athinamj Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα, καθώς έβλεπα μια ταινία στο firefox σε πλήρη οθόνη ξαφνικά εμφανίζεται η πολύχρωμη γνωστή μπαλίτσα και δεν μπορούσα ούτε force quit να κάνω τον firefox. Πάω να βγάλω ποντίκι και πληκτρολόγιο απο πίσω και κάνει το imac μόνο του επανεκκίνηση εμφανίζοντας γκρι οθόνη και ένα ερωτηματικό να αναβοσβήνει. Ξέρω οτι αυτό σημαίνει πως δεν βρίσκει απο που να κάνει boot. Το έκανα force shutdown και το άνοιξα πάλι επιλέγοντας τον macintosh hd. Εκανα έναν έλεγχο στον δίσκο με Onyx καθώς και έτρεξα το hardware test των Mavericks, που δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να ανησυχώ, μήπως ο δίσκος μου είναι στα τελευταία του; Το iMac είναι late 2013 αγορασμένο τον Απρίλιο του 2014. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sariil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Επειδή η εμπειρία μου σε δίσκους, μου λέει ότι πρέπει να έχω πάντα ένα φρέσκο αντίγραφο ασφαλείας, θα σου συνιστούσα, έτσι και αλλιώς να βάλεις το time machine να πάρει ένα. Τώρα η δική σου περίπτωση μπορεί να είναι πράγματι, ο δίσκος, ή και κάτι πιο απλό όπως μια υπερθέρμανση. Τσεκάρισέ τον με το HDSentinel ή με το DiskWarrior, σαν ένα επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο, καλού κακού. Sent from my iPad using Insomnia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα του αυτόβουλου restart μπορεί ν έχει προκληθεί από ένα antivirus ή από κάποιο internet security scanner. Αν δεν υφίστανται τέτοια utilities τρέχεις τις ρουτίνες reset του SMC και της NVRAM. Όσο αφορά στο ερωτηματικό, συνήθως εμπλέκεται ο δίσκος. Για κοίταξε λοιπόν στο Disk Utility αν στο πρώτο εικονίδιο του αναφέρεται SMART Status: Verified. Ενώ τρέχεις στο Terminal την εντολή : diskutil verifyvolume / Βγάζει κάποιο σφάλμα ;. Όμως το ερωτηματικό μπορεί να προκαλείται και από αδυναμία για εντοπισμό του απαιτούμενου για το startup system software. Όπως και να έχει το θέμα, όπως ανάφερε και ο φίλος sariil, μεριμνάς για συστηματικό Time Machine backup ενώ καλό θα ήταν να τρέξεις την ρουτίνα Reinstall Mac OS X για "φρεσκάρισμα" του συστήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athinamj Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εκανα επαλήθευση δίσκου δεν έβγαλε κανένα σφάλμα και hardware test χωρίς κανένα πρόβλημα. Οσο για το time machine το έχω σε λειτουργία απο την πρώτη μέρα που αγόρασα το mac. Λέω να το πάω στη Document μια βόλτα καλού κακού να το τσεκάρουν απο κει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athinamj Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Το πήγα document σήμερα έκαναν διαγνωστικό έλεγχο και όλα ήταν εντάξει. Μου είπε ο τεχνικός οτι απλά μπορεί να έτυχε, να το παρακολουθώ αν θέλω και μου πρότεινε να αναβαθμίσω σε Yosemite. Φυσικά προτιμώ να το αποφύγω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί να το αποφύγεις ;. Το μηχάνημα σου είναι δυνατό κι εφ' όσον έχει ή του βάλεις 8GB RAM, θα είσαι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα