p23os Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας ήθελα μια γνώμη για την Samsung UE48HU7500 αν αξίζει .. λόγω ότι μιας και περνώ τηλεόραση κάθε 10 χρόνια έλεγα να πάρω με 4κ .τι λέτε ? Ευχαριστώ
CoreUnlimited Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 H σειρά και ιδιαιτερα η παρομοιων δυνατοτητων 55αρα έχουν παρει καλές κριτικές... Θα περιοριστώ όμως να σου πώ τα μειονεκτήματα πρός το παρόν: Τα 3840 x 2160 αντιστοιχούν σε 4πλασια αναλυση απο μία ''απλη'' 1920x1080 τηλεοραση και αυτό ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ 4Κ πηγή εκτός ίσως απο κάποια PC με 3-4 GPU SLI/Crossfire... H ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ TV που εινια 576ι μπορεί και να είναι ...χαλια γιατι αυτό το σήμα ο καλος κατα τα αλλα scaler πρεπει να το 8πλασιασει για να γεμισει το πανελ.... ΑΝΤΙΘΕΤΑ σύμφωνα και με τα review σήματα >720p παιζουν οκ.... Αυτό σημαίνει ότι bluray NET HD αλλα και μεγάλα mkv 1080p >15gb θα παίζουν περιφημα.... Μικρα mkv των 2-6gb δεν θα βλέπονται..... Επιπλέων ο scaler έχει και input lag που σημαινει οτι αν θες pc gaming σε 1080p αναλυση το σκέφτεσαι. Σε native 4K gaming εισαι οκ.....
p23os Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 H σειρά και ιδιαιτερα η παρομοιων δυνατοτητων 55αρα έχουν παρει καλές κριτικές... Θα περιοριστώ όμως να σου πώ τα μειονεκτήματα πρός το παρόν: Τα 3840 x 2160 αντιστοιχούν σε 4πλασια αναλυση απο μία ''απλη'' 1920x1080 τηλεοραση και αυτό ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ 4Κ πηγή εκτός ίσως απο κάποια PC με 3-4 GPU SLI/Crossfire... H ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ TV που εινια 576ι μπορεί και να είναι ...χαλια γιατι αυτό το σήμα ο καλος κατα τα αλλα scaler πρεπει να το 8πλασιασει για να γεμισει το πανελ.... ΑΝΤΙΘΕΤΑ σύμφωνα και με τα review σήματα >720p παιζουν οκ.... Αυτό σημαίνει ότι bluray NET HD αλλα και μεγάλα mkv 1080p >15gb θα παίζουν περιφημα.... Μικρα mkv των 2-6gb δεν θα βλέπονται..... Επιπλέων ο scaler έχει και input lag που σημαινει οτι αν θες pc gaming σε 1080p αναλυση το σκέφτεσαι. Σε native 4K gaming εισαι οκ..... Άρα μου λες να πάρω σε 1080 ?
CoreUnlimited Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Νομίζω πως ειναι νωρις για 4κ.... Εξαρτάται τι βλέπεις βέβαια.. Κατα την γνωμη μου αν βρεις μια 'μεταχειρισμενη' 30% κάτω πάρτην αλλιώς με 800€ πέρνεις μια 55αρα 800HZ KAI EXEIS SHMA TZAMI KAI PERIMENEIS ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ Η ΤΕΓΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ 4Κ..... και κατι τελευταίο που εχει να κάνει και με την αναλυση που μπορει να δει το ανθρωπινο ματι.... θΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ (σε μια 55 4κ) στα 2.5μετρα απο την οθονη.... Αν κάθεσε μακρύτερα μαλλον δεν θα καταλαβεις την διαφορα.....
3DJIN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 κι εγω το ιδιο λεω,πολυ νωρις για 4κ.Εδω τα καναλια ακομη 576ι ειναι ,τι να λεμε. Ακομη και τα συνδρομητικα 720π παιζουν...
p23os Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 κι εγω το ιδιο λεω,πολυ νωρις για 4κ.Εδω τα καναλια ακομη 576ι ειναι ,τι να λεμε. Ακομη και τα συνδρομητικα 720π παιζουν... Άρα καλύτερα να πάρω την Samsung UE46H7000 ?
3DJIN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 εγω θα πηγαινα για h6400 55".Σαφως ανωτερη σε ποιοτητα η h7000 ,αλλα 9" παραπανω και 55" ειναι πιο cinematic εμπειρια 1
p23os Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 εγω θα πηγαινα για h6400 55".Σαφως ανωτερη σε ποιοτητα η h7000 ,αλλα 9" παραπανω και 55" ειναι πιο cinematic εμπειριαΓια απόσταση 3 μέτρων ?
CoreUnlimited Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 εγω θα πηγαινα για h6400 55".Σαφως ανωτερη σε ποιοτητα η h7000 ,αλλα 9" παραπανω και 55" ειναι πιο cinematic εμπειρια 3DJIN ΘΑ διαφωνησω... η 6400 ειναι 200αρα (ονομαστικο 100αρι πανελ) και χωρις δορυφορικο δεκτη,,,, και με βεβαια πιο αργο πανελ..... ΕΓΩ θα πρωτιν α 55αρα >6500 (400αρι πανελ ονομαστικα 200) και ναι στα 3 μετρα θα εισαι οκ....
p23os Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 3DJIN ΘΑ διαφωνησω... η 6400 ειναι 200αρα (ονομαστικο 100αρι πανελ) και χωρις δορυφορικο δεκτη,,,, και με βεβαια πιο αργο πανελ..... ΕΓΩ θα πρωτιν α 55αρα >6500 (400αρι πανελ ονομαστικα 200) και ναι στα 3 μετρα θα εισαι οκ.... Να πάρω καλύτερα την Samsung UE55H7000 ? Απλά τώρα έχω σε 42 ίντσες και έλεγα μήπως είναι μεγάλη η διαφορά στης 55 ιντσες. Τι λέτε ?
graphist83 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Συγνώμη για την εμμονή μου να διαφωνώ συνεχώς με τα λεγόμενα κάποιων συμφορουμιτων αλλά παλι εχω ενστάσεις. Και μάλιστα αρκετές. Δεν ξέρω αν οτι λετε το λέτε απο προσωπική εμπειρία η απο θεωρεία που εχετε διαβάσει κάπου. Εγω θα καταθέσω απόψεις από αυτα που έχω δει. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε οτι κάποιος ο οποίος θέλει μια tv για θέαση τηλεοπτικού σήματος και σπανίως καμία ταινία, ειναι λάθος η αγορά premium tv. Μια 6200 αντε 6400 φτάνει και περισσεύει. Εαν ομως αναζητούμε μια TV με σωστα δυναμικά, υψηλή αντίθεση και δυνατή μηχανή επεξεργασίας που θα αξιοποιηθει με το αντίστοιχο υλικο, τοτε καλως να το αναλύσουμε για κατι καλο. Η συγκεκριμενη 4Κ TV (HU7500) εχει πολυ ισχυρά στάδια επεξεργασίας upscaling. Βεβαια απο μονο του δεν λεει κατι. Το βασικο σε μια μοναδα επεξεργασίας περαν απο το upscaling ειναι και η αναλυση τπυ σηματος, η αφαίρεση του θορύβου κτλ που βασιζεται σε λογισμικό. Σε αυτο το κομματι η 7500 τα παει πολύ καλά και σε side by side τεστ με μια Η8000 δεν αντιληφθήκαμε καμια ουσιώδη διαφορά. Άλλωστε ακομα και οι FHD εχουν σκατένια εικονα στα Ελληνικα καναλια. Η πληροφορία ειναι ηδη χαμηλή (576p) η οποία ειναι upscaled απο την digea καθώς η πλειοψηφία γράφει με κάμερες 320 γραμμών. Δειτε και μερικα reviews απο ξενο τυπο αν δεν πείθω. Of course, good contrast performance and authentic colours will benefit all sort of material viewed on the HU7500. Samsung’s impressive video processing made sure that so-so standard-definition broadcasts did not look any worse, although we’d argue that if you’re planning to do the majority of your viewing in SD, then you’re doing this wrong. Τωρα στην περίπτωση 55'' (οπου και το 4Κ εχει νόημα) η αγορά μιας τετοιας tv δεν αποτελεί βεβιασμένη κινηση, εφοσον η συσκευή παραμείνει στο χωρο μας για τουλάχιστο 4 ετη+. Αν σκοπεύεις να την ξανά αλλάξεις, νωρίτερα, τοτε πασο. Τον Απρίλιο - Μάιο θα υπάρχουν και πηγές 4K οπως και υποστήριξη Netflix. Αρα το πολυ μέχρι το τελος του ετους αρχές 2016 θα υπάρχει μπόλικο υλικο. Τελος σε σήματα απο 720p και ανω οι 4Κ TV παρέχουν ανώτερη επεξεργασία απο τις απλες FHD και υπερεχουν σε hardware οπως : HDMI 2.0, HEVC (H265 codec), MHL 3.0 και HDCP 2,1. Τα οποια μάλιστα ειναι και αναβαθμίσιμα σε επίπεδο hardware στο απώτερο μελλον.. Αν τα βάλουμε σε μια ζυγαρια νομιζω τα υπέρ ειναι πολλα για καποιον που αναζητα κατι να τεινει προς το hi-end. Ποσο μαλλον αν αυτο ζητάει ελάχιστα παραπάνω απο αντίστοιχα FHD μοντελα. Και αυτο το λεει κάποιος που κάποτε έκραζε τα 4Κ (τοτε βέβαια ειχαμε διαφορά 1000€ με 1500€!!). 2
p23os Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Συγνώμη για την εμμονή μου να διαφωνώ συνεχώς με τα λεγόμενα κάποιων συμφορουμιτων αλλά παλι εχω ενστάσεις. Και μάλιστα αρκετές. Δεν ξέρω αν οτι λετε το λέτε απο προσωπική εμπειρία η απο θεωρεία που εχετε διαβάσει κάπου. Εγω θα καταθέσω απόψεις από αυτα που έχω δει. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε οτι κάποιος ο οποίος θέλει μια tv για θέαση τηλεοπτικού σήματος και σπανίως καμία ταινία, ειναι λάθος η αγορά premium tv. Μια 6200 αντε 6400 φτάνει και περισσεύει. Εαν ομως αναζητούμε μια TV με σωστα δυναμικά, υψηλή αντίθεση και δυνατή μηχανή επεξεργασίας που θα αξιοποιηθει με το αντίστοιχο υλικο, τοτε καλως να το αναλύσουμε για κατι καλο. Η συγκεκριμενη 4Κ TV (HU7500) εχει πολυ ισχυρά στάδια επεξεργασίας upscaling. Βεβαια απο μονο του δεν λεει κατι. Το βασικο σε μια μοναδα επεξεργασίας περαν απο το upscaling ειναι και η αναλυση τπυ σηματος, η αφαίρεση του θορύβου κτλ που βασιζεται σε λογισμικό. Σε αυτο το κομματι η 7500 τα παει πολύ καλά και σε side by side τεστ με μια Η8000 δεν αντιληφθήκαμε καμια ουσιώδη διαφορά. Άλλωστε ακομα και οι FHD εχουν σκατένια εικονα στα Ελληνικα καναλια. Η πληροφορία ειναι ηδη χαμηλή (576p) η οποία ειναι upscaled απο την digea καθώς η πλειοψηφία γράφει με κάμερες 320 γραμμών. Δειτε και μερικα reviews απο ξενο τυπο αν δεν πείθω. Τωρα στην περίπτωση 55'' (οπου και το 4Κ εχει νόημα) η αγορά μιας τετοιας tv δεν αποτελεί βεβιασμένη κινηση, εφοσον η συσκευή παραμείνει στο χωρο μας για τουλάχιστο 4 ετη+. Αν σκοπεύεις να την ξανά αλλάξεις, νωρίτερα, τοτε πασο. Τον Απρίλιο - Μάιο θα υπάρχουν και πηγές 4K οπως και υποστήριξη Netflix. Αρα το πολυ μέχρι το τελος του ετους αρχές 2016 θα υπάρχει μπόλικο υλικο. Τελος σε σήματα απο 720p και ανω οι 4Κ TV παρέχουν ανώτερη επεξεργασία απο τις απλες FHD και υπερεχουν σε hardware οπως : HDMI 2.0, HEVC (H265 codec), MHL 3.0 και HDCP 2,1. Τα οποια μάλιστα ειναι και αναβαθμίσιμα σε επίπεδο hardware στο απώτερο μελλον.. Αν τα βάλουμε σε μια ζυγαρια νομιζω τα υπέρ ειναι πολλα για καποιον που αναζητα κατι να τεινει προς το hi-end. Ποσο μαλλον αν αυτο ζητάει ελάχιστα παραπάνω απο αντίστοιχα FHD μοντελα. Και αυτο το λεει κάποιος που κάποτε έκραζε τα 4Κ (τοτε βέβαια ειχαμε διαφορά 1000€ με 1500€!!). Άρα αν πάρω την Samsung UE55H7000 που δεν είναι ultra tv και μιας και δεν βλέπω πολλές ταινίες αλλά αθλητικά με HD κανάλια μάλλον καλύτερα ε ?
CoreUnlimited Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Τα πλεονεκτηματα της UHD 4k εννοείται σε αξιοπρεπή σήματα ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΝΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΣΗΣ.....για λόγους που έχουν να κάνουν με την διακριτική ικανότητα του ανθρωπινου ματιου... Ειναι πανω κατω ο ίδος λόγος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1080P MONITOR ΠΑΝΩ ΑΠΟ 27 ΙΝΤΣΕΣ γιατι επειδη καθομαστε κοντα ...ΑΝ ΥΠΡΧΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΓΑΜΕ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΠΙΞΕΛ.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα