thephotoshoped Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνομαι για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η χρήση η οποία γίνεται στο αυτοκίνητο είναι κυρίως εντός πόλεως με το καλοκαίρι να γίνονται κάποιες διαδρομές των 120 χλμ περίπου. Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μοντέλα, με την πλάστιγγα όμως να γέρνει κατά πολύ υπέρ του Micra. Ανέκαθεν συμπαθούσα πολύ τα ιαπωνικά αυτοκίνητα και δη την Nissan καθώς οικογενειακά μόνο τα καλύτερα έχω να πω, αλλά και η φήμη που ισοδυναμεί με αξιοπιστία στα τόσα χρόνια δεν είναι αμελητέα και αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες. Από την άλλη γνωρίζω πως το Ford Fiesta υπερτερεί στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς και στο πολύ σημαντικό κομμάτι των τελών κυκλοφορίας καθώς ο 1.0L 100hp δεν πληρώνει τέλη. Το micra με τον 1.2 πληρώνει 93 ευρώ. Η αξιοπιστία της Ford είναι ένα θέμα, βλέποντας πως από το 2012-2013 ξεκίνησε να παράγει πραγματικά ποιοτικά αυτοκίνητα καθώς πιο πριν ήταν αρκετά κατώτερη σε σχέση με την Nissan. (Ford Fiesta - Nissan Micra 2-3 ετών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 34η και 35η θέση του TUV). Στο θέμα aftersales υπερτερεί η Nissan με φθηνά ανταλλακτικά και σέρβις δίχως όμως κάποια συνταρακτική διαφορά με τη Ford. Κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθώ προς μεταχειρισμένο μεριά χρονολογίας 2011 και μετά. Το micra είναι πιο εύκολο ως μοντέλο να το βρεις καθώς κυκλοφορούν πολλά τόσο από μάντρες (που τις απεχθάνομαι) όσο και από ιδιώτες. Αντίθετα το fiesta είναι πιο ακριβό και δυσεύρετο μοντέλο. Ποια η γνώμη σας επί του συγκεκριμένου διλήμματος; Η έρευνα συνεχίζεται, αφού έχω καταλήξει σε μοντέλα κλπ στοχεύοντας σε ιδιώτη για πλήρη έλεγχο κ.ο.κ.
thephotoshoped Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 για μικρα ποιο λες? k12? Η κ13? Εφόσον είναι από 2011 και εξής κ13.
Haldol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Micra '11 τιμή 8400€ κατά μέσο όρο. Fiesta '13 τιμή 11150€ κατά μέσο όρο. Η διαφορά στα 2750€. Εφάπαξ, με το καλημέρα. Σου φαίνονται ακόμα πολλά τα 93€ που δίνει το χρόνο τέλη το Micra; 1
trujillo2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 αλλο αμαξι να μπει αναμεσα δεν θες? π.χ. ενα yaris?
NickTG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Είναι τόσο καλύτερο το Fiesta από αυτό το Micra που πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση. Αν θες γιαπωνέζικο καλύτερα Mazda 2, Yaris, Swift. 1
Tenshi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Επίσης Mazda2 και Fiesta βγαίνουν απο την ίδια γραμμή παραγωγής,αν αυτό λέει τίποτα για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Απο τα δύο,το Fiesta έχει καλύτερο στήσιμο.
thephotoshoped Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ως προς το Yaris, νομίζω πως για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά υπερτιμημένο, σίγουρα όμως αξιόπιστο. Το Fiesta ποιας χρονολογίας και εξής πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστο; Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που αξίζουν τα παραπάνω χρήματα έναντι του Micra; Mazda 2 και Swift εξίσου δυσεύρετα αυτοκίνητα που όμως δεν αποκλείω. Ορίστε γιατί σιχαίνομαι τους μαντράδες. Δείτε 2 αγγελίες http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6028094/, http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5989321/ η 1η και καλά από ιδιώτη λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό και η 2η το πραγματικό λαμόγιο.
Liverpool89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ή fiesta ή swift... για εμενα...το μικρα δεν μου αρεσει καθολου..
thephotoshoped Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ή fiesta ή swift... για εμενα...το μικρα δεν μου αρεσει καθολου.. Ας μη τεθεί το θέμα γούστου, ομορφιάς κλπ. Αν είναι εφικτή και η τεκμηρίωση της άποψης θα ήταν ακόμη καλύτερα
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Αν και οποτικα μου αρεσει το fiesta μετα απο 3 Nissan και ενα Avensis παλιαοτερα και τωρα Honda ψηφιζω ...Γιαπωνεζο !!! 1
NickTG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Επίσης Mazda2 και Fiesta βγαίνουν απο την ίδια γραμμή παραγωγής,αν αυτό λέει τίποτα για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Απο τα δύο,το Fiesta έχει καλύτερο στήσιμο. Δεν βγαίνουν από την ίδια γραμμή. Είναι όμως βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα.
Liverpool89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 fiesta Micra swift Αναμεσα στα τρια θα επελεγα τα πρωτο ή το τριτο, ενα απο τα δυο θα ναι τα μελλοντικα μου αυτοκινητα...
thephotoshoped Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις βάλει το Κ12 και όχι το 13 fl που είναι πολύ πιο όμορφο. Είπα όμως ότι δεν παίζει ρόλο για μένα τώρα η ομορφιά. Η αξιοπιστία του Fiesta πως κρίνεται;
Haldol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ως τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα καραμπινάτο. Φυσιολογικά επίπεδα. Από την άλλη όμως, ο 1.0L EcoBoost είναι καινούριο «πλάσμα» — δε ξέρεις τι μπορεί να βγάλει και πότε. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια μοτέρ που να 'χουν ξεπεράσει τα 100Κ χιλιόμετρα, που κατά κανόνα κάπου εκεί έχουν αρχίσει να φαίνονται τα όποια προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα