Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι ανάμεσα στους δύο ποιος επικρατεί κατά την γνώμη σου;

Σε συζήτηση που είχα πρόσφατα με φίλο πληροφορικάριο expert που δουλεύει στο ΝΑΤΟ μου έδωσε την εξής σειρά σε αξιοπιστία: Samsung,Intel,Sandisk. Ελπίζω να βοήθησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα

Ειμαι σε αναζήτηση δίσκου m2 για τον υπολογιστή μου σε 256 gb αυτην την φορά απο τον 128 που εχω τώρα και θα ειναι αποκλειστικά και μόνο για το λειτουργικό και τα προγράμματα , η ερώτηση μου καταρχάς ειναι αξίζει να παω σε m2 δίσκο και οχι σε κανονικό sata υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα ?

Απο εκει και πέρα εχω δει αρκετούς δίσκους και η καλύτερη επιλογή αυτην την στιγμή σε m2 πάντα απο οτι βλέπω ειναι ο Samsung 950 Pro NVMe 256GB . υπάρχει καμια καλύτερη πρόταση σε αυτα τα χρήματα σε m2 ή σε κανονικό sata δίσκο που να αξίζει ?

Ευχαριστώ

Καλημέρα. Απ' τη στιγμή που τον θες μόνο για προγράμματα και λειτουργικό και όχι για benches θα πήγαινα στον κλασσικό sata3 γιατί απ' ότι θυμάμαι οι m2 ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να ανεβάζει και η μητρική. Επίσης για να βάλεις m2 NVMe πρέπει να το υποστηρίζει και η μητρική σου κάτι το οποίο δε βλέπω στο site της Asus και μου φαίνεται πολύ περίεργο αφού έχεις καλή μητρική.

Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να κανω RAID 0 για να ανεβασω την αποδοση του συτηματος μου.Εχω τον Link.png Site: Samsung840 PRO Series 128GB εδω και μερικα χρονια και επειδη δεν εχω κανενα παραπονο δεν θα ηθελα να τον αλλαξω.Εβαλε Link.png Site: αυτον προσφορα στο e-shop και αναρωτιεμαι αν μπορω να τους συνδιασω.Βλεπω μια διαφορα στο write time και φανταζομαι οτι θα πεξουν με την χαμηλοτερη απο τους 2.Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν ειναι συμβατοι αυτοι οι 2 δισκοι για RAID 1,σε τι ταχυτητες θα πεξουν και αν θα υπηρχε αισθητη διαφορα αν παρω 2 καινουριους Intel.

Άλλο το m2 και άλλο το NVMe prtocol.

Το Μ.2 είναι ένα. Είτε υποστηρίζει ahci είτε nvme. Υπάρχουν δηλ. Μ.2 με ahci και Μ.2 με nvme.

Το Ζ170 κανονικά υποστηρίζει Μ.2 ssd. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να μην μπουτάρει. Εδώ υποστηρίζουν ακόμα και s775 p45 chipset.

Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να κανω RAID 0 για να ανεβασω την αποδοση του συτηματος μου.Εχω τον Link.png Site: Samsung840 PRO Series 128GB εδω και μερικα χρονια και επειδη δεν εχω κανενα παραπονο δεν θα ηθελα να τον αλλαξω.Εβαλε Link.png Site: αυτον προσφορα στο e-shop και αναρωτιεμαι αν μπορω να τους συνδιασω.Βλεπω μια διαφορα στο write time και φανταζομαι οτι θα πεξουν με την χαμηλοτερη απο τους 2.Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν ειναι συμβατοι αυτοι οι 2 δισκοι για RAID 1,σε τι ταχυτητες θα πεξουν και αν θα υπηρχε αισθητη διαφορα αν παρω 2 καινουριους Intel.

Δεν πρόκειται να δεις διαφορά με το RAID σε ssd. Τζάμπα ο κόπος.

Ναι το ξέρω ότι το m2 είναι ένα και ότι αυτό που συναντάς τις περισσότερες φορές είναι το ahci αλλά αυτό που λες δε το ήξερα. Δηλαδή αν είναι NVMe δεν bootαρει με ahci; Σίγουρα;

Σοβαρα?Μου ειπαν οτι μπορω να δω διπλασια ταχυτητα με RAID0...Τσαμπα χαρηκα :P

2πλάσια ταχύτητα μπορείς να δεις αλλά αυτό που σου λέω είναι ότι σην πράξη αυτή την ταχύτητα δεν θα την καταλάβεις. Και όλη αυτή η φασαρία να στήσεις το raid και στο μέλλον υπάρξει κάποιο πρόβλημα άντε βγάλε και ξανά στήσε, Πολύ φασαρία για το τίποτα. Τι χρήση κάνεις στο pc?

2πλάσια ταχύτητα μπορείς να δεις αλλά αυτό που σου λέω είναι ότι σην πράξη αυτή την ταχύτητα δεν θα την καταλάβεις. Και όλη αυτή η φασαρία να στήσεις το raid και στο μέλλον υπάρξει κάποιο πρόβλημα άντε βγάλε και ξανά στήσε, Πολύ φασαρία για το τίποτα. Τι χρήση κάνεις στο pc?

Παιζω καμια MMO games,κανα ANNO 2205,Hearstone απο "βαρια" task.Τα αλλα οτι κανουν και οι περισσοτεροι φανταζομαι browsing,ταινιες,μουσικη,κλπ.Να το στεισω δεν εχω θεμα,δεν μου ειναι δυσκολο αλλα αν δεν δω διαφορα οπω λες δεν ξερω αν αξιζει.

Ναι το ξέρω ότι το m2 είναι ένα και ότι αυτό που συναντάς τις περισσότερες φορές είναι το ahci αλλά αυτό που λες δε το ήξερα. Δηλαδή αν είναι NVMe δεν bootαρει με ahci; Σίγουρα;

Θα τον δει σαν nvme. Αν περάσεις και τους drivers nvme της samsung π.χ. αν πάρεις έναν samsung θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Παιζω καμια MMO games,κανα ANNO 2205,Hearstone απο "βαρια" task.Τα αλλα οτι κανουν και οι περισσοτεροι φανταζομαι browsing,ταινιες,μουσικη,κλπ.Να το στεισω δεν εχω θεμα,δεν μου ειναι δυσκολο αλλα αν δεν δω διαφορα οπω λες δεν ξερω αν αξιζει.

Με τέτοια χρήση μην το σκέφτεσαι καν. Αλλά ακόμα και με ποιο βαριά χρήση όπως μετατροπες βιντεο, αποσυμπιέσεις κλπ για να δεις διαφορά πρέπει να πας σε Μ.2 ssd που όσο να ναι έχουν ένα κόστος.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με RAID και να σου φανεί και χρήσιμο κάνε RAID 1 ή 5 ή 6 με δίσκους για την ασφάλεια των αρχείων σου.

Το RAID κάποτε ήταν χρήσιμο όταν υπήρχαν καρούλια σκληροί δίσκοι.

Θα τον δει σαν nvme. Αν περάσεις και τους drivers nvme της samsung π.χ. αν πάρεις έναν samsung θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Με τέτοια χρήση μην το σκέφτεσαι καν. Αλλά ακόμα και με ποιο βαριά χρήση όπως μετατροπες βιντεο, αποσυμπιέσεις κλπ για να δεις διαφορά πρέπει να πας σε Μ.2 ssd που όσο να ναι έχουν ένα κόστος.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με RAID και να σου φανεί και χρήσιμο κάνε RAID 1 ή 5 ή 6 με δίσκους για την ασφάλεια των αρχείων σου.

Το RAID κάποτε ήταν χρήσιμο όταν υπήρχαν καρούλια σκληροί δίσκοι.

Δεν μου ειναι αναγκαια η ασφαλεια.Σε αυτο το δισκο εχω μονο τα windows και οτι θελω να δουλευει οσο καλυτερα γινεται οποτε ο μονος λογος για να κανω κατι ειναι η ταχυτητα.Απ'οτι φαινεται θα το εγκταταλειψω ομως.Ευχαριστω για τη βοηθεια

Παιδιά μπορείτε να προτεινετε κάποιον εξωτερικό δίσκο για σειρές-ταινιες? Έως 2ΤΒ.

Θα είναι μόνιμα σε smart tv, ο προηγούμενος wd elements παρέδωσε πνεύμα

Δηλαδή από δω και μπρος θα βγαίνουν μητρικές που υποστηρίζουν μόνο ahci ή NVMe και θα πρέπει να αγοράσεις τον αντίστοιχο ssd; Αν είναι έτσι τότε δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσεις μητρική με υποστήριξη NVMe καθώς οι αντίστοιχοι ssd που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ λίγοι. Σωστά τα λέω ή κάτι κατάλαβα λάθος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...