EllhnasEll Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά.Έχω τον q600 στα 2.40QHz μαζί με 4gb RAM σε μητρική ASUS P5KPL-VM.Θέλω να μάθω εάν αξίζει να τον κάνω overclock, εάν μπορώ να κάνω overclock σε αυτή τη μητρική, περίπου μέχρι πόσο φτάνει και εάν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να πάθει κάτι το σύστημα.Ευχαριστώ. CPU COOLER έχω την Coolermaster T4 Τροφοδοτικό έχω ένα MS-TECH 750W(ναι πολύ μεγάλο το ξέρω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Να σου πω κάτι γενικά. Καταρχήν δεν είμαι κανένας hard-core overclocker που να έχει κάνει τα 10αδες συστήματα για να μπορώ να σου πω σε τι βαθμό θα το επιτυχείς. Απλά μια συμβουλή από την εμπειρία μου. Αν είναι ο κύριος υπολογιστής σου και δεν έχεις ξανά κάνει overclock, να μην τον κάνεις. Το ποσοστό πραγματικού κέρδους σε σχέση με το επίπεδο ρίσκου μην κάψεις ή παρά ρυθμίσεις τίποτα είναι ελάχιστο ως ανύπαρκτο. Αν πάλι ξέρεις τι κάνεις, go for it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EllhnasEll Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχω ξανακάνει overclock, φοβάμαι μην κάψω τίποτα Μάλλον δεν θα κάνω. Αλλά βλέπω στο youtube να τον πάνε 3.2 GHz και ένας άλλος στα 4.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν ξέρεις, μην κάνεις, η μητρική σου έχει πολύ αδύναμα vrm και θα την πάρεις στα χέρια. Τώρα για τον αν θα είχες κέρδος με το overclocking, όχι μόνο μηδαμινό δεν θα ήταν, αλλά μεγάλο και υπολογίσιμο. Αλλά με αυτήν την μητρική, ΟΧΙ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δεν πας πουθενά με το ms tech 750w, κινέζικο τροφοδοτικό αναμφιβόλου ποιότητας και σίγουρα δεν βγάζει τα watt που λέει αλλά λιγότερα. Ειδικά εσύ που θες να κάνεις oc, πρώτα από όλα άλλαξε την κινεζιά, τόσο για την δική σου ασφάλεια πρώτα αλλά και για του συστήματός σου μετα . Αυτά στα λέω, γιατί ένα κινέζικο τροφοδοτικό αν πάθει κάτι παίρνει σβάρνα κομμάτια του υπόλοιπου hardware και μπορεί κάλλιστα να στα χαλάσει, είτε σε ένα βαθμό αλλά είτε και τελείως. Αυτά στα λέει κάτοχος πρώην συστήματος (εγώ δηλαδή) που το κλαίει ακόμα, αφού είχε αρκετή ζωή μπροστά του και το κινέζικο τροφοδοτικό που είχε από την μάνα του επειδή επρόκειτο για έτοιμο σύστημα του 2003 κατέστρεψε την μητρική του η οποία ήταν socket 478 (απλά αναφέρω το socket σε περίπτωση απορίας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EllhnasEll Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Κατάλαβα, ευχαριστώ για τις απόψεις σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν ξέρεις, μην κάνεις, η μητρική σου έχει πολύ αδύναμα vrm και θα την πάρεις στα χέρια. Τώρα για τον αν θα είχες κέρδος με το overclocking, όχι μόνο μηδαμινό δεν θα ήταν, αλλά μεγάλο και υπολογίσιμο. Αλλά με αυτήν την μητρική, ΟΧΙ! Ως προς τι ακριβώς θα ήταν μεγάλο; Ρωτάω πληροφοριακά καθαρά.Γιατί εγώ τουλάχιστον από τα 3,5 στα 4,2 τον 3770k στα παιχνίδια έχω δει στη καλύτερη 5 fps πάνω. Για εφαρμογές δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ο q6600 να το πω απλά είναι ολίγον ψόφιος στοκ. Με ένα oc ανασταίνεται στα πάντα, από την καθημερινή χρήση μέχρι και τα παιχνίδια. Από τα 2.4 στα 3ghz γίνεται άλλος επεξεργαστής. Φαίνεται η διαφορά με το oc, γιατί ως γνωστόν τα έχει τα χρονάκια του και θέλει μια ανανέωση να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ο q6600 να το πω απλά είναι ολίγον ψόφιος στοκ. Με ένα oc ανασταίνεται στα πάντα, από την καθημερινή χρήση μέχρι και τα παιχνίδια. Από τα 2.4 στα 3ghz γίνεται άλλος επεξεργαστής. Φαίνεται η διαφορά με το oc, γιατί ως γνωστόν τα έχει τα χρονάκια του και θέλει μια ανανέωση να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του.Οπότε μιλάμε για κέρδος παλιών κεντρικών μονάδων επεξεργασίας και όχι καινούριων (πάντα μιλώντας για ουσιαστικό κέρδος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Πάντως το τροφοδοτικό καλά θα κάνεις να το αλλάξεις αργά ή γρήγορα ανεξαρτήτως του overclocking. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ως προς τι ακριβώς θα ήταν μεγάλο; Ρωτάω πληροφοριακά καθαρά. Γιατί εγώ τουλάχιστον από τα 3,5 στα 4,2 τον 3770k στα παιχνίδια έχω δει στη καλύτερη 5 fps πάνω. Για εφαρμογές δεν ξέρω. Με intel i5/i7 δεύτερης γενιάς και μετά , δεν πρόκειται να δεις αύξηση στις επιδόσεις σε παιχνίδια , αφού είναι ήδη υπεραρκετοί για να τα τρέχουν όλα απροβλημάτιστα. Βέβαια , και σε παλιότερα συστήματα , δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα με το overclock , αφού οι επιδόσεις είναι και θέμα αρχιτεκτονικής του συστήματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavroulis1985 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Τον ιδιο ακριβως εχω με ιδια μητρηκη χρονισμενο στα 3,2 απροβληματιστα με παρομοια ψυκτρα χωρις να εχω πειραζει ρευματα ομως. Παει μεχρι 3,6 ανετα και ναι εχει διαφορα..βεβαια ανεβαζει 85αρες αλλα με ενα καλο watercool θα κανεις δουλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Τον ιδιο ακριβως εχω με ιδια μητρηκη χρονισμενο στα 3,2 απροβληματιστα με παρομοια ψυκτρα χωρις να εχω πειραζει ρευματα ομως. Παει μεχρι 3,6 ανετα και ναι εχει διαφορα..βεβαια ανεβαζει 85αρες αλλα με ενα καλο watercool θα κανεις δουλεια. στα 3.6 δεν ανεβαζει 85 αν εχεις μια καλουτσικη αεροψηξη (been there done that) με ενα καλο υδροψυκτο και αξιοπρεπη μητρικη πας στα 4 γιγα. 3.6 τον ειχα με την Coolermaster Geminii S δεν θελω να σκεφτομαι που θα ηταν με μια καλη υδροψυξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα