SteelLord Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 γεια σας.. εχω αγορασει μια ssd (την samsund 840 evo 120 gb) και θελω να εγκαταστησω τα windows εκει, ομως το installer δεν μου τον αναγνωριζει τον ssd ενω τον εχω βαλει στο sata που ειναι και ο σκληρος και τιποτα εχω χρησιμοποιηση και το sata controller και ουτε εκει δεν μου τον αναγνωριζει ουτε στα bios, αλλα υποψη οτι στα windows που τον εβαλα στο sata που ειναι και ο σκληρος (στν κατω sata που ειναι ο σκληρος μου αναγνωρισαι τον ssd) αλλα μεχρι εκει μετα τιποτα, μηπως πρεπει να κανω χρησιμοποιησω κανα command; μηπως πρεπει να τον βαλω σε εναν συγκεκριμενο sata; (σε ολα τον εχω βαλει μονο στο sata του σκληρου μου αναγνωριζεται οπως ειπαμε στα windows)
duffyduck Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 πρεπει να τον συνδεσεις στην SATA #1 της μητρικης. συνηθως το τσιπσετ της μητρικης δινει μεχρι 6 SATA ports, εσυ συνδεσε τον στην πρωτη. δες στο manual της μητρικης, να δεις ποια ειναι η πρωτη. επισης. φανταζομαι οτι το AHCI στο BIOS ειναι ηδη ενεργοποιημενο. αν δεν ειναι, τοτε το ενεργοποιεις αμεσα.
SteelLord Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 πρεπει να τον συνδεσεις στην SATA #1 της μητρικης. συνηθως το τσιπσετ της μητρικης δινει μεχρι 6 SATA ports, εσυ συνδεσε τον στην πρωτη. δες στο manual της μητρικης, να δεις ποια ειναι η πρωτη. επισης. φανταζομαι οτι το AHCI στο BIOS ειναι ηδη ενεργοποιημενο. αν δεν ειναι, τοτε το ενεργοποιεις αμεσα. το εχω ενεργοποιηση το ahci και μου βγαζει το sata controller και εκει δεν μ αναγνωριζει επισης ειναι στο sata 1 και εχει 6 sata ports η μητρικη..
SPANK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Περίμενε γιατι τα λές λιγο μπερδεμένα , αλλα αν εχεις αλλο δίσκο στον υπολογστή βγάλε τον και ασε τον ssd μόνο του επάνω και πες μας αν τον αναγνωρίζει στο bios , αν τον αναγνωρίζει αλλα δεν τον εμφανίζει οταν πας να κάνεις την εγκατάσταση των windows πήγαινε πάλι στο bios και βάλε τον σε ide mode και οχι ahci
SteelLord Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Περίμενε γιατι τα λές λιγο μπερδεμένα , αλλα αν εχεις αλλο δίσκο στον υπολογστή βγάλε τον και ασε τον ssd μόνο του επάνω και πες μας αν τον αναγνωρίζει στο bios , αν τον αναγνωρίζει αλλα δεν τον εμφανίζει οταν πας να κάνεις την εγκατάσταση των windows πήγαινε πάλι στο bios και βάλε τον σε ide mode και οχι ahci ειμαι αρχαριος σαυτα και δεν ξερω πολλα γιαυτο τα λεω ετσι.. και το εχω δοκιμασει βασικα και τα ιδια δεν αναγνωριζεται απο τα bios..
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αν βάλεις αλλο δίσκο δηλαδή αναγνωρίζεται κανονικά μπορείς να περάσεις τα windows κτλπ και με τον ssd δεν γίνεται ? , αν ναι τοτε δοκίμασε καλου κακού τον ssd και σε καποιο αλλο pc να δεις οτι λειτουργεί γιατι μου φαίνεται πολύ περίεργο
SteelLord Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 λοιπον.. ο ssd ειναι μια χαρα.. μου αναγνωριζετοταν καποιες φορες π τον ειχα στο sata 3 στα windows.. οποτε ελεγα να τον εγκαταστασηω μεσω bios διοτι στο installer απο τα windows δεν μ τον εβρισκε.. οποτε εβαλα ολα τα Modes.. Achi,raid,Ide.. και καν δεν μ το αναγνωριζε μεσω το φλασακι τωρα αλλα ομως στα bios Μ το αναγνωριζε.. ειτε σε achi που κανονικα εκει επρεπε να το ειχα για λιγα λογια σε ολα τα δοκιμασα και τα windows ακομα και μεσω φλασακι δεν μ αναγνωριζε τον ssd ενω στα bios ναι.. και καποιες φορες στα windows (τα εγκατεστημενα..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα