Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να γράψω ένα σενάριο (το πρώτο μου) έχω μια καλή ιδέα αλλά δεν έχω πείρα στο αντικείμενο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλο βιβλίο και σχετικά tips????

Δημοσ.

Καταρχην, μακρυα απο syd field. Ειναι ξεπερασμενος και υπαρχουν νεοτεροι που τα εχουν πει καλυτερα.

Ελληνικα μονο ή και αγγλικα;

Δημοσ.

Ελληνικα

Δεν υπαρχει κατι καλο που να σε βαζει στον σωστο δρομο. Υπαρχει του syd field (μακρυα οπως ειπα), της χριστινα καλλας το "σεναριο η τεχνη της επινοησης" το οποιο μιλαει πιο γενικα για καποια πραγματα. Υπαρχει και του βαλουκου που ειναι ακομα πιο θεωρητικο. Εδω και κατι μηνες οι εκδοσεις πατακης παλευουν να βγαλουν το "Story" του robert mckee. Ηταν να βγει πριν κατι μηνες, μετα τον δεκεμβριο και τωρα σε κανα μηνα. Σε αυτο βασιζονται πολλα σεναρια του αμερικανικου κινηματογραφου, σου λεει τα πραγματα κλειδια που πρεπει να προσεξεις. Η ταινια "Adaptation" του kaufman το σατιριζει πολυ πετυχημενα αλλα τι να κανεις

Αγγλικα

Story - mckee robert. Περιμενε να βγει στα ελληνικα καλυτερα, ειναι μεγαλουτσικο

MAKING A GOOD SCRIPT GREAT - GUIDE FOR WRITING & REWRITING - SEGER LINDA Ειναι κορυφαιο μιας και η linda seger ηταν μαθητρια του frank daniel (δεν εχει βγαλει βιβλιο, πανεπιστημιακος ηταν) και εχει παρει πολλα πραγματα απο αυτον, τα εχει εξελιξει και στον χωρο χρησιμοποιουνται πολλοι οι ορισμοι της.

The anatomy of story - john truby 

The writers Journey - christopher vogler. Με "λιγα" λογια ο vogler αναλυει πανω στο σεναριο αυτα που πραγματευεται το βιβλιο του joseph cambell "ο ηρωας με τα χιλια προσωπα". (Πολυ καλο βιβλιο σχετικα με το πως διαφοροι λαοι λενε ιστοριες, δεν θα σε βοηθησει αμεσα ομω πανω στο σεναριο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...