύτερα. Τα δοκιμάζεις και επιλέγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/2386854/Western-Digital-Green-2TB-SATA-III.html Σε αυτον προτιμησε.. Μπορεί να μην υφίσταται ουσιαστικά η έννοια "αξιοπιστός δίσκος", αλλά ο συγκεκριμένος είναι πραγματική λοταρία. Μόνο για backup και αυτά με αυξημένο ρίσκο. Προτίμησε καλύτερα WD blue με 7200 rpm, tochiba dt01aca200, seagate 7200.14 γενικά μακριά από τους green. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
souz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Εγώ θελω για μπακ απ αρχειων....φώτο βίντεο ταινίες κλπ...αλλά επειδη την επαθα απο σκληρό και τα έχασα σκεφτομουν μηπως πάρω εσωτερικο... Τι λέτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Εγώ θελω για μπακ απ αρχειων....φώτο βίντεο ταινίες κλπ...αλλά επειδη την επαθα απο σκληρό και τα έχασα σκεφτομουν μηπως πάρω εσωτερικο... Τι λέτε? Δεν αλλάζει κάτι με αυτό απαραίτητα,απλά το πιθανότερο είναι αναλόγως του δίσκου που θα πάρεις οτι θα έχεις παραπάνω εγγύηση. Δεν σημαίνει επίσης οτι ένας εξωτερικός δίσκος θα χαλάσει γρηγορότερα απο εναν εσωτερικό και το ανάποδο. Η καλύτερη λύση ειναι backup σε τουλάχιστον 2 μέσα αποθήκευσης αν μιλάμε για αναντικατάστατα αρχεία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί να μην υφίσταται ουσιαστικά η έννοια "αξιοπιστός δίσκος", αλλά ο συγκεκριμένος είναι πραγματική λοταρία. Μόνο για backup και αυτά με αυξημένο ρίσκο. Προτίμησε καλύτερα WD blue με 7200 rpm, tochiba dt01aca200, seagate 7200.14 γενικά μακριά από τους green. από reviews που κοίταξα σε πιο αξιόπιστο δίσκο είδα τον Green. Είδικα από τον blue είδα πολύ απογοήτευση.Σεαυτη αυτη την τιμή βασικά πάνω κάτω στα ίδια μήκη κυμαίνονται.. Αξιοπιστία και φθηνό σε δίσκους δύσκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις