Eki_65 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα, ο τίτλος τα λέει όλα. ένα μικρό mini itx case ιδανικά ένας κύβος πιστεύω ότι θα μπορούσε να "στεγάσει", το νέο πισάκι. Ψάχνοντας λίγο έπεσα στην μητρική της Πηγή: ARSOCK , που φοράει τον AMD FT3 Kabini A4-5000 Quad-Core, μαζι με ενσωματωμένη παθητική ψύκτρα. θεωρείτε ότι είναι καλή λύση με δεδομένο ότι το κόστος δεν θέλω να ξεπεράσει τα 400 ευρώ?
SwAToNeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 ASRock H81M-ITX (MITX/H81) Intel Pentium G3258 Anniversary Edition Box 4gb ram coolermaster elite 110 PSU XFX ProSeries 450W Core Edition Full Wired (Bronze) Θα σε καλύψει πλήρως. Έχω παρόμοιο σε 1155 socket για media pc. Αν θέλεις gaming pc πας σε καλύτερο επεξεργαστή. Βάλε και έναν ssd στο σύστημα και θα είσαι πένα.
terry308 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ο κορμός μένει ο ίδιος αλλάζει το κουτί €339 με κουτί "φέτα" δοκιμασμένο και από εμένα και από φίλους για ίδια χρήση (δεν έχει Usb3) €352 με το 110 χωρίς οπτικό drive 374€ με το 130 και οπτικό drive
Angelcrow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Raspberry Pi 2 + Παρελκόμενα (HDMI Καλώδιο,SD Card, Κουτάκι. Πληκτρολόγιο κτλ) 100Ευρώ περίπου NAS Server Case με 1 έως 2 Bay 100Ευρώ (2 Bay για μελοντική χρήση δεύτερου δίσκου) 1x3TB Western Digital Caviar RED 130 Ευρώ Νομίζω με αυτά είσαι απλά άρχοντας και θα καις λιγότερο ρεύμα
cabdik Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 μπορεις να δεις και αυτο http://www.geekbuying.com/item/PIPO-X7-Windows-8-1-Smart-Mini-PC-TV-Box-Media-Player-2G-RAM-32G-ROM-Intel-3736F-1-8GHz-Quad-Core---Silver-339668.html αν θες καθαρα HTPC..! αλλιως αν θες ενα πιο "κανονικο" PC ΜΟΒΟ http://www.skroutz.gr/s/3818956/Asrock-H81M-ITX.html 70 CPU http://www.skroutz.gr/s/3765346/Intel-Pentium-G3220.html 56 RAM http://www.skroutz.gr/s/2793813/G-Skill-4GB-DDR3-1600MHz-1x4GB-DIMM.html 37 PSU http://www.skroutz.gr/s/2661215/Be-Quiet-System-Power-7-300W.html 36 CASE http://www.skroutz.gr/s/4829746/CoolerMaster-Elite-110.html 45 HDD http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html 57
Angelcrow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Καλή λύση το Pipo X7 το είχα ξεχάσει μιας και ενθουσιάστηκα με την ανακοίνωση του Pi 2! Προσωπικά καταλαβαίνω ότι τα 400 ευρώ τα θέλεις μόνο για το htpc στο σαλόνι και ότι υπάρχει και δεύτερο μηχάνημα το οποίο το χρησιμοποιέις για άλλα πράγματα πχ Gaming Video Editing κτλ Να σου μεταφέρω λίγο την εμπειρία μου για να καταλάβεις γιατί σου προτείνω το NAS ως κέντρο της λύσης: Tα τελευταία 7 χρόνια έχω αλλάξει τρία συστήματα στο κουτί του σαλονιού (Silverstone GD01Black) κάτω από τη τηλεόραση Νο1 - Windows Vista ,am2 mobo, 4gb ram DDR2 800,athlon x2 5200+,HD 3870 (+ Σκληρούς δίσκους με αρχεία). Χρήση HTPC, Browsing,Youtube, Gaming, File Server No2 - Open Elec, 754 Mobo, Sempron 64 2800+. 2 GB DDR400, HD 6450 και OpenELEC-xbmc σε FlashCard (+Σκληροί δίσκοι με αρχεια). (Εκτός από τη κάρτα γραφικών τα άλλα κομμάτια ήταν από παλιό μηχάνημα που είχα κάνει δώρο στον αδελφό μου). Χρήση HTPC, Youtube, Samba File Server No3 - Windows 7 .AM3 mobo, Athlon II x 2 250, 4 GB DDR3 ,HD 6450,Dual DVB T Tuner (+ Δίσκοι με αρχεία), Χρήση, Windows Media Center PVR, Internet Browsing, XBMC Player,Youtube, File Server, In Home Game Streaming Steam Τις περισσότερες φορές τα τελευταία δύο χρόνια μετά την αγορά του tablet σε πληροφορώ ότι το HTPC το χρησιμοποιώ καθαρά ως PVR και ως DLNA Server για να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες από το tablet και σε λίγο καιρό και τηλεόραση αν τα καταφέρω να χρησιμοποίησω το dual tv tuner από το Htpc ως δικτυακό και να βλέπω μέσω του XBMC τηλεόραση επίσης στο tablet! Αν κυκλοφορούσαν δικτυακοί TV Tuners στην Ελλάδα με νορμαλ τιμή γύρω στα 80 ευρώ θα είχα καταργήσει προσωπικά το Μεγάλο Κουτί και θα είχα τη λύση που σου προτείνω! Το Gaming Streaming από το Steam καλή φάση γενικά και προσωπικά το χρησιμοποιώ κάνοντας streaming στο σαλόνι από το γραφείο! Έχει αλλάξει λίγο η εποχή που κάποιος έφτιαχνε ένα dedicated pc για το σαλόνι μόνο για να μπαίνει στο internet, να ακούει μουσική και να βλέπει ταινίες! Ακόμα και το PVR προσπαθούν να το ενσωματώσουν στο nas μερικές υλοποιήσεις. Μερικοί μάλιστα έχουν φτιάξει και PVR Server με το πρώτο Raspbery Pi Model B που δεν καίει τίποτα με USB TV Tuners! Συνεπως έχουμε και λέμε Αγοράζεις ένα Pipo X7 για Γενική Χρήση Υπολογιστή στο σαλόνι και σαν Player χρησιμοποιώντας το XBMC για ταινίες και μουσική και το Steam αν θέλεις να παίξεις κανά παιχνιδάκι από το desktop μέσω streaming! Δεύτερον Αγοράζεις ένα Nas Single ή Dual Bay και σκληρούς ανάλογα με τα οικονομικά σου και έχεις μία καλύτερη υποδομή για το μέλλον! Τα 400 ευρώ σου είναι υπεραρκετά και νομίζω ότι στο τέλος θα βγεις κερδισμένος!Και αν το Pipo X7 δεν υποστηρίζει 4K για το μέλλον σίγουρα θα βγεί κάποιο άλλο με αντίστοιχο κόστος που θα το κάνει σε λιγότερο από 2 χρόνια! Ελπίζω να βοήθησα
spaka279 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σε ολους παιδιά. Δεν ανοίγω άλλο θέμα γιατί να ρωτησω κάτι παρόμοιο με αυτά που προτείνετε στο παιδι. Ψαχνομουν για αλλαγή του pc που χρησιμοποιώ ως htpc. Είμαι ευχαριστημένος πλήρως με την απόδοση του απλα κανει πολύ θόρυβο που τώρα τελευταια μου τη σπάει. Το pc έχει ενα amd opteron 180 2πυρινο και μια gtx260. Πήγαινα για a8-7600 3.1ghz με μια μητρική fm2+. Είδα εδώ (κατι που δεν ηξερα) οτι προτεινετε τις asrock με ενσωματομενο cpu και είδα την q2900 itx στα 104 ευρώ. Βγαίνει λίγο φτηνότερα απο την αλλη επιλογή και ειναι itx που μπαίνει σε κάτι κουτάκια που έχω μπανισει. Ήθελα ρωτησω τι παιζει με αποδόσεις και θερμοκρασίες. Εγώ το pc το θέλω για browsing youtube κατεβασμα και αναπαραγωγή ταινιών σε 1080p. Επίσης τώρα στα γεράματα ξεκίνησα και το lol το οποίο παιζει με 60-70fps το htpc που έχω τώρα. εσείς τι προτεινεται ? Θα την παλέψει άνετα η asrock ή θα ζεσταίνεται? Σορυ για το μακροσκελές κειμενο Edit Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν θέλω να βάλω gpu αλλά να χρησιμοποίηση την onboard του intel. Τι λέτε;
terry308 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αν είναι να παίζεις και παιχνίδια θα σου πρότεινα να πας στην FM2 λύση που σκέφτεσαι
spaka279 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Αν είναι να παίζεις και παιχνίδια θα σου πρότεινα να πας στην FM2 λύση που σκέφτεσαι Το λες για τον επεξεργαστη ή για την onboard intel που εχει πανω; Δεν εχω απαιτησεις να παιζει ολα τα παιχνιδια απλα ενα lol το θελω...
cabdik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 αν και δεν ξερω τι απαιτησεις εχει το LOL, θα εβαζα σαν πρωτη επιλογη και πιο φθηνη φυσικα εναν pentium G. αν θες καλυτερα γραφικα, τοτε FM2+...!!!
merlin3009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα κάτι σαν το pc του terry με τα 374€. Στο e-shop δεν είναι πλεον διαθέσιμη η MoBo, υπάρχει κάποια εναλλακτική; Και μια 2η ερώτηση, αξίζει αντι του OCZ να βάλω τον EVO550; Ευχαριστώ πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα