Προς το περιεχόμενο

Βίδες, σωληνάρια και ψυκτικό υγρό.

MSSB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα guys.

Καλό μήνα να έχουμε και καλή βδομάδα (σε λίγες ώρες).

Ήθελα λιγάκι μια βοήθεια. Είχα μια ξεχασμένη υδρόψυξη από το 2008 την οποία την είχα αφαιρέσει πριν πολύ, πολύ καιρό και ήθελα να την βάλω σε ένα νέο σύστημα που έχω (δεν είναι καινούρια τα κομμάτια, είναι παλιά κομμάτια που απλά μαζεύτηκαν πολλά παλιά και έκαναν ένα καινούριο -καινούριο/παλιό-) και ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Βασικά να ξεκινήσω λέγοντας ότι φυσικά θα αλλάξω σχεδόν τα πάντα. Τους ανεμιστήρες από τη ψήκτρα και φυσικά τα σωληνάρια. Έρχομαι οπότε και στην ερώτησή μου.

Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω βίδες που να ταιριάζουν (online ή από κάποια αλυσίδα (π.χ multirama;; )) και φυσικά καινούρια σωληνάρια;;

Επίσης ψάχνω και κανένα φθηνό ψυκτικό υγρό.

Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση!

post-311622-0-61886600-1422820938_thumb.jpg

Επεξ/σία από MSSB
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά έψαξα. Δεν ξέρω το μέγεθος της βίδας. Δεν έχω κάνει costume υδρόψυξη και δεν έχω ιδέα τι χρειάζομαι.

Οι σωλήνες είναι 10/8 ή 10/6 (δέν είμαι σίγουρος) και οι ανεμιστήρες 70mm.

Για ψυκτικό μπορείς να χρησιμοποίησεις απεσταγμένο νερό.Το βρίσκεις στα φαρμακεία ως Water for Injections (WFI) με κόστος ~1 ευρώ το λίτρο.

Για τις βίδες,φαντάζομαι αναφέρεσαι σε αυτές που συγκρατούν το block πάνω στην μητρική.Πήγαινε σε ένα μαγαζί με σιδηρικά και βρές 4 βίδες με σπείρωμα που περνάνε απο τις τρύπες,4 παξιμάδια και 4 πλαστικές ροδέλες.

Πάς για ghetto mod και δέν ξέρω κατα πόσο είναι συνετό για πρώτη γνωριμία με το watercooling.

• Like 1

Οι σωλήνες είναι 10/8 ή 10/6 (δέν είμαι σίγουρος) και οι ανεμιστήρες 70mm.

Για ψυκτικό μπορείς να χρησιμοποίησεις απεσταγμένο νερό.Το βρίσκεις στα φαρμακεία ως Water for Injections (WFI) με κόστος ~1 ευρώ το λίτρο.

Για τις βίδες,φαντάζομαι αναφέρεσαι σε αυτές που συγκρατούν το block πάνω στην μητρική.Πήγαινε σε ένα μαγαζί με σιδηρικά και βρές 4 βίδες με σπείρωμα που περνάνε απο τις τρύπες,4 παξιμάδια και 4 πλαστικές ροδέλες.

Πάς για ghetto mod και δέν ξέρω κατα πόσο είναι συνετό για πρώτη γνωριμία με το watercooling.

1) Ευχαριστώ αφάνταστα για το μέγεθος που μου είπες του σωλήνα.

2) Αυτό με τις βίδες το σκέφτηκα και ήταν προγραμματισμένο για αύριο το απόγευμα να πάω, οπότε και πάλι ευχαριστώ.

3) Για το ψυκτικό, το θέμα είναι ότι αυτό που χρησιμοποιούσε, είχε βάση το λάδι μέσα. Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζει νόημα αλλά επειδή το είχα ψάξει, έτσι είχα δει. Επίσης το άνοιξα σήμερα και (ναι, είχε μείνει λίγο υγρό μέσα από το 2008!) είχε αυτή τη "λαδίλα". Δεν ξέρω μήπως ήταν από την αχρηστία και απλά καταστράφηκε το υγρό και φαινόταν έτσι.

Εντάξει, έτσι και αλλιώς, τα πράγματα ήταν για πέταμα. Δουλέψει δεν δουλέψει, κάψει δεν κάψει τίποτα, μου είναι αδιάφορο. Με το ζόρι ολόκληρο το σύστημα στοιχίζει πλέον 100€.

Να ρωτήσω, το μαγαζί με τα σιδηρικά, φαντάζομαι έχει και σφιγκτήρες; Γιατί κάποιοι από τους παλιούς είναι λίγο "off".

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Η εξωτερική διάμετρος είναι σίγουρα 10mm,οπότε προσπάθησε να μετρήσεις την εσωτερική για να δείς αν είναι 8 ή 6mm.

Το ψυκτικό μπορεί να είχε οτιδήποτε μέσα ως αντιδιαβρωτικό και αντιμικροβιακό.Να καθαρίσεις ΚΑΛΑ το ψυγείο και φυσικά... τα χέρια σου!

Υπάρχουν στην αγορά ψυκτικά υγρά με ειδικά πρόσθετα,άλλα δέν πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο (και το κόστος).Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με απεσταγμένο νερό και συχνές αλλαγές,1-2 ανα έτος.Oλο το loop να παίρνει βαριά 300ml.Πραγματικά μηδαμινό κόστος.

Οι σφιγκτήρες,αν μιλάμε για τα κλασικά δαχτυλίδια που βάζουμε στις παροχές,μπορεί να μήν σε εξυπηρετήσουν.Δές καλύτερα απο εταιρίες όπως Koolance,Lamptron,Voltstorm (εξωτερική διάμετρος 10mm).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...