Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να κανω RAID 0 για να ανεβασω την αποδοση του συτηματος μου.Εχω τον Link.png Site: Samsung840 PRO Series 128GB εδω και μερικα χρονια και επειδη δεν εχω κανενα παραπονο δεν θα ηθελα να τον αλλαξω.Εβαλε Link.png Site: αυτον προσφορα στο e-shop και αναρωτιεμαι αν μπορω να τους συνδιασω.Βλεπω μια διαφορα στο write time και φανταζομαι οτι θα πεξουν με την χαμηλοτερη απο τους 2.Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν ειναι συμβατοι αυτοι οι 2 δισκοι για RAID 1,σε τι ταχυτητες θα πεξουν και αν θα υπηρχε αισθητη διαφορα αν παρω 2 καινουριους Intel.

Ο Intel της προσφοράς εξαντλήθηκε οπότε και να ήθελες δεν.............

Πάντως τώρα τρέχει στο Plaisio καλή προσφορά αν κάποιος ενδιαφέρεται

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/SanDisk-SSD-Plus-120GB-SDSSDA-120G-G26.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γειά σας. Βρέθηκα με ένα laptop dell vostro 3460 σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει έναν σκληρό WD scsi 7200 rpm 280 mb σε ahci διαμόρφωση. Επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από ssd σε παλιό sata 2 desktop με τρώει να βάλω και εδώ ssd μια που ειναι και sata 3 το laptop. Θα δω διαφορά με τον μηχανικό scsi ή δεν παίζει κάτι;

Ευχαριστώ.

Ο Intel της προσφοράς εξαντλήθηκε οπότε και να ήθελες δεν.............

Πάντως τώρα τρέχει στο Plaisio καλή προσφορά αν κάποιος ενδιαφέρεται

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/SanDisk-SSD-Plus-120GB-SDSSDA-120G-G26.htm

Βασικα τον παρηγγειλα και μου ηρθε μηνυμα οτι ηταν ετοιμος για παραλαβη μετα απο καμια ωρα 

Δηλαδή από δω και μπρος θα βγαίνουν μητρικές που υποστηρίζουν μόνο ahci ή NVMe και θα πρέπει να αγοράσεις τον αντίστοιχο ssd; Αν είναι έτσι τότε δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσεις μητρική με υποστήριξη NVMe καθώς οι αντίστοιχοι ssd που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ λίγοι. Σωστά τα λέω ή κάτι κατάλαβα λάθος;

Πλέον οι μητρικές υποστηρίζουν τα πάντα είτε ahci είτε nvme. Ότι και να πάρεις κουμπώνεις πάνω και στον αναγνωρίζει κανονικά ως bootable.Λογικά πλέον οι Μ.2 θα βγαίνουν nvme. Βλέπε τον πίνακα στο παρακάτω λινκ.

http://www.anandtech.com/show/10168/samsung-shows-off-sm961-and-pm961-ssds-oem-drives-get-a-boost

Βασικα τον παρηγγειλα και μου ηρθε μηνυμα οτι ηταν ετοιμος για παραλαβη μετα απο καμια ωρα 

μάλλον πρόλαβες γιατί γύρω στις 20.00 σήμερα είχε εξαντληθεί και σταμάτησε η προσφορά

Γειά σας. Βρέθηκα με ένα laptop dell vostro 3460 σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει έναν σκληρό WD scsi 7200 rpm 280 mb σε ahci διαμόρφωση. Επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από ssd σε παλιό sata 2 desktop με τρώει να βάλω και εδώ ssd μια που ειναι και sata 3 το laptop. Θα δω διαφορά με τον μηχανικό scsi ή δεν παίζει κάτι;

Ευχαριστώ.

φυσικά και θα δεις διαφορά.

Μια ερωτηση και εγω..ακομα δεν τον εχω τοποθετηση τον SSD..σε ενα Clevo W550EU(Tubo X Laptop)..

Στο software HWiNFO μου βγαζει στην κατηγορια SATA AHCI Controller τα εξηs..Εχω Sata 3????

SATA HOST CONTROLLER

Interface Speed Supported:Gen3 6.0 Gbps

Number Of Ports:6

AHCI Status:Enabled
AHCI Version:1.30

SATA Port#0                                                                     
Port Status:Device Present, Phy communication established
Current Interface Speed:Gen2 3.0 Gbps
External SATA Port:Not Capable
Hot Plug:Not Capable
Device Type:SATA

SATA Port#2                                                                     
Current Interface Speed:Gen1 1.5 Gbps
Hot Plug: Not Capable

Driver Provider:Microsoft
Driver Version:10.0.10586.0
Driver Date:21-Jun-2006

ερωτηση παιδια!

Εχω το λαπτοπ lenovo g4-30 .

Ενδιαφερομαι για ssd.

Θελω να ρωτησω τα λαποτπ δεχονται ssd m2?Γενικα οι ssd m2 ειναι πιο γρηγοροι απο τους κλασσικους ssd (sata)?

Επισης τα λαπτοπ εχουν την συγκεκριμενη θυρα--->http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-2.5-intson-u.2-list?table=PER&category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&filter-2965=1&filter-12135=1 ???

Το lenovo το δικο μου (g40-30) δεχεται ssd με sata ?? ή δεχεται και αλλους τυπος ssd??

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και για το χρονο σας!!!!

Ναι υπάρχουν laptops που δέχονται ssd με θύρα m2 αλλά το δικό σου όχι. Γενικά είναι πιο γρήγοροι οι συγκεκριμένοι ssd αλλά δε θα καταλάβεις διαφορά σε καθημερινή χρήση. Επίσης το δικό σου laptop λογικά έχει θύρα sata2 οπότε δε θα μπορείς να εκμεταλλευτείς εξ ολοκλήρου τις ταχύτητες ενός ssd. Παρόλα αυτά αξίζει σίγουρα η αναβάθμιση από hdd, θα δεις μεγάλη διαφορά. Αν το laptop σου είναι το παρακάτω, καλό θα ήταν να προσθέσεις λίγη ram ακόμα αν γίνεται, να πας π.χ στα 4gb από τα 2gb. Θα είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση μαζί με έναν οικονομικό ssd.

http://www.laptopspec.net/tag/lenovo-g430/

Μια ερωτηση και εγω..ακομα δεν τον εχω τοποθετηση τον SSD..σε ενα Clevo W550EU(Tubo X Laptop)..

Στο software HWiNFO μου βγαζει στην κατηγορια SATA AHCI Controller τα εξηs..Εχω Sata 3????

SATA HOST CONTROLLER

Interface Speed Supported:Gen3 6.0 Gbps

Number Of Ports:6

AHCI Status:Enabled
AHCI Version:1.30

SATA Port#0                                                                     
Current Interface Speed:Gen2 3.0 Gbps
Hot Plug:Not Capable

SATA Port#2                                                                     
Current Interface Speed:Gen1 1.5 Gbps
Hot Plug: Not Capable

Driver Provider:Microsoft
Driver Version:10.0.10586.0
Driver Date:21-Jun-2006

Έτσι φαίνεται ότι έχεις sata III. Αλλά τι σε απασχολεί? Ότι και να έχεις θα δεις διαφορά με τον ssd.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...